צפייה בגרסה מלאה : עזרה לגבי סמוראי
שלום לכולם,
לאחר כמה טיולים על סמוראים של חברים החלטתי שאני גם רוצה לרכוש סמוראי קצר ופתוח(פשוט כי ארוך זה פרוייקט).
אני צריך את עזרתכם לפני הרכישה.
יש לי כמה שאלות שלא מצאתי אליהם תשובה בפורום אשמח לעזרה:
האם אופניים נכנסים בסמוראי במידה ומורידים את הכסאות מאחורה? והאם זה חוקי ליסוע ככה?
אם זה לא נכנס האם יש פתרון לסחיבת זוג או 2 זוגות אופניים בסמוראי כי הבנתי שהדלת האחורית שמחזיקה את הגלגל חלשה.
כרגע ראיתי כמה מודעות שמצאו חן בעייני-
האם יש משהו מאזור נס ציונה והמרכז שיכול לבוא לעזור לי לבדוק כמה סמוראים באזור לפני שאני לוקח את הסמוראי הנבחר לבדיקה אצל מורי ע"פ המלצת הפורום?
האם אתם מכירים את הרכבים הבאים:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=61990
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=64105
אם אפשר דעה לא משוחדת אני אשמח לשמוע עליהם את דעתכם.
תודה רבה לכל העוזרים.
משה
נ.ב
אם יש עוד שאלות שאתם צריכים לדעת על מנת לעזור לי אשמח לענות על כל דבר.
לא נכנסים בסמוראי קצר בחיים!!!
הפתרון הוא מנשא לגלגל הרזרבי, הדלת אכן חלשה, אז תבנה מתקן לגלגל או חפש אחד עם מתקן.
ארוך זה פרוייקט או הרבה כסף על רכב מדוגם.
חפש שנת 94 עד 96 קפיצי עלים. יש יותר אופציות חלפים ושיפורים אפטר מרקט מאשר הדגמים החדשים יותר ויש הזרקה שעדיפה פי כמה וכמה על קרב׳
בכללי חפש את הרכב השמור ביותר שיש, רצוי שיהיה מצויד כבר בנעילה (גם יחסי העברה, הגבהה סולידית וצמיגים מעט יותר גדולים זה נחמד). כמובן שהכל צריך להופיע ברישיון.
יש עוד פתרון לאופניים-
ישנם מתקני אופניים רבים ונוחים לשימוש המתחברים על גבי וו גרירה.
כמובן שאם תתקין וו הוא יגביל את זוית הנטישה שלך.
הפתרון?
ברכבים אמריקאיים ישנו חיבור לוו גירה נשלף שנקרא hitch. מדובר למעשה בפרופיל ריבועי, בקוטר קבוע כלשהו.
דוגמא:
http://hitchmountbikeracks.com/saris/saris-t-rax-pro-hitch-mount-bike-rack/
אם תבנה פגוש אחורי שבמרכז שלו יש חיבור כזה - אין בעיה חוקית עם העניין (כי אתה לא גורר שום דבר), ותוכל לקנות מתקן אופניים מתאים.
או לבנות אחד...
יהיה לך גם נח בהרבה להעמיס ולפרוק את האופניים.
(גילוי נאות: אני עובד ב"גתוס", ואנחנו מייצרים ווי גרירה ומוכרים מתקני אופניים)
רון, וו גרירה פריק זה מצויין והמחבר יכול לשמש לכל מיני דברים אחרים (כננת נשלפת, שולחן עבודה ועוד מגוון שטויות מיותרות למטייל הממוצע) אבל, המתקנים שמתחברים לרכב מגדילים את סרח העודף מאחור ויכולים להשפיע על יציבות הרכב. ב-suv גדול זה פחות עקרוני ופחות משפיע אבל ברכב קצר וקל כמו סמוראי יכול להיות לזה השפעה לרעה בהתנהגות הכביש הקלוקלת מלכתחילה.
אממה, אם הוא כבר בונה פגוש חדש, שיבנה מתקן לגלגל, ככה הוא גם העיף אותו מהדלת (ויכול לשפצר מקום לג׳ריקן/הייליפט) וגם יכול לתלות עליו אופניים עם מתקן ייעודי
רון, וו גרירה פריק זה מצויין והמחבר יכול לשמש לכל מיני דברים אחרים (כננת נשלפת, שולחן עבודה ועוד מגוון שטויות מיותרות למטייל הממוצע) אבל, המתקנים שמתחברים לרכב מגדילים את סרח העודף מאחור ויכולים להשפיע על יציבות הרכב. ב-suv גדול זה פחות עקרוני ופחות משפיע אבל ברכב קצר וקל כמו סמוראי יכול להיות לזה השפעה לרעה בהתנהגות הכביש הקלוקלת מלכתחילה.
אממה, אם הוא כבר בונה פגוש חדש, שיבנה מתקן לגלגל, ככה הוא גם העיף אותו מהדלת (ויכול לשפצר מקום לג׳ריקן/הייליפט) וגם יכול לתלות עליו אופניים עם מתקן ייעודי
בזה אתה צודק לחלוטין, אבל בניית מתקן לספייר היא קצת יותר מורכבת מלשים פרופיל חתוך במידה הנכונה...
לגבי מתקני האופניים, אין לי תשובה חכמה בשבילך כי אכן, לי יוצא להתקין/למכור אותם רק לרכבים גדולים ומודרניים.
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1042-jeepolog-archive
לא פשוט אבל גם לא תורה מסיני
אצלי בסמוראי קצר סגור נכנס זוג אופנים 1 מאחורה (כיפול המושבים האחוריים בלבד - ללא פירוק!) על ידי פירוק הגלגל הקדמי והכיסא של האופניים.
אתה יכל להוסיף גגון ולקשור עליו זוג נוסף בשכיבה (לפרק גלגל או שניים).
אם אתה קונה פתוח - לדעתי אפשר לעשות סידור דומה לטנדרים - לשים אותם ככה שהמזלג הקדמי נשען כלפי אחורה על המשענות של המושבים האחוריים..
קיצור לא משימה בלתי אפשרית לדעתי - אבל מסורבלת... - לא ממליץ גם מתקן לגלגל האחורי יש ילי חבר עם ויטרה שאחרי ששמנו 2 זוגות על מתקן כזה, זה התחיל לפתוח לו סדק בדלת האחורית...
לפיתרון שאתה מחפש קוראים סמוראי ארוך..
שגיא תפסיק למכור את האוטו שלך :)
האוטו לא למכירה יותר.....
אני מנסה להגד לו שאם יש בעיה בסמוראי שאי אפשר לפתור - זה הגודל. זה היתרון והחיסרון הכי גדול שלו
או שתחייה עם החוסר נוחות של לפרק ולהרכב אופניים..או שנמצא פתרון יצירתי אחר
תודה רבה על העזרה.
הבנתי את המצב לגבי האופניים.
כעת האם יש משהו מאזור נס ציונה שיכול לעזור לי לראות סמוראים השבוע?
והאם יש סמוראים למכירה שאתם מכירים וממליצים עליהם (ניתן גם לשלוח בפרטי)
אני יכול לעזור לך..תתקשר אליי טלפון בפרטי
גם אני רכשתי סמוראי לאחרונה ובחיפושי ראיתי אחד מהשניים שציינת:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=64105
מהתרשמותי הבלתי מקצועית הכרב מטופל מתוחזק ואהוב. לי הוא היה קצת יקר מידי. דבר איתי בה"פ אם יש לך שאלות נוספות לגביו.
לא קראתי את כל השירשור לא יודע על איזה אופניים מדברים כמה נוסעים וכמה זוגות
יכול להגיד לך שאופניים בודדות ונהג בודד נכנס אם מפרקים את הגלגלים..
לגבי 2 זוגות אופניים באופן אישי הייתי יכול לסחוב אבל כל אחד ותעוזתו.. אני כל דירה שאני עובר אני מעביר אותה בסמוראי בנגלות קושר מזרונים לגג מעביר ארונות, מכונות כביסה.. וכו' :)
אופניים במידה M נכנסות לסמוראי קצר ללא כל בעיה. נהג+נוסע+זוג אופניים. אני נוסע ככה לא מעט.
שני גלגלים מפורקים, האופניים עם הכיסא לכיוון הדלת האחורית והמזלג צמוד לדופן שמאל.
אצלי יש ארגז מאחורה שמגביה את אחד הצדדים כך שהשלדה נמצאת בגובה החלון הצדדי פחות או יותר ולכן המעביר צמוד אליו- אני שם חתיכת בד שהמעביר לא ידפוק את החלון.
יצא לי גם להכניס אופני L וגם שני זוגות בשיטה הזו אחד על השני, כולל הגלגלים והציוד האישי של הרוכבים.
פתרון אחר, שלא ייצא יותר יקר מהמתקנים שהציעו זה לקנות גגון אוניברסאלי למרזבים ולהתקין עליו מתקן לאופניים בעמידה. הזולים עולים פחות מ- 1000 ש"ח לדעתי.
בקיצור, רוכב אופניים ממש לא צריך להגביל את עצמו מלקנות סמוראי...
אם תרצה אנסה להעלות תמונות של אופניים בתוך הרכב בקרוב.
יונתן שים לב שהוא מדבר על פתוח.
אם יש ציוד באין תא מטען זה כבר נהיה תיק (לפרוק ציוד ולהחזיר).
פגוש מתכת עם מנשא לגלגל ועליו המתקן הוא הפתרון הכי הגיוני לדעתי.
כמו שהתקינו גגונים על פתוחים גם אין בעיה להתקין עליהם מתקן אופנים עם מעט יצירתיות.
לגבי פריקת הציוד מתוך הרכב כשהאופניים בפנים זה אכן מסורבל אבל לא בשמיים.
יוצא לי לא מעט לנסוע עם תיק קטן עם בגדים ברכב כולל האופניים. אפשר להגיע אליו גם כשהוא מתחת לאופניים וגם ניתן להניח אותו בזהירות על האופניים.
שוב, אצלי יש ארגז בצד אחד מאחורה שיכול להיות שתורם לנוחות כי הוא משאיר קובייה "ריקה" מתחת לאופניים בצד השני.
אבל לשאלתו המקורית של פותח השרשור התשובה חד משמעית חיובית. אפשר לשים גם שני זוגות בתוך הרכב. בזהירות, אמנם קיים פוטנציאל נזק לאופניים אם לא נזהרים/שמים מחיצה אבל אפשרי ובוצע.
מנסיון.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.