צפייה בגרסה מלאה : ZJ מסרב להניע פתאום האם ECM מת?
כאשר אני מסובב את המפתח לא קורה כלום חוץ מזה שהרדיו נדלק והמזגן בודק את עצמו ....
אין שום נורות בדאשבורד או תנועה של המכוונים , ומסובבים להנעה יש הדממה רגיעית של הכל...
רעיונות ? מצבר תקין יום לפני נסע רגיל.. הניע רגיל .
הכיוון שלי הוא PCM\ECM האם נכון? אם כן יש למישהו אחד זמין כדי שאני אבדוק אם אני צודק לפני שאני מזמין אחד.
תודה
גילי
נשמע יותר בכיוון של סוויץ. נראה כאילו אין מצב RUN אלה רק ACC.
תבדוק מתח בחוטים שיוצאים מהסוויץ לפי מצבים ותעדכן.
boaz avrahami
22-04-12, 23:39
יש ריליי לסטרטר בקופסת החשמל ליד המצבר
יש שם גם פיוזים שהייתי בודק...
ובמחשבה שניה הייתי בודק את המצבר פעם נוספת ואת החיבורים שלו אולי משהו נמס או שהמצבר לא מחזיק תחת עומס.
תתחיל משם לפני שאתה מפרק את הג'יפ... למרות שלכאורה יש מצב שזה הסוויץ'
אני ממליץ כי תפנה לבחור בשם אלי 0522451251 אשר תיקן לי את מחשב הרכב לפני מספר ימים.
AvigdorAharon
28-04-12, 13:28
לאט לאט!!!
לפני המחשב יש עוד כל כך הרבה בדיקות לעשות:
משאבת דלק נדלקת ל-3 שניות?
בדקת מתח עם רב מודד על המצבר?
אביגדור
נתק מצבר .
וודא על הדרך שהקטבים מהודקים היטב.
חכה 5 דק'.
חבר חזרה ונסה שוב.
ה"פטנט" הזה מפתיע כל פעם מחדש...
גילי,
שאלתה שאלה. החברה פה מנסים לעזור, ואתה לא מגיב.
חבל. במיוחד כשבמקביל אתה מקפיץ את ההודעה של מכירת הרכב.
בקיצור הבעיה נפתרה? איך?
אהלן...
דבר ראשון - המון תודה .
לא הגבתי כי הייתי עסוק בלטייל
אז ככה , בדקתי את כל הדברים שאמרתם.
מתח של מצבר עם רב מודד , פיוזים, סוויצ, ניתוק לחמש דק, מעבר על צמת חשמל . בדיקה של קצר באחד החיישנים . ואין כלום. הכל תקין.
הרכב עדין עם אותם תסמינים, הוצאתי מחשב רכב וזה בדיוק כמו שהוא מחובר . מה שגורם לי להיות יחסית בטוח שזה במחשב.
בנוסף מחיפושים נוספים באינטנרט מצאתי כי יש קשר ישיר בין זה שאין שום תזוזה של המכוונים למחשב.
מקווה שהשבוע יגיע המחשב.
אעדכן בהמשך
ושוב תודה לכולם!
אני עצמי הייתי מתחיל בבדיקת מתחים שמגיעים למחשב - רגל 3 קבוע, ורגל 9 בפתיחת סויץ, ואדמה ברגל 11.
אבל זה רק אני.
במקרים הם נשרפו לי מחשבים ול נתנו להניע, לא היתה שריפה "טוטאלית" אלא פשוט חוסר הנעה.
אני לא הייתי רץ להחליף מחשב, אבל זה רק אני...
היה לי מקרה דומה (בZJ) שנפתר ע"י החלפת צילינדר. בהתחלה לא ידעתי מה היתה הבעיה אבל מבדיקה של החשמל הבנתי שהסוויץ לא מתפקד.
במהלך פירוק מתקדם מצאתי שהצילינדר היה שבור, השבר היה בקצה הצילינדר, מעין בליטה שמזיזה את המנגנון בבזוקה שבהמשך מפעיל את הסוויץ הראשי.
104 ש"ח לקניית צילינדר חדש במכשירי תנועה, הרבה סבלנות, והצלחתי גם להעביר את הלשוניות של המפתח המקורי.
האם בדקתה את המתחים שיוצאים מהחיבור הראשי של הסוויץ בכל המצבים שלו? ואיזה שנה הרכב?
כל כך הרבה מה לבדוק...
עוד כמה נקודות למחשבה.. נסה להניע לא בP אלא בN, אולי סוויצ' ידית ההילוכים תקוע במצב של הילוך, ואז אין סוויצ'.
תבדוק קורוזיות\מגעים\רטיבות ברכזת הצמות הראשית שנמצאת משמאל דלת הנוסע מאחורי דיפון הפלסטיק, נתק קטן שם ישגע את המחשב.
וכן... תקשיב ליואב HITOY הוא יודע מנסיון.
עדכון:
אז ככה , הגיע המחשב בבוקר....
הורכב לפני כשעה .
הרכב נוסע...
יפה לראות איך המחשב לומד את המנוע, בערך חמש דק ראשונות הוא נשמע כמו משהו מקולקל....
אחכ כמו חדש
תודה לכולם!
עדכון:
אז ככה , הגיע המחשב בבוקר....
הורכב לפני כשעה .
הרכב נוסע...
יפה לראות איך המחשב לומד את המנוע, בערך חמש דק ראשונות הוא נשמע כמו משהו מקולקל....
אחכ כמו חדש
תודה לכולם!
זהו? בלי פירוט?
מה היתה הבעייה במחשב?
איך/מה תוקן?
תוכנתו שיפורים, על הדרך?
כמה?
זהו? בלי פירוט?
מה היתה הבעייה במחשב?
איך/מה תוקן?
תוכנתו שיפורים, על הדרך?
כמה?
כנראה קצר פנימי...
מחשב סטנדרטי לחלוטין.
כמה 80 דולר. חדש מהניילון.
נראה מה יהיה בהמשך.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.