צפייה בגרסה מלאה : המשך לתחרות השקשוקה???
מישהו העלה פה מתכון לשקשוקה וזה הזכיר לי את השרשור המשעשע משהו מלפני שנה שהפך לתחרות שקשוקה, אירוע טעים ומשעשע בפני עצמו.
בזמנו העליתי רעיון להפוך למעין מסורת שנתית, כל פעם אפשר להחליף את השקשוקה במשהו אחר. השנה אני מציע תחרות פוייקה/תחרות מנגל/קבב וכו'...
אותו מתכון (לאירוע), בלי יותר מדי חוקים ואירגונים.
אני מציע את אותו מיקום באבו ראבח, זה באמצע ונוח לכולם (ובעיקר נוח לי :) ) באיזו שבת בצהריים.
מה אומרים???
מה שאנחנו אומרים זה שאנחנו אוהבים פויקה ושהרעיון מצוין, אז קדימה.
שקשוקה זה נחמד, והיה כיף בשנה שעברה.
השנה נעלה מדרגה. פויקה זה יותר מורכב ויותר יצירתי. אין כללים. אתם כבר לא מוגבלים לביצה ועגבניה. בפויקה הכל הולך - עם בשר של חיה או של ציפור, או צמחוני ללא בשר בכלל. אפילו מתוק הולך - מי שיודע איך לעשות את זה, מוציא מהפויקה יופי של עוגות.
עוד משהו אופייני: פויקה גם עושים בכמות לא קטנה בד"כ. אפילו סיר קטן מס' 1 כמו שלי מאכיל כמה וכמה אנשים עד שהם מתפוצצים... ורוב הפויקאים שאני מכיר עובדים עם סיר מס' 4 או 3 מינימום... מה שאומר שבאירוע כזה יהיה הרבה מה לאכול = מה שאומר שגם למי שלא מתחרה, יהיה שווה לבוא ולראות ואולי גם לטעום...
תראו רצינות, תביעו נכונות, אם יהיו מספיק משתתפים, נמצא מקום מתאים, נרים תחרות ונחפש במחסן כל מיני פרסים לחלק לכם.
מגיע בטוח(כל עוד זה לא יהיה על הימי מילואים הצפויים לי בקרוב)
אולי גם משתתף בתחרות עם המתכון הסודי של החבר'ה שלנו....
shay_love_off_road
01-05-12, 18:30
אם לא נופל בשבת, אני בפנים,
הנשק שלי:
ידע נרחב במטבח הטריפולטאי
המיקום מתאים גם עבורי ומאשר הגעה במידה ולא תוכנן טיול או אירוע בתאריך שיקבע ...
מישהו העלה פה מתכון לשקשוקה וזה הזכיר לי את השרשור המשעשע משהו מלפני שנה שהפך לתחרות שקשוקה, אירוע טעים ומשעשע בפני עצמו.
בזמנו העליתי רעיון להפוך למעין מסורת שנתית, כל פעם אפשר להחליף את השקשוקה במשהו אחר. השנה אני מציע תחרות פוייקה/תחרות מנגל/קבב וכו'...
אותו מתכון (לאירוע), בלי יותר מדי חוקים ואירגונים.
אני מציע את אותו מיקום באבו ראבח, זה באמצע ונוח לכולם (ובעיקר נוח לי :) ) באיזו שבת בצהריים.
מה אומרים???
כבר כתבתי פעם
רק תבחרו כבש אווזים או סתם בשר
ואם יהיה רוב אז אולי אשקול להפתיע עם נתחי סלמון ענק בסיגנון וויקינגי
אבל(נו תמיד יש אבל)אני צריך לדעת מראש כדי שהאש לא תהיה בתורנות
יוסי
26.5 יום שבת, אבו ראבח שעת הגשה 14:00???
מתאים?
יאללה להתפקד.
ולמישהו יש סיר להלוות לי לתחרות או שהמערכת ממנה אותי הפעם בתור שופט?
ולמישהו יש סיר להלוות לי לתחרות?
אתה כבר יודע מאיפה.
תבוא לקחת, או להביא לך בבוקר התחרות? :)
שמיל רוב תודות. אם אני לא אסתדר אני אנצל את ההצעה שלך.
צחי, 26.5 זה יום חג השבועות. זמן מצוין לבדוק את תבואת הארץ,
(אני חושב שבתור כלל אצבע, מנות על בסיס מוצרים חלביים אסורות).
בכל אופן, אתה צריך מישהו שיוסיף קרשים למדורה וכדומה. אני אגיע לראות אותך מבשל ולהשקות אותך בירות.
אתה תדאג לרפד לי את הקיבה. ויהיה בסדר. :)
קראתי בירה?
אתה יודע מה תקבל עבור בירה טובה
טובה כן לא איזה לאגר בלונדיני מאפן
יוסי
טוב זה רשמי? 26.5 אפשר לרשום ביומנים?
רעיון מבורך!!!
סופ"ש של שבועות? נראה לי שהרבה אנשים ייטיילו בתאריך זה, לא?
מה גם שפוייקה יביא הרבה אנשים, והרבה אנשים לא נכנסים באבו רבח, אפשר להציע מקום אחר?
סביון
אני בעניין. אפילו התאריך מתאים.
באבו ראבח נכנסים מלא אנשים. אני לא ממש מכיר מקום מוצל אחר. תלוי בהיענות לא?
סופ" ש של שבועות לא טוב. זה סופ"ש של טיולים.
אסף.
קראת גם קראת. ובירה טובה תקבל, לא פחות. בלי קשר למה שאני אקבל עבורה (ולא, אני לא יודע מה אני אקבל כמו שטענת).
לאגר בלונדיני מעפן נשמור לחוף הים, בדלי מלא קרח עם עוד לפחות 4 מאותו סוג.
בשביל תבשיל בשר כבד שנצלה על גחלים איכותיות במשך שעתיים לא נתפשר על פחות מבירת מנזרים סמיכה ומטובלת.
ואולי איזה קינוח עם בירה שחורה מתקתקה וקפואה.
וואלה, בא לי שהיום יגיע.
באותה מידה אפשר גם ב-19.5
אסף קבעו תאריך ומקום (בכל זאת מנהלים) ויאללה...
פויקה צריכה גחלים.
גחלים = מדורות.
אבו רבאח ומדורות יכול להיגמר רע.
הכל תלוי במספר המשתתפים. עד עשרה - שנים-עשר משתתפים אפשר אבו רבאח, ושכל היתר יחנו מצידי בשביל הגישה בחוץ ויבואו רק לטעום.
אם יש הרבה משתתפים, אני חושב שצריך מקום מרווח יותר.
עוד אופציה היא היער בראש העין, יותר מרווח וגם מוצל. צ'ופר נחמד הוא נחל שיל"ה. מסלול מהנה מאוד בעונה הזו למי שיצליח לקום אחרי הפוייקה :)
נראה לך שלמישהו יהיה כוח לנהוג בנחל שילה אחרי שתתקעו תבשילים כבדים ותשטפו אותם בבירות מנזרים סמיכות?....
תחליטו מתי רק תנו קצת זמן להתארגן
אני כבר מכין לי עצים ונסורת
דרור ושמיל תחליטו מה אני להכין שיהיה לכם בבטן טעים ובלשון לוהט(מהחום)
יוסי
זה אתה תחליט מה התבשיל הכי הכי מוצלח שאתה יודע להוציא מסיר הקסמים... אנחנו בתפקיד "קמר"ש הלור"ל" - באים רק לטעום (ולחרוץ גורלות).
58713
גם אני בעיניין
מחכה לקביעת מקום ושעה
חן
נראה לך שלמישהו יהיה כוח לנהוג בנחל שילה אחרי שתתקעו תבשילים כבדים ותשטפו אותם בבירות מנזרים סמיכות?....
לא נראה לי אבל יש פה כל מיני פסיכים.
עוד אופציה זה יער חורשים.
נראה לי...שיש פה מספיק מתנדבים למשהו יותר מערבי
תחרות BBQ אורגינל!
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/n64-ftIafas" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ג'ו, גם זה יגיע. בתקווה שנעשה את זה כשאתה סוף-סוף תגיע ותכבד אותנו בנוכחותך. אולי אפילו נמנה אותך להימנות על צוות השופטים....
הפעם פויקה, ויער חורשים זו אופציה בכלל לא רעה. אנחנו עדיין בודקים את זה.
גם אני בעיניין
מחכה לקביעת מקום ושעה
חן
חיכיתי לראות את זה ...
razzamataz
02-05-12, 21:25
טוב פויקה זה יותר מעניין משקשוקה...אז גם אני בפנים כטועם ושותה
אח שלי יזיע על הפויקה...המממ פויקה של הייטקיסט
והטנדר יסחוב קרשים למי שצריך...אם משטחים ישנים ושאריות 5 על 10 טובים לכם
אח שלי יזיע על הפויקה...המממ פויקה של הייטקיסט
המממ....
תחרות לחברי האתר בלבד לא? כמו בתחרות השקשוקה
ברשותכם, אני לוקח אחריות על העניין...
אני מבטיח שעד אמצע שבוע הבא אני מפרסם מקום, תאריך, שעת טעימה, שופטים ובשאיפה גם פרסים (אבל הפרסים, אם יהיו, הם לא העיקר!!!)
כמו כן גם תקנון קטן - ההשתתפות לחברי האתר בלבד.
בינתיים, אתם תמשיכו ללבות את העניין, תריבו למי יש גדול יותר, טעים יותר וכו' (זה מה שעושים לשור לפני שמכניסים אותו לזירה, לא?)
סביון
26.5 יום שבת, אבו ראבח שעת הגשה 14:00???
מתאים?
יאללה להתפקד.
ולמישהו יש סיר להלוות לי לתחרות או שהמערכת ממנה אותי הפעם בתור שופט?
רק תבחר, יש 3 ו-6.
(ה-6 שוקל 19 ק"ג ריק, אני לא בטוח שהסמוראי יעמוד בזה)
ואם נפגשים ב14:00 אז לפני 17:00 אין מה לדבר על אוכל והחברים יתחילו לאכול אחד את השני...
אני מציע להפגש קודם,
איתי
נ.ב. באופן אישי אני חושב ששבועות זה רע והרבה יאלצו לבטל בסוף בגלל "משפחה".
אני אהיה שם, כנראה רק על תקן הטועם. :D
אתה תביא את הסיר בסונומה (בסמוראי יש אבני שפה מאיפה שהוא) ואת הכיבוד הרגיל שלך ואני אדאג לבשל!!!
razzamataz
02-05-12, 23:33
כמו כן גם תקנון קטן - ההשתתפות לחברי האתר בלבד.
סביון
השתתפות אומר שגם אורחים טועמים אסור (כגון אח או אבא רעב)?
אחרי שאנחנו נטעם ונשפוט, מצידי תחלק לכל העולם....
חיכיתי לראות את זה ...
יותר טוב תתחיל להעמיס עצים על הטנדר :)
טוב אז בואו ונראה
ראשית סיבכתם אותי-יש לי רק פויקה אחד
ועל מה הסיבוך?
א-תבשיל בשר בסיר או בשמו קדירת ההונים-או גולש הונגרי אמיתי כפי שנעשה מאות שנים בארץ ההההונגאארים
ב-רציתי בשר אייל אבל לא נעים לי לבשל מנהל פורום
ג-תבשיל כבש בסגנון אירי(הרבה בירה מבעבעת בשלוש שעות)
ד-אווזים שיכורים בפויקה בסגנון דרום צרפתי(בלי רגלי הצפרדעים)
ה-סלמון בסגנון וויקינגי
ו-רציתי למען האמת להכין נזיד ארנבות שזו הדרך להכין אותם אבל אינני רוצה לפגוע בשומרי הכשרות(שהם בטח גם השופטים)
שנית--אגני לא יודע ממש לא יודע מה להכין
אולי ביום חמישי בדרך לאילת אני אהפוך בעיניין ואתייעץ עם השותפה שכבר מחכה בכיליון עיניים ולשון לראות אותי עושה את הדברים הללו בשטח
הלו בשביל מה יש כאן חברים?
עד שאני כבר מבקש עזרה-
יוסי
יוסי, בגלל שאני שופט ולא יכול להשתתף, אני יכול להשאיל לך את הפויקה מס' 1 שלי...
נחשב לקצת קטן, אבל זה באמת מספיק. הרי אוכל לא יחסר שם....
קדירת ההונים והאווזים השיכורים נשמעים לי ממש טוב...
יוסי, אני מתחיל ללקק אצבעות כבר מעכשיו.
אני מקווה שסביון יקבע את התחרות בהקדם, שישארו לי עדיין אצבעות.
גם ממני תוכל לשאול פויקה, קצת יותר גדול משל דרור :)
די כבר,יחארות,אתם הורסים לי את הדיאטה.
אני פותח וסוגר את המקרר בלי להבין מה אני רוצה,אני מביט לתוכו והוא מביט בי חזרה.
ידעתם שיש שם מנורה שכל פעם כשפותחים את הדלת היא נדלקת,וכשסוגרים היא נכבית,איזה קטע אף פעם לא שמתי לב לזה.
עידו לוריה
03-05-12, 21:52
טל מה שמעניין בכול הסיפור זה איך אתה יודע שהיה נכבית שאתה סוגר את הדלת , מה אתה יושב בפנים ;)
עידו
לא ,אני בדיוק עכשיו סותם עם סיליקון את החור שקדחתי בדופן של המקרר ......
אם הייתי קודח בדלת הייתי צריך לישון חודש בסלון.
ואם ימשיכו לדבר פה על ברווזים וגולשים הונגריים בפוייקה 3 שעות על גחלים כנראה שבאמת שימצאו אותי יושב בתוך המקרר עם נר.
טל רק בשביל לראות אותך יושב במקרר עם נר אני אשקול להרים את הכפפה שנזרקה לי ולנצח על 3 פויקאים
ובהזדמנות זו תוכל לסגור את החור שבדופן מבפנים
יוסי
יוסי,רק בשביל לראות אותך מנצח על שלוש סירים לפי התאורים הקודמים שלך,אני מוכן לנקות את הסירים שלך לאחר הקונצרט.
עם כיכר לחם שחור טריה....
כמו כן גם תקנון קטן - ההשתתפות לחברי האתר בלבד.
סביון
גם חברים חסומים נחשבים....?
:rolleyes:
אסף.
יוסי,רק בשביל לראות אותך מנצח על שלוש סירים לפי התאורים הקודמים שלך,אני מוכן לנקות את הסירים שלך לאחר הקונצרט.
עם כיכר לחם שחור טריה....
אז תכין את הלחם... מהיכרותי עם יוסי, הוא לא מאיים, הוא קובע עובדות. ומהמעט שטעמתי במפגש ג'יפולוג במדבר, הוא נותן ביצועים חזקים עם הסיר.
boaz avrahami
05-05-12, 22:54
אים מישהו זקוק בהשאלה לסיר גודל 4 עם חצובה שידבר איתי....
תמורת צלחת תבשיל אפשר לעשות ביזנס כנראה
דרור חן חן על הפירגון עכשיו אני אהיה חייב להתעלות על עצמי
בועז-מאחר ואני שוקל ברצינות להשאיל משמיל ומדרור את הפויקאים שלהם זה אומר שלושה סירים
שבכל אחד יבעבע משהו אחר
אך מאחר ואין לי חצובה (אשתדל או לבנות לי אחת או להכניס את היד עמוק לכיס)אשמח באם תביא חצובה ליתר בטחון
ואיך אפשר בלי כמה טיפים (או סודות מהאש)
א-בישול בסגנון הוגרי הינו עתיק יומין לפני הכנסת הבשר רצוי לסגור אותו מסביב-למען האוטנטיות אעשה זאת במקום עם ברנר
ב-בהכנת דג או גושי דגים-(הויקינגים צדו ליוויתנים)לארוחה מהירההיו שמים חתיכות דג עטופות באצות לזמן קצר על הגחלים או בסיר עם סוגשל אלכוהול שהם רקחו
החוכמה לדעת מתי להוריד מהאש מפני שהחום ממשיך לבשל את הבשר-תוצאה סופית מתקבלת בסיום ההורדה מהאש ולתת ודג להשבשל בעצמו ואז רק לפתוח את העטיפה(אצות או כיום נייר כסף)
ג-אווזים זה קצת שונה-על מנת שלא ייתיבשו בבישול יש להשרות אותם בבירה ערב קודם-ואחרי כמה שעות לשפוך עליהם מרינדה כאשר הם סגורים בנייר כסף-במקור צרורות עלים באירופה ועלי בננה בדרום אמריקה ובמזרח הרחוק-במקרה דנן אילו יהיו אווזים מתורבתים-לו היה לי גישה לאווזי בר-יש להכניס תפוחים לבטן לספוג את טעם עוף הבר שהינו מאוד דומיננתי
טוב סביון אמר ללבות את האש לא?
יוסי
תלבה, תלבה...
פויקה מס' 1 נקיה ומבריקה תעמוד לרשותך בבוקר האירוע... תחשוב על תבשיל בכמויות שמתאימות לגודל הסיר - הוא לא גדול, אבל בתכל'ס גם לא ממש קטן - עד לא מזמן הייתי מבשל בו גם בבית על כיריים רגילים. כדי להאכיל 3-4 נפשות הוא הספיק במשך יומיים...
בכמה טיולים אליהם הגיעו עוד פויקות, עשינו מנה עיקרית עם הרבה בשרים וירקות שורש בסיר גדול יותר, והקטן הזה שימש לתוספות למיניהן - אורז לסוגיו, פסטות וכו'. עשיתי גם כמה נסיונות מעודדים להכין בו סטייקים... וזה יצא מעולה.
וכולם, אל תשכחו - כדי להוריד לתוך הבטן יצירות שכאלה, צריך ללוות אותן בהרבה בירה טובה...
אני ממליץ על La-Trappe Tripel, בלגית חזקה וטובה שבאה בבקבוק גדול של 750CC. לא שותים אותה מהבקבוק כמו חוראנים, אלא בכוס של בירה.
אני אביא בקבוק וכמה כוסות... ולא יעזור לכם, אתם תהיו בני תרבות ליום אחד.
דרור
הפויקה שלך מספר 1 מתאימה בדיוק לסלמון בסגנון וויקינגי-נתייחס לזה בתור מנה חצי ראשונה וגם למי שלא אוכל בשר
וגם אני אוכל אחר כך להשוויץ
הרי זה כל העיניין לא?
יוסי
.
אני ממליץ על La-Trappe Tripel, בלגית חזקה וטובה שבאה בבקבוק גדול של 750CC. לא שותים אותה מהבקבוק כמו חוראנים, אלא בכוס של בירה.
אני אביא בקבוק וכמה כוסות... ולא יעזור לכם, אתם תהיו בני תרבות ליום אחד.
דרור, נסה את ה Kasteel Triple ביום העצמאות עשינו טעימת רוחב של טריפלים (5 שונים) והיא ניצחה בפה אחד.
נסה גם את ה St. Bernardos ABT קצת חזקה באלכוהול אבל מצויינת.
טוב,
הבטחתי ולכן אעדכן,
התחרות תתקיים ביום שישי ה- 01/06/12
בראש תל חדיד (בהמשך הכביש של המתחם שהתקיים בו מפגש ג'יפולוג האחרון) מכביש 444 פונים מזרחה לתל חדיד ועולים מעלה,
יש שם חניה גדולה מאוד ושטחים מוצלים.
הבקשה שלנו ממי שמשתתף היא לדאוג לעצמו לצל ולהבעיר את האש דווקא במקום הלא מוצל טבעי על מנת להמנע משריפות מיותרות
(אין ספק שאם נייצר שריפה גדולה מאוד התחרות תופיע אפילו בחדשות אבל לא נראה לי שכדאי...)
שעת טעימות 14:00.
חבר השופטים: מנהלי ג'יפולוג.
רשאים להשתתף: חברי ג'יפולוג, לדורותיו.
מקסימום משתתפים, 12 נא להרשם מראש.
פרסים יפורסמו בהמשך.
הריני נרשם מראש בזה הרגע
תאריך ומקום מצוינים(מבחינתי)
שמיל ודרור נדבר בהמשך
סביון שימחת אותי
יוסי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.