צפייה בגרסה מלאה : רדיו הפסיק לעבוד
שלום לכולם
הרדיו דיסק ברכב (ג'ימני) מתנהג מוזר - הוא עובד, אבל לפעמים, ללא כל התראה מוקדמת, לא שומעים כלום. המכשיר ממשיך לעבוד (הוא דלוק, אפשר להעביר תחנותו וכו') אבל אין סאונד.נאדה. גורנשיט. בדקתי את החיבורים מאחורי הרדיו ליציאות של המגבר, ומהמגבר לרמקולים - הכל נראה בסדר. מה גם שאין רעשים שמרמזים על בעיית מגעים (ניתוק-חיבור-ניתוק-חיבור...). שומעים רגיל, ואז בלי כל התרעה מוקדמת - לא שומעים כלום. ואז בלי כל התראה - שוב שומעים.
היות וכבר פירקתי את הפלסטיקים והוצאתי את הרדיו, החלפתי פיוז לרדיו. היה נדמה שזה עזר (לא מבין איך), אבל הבעיה חזרה.
איפה לחפש את הבעיה?:confused:
תודה
חמי.
למשל מגע רופף ברמקולים בדלתות , אתה צריך לעקוב אחרי היציאה של הרדיו לרמקולים ,
ולנסות להבין איפה הבעיה , חוט רופף , חיבור רופף וכו'
בהנחה שזה לא מגע רופף בתוך הרדיו עצמו - כי אז יותר זול לקנות רדיו חדש ,(מאשר לתת לתיקון)
אלא אם יש לך קצת ניסיון בהלחמות וגילוי בעיות בלוח מודפס.
אבל אם היה מגע או חוט רופף זה לא היה מתבטא ברעשים אופייניים (של מגע וניתוק לסרוגין)? הרדיו יכול לעבוד יופי למשך שעה ואז - פתאום - אין קול.
חמי
יש חוט השתקת יציאה שמחברים אותו לדיבורית .
חפש אותו וודא שהוא שלם ולא גלוי.
רענן
יכול להיות קצר של אחד מחוטי הרמקולים לגוף ואז מגבר ההספק ביציאה של הרדיו מגן על עצמו
בדרך כלל קצר כזה יכול להופיע במעבר לדלתות תבדוק עם השתקת הרדיו קשורה לפתיחה / סגירה של דלת
עדיין באותו עניין. אני די בטוח שהבעייה היא במגבר - אם לשפוט לפי האור חיווי שהפסיק לפעול.
החלפתי את הפיוזים (היו שניים) - עדיין לא עובד.
שאר החיבורים והמגעים נראים בסדר.
עקבתי אחרי הכבל 12V מהמגבר עד המצבר והגעתי לחלק שבצילום, שנמצא ממש לפני המצבר. מה זה? איך פותחים אותו/מחליפים אותו?577215772257723
הקבצים לא ניפתחים , צרף כתמונה בתוך ההודעה עצמה - וככה תוכל לראות שזה ניתן לצפייה.
אולי עכשיו -
57724
57725
57726
מה שבתמונה זה פיוז בכבל הפלוס שהולך למגבר אם הוא שרוף אז המגבר לא היה נדלק בכלל. אם הפיוס שרוף אתה יכול לפתוח את הבית פיוז ולהחליף את הפיוז.
מעבר לזה הייתי עובר על החיווט של ה remote ועל המינוס של המגבר תוודא שהמגבר מקבל מינוס טוב והremote מחובר טוב ולא מתנתק.
יש דיבורית BT במכשיר?
יש דיבורית BT ברכב. אני מניח שב"מכשיר" אתה מתכוון ממש כחלק אינטרגרלי ברדיו? התשובה היא לא.
אנסה להחליף את הפיוז בכבל + ונראה מה קורה. מאיפה הרדיו מקבל את המינוס?
גם אם הדיבורית ניפרדת מהרדיו, היא לרוב מחוברת לרדיו, להעביר אותו למצב שקט.
נסה לנתק את ה BT במכשיר לאיזה פרק זמן.
אצלי היה מקרה שהדיבורית השתיקה את הרדיו כאילו שאני בשיחה גם במצב המתנה.
תודה. אבדוק את כל מה שהוזכר כאן ונראה.
בשביל לסגור את הנושא - המגעים בכבל פלוס של המגבר היו רופפים. תוקן - והמגבר חזר לעבוד.
תודה לכל מי שעזר.
חמי
כמעט תמיד זה איזשהו סוג של מגע רופף ,
בכלל בחשמל , השאיפה של החוטים היא להתרופף , בערך שניה אחרי שהתקנת אותם.
מזכיר את התאוריה של העשן בחוטים ...
כן, לא יודע איך לא ראיתי את זה מהתחלה. זה די טריוויאלי...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.