צפייה בגרסה מלאה : ג׳ק הידראולי קבוע לרכב
שלום לכולם...
בשבועות האחרונים אני עובד על הפרוייקט גמר שלי בלימודים..
המטרה שלי היא לתכנן ג׳ק הידראולי קבוע לרכבי 4x4..
שרטוטים כבר קיימים בסוליד ויש גם קצת חישובי כוח ומאמצים.
הזרועות של הג׳ק מחוברות לשלדה.
אני יודע שמערכת כזאת קיימת בעיקר ברכבי ראלי כמו פריז דקאר.. לצערי לא
הצלחתי למצוא מידע על מערכת כזאת או אפילו קצת תמונות..
מישהו מכיר מערכת כזאת?
תודה והמשך יום טוב.
GodsFather
02-05-12, 13:54
הייתה מערכת כזו גם ב"צוללת הצהובה" של רז והילל. נסה ליצור איתם קשר, אולי תוכל אפילו לראות את המערכת הזו מקרוב, בישראל.
GodsFather
02-05-12, 14:02
רעיון שניתקלתי בו בזמן שיטוט -
http://www.northerntool.com/shop/tools/product_200381584_200381584
תודה על הקישור אבל אני בונה משהו קצת שונה מהרגלים ההידראוליות..
אני יודע שיש את המערכת בצוללת הצהובה.. זה הוזכר פה בגיפולוג בשתי מילים קצרות..
קצת חבל כי זאת יכולה להיות מערכת מעניינת מאוד
בפרק של טופ גיר המונד מתחרה ברכב ראלי נגד משאית
אז כמה תמונות וסרטונים
http://ralphhosier.wordpress.com/2011/08/16/bowler-nemesis/
http://www.youtube.com/watch?v=TLvDqp1UB7o
http://www.youtube.com/watch?v=h9hMGleETws
4:40
אני מכיר את הסרטון הזה..(; בדיוק אני מנסה לעלות אותו לפה
זה המקסימום מידע שהצלחתי למצוא באינטרנט על המערכת
המערכת אמורה לדחוף את הקרקע או לדחוף את המתלה לפתיחה מקסימאלית ?
פעם חשבתי לעשות מערכת כזאת לפתיחה מקסימאלית של מתלה - כאילו אם מגיעים למכשול שמצריך גחון גבוה במיוחד מגביהים עוברים משחררים.
המערכת דוחפת את הקרקע באמצעות 2 בוכנות שמחוברות לזרוע.. דחיפה אלכסונית
חשיבה יפה, לא עדיף ללכת על פיסטונים של לחץ אוויר \ חשמליים (אקטואטורים)
הידראוליקה מכריחה אותך להחזיק עוד מערכת ברכב, עוד נזילות, עוד דליפות, עוד חלקים נעים עוד בלאי
מערכת לחץ אוויר יש כמעט בכל ג'יפ רציני ככה שרק נשאר להגדיל את המדחס קצת ולהגדיל את מיכל הצבירה,
בכל מקרה נשמע מעולה - בהצלחה!
חשבתי על בוכנה חשמלית.. ירדתי מזה כי הבוכנה צריכה לדחוף את הזרוע באלכסון וזה לא אפשרעם בוכנה חשמלית.. מערכת אוויר זאת אפשרות שנשקלת.מה הכוונה לחלקים נעים ובלאי? המערכת רוב הזמן במצב סגור אז הבלאי לא צריך להיות גבוההבהתחלה חשבתי לחבר את הבוכנות למשאבת הגה.. ירדתימזה כי יש פה עיניין בטיחותי.. בסוף אני כנראה מוסיף משאבה נוספת
משאבת שמן נוספת זה חלקים נעים, עוד פולי, בלאי על הרצועה, עוד סיכון לתקלה "משביתה" להבדיל מקומפרסור שמפסיק לעבוד ומלבד המערכת עצמה כלום לא מושבת.
אני לא מהנדס מכונות וגם לא בשום תחום קרוב לזה אני יורה מתוך ההיגיון הבריא שלי במכאניקה.
מה מהלך הבוכנה שצריך להיות וכמה כח היא צריכה להפעיל ? עד 50 סנטימטר ולחץ של טון \ טון וחצי זה ציוד דיי סטנדרטי לפי מה שחיפשתי באינטרנט
בסיס המערכת צריך להיות "יחידת כוח הידראולית", למשל יחידת הכוח של פרקר. (http://www.parker.com/portal/site/PARKER/menuitem.de7b26ee6a659c147cf26710237ad1c a/?vgnextoid=fcc9b5bbec622110VgnVCM1000003 2a71dacRCRD&vgnextfmt=EN&vgnextdiv=&vgnextcatid=6147618&vgnextcat=COMPACT+EHA+ELECTRO-HYDRAULIC+ACTUATOR&Wtky=ACTUATORS)
לפני כמה זמן תכננתי מערכת שמרימה רכב מסחרי קל עם בוכנה כזו בכל צד, אשר מורידות "רגליים" לקרקע, הבוכנות מחוברות באמצע הרגל, שבמצב רגיל מונחת לרוחב הרכב - אבל יש עוד המון וריאציות אפשריות.
אסף.
משאבת שמן נוספת זה חלקים נעים, עוד פולי, בלאי על הרצועה, עוד סיכון לתקלה "משביתה" להבדיל מקומפרסור שמפסיק לעבוד ומלבד המערכת עצמה כלום לא מושבת.
אני לא מהנדס מכונות וגם לא בשום תחום קרוב לזה אני יורה מתוך ההיגיון הבריא שלי במכאניקה.
מה מהלך הבוכנה שצריך להיות וכמה כח היא צריכה להפעיל ? עד 50 סנטימטר ולחץ של טון \ טון וחצי זה ציוד דיי סטנדרטי לפי מה שחיפשתי באינטרנט
טוב אז ככה.. אני נוטה לבנות את המערכת הזאת כמו שתכננתי בהתחלה..בבוכנה הידראולית ניתן להגיע לכוחות הרמה הרבה יותר גדולים
מאשר בוכנה פניאומטית.. בוכנה הידראולית יכולה להגיע בקלות ללחצים של Bar 160... לאומת זאת פניאומטית להרבה פחות... לדעתי יהיה צריך להגדיל את המדחס בהרבה, כולל את מיכל הצבירה.
אני בשלבי בחירת בוכנה מתאימה.. הקוטר שאני מחפש הוא 40mm והמהלך בסביבות 250-300mm... ציוד סטנדרטי לחלוטין.
המנחים שלי בפרוייקט הם מהנדסים אבל לאף אחד מהם אין הבנה ברכבי שטח ובמערכות כאלה.. הנקודות שאתה מעלה פה הם נקודות חשובות.. תודה!
אני מעלה שרטוט ראשוני בקרוב
http://www.howeperformance.com/hydraulicjack.html
בעבר עבדתי באיזה מפעלון קטן, באחת המכונות היתה בוכנה על לחץ אוויר עם מהלך של 30 סנטימטר, היא יצרה לדעתי כח של חצי טון עם לחץ אוויר של 4 באר אבל אני לא בטוח בנתונים, מה שאני כן בטוח שהיא התקלקלה בשלב מסויים ושלחו אותי לקנות חדשה :)
היא נרכשה מ"בקרה גבע" סניף בפ"ת בקרית אריה, העלות היתה מאות בודדות של שקלים
שווה להתייעץ איתם, אולי יהיה להם בוכנה שעונה לצרכים שלכם במינימום התעסקות. מערכות הידראוליות יותר "מסובכות" בכל ההבט של נזילה מיכלי צבירה וכו', יהיה הרבה יותר מורכב לתפעל אותם לעניות דעתי הלא מקצועיות והכי חשוב אותי לימדו תמיד כמה שפחות מערכות יותר טוב לנפש, עדיף לשדרג ולחזק מערכת אוויר קיימת בכל ג'יפ טיולים שמכבד את עצמו מאשר להוסיף מערכת הידראולית נוספת לרכב.
כל העסק הזה סקרן אותי ברמה שאני עוד שניה הולך להזמין בוכנות וגורר את הרתכת מהמחסן החוצה :)
ג'ק קבוע מופעל לחץ אויר קיים ומקובל במרוצי מדבר. מפעילים אותו אפילו בלי קומפרסור - חבל על המשקל והזמן. משתמשים בבלוני CO2 בלחץ גבוה שאיתם גם מנפחים גלגלים. - חפש racing air jack.
. מערכות הידראוליות יותר "מסובכות" בכל ההבט של נזילה מיכלי צבירה וכו', יהיה הרבה יותר מורכב לתפעל אותם לעניות דעתי הלא מקצועיות והכי חשוב אותי לימדו תמיד כמה שפחות מערכות יותר טוב לנפש, :)
אז זהו, שברגע שלוקחים EHA אין סיבוכים ואין בעיות (וגם לא נזילות) גם הבקרה פשוטה מאוד - מפסק חשמלי ומקסימום ממסר היפוך כיוון. פשוט וקל, וליישומים כאלו בדיוק זה מיועד.
אסף.
אם אני מבין נכון היחידה מתחברת ישירות על הבוכנה הרצויה ואת רק מספק לה מתח ? בעצם אתה מנהל אותו כמעט כמו אקטואטור חשמלי למרות שהיא הידראולית ?
נראה טוב מאוד, השאלה לגבי המחירים, כי בוכנות אוויר יחסית זולות ומערכת אוויר כבר מצויה ברוב הגיפים בטח ובטח אלו שהולכים להתקין מערכת כזאת
היא תהיה מערכת יותר קוסט-אפקטיב לדעתי. אבל בכל מקרה עם היחידה שהצעת השיקולים הופכים כלכליים נטו נראה באמת מוצר חמוד
החכמתי - תודה
GodsFather
04-05-12, 10:29
ג'ק קבוע מופעל לחץ אויר קיים ומקובל במרוצי מדבר. מפעילים אותו אפילו בלי קומפרסור - חבל על המשקל והזמן. משתמשים בבלוני CO2 בלחץ גבוה שאיתם גם מנפחים גלגלים. - חפש racing air jack.
גוגל נותן בעיקר תוצאות של רכבי מירוץ כביש ושם הג'קים מאד קצרים וקטנים...
יש לך דגם של מערכת ספציפית ?
במכוניות מרוץ לאספלט יש ג'קים קטנים בארבע פינות שמרימים את האוטו בבת אחת בפיטס. בשטח יש ג'ק אוויר למשל לKing Shocks, ויש להם ג'ק בורגי מגניב שמפעילים עם מברגת האימפקט של הגלגלים.
GodsFather
04-05-12, 13:00
כזה ? :)
http://www.kingshocks.com/products/parts/screw-jack/
לא.
מדובר במוצר משולב - משאבה + מיכל + בוכנה, ולהכל מחברים רק מתח לכיוון יציאה או כניסה. זהו. הכל כולל הכל, ולא צריך כלום חוץ ממתח.
אסף.
אם אני מבין נכון היחידה מתחברת ישירות על הבוכנה הרצויה ואת רק מספק לה מתח ? בעצם אתה מנהל אותו כמעט כמו אקטואטור חשמלי למרות שהיא הידראולית ?
נראה טוב מאוד, השאלה לגבי המחירים, כי בוכנות אוויר יחסית זולות ומערכת אוויר כבר מצויה ברוב הגיפים בטח ובטח אלו שהולכים להתקין מערכת כזאת
היא תהיה מערכת יותר קוסט-אפקטיב לדעתי. אבל בכל מקרה עם היחידה שהצעת השיקולים הופכים כלכליים נטו נראה באמת מוצר חמוד
החכמתי - תודה
GodsFather
05-05-12, 11:47
תמונה, אסף, תמונה. בבקשה ממך :)
עידו לוריה
05-05-12, 13:58
בצוללת יש שתי בוכנות ( אחת בכול צד ,במרכז החלוקת משקל ) הבוכנה ממוקמת ורטיקאלית כמו כן ברז שליטה בכול צד של הרכב וצנרת ויחידת כוח 12V עם מיכל ומשאבה .
בבאולר זה בוכנה אחת במצב אופקי כאשר היא סגורה ומחוברת לשלדה שרואים בתמונות , גם פה יש יחידה הידרואולית 12V עם מיכל ומשאבה .
יש יחידות הידראוליות מוכנות 12V/24V עם מיכל משאבה וברז פיקוד חשמלי .
עידו
תמונה, אסף, תמונה. בבקשה ממך :)
בבקשה.. (חפש parker compact EHA )
59131
אסף.
לאן הגענו אם אפילו מנהל פורום לא יכול לצרף קובץ...
תתקנו את זה כבר!
לאן הגענו אם אפילו מנהל פורום לא יכול לצרף קובץ...
תתקנו את זה כבר!
"אפילו"... נו..
אני דווקא רואה את התמונה, אז שוב, אולי גם אתה תראה.
59143
אסף.
עכשיו רואים.
כל פעם שמישהו מצרף קובץ, מתקבלת הודעת שגיאה כשלוחצים עליו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.