PDA

צפייה בגרסה מלאה : SIX 1980 משופר או ההילקס משופרת?

disckobi
19-04-12, 19:10
חבר פנה אלי בהתלבטות, מה לקנות?
(אמרתי לו דיסקברי אבל............. דרושה עזרתכם)

1. SIX שנת 80, אספנות, מנוע בנזין 4000 סופה (הזרקה), נעול ק+א, צמיגים 31 ברשיון, הגבהות, גיר רגיל + טרנספר משופר, הרכב כללי שמור.

2. היילקס שנת 96 - צמיגים 31 ברשיון, נעול ק+א, הגבהות, צמיגי שטח, ארגז פתוח.

מטרת הרכב טיולים בלבד.

6-8 טיולים גדולים בשנה, כולל לינה + טיולים רגילים בשבתות.

רמת עבירות קשה ++

צריך להתאים לעד 2 נוסעים לבד.

שני הרכבים מתאימים לתקציב.

שגיא S
19-04-12, 19:34
אני די בטוח שאחרי שהוא יעשה נסיעת סיבוב על שני הרכבים הוא לבד יידע מה בא לו.

הרכבים במהות שלהם נורא שונים....

ishc
19-04-12, 19:42
אני די בטוח שאחרי שהוא יעשה נסיעת סיבוב על שני הרכבים הוא לבד יידע מה בא לו.

הרכבים במהות שלהם נורא שונים....

+1...

lizard
19-04-12, 19:53
עדיף אספנות אבל תלוי במחיר וברכב עצמו.
תן יותר פירוט, כולל מחיר.
אם זה רק לטיולים, רצוי רכב שהאחזקה שלו זולה. לדעתי אף רכב לא יכול להשתוות לסיקס מהבחינה הזו. החלקים זולים וגם אם אין חלק מקורי, יש מספיק שידרוגים/שינויים/אפטר מארקט כדי שלא להשבית את הרכב. מה גם שהוא כולה ברזל וחצי ולא כל כך מסובך לטיפול ותחזוקה עצמאית.

בוזי
19-04-12, 20:33
בוא נפרוט את ההבדלים לפרוטות:

1. ההילקס - סגור וממוזג, הסיקס סביר להניח שפתוח, או כמעט פתוח, סביר שלא ממוזג.
2. ההילקס עגלה איטית וחסכונית יחסית, הסיקס בעל 180 כ"ס וצמאון גדול לדלק.
3. מבחינת עבירות טכנית- דומים מאוד עם עדיפות קלה להיילקס בגלל זוייות ונהיגות טובות יותר. בדיונה אין מה להשוות בכלל.
4. אמינות - הטויוטה בעיקרון אמינה וחסונה יותר, מאידך התיקונים יקרים ומורכבים יותר.
5. הסיקס - רכב אספנות על כל המשתמע (טסט יחיד בשנה, הוצאות רישוי וביטוח נמוכות). הטויוטה רכב מסחרי (ביטוח יקר), בקרוב מיושן (פעמיים בשנה טסט).
6. לטויוטה יכולות העמסה וגרירה גבוהות יותר.
7. פאן/לא פאן - מה שפאן עבור אחד, זה להתכלב עבור אחר, מאוד אינדיבידואלי.
8. בדרך לשטח ובחזרה - הטויוטה מבפנים כמו קורולה ישנה, ובהנחה שיש לה קפיצים מתאימים, תייצר איכות נסיעה בינונית מינוס. הסיקס מעניק איכות נסיעה של נ"נ, הכוללת קפיצות, ריחות, חום/קור והרבה אבק.

אני מציע לחבר שלך לשקול את הפרמטרים הנ"ל, הוא יידע לבד את התשובה.

בעז

ד ו ר ו ן
19-04-12, 21:07
בוזי,
מאיפה הבאת 180כ״ס?

בנוסף, לפי התגובה שלך, יש לך קצת אי-דיוקים לגבי ההיילקס.

לפותח השרשור,
אלו 2 חיות שונות למדי, הכי טוב יהיה להצטרף לכל אחד מהרכבים לסיבוב כביש ושטח, וגם לחפש את יואב hitoy שמכיר טוב את שניהם ויכול לתת חוות דעת על ההבדלים.

moriseven
19-04-12, 21:48
בוזי,
מאיפה הבאת 180כ״ס?

הבחור רשם

מנוע בנזין 4000 סופה (הזרקה),

בוזי
19-04-12, 21:54
דורון,
לגבי ההספק - מוריס ענה לך.
אני בטוח שאתה מכיר היילקס טוב ממני, פרט ותקן את אי הדיוקים וכולנו נחכים.

ד ו ר ו ן
19-04-12, 22:42
פספסתי את הפרט החשוב על המנוע השונה..
:rolleyes:

היילקס עם קפיצים נורמליים, בשילוב קבינה ידידותית בהרבה לבני אדם יהיה רכב נוח ביחס לסיקס, כל סיקס.
זה קשור לאיכות הנסיעה (שוב, עם קפיצים ובולמים נורמלים), בידוד רעשים, סביבת נהג שאולי תגדיר "קורולה ישנה", שבכל זאת זה שנות אור ביחס לסיקס..
זה נכון שבעתיים בנסיעות המנהלתיות לשטח ובחזרה.
יצא לי לנסוע בסיקס מנהלתיות, וזה מעייף בהרבה, גם כנוסע.

מצד שני, זה סוג אחר של כיף בשטח, ובסוף העדפה אישית.

אבל נראה לי שכדאי שתחכו ליואב, הוא בכל זאת בעל עבר ארוך עם הגמל וסיקס בהווה.

בוזי
19-04-12, 23:21
אנחנו כנראה אומרים את אותו הדבר. על הרצף שבין איכות הנסיעה של ריינג' חדש לבין ריו חץ, איכות הנסיעה של היילקס היא בינונית מינוס. בסיקס איכות הנסיעה היא סתם גרועה....
אינטריור של קורולה ישנה זו מחמאה, לסיקס יש דשבורד שנראה כמו לוח בקרה של גנרטור.
מדובר בחיות שונות לגמרי, שממש במקרה עונות על צרכים דומים, אך בדרך שונה.
בהצלחה

דוד מאזדה
20-04-12, 00:21
אני מחפש היילקס
אם יש משהו מעניין,צרו איתי קשר
דוד
050-8810434
תודה

GodsFather
20-04-12, 07:23
אם הדיון הוא על יכולות טכניות, זה יקח שנים. לשני הכלים יתרונות וחסרונות שמפצים אחד על השני. חיפוש בשוק יכול להביא כלים יפים מאד ושחוטים מאד. אופציות שיפורים וחלפים מרובות במידה ויוצאים מחוץ לגבולות ישראל ובכל מקרה צריך מעכר בשביל שהדבר הזה יסע בכביש.

אם הדיון הוא על מה נכון כלכלית - סיקס אספנות ללא ספק.

disckobi
20-04-12, 08:01
אחלה תגובות, כנראה שבמאזן הכללי הSIX לוקח.

נתון נוסף- הסיקס סגור פיבר, יש מזגן אבל לא משהו...............

בנסיעת מבחן שניהם מצאו חן בעיניו,
לגבי שאלת עלויות - יש לו התקציב ואף יותר,
סיקס 30K
היילקס 38K

נושא התחזוקה, הבחור יכול להתמודד עם אחזקה , הוא מבין שרכב עומד לטיולים זה לפחות 5K בשנה (לפני שבירות, דלק וכד'....)

נימי
20-04-12, 08:48
דעתי האישית סיקס עם מנוע סופה זה לא יתרון בשטח טכני, בדיונות כן.
המומנט שהמנוע של הסיקס מוציא כבר בסל"ד 1000-1200 הוא משמעותי גבוה יותר מהמנוע של הסופה, תוסיף לזה יחס העברה גבוה יותר בגיר בהילוך ראשון לרעת הסיקס וגם יחס העברה גבוה יותר בסרנים (3.31 בסיקס לעומת 3.54 בסופה) שוב לרעת הסיקס ואתה עלול למצוא את עצמך עולה מעלות\סלעים עם הרבה גז במהירות גבוהה ממה שרצית או על הקלאצ רק בגלל שלמנוע של הסופה אין מספיק כוח בסל"ד הזה.
אם גם הגיר הוא AX-15 ויש יחסי העברה בסרנים זה כבר משהו אחר.

lizard
20-04-12, 08:50
סיקס בלי לחשוב פעמים.
אפשר לשים מזגן חזק יותר, אפשר לשים קפיצים רכים ונעימים יותר. אפשר גם לבודד את הרעשים ואת החום מהמנוע.
ההבדל עבורי בין סיקס ורכבים אחרים זה שבסופו של דבר, סיקס מאפשר לך לעשות כמעט כל מה שאתה רוצה. אני לא מדבר על לא חוקי או שינויי מבנה, אני מתכוון שאתה יכול, כמוני, לנסוע כשהוא ערום כמעט לגמרי, מאוד ספרטני ובלי חתיכת פלסטיק אחת ואתה יכול לעשות ממנו רכב מפנק ומלא שלל אביזרים ונוחיות.

ד ו ר ו ן
20-04-12, 09:23
ובכל מקרה צריך מעכר בשביל שהדבר הזה יסע בכביש.
.

כאן אני חולק עליך.
היילקס יכול ועובר טסט בלי מאכר.

המחיר שביקשו להיילקס ביחס לכביכול רשימת תוספות קצת נמוך, אלו רכבים שלא נמכרים במחירים נמוכים אם אין איזה משהו דפוק בהם.

דרור ברלי
20-04-12, 09:31
דעתי האישית סיקס עם מנוע סופה זה לא יתרון בשטח טכני, בדיונות כן.
המומנט שהמנוע של הסיקס מוציא כבר בסל"ד 1000-1200 הוא משמעותי גבוה יותר מהמנוע של הסופה, תוסיף לזה יחס העברה גבוה יותר בגיר בהילוך ראשון לרעת הסיקס וגם יחס העברה גבוה יותר בסרנים (3.31 בסיקס לעומת 3.54 בסופה) שוב לרעת הסיקס ואתה עלול למצוא את עצמך עולה מעלות\סלעים עם הרבה גז במהירות גבוהה ממה שרצית או על הקלאצ רק בגלל שלמנוע של הסופה אין מספיק כוח בסל"ד הזה.
אם גם הגיר הוא AX-15 ויש יחסי העברה בסרנים זה כבר משהו אחר.

הכתבה על בדיקות הדיינו סיקס (משופר) מול סופה (סטנדרט) תשבור לך את המיתוס הזה ותאיר את עיניך, ממש כמו שהאירה את עיני. מסתבר שלמנוע סופה יש עדיפות בכל פרמטר כמעט לכל אורך טווח הסל"ד וגם בכל מה שקשור ל"כמעט", הפערים זניחים ביותר. את יחסי ההעברה הנכונים יותר של סופה הן בהילוך ראשון והן בדיפ'ים אתה הזכרת וזה נכון.
מין הסתם, כבר אין שני סיקסים זהים או שתי סופות זהות, גם מבחינת מצב מכני, כך שתמיד יוכל לבוא כל אחד ולהגיד - בצדק - שהסיקס/סופה שלו מתנהגים אחרת ואני לא מתווכח איתו כי זו האמת לאמיתה. מנוע הסיקס בבדיקה ההיא היה עם הצתה משופרת, ראש משופר כלשהו (סופה?), קרבורטור מוטורקרפט ומאווררים חשמליים עם בקר דיקסל, אבל טיפונת עייף, ועדיין הוא הוציא על הדיינו מספרים שעדיפים ולא במעט על נתוני היצרן של מנוע סיקס סטנדרטי... מנוע הסופה שהגיע להשוואה הוא מאוד ישן (מקורי בן 17, 288,000 ק"מ) ועדיין הוציא מספר שקרוב ביותר לנתוני היצרן.
מכל מיני סיבות הכתבה עדיין לא מוכנה, אבל בקרוב היא תעלה.

לעניינינו - גם אני מאוהבי הסיקס, אבל בכל מה שקשור לשימושיות כוללת בטיול, גם טיול קשה - להיילקס יש יותר יתרונות מאשר חסרונות, למעט בנושא תפוקת המנוע. (אם הפציינט שלך אוהב דיונות, אגני בוץ, דרדרות ארוכות וכל מקום אחר שדורש כוח, ואני כבר לא מדבר על יציאות ברמזורים ועל עליות ארוכות בכביש - שישכח מההיילקס). היתרונות האלה בולטים שבעתיים בכל מה שקשור לכסף. צריכת דלק עדיפה משמעותית זה הסעיף העיקרי, עם פער של מאות שקלים לטובתו בהוצאה על כל טיול. 8 ק"מ/ליטר ממוצעים בהיילקס מול 5-6 ק"מ/ליטר בסיקס מצטברים להפרש משמעותי.

גם אמינות כוללת - גם כן. סיקס בן 32 זה אוטו שסובל מעייפות חומר ואני לא מתכוון רק למנוע. אוטו זה המון דברים חוץ מהמנוע. לא שהיילקס שחוט בן 16 הוא רכב חדש שלעולם לא מתקלקל, רחוק מזה. אבל העומסים הקטנים משמעותית ש"מנוע" עם-80 כ"ס ו-17 קג"מ (כשהיה חדש) מייצרים על מכלולי ההנעה שלו, שוים לסיכוי הרבה יותר קטן שמשהו יישבר.
לדוגמא, את ההשוואה בין סרנים קדמיים של סיקס והיילקס כבר עשה פעם חנן, בצורה המאוד יסודית שאופיינית לו - נתונים טכניים ועובדות כמו חוזק קורונה למשל, קוטר ציריה, מספר ברגים וכו' וכו' - דברים כאלה שהם עובדה הנדסית, לא נפנופי ידיים. העובדות האלה מובילות לאמינות עדיפה של ההיילקס בכל פרמטר טכני, פשוט כי זה אוטו שמהונדס טוב יותר, עם הרבה פחות אילתורים ברמת היצרן. גם זו עובדה, ובתרגום לשפת המעשה - הסיכוי שלך לסיים טיול ללא תקלה וללא צורך בפתיחת מכסה מנוע וארגז כלים, גבוה יותר בהיילקס.
אז נכון שחלקי טויוטה יקרים משמעותית מחלקי CJ. אבל התדירות שבה מזדקקים לחלקים הללו היא שמכריעה את הכף.

על נוחות בקבינה של היילקס לעומת סיקס - גם כאן אין ויכוחים. איכות החיים בקבינה המזעזעת של ההיילקס היא של פרייבט יפני משנות ה-80, וזה עדיין טוב הרבה יותר מסביבת נהג של נ"נ ממלחמת העולם. מה לעשות, ככה זה. עובדה. יכולת סחיבת ציוד לטיול - הטנדר לוקח בגדול. כל טנדר.

אבל - וזה אבל גדול ופרמטר בעל משקל עצום ברכבים כאלה: לסיקס יש אופי ונשמה שאין לשום טנדר יפני. ובתרגום לעברית מדוברת של בני אדם: יותר כיף לנהוג בסיקס מאשר בהיילקס. בכל מצב ובכל מקום. הרוח והאבק והרעשים זה חלק מהכיף הזה ובהחלט עניין שחולי נפש כמונו מקבלים כיתרון מוחץ ולא כחיסרון (מבחינתי - סיקס סגור/כל ג'יפ אמיתי סגור, זה אונס. ניטרול של אחד האלמנטים המשמעותיים ביותר בכיף שלו). גם אני הייתי בוחר בסיקס ללא היסוס, וכמובן פותח אותו. פשוט כי זה קולע טוב יותר לשריטה חשוכת המרפא שלי, אבל ברור שלשריטות אין שום דבר עם עובדות טכניות.

ד ו ר ו ן
20-04-12, 09:56
חסר מידע לגבי מי עוד נוסע איתו, אישה, ילדים.
זה פקטור מאד חשוב.

GodsFather
20-04-12, 10:42
בתחילה נרשם - מיועד ל2 אנשים בלבד, נהג + 1.

דרור, לגבי צריכת דלק, עם אפשרות חיבור הגז (כמו ערן ואחרים), צריכת הדלק נוטה לסיקס גם כן ואם לא אז לפחות שוויון בין השניים.

נוסיף את הצרה שהיילקס הוא כלי הרבה יותר גניב נוכח המחסור בחלקים והנה לך עוד צרה.

עייפות החומר ? למעט שלדה שבורה/סדוקה, כל שאר המכלולים הם ברי החלפה ואו תיקון פשוטים יחסית (גם שלדה אפשר אבל זה יותר מורכב) וקרוב לוודאי שבשני הכלים הם מזמן לא המקוריים, להוציא מקרים נדירים של מנוע מקורי בהיילקס כי הם באמת בעלי שרידות גבוהה. דורון אמר משהו נכון - אם המחיר אטרקטיבי, כנראה שמשהו לא בסדר והשאלה היא כמה יעלה ליישר קו.

לגבי ההערה על ההטסט - אנחנו מדברים על רכב משופר יחסית, לא סטנדרטי בשני המקרים. גם היילקס לא יעבור בנשימה אחת אם בכלל. אבל אפשר לשים את הויכוח הזה בצד כי יש פה לא מעט על מה להתדיין בלי הנושא הזה.

ד ו ר ו ן
20-04-12, 10:56
לגבי ההערה על ההטסט - אנחנו מדברים על רכב משופר יחסית, לא סטנדרטי בשני המקרים. גם היילקס לא יעבור בנשימה אחת אם בכלל. אבל אפשר לשים את הויכוח הזה בצד כי יש פה לא מעט על מה להתדיין בלי הנושא הזה.
נשארו היילקסים או סיקסים סטנדרטיים לגמרי?
אם יש לך נסיון בהעברת טסט רגיל להיילקס, תחלוק, אם לא, אני מציע לך את הנסיון שלי.
וכן, זה אפשרי.
וכן, בשביל חלק מהאנשים זה פקטור.
מבחינתי, רכב שמחייב להעביר טסט עם מאכר הוא לא אופציה, וגם בשביל אנשים אחרים.

ואני מכיר גם סיקסים שעברו בלי מאכר, לא צריך להפוך את זה להיסטריה.

GodsFather
20-04-12, 10:57
דורון, הכל שאלה של לוקיישן ומי מעביר. עזוב, אין ויכוח פה, כמו שרשמתי.

נימי
20-04-12, 10:58
דרור אני אשמח מאוד לקרוא את הכתבה וגם את הכתבת המשך על המנוע המוגדל (שאני מאמין שזאת אותה הכתבה)

בכל מקרה, חבר שנסע על מנוע סיקס עייף עם ראש סופה, הזרקת TBI, הצתה כמובן משופרת ומאוררים חשמליים החליף מנוע למנוע של גראנד צירוקי כולל הצמת חשמל וההזרקה שלו, ההחלפה בוצעה עקב זה שהמנוע של הסיקס הלך, אותו חבר לא כותב כאן בפורום אבל אני יכול לענות בשמו שהוא מבואס רצח מהשינוי בסל"ד נמוך, הוא אפילו חושב למכור את המנוע ולשפץ את המנוע הישן שלו (דבר שדורש חריטה והכנסת סליבים) או לבנות מנוע מוגדל

אני מאמין לנתונים יבשים אבל קשה לי מאוד להתעלם מעובדות בשטח כמו אילו של אותו חבר
אני רק אוסיף שהוא נוסע עם גיר 4 הילוכים, יחסי העברה מקוריים בסרנים וצמיגי 33, עם המנוע של הסיקס לא היתה לו שום בעיה והוא נסע ככה 4 או 5 שנים, עם המנוע של הצירוקי הוא כמעט כבר לא נוסע בג'יפ (לא רק בגלל זה אבל זה מוסיף לחוסר מוטיבציה שלו)

דרור ברלי
20-04-12, 11:10
נשארו היילקסים או סיקסים סטנדרטיים לגמרי?
אם יש לך נסיון בהעברת טסט רגיל להיילקס, תחלוק, אם לא, אני מציע לך את הנסיון שלי.
וכן, זה אפשרי.
וכן, בשביל חלק מהאנשים זה פקטור.
מבחינתי, רכב שמחייב להעביר טסט עם מאכר הוא לא אופציה, וגם בשביל אנשים אחרים.

ואני מכיר גם סיקסים שעברו בלי מאכר, לא צריך להפוך את זה להיסטריה.

לעבור טסט, לפחות כאן במרכז, זה כן היסטריה, ולא - אי אפשר, או כמעט אי אפשר, ללא מאכר. המשטרע וניידות הבדיקה של משרד התחבורע צדים היילקסים (וסמוראים ולאחרונה גם רנגלרים JK חדשים) ממש כמו סיקסים וסופות.

וזו לא סיבה לא לנסוע באוטו שאני אוהב.
הממסד המתועב של המדינה המזוהמת הזו ממרר והורס לנו את החיים בכל כך הרבה פרמטרים, אבל יש גבול. אני מניח שאני ועוד רבים לא נוותר על אחת ההנאות המוטוריות האחרונות שעוד נשארו לנו רק בגלל זה.

אבי היילקס
20-04-12, 11:34
לעבור טסט, לפחות כאן במרכז, זה כן היסטריה, ולא - אי אפשר, או כמעט אי אפשר, ללא מאכר. המשטרע וניידות הבדיקה של משרד התחבורע צדים היילקסים (וסמוראים ולאחרונה גם רנגלרים JK חדשים) ממש כמו סיקסים וסופות.

הממסד המתועב של המדינה המזוהמת הזו ממרר והורס לנו את החיים בכל כך הרבה פרמטרים, אבל יש גבול. אני מניח שאני ועוד רבים לא נוותר על אחת ההנאות המוטוריות האחרונות שעוד נשארו לנו רק בגלל זה.

+1
אייי המדינה שלנו ):

דוד מאזדה
21-04-12, 13:49
אם הוחלט בסוף לא לקנות את ההיילקס
אשמח אם תקשרו אותי למוכר
מעוניין בהיילקס 94-97
דוד 050-8810434
תודה

disckobi
22-04-12, 00:12
אהלן דוד,
טרם נפלה החלטה, לאור התגובות כנראה זה יהיה ה SIX, אם כן אבקש ממנו את הפרטים של ההילקס ואמסור לך.

מכרת את המזדה האהובה שלך ?

נ.ב, זה קובי שיבאס...........

דוד מאזדה
22-04-12, 23:45
היי קובי
מלך הפויקה
כן מכרתי,
דבר איתי,תן צלצול

tomer wrx
23-04-12, 00:07

אויי.... כמה שאתה צודק

יש גבול כמה המדינה הזאת תשתלט לנו על החיים (גם בשטח וגם בכביש)

-->