צפייה בגרסה מלאה : שאלה קטנה [בנוגע לחיווי טמפרטורה של מד חום מנוע - נא לרשום כותרות אינפורמטיביות]
שלום לכולם..
לפני יומיים התקנתי בדיפנדר TDI 300 שלי שעון חום דיגיטלי..
האם זה הגיוני שהשעון מראה טמפרטורת שיא של 63 מעלות צלסיות?
סיימתי עכשיו נסיעה לילית צפונה, היה קריר ורוב הדרך השעון הראה 53-54 מעלות צלסיוס.. למרות שהנסיעות שעשיתי ביומיים האחרונים היו נסיעות ליליות הטמפ' עבודה הזאת נראת לי נמוכה מידי.. בטח לנסיעה של קרוב לשעה וחצי.
בסה"כ השעון עושה רושם מגיב בצורה תקינה לשינויים בטמפ' אחרי כיבוי הרכב וכאשר הרכב עומד מונע במקום..
האם יכול להיות שהשעון לא מכוייל נכון(יש בכלל אופציה כזאת?) או שהיונט דפוק או לא הותקן נכון? או טרמוסטט שלא מתפקד?
מה עוד אפשר לבדוק?
תודה.
איפה הותקן היוניט?
האם הסוג של היוניט תואם לשעון?
האם בבוקר, כשהמנוע קר הוא מראה טמפ שמתאימה לסביבה?
הותקן היוניט שהגיע עם השעון.. בבוקר הוא מראה טמפ' של 14-15 מעלות, משאר שזה תקין.
תרתיח מים ליד האוטו ותכניס את היוניט. תראה אם תקבל סביב 100 מעלות.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
הרתחתי מים והכנסתי את היוניט.. מראה לי חום של 76 מעלות צלזיוס.. יכול להיות שהיוניט דפוק?
עשיתי נסיון שני.. והפעם עם גזיה צמוד לאוטו.. מראה לי 92 מעלות
הפרשים גדולים מידי..
בכל מקרה גם 92 מעלות זו סטייה גדולה מאוד, אלא אם אתה גר על האוורסט.. :)
אני מיקמתי את ה"פרוב" צמוד לטרמוסטט, נותן לי חיווי גם אם התרמוסטט נפתח .
איזה שעון/בקר אתה משתמש?
לרוב הבקרים יש אפשרות לכייל את הקריאה לפי טמפרטורה ידועה .
הפרשים גדולים מידי..
בכל מקרה גם 92 מעלות זו סטייה גדולה מאוד, אלא אם אתה גר על האוורסט.. :)
אני מיקמתי את ה"פרוב" צמוד לטרמוסטט, נותן לי חיווי גם אם התרמוסטט נפתח .
איזה שעון/בקר אתה משתמש?
לרוב הבקרים יש אפשרות לכייל את הקריאה לפי טמפרטורה ידועה .
השאלה מדוע אני מקבל סטייה כזאת גם כשהיוניט מנותק? אני משתמש בשעון הסטנדרטי של eliwell...הותקן אצל אלי שחר.
מה המיקום של הרגש? אני התקנתי לאחרונה מד חום דיגיטאלי של דיקסל, את הרגש [בצורת פין] מיקמתי בראש מנוע, במקום אחד הברגים שתופסים את "האוזן" ב TDI300. יכול להיות שהרגש אצלך מותקן רחוק מידי?
את הרגש מקמתי בבורג בחלקו האחורי של הראש, צמוד לקיר אש.. הורדתי את הטבעת שאלי הלביש לי על הרגש
ופשוט דחפתי אותו לחור של הבורג.. הטמפ׳ שקיבלתי נראת לי הגיונית יותר בלי הטבעת.. יכול להיות שההולכה שלה לא היה משהו..
האם ישנה אופציה להכניס את הרגש לחור של הראש ולקבע אותו שם ככה כמו שהו?
הי,
אני התקנתי בזמנו שעון של דיקסל בפאגרו. מיקמתי את הרגש צמוד לראש המנוע ומאחר ולא היה מקום הצמדתי עם סיליקון עמיד לחום. לא הבנתי לעומק אם אצלך הוא מקובע או שסתם מונח במקום הבורג אבל כדאי להצמיד ולקבע עם סיליקון מוליך חום.
בהצלחה
---
הוצאתי את הבורג והכנסתי את הרגש לתוך החור של הבורג וקשרתי עם אזיקון.. כרגע בעיקר כדי
לקבל אינדקציה לגבי החום מנוע ולמה הוא מזייף.. נראה שבצורה הזאת אני מקבל חום מנוע תקין.. אתמול בלילה טיפס אחרי חצי שעה
נסיעה לטיפה מעל70 מעלות.. ביום יום אני מעריך שיחצה את 80.
אצלי החום בקושי טיפס ל73 מעלות גם במאמץ לאחר שיחה עם הבעלים הקודם גיליתי שהוחלף הטרמוסטט .
לאחר החלפה חזרה החום התייצב על 81 (פחות עשן והרגשה שהרכב סוחב יותר טוב)
דרור
לא הבנתי.. מה זאת אומרת הוחלף הטרמוסטט והוחלף שוב בחזרה?
יש לי שניי טרמוסטטים שנפתחים בטמפ' שונות (אחד לחורף ואחד לקייץ)
ההחלפה לוקחת 2 דקות ומפתח 10 אם אני זוכר נכון .
חלק מספר 29 בשרטוט57134
אתה בטוח לגביי ה29? נראה לי שזה טרמוסטט שמן. אתה כנראה מחליף את הטרמוסטט מיי קרור שלא מופיע בשרטוט שצרפת.
צודק כנראה השעה המאוחרת השפיעה.
אם יש לך את הקובץ אז הטרמוסטט נמצא בשרטוט בעמוד 8 פריט מספר 22
Sent from my iPhone using Tapatalk
תבדוק למה יש טרמוסטט קר?
(לא בטוח שזה הכרחי בדיפנדר.)
הכוונה שלך לטרמוסטט שיושב על הצנרת של המים? אם כן כבר הזמנתי אחד.. צריך להגיע בימים הקרובים
עוד דבר קטן.. איפה אני משיג ספר רכב כזה?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.