PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לא סטנדטית - מאזדה 4X4 B2500 מול פוראנר

AUTOGO
04-05-12, 10:32
המצב בבית הוא כזה:

ישנה אחת מיצובישי לנסר ליסינג 2011 שעושה את רוב הנסיעות וסביב 35,000 ק"מ בשנה, אחת יונדאי גטס 2008 ידנית ופרטית שלנו, שעושה פחות מ-10K בשנה, בעיקר נסיעות באיזור, ילדים לגן, קניות, כיבוי שריפות וכדומה...

חשבנו (עלק... אני חשבתי כמובן, לה "זה לא משנה"...) להחליף את הגטס במשהו טיפה יותר עביר. התקציב הוא 20-25 אלף שקלים עם נטייה לנמוך יותר.

תמיד חשבתי שטנדר זה מגניב, היו לאבא שלי פעם כאלה, זה נוסע בשטח ואפשר להעביר דירה קטנה בארגז או לזרוק שם את הגלשן בקיץ וליסוע עד (100 מטר ליד) הים. אני מכיר את המאזדה, כי היה לאבי כזה, הוא היה בזמנו עגלה לא נוחה אבל מאובזרת (4 חלונות וזה) ונסע בכל שטח כולל מעלה מסויים ליד עין נטפים (לא זוכר את שמו, הייתי טרי רשיון אז), היה לו איזה מדמה נעילת דיפרנציאל שעשה את העבודה כמדומני. הבנתי שהם די אמינים גם. היה לנו גם איפון שהיה נוטה לתפוס זוויות בטן ולהשאר תלוי באויר, אז הוא לא אופציה וכמובן שהיילקס יקר מדי, אז המאזדה נשאר הפייבוריט שלי בהתלבטות.

ומהצד השני, ישנו ג'יפ, שנראה נכון, יש לו בסיס גלגלים קצר יחסית לחמש דלתות, סמל של טויוטה על הגריל וגיר אוטומטי טיפש. לא נסעתי עליו אבל אומרים שהוא נח, כמובן שאפסיד את הארגז אבל ארוויח נוחות פנימית של פרייבט. לחלקם (ראיתי ביד2) הורכבה נעילת ARB אחורית שמסייעת... בקיצור מפתה. מצד שני שמעתי שראשי המנוע נוטים להאכל, לא בריא.

יש לי הרבה נסיון בשטח קשה, מעבר למה שציינתי ואני שואל את עצמי האם המאזדה לא יתקע אותי בפעם בשנה שאקח אותו לאתגר של הטיול ההוא שאורגן חודשים מראש?

מה דעתכם?

ishc
04-05-12, 10:52
בגזרת ה-SUV יש לך עוד אופציות.
טרופר בנזין עד אמצע שנות ה-90, מרווח, יהיה אמין יותר מהטיוטה, עביר מאוד גם בלי לעשות לו כלום, משפחת סאניאנג (מוסו, קוראנדו). דיזלים פשוטים, נחשבים לאמינים, סרן תואם דנה מאפשר להתקין נעילת לוקרייט במחיר זול.
1. קח בחשבון שכולם רכבים ישנים יחסית. צריך לבדוק במשנה זהירות שלא תיפול על נבלה שתעלה לך את סכום הקנייה בחודש הראשון
2. טנדרים, כמעט כולם שימשו כרכבי עבודה ועבדו קשה בחייהם ולא תמיד בטיפול ותחזוקה נאותים משמע, יהיה קשה למצוא אחד טוב.
אופציה שלישית, משפחת סוזוקי = ויטרה ארוכה. מודל יחסית מתקדם, צריחת דלק הגיונית ואחזקה הגיונית ועדיין מקום ל-4 + ציוד. בהצלחה :)

GodsFather
04-05-12, 11:07
לפי התיאורים שלך מי ומה יעשו עם הרכב - תתרחק מהפורנר כמו מאש. ואם אתה רוצה הסברים, פשוט תרוץ על פורום טויוטה. זו נבלה. זה לא היילקס, זה לא פראדו, זה פשוט לא. צריכת דלק גבוהה, אחזקה יקרה, חוסרים בחלפים וכד'.

יש גם מאגנום שאתה יכול לקחת בחשבון וגם את קודמו בתפקיד - הבאפלו, קצת פחות מוכר אבל עדיין חביב ביותר. למגנום יש גם נעילה אחורית נשלטת מקורית ויש אותם כמו זבל. כלי נוח יחסית, עביר מאד, חלפים זולים

ויטרה ארוכה ב20-25 לא תמצא אלא אם אתה רוצה משהו שחוט. למה ? כי כשיש משהו טוב בידיים, המחיר שלו עולה לשחקים.

נמרוד
04-05-12, 12:28
לפי הדרישות שלך, טנדר יפאני ידני (בלבד) משומש יעשה את העבודה, והוא אלטרנטיבה אמינה, או יותר נכון עם פוטנציאל סיכון כספי נמוך יותר, מSUV בטווח המחירים המאד מוגבל שאתה מציין. גיר אוטומטי זה לא משהו שאתה רוצה ברכב ישן וזול, וכמה שהרכב פחות מפואר - עדיף במקרה זה. ואתה ציינת בעצמך את היתרונות הפרקטיים של טנדר עם ארגז פתוח.

אודי פ.
04-05-12, 16:11
כמה ילדים יש לך? חמש נפשות בטנדר זה לא פשוט. קח בחשבון שההתנהלות היומיומית (גן, סופר וכו') פחות נוחה עם טנדר לעומת ג'יפ.
מבחינת אמינות, קשה למצוא טנדר "מציאה" עם ק"מ סביר, SUV אולי עוד אפשר אני חושב. יש לי ווינר ואני משלם עליו יפה מאוד הודות להזנחה של קודמיי.
מצד שני לא היה לי SUV אף פעם אולי זה יותר יקר...

tzagi
05-05-12, 02:04
אמירררר
ממש עשית מה4ראננר מפלצת

זה לא אשמת טויוטה שבארץ המכונאים חפרים.
זה רכב מאד אמין. נקודה
כן צריך לדעת מה לא לעשות כדי שיהיה אמין, לא לתת לו להתחמם ולדעת בדיוק איך לעבוד עליו ובאיזה חלקים להשתמש (רובם לא מקוריים אגב)
בארה'ב עדיין מסתובבים קרוב למליון כאלה ועדיין מביאים מחירים גבוהים כמשומשות.

ניצן40
05-05-12, 02:51
מאזדה מהכרות אישית זה האוטו הכי מנוול שפגשתי כדי לבדוק עלות חלקים(בעיקר אקס אחורי שיקר מאוד)
מה עם מאגנום ידני?

GodsFather
05-05-12, 11:43
ג'ו - לא היה לי הצורך לפרט את כל ההיסטוריה של הרכב והחברה. בכל העולם הרכבים מושלמים, בישראל לא... הזהרתי את הבחור מלקנות רכב בישראל :)

AUTOGO
05-05-12, 14:58
מאזדה מהכרות אישית זה האוטו הכי מנוול שפגשתי כדי לבדוק עלות חלקים(בעיקר אקס אחורי שיקר מאוד)
מה עם מאגנום ידני?

האם ישנם עדיין מגנומים שראש המנוע שלהם לא נטחן ולא שותים שמן? המגנום חתיך, שמתי לב שיש לו נטייה "ליפול" על המתלים הקדמיים עם השנים.?

hogi
05-05-12, 20:41
למגנום יש עוד בעיה - הוא דומה מאוד לסופה בתכונה אחת - נוטה להיעלם בלילות אפלים ולא להמצא עוד. נדמה לי שאפילו הביטוח עליו היה יקר יותר בגלל אהבת הבני דודים אליו.

ishc
05-05-12, 21:30
למגנום יש עוד בעיה - הוא דומה מאוד לסופה בתכונה אחת - נוטה להיעלם בלילות אפלים ולא להמצא עוד. נדמה לי שאפילו הביטוח עליו היה יקר יותר בגלל אהבת הבני דודים אליו.

עדיין? חשבתי שירד להם מהמגנום

GodsFather
05-05-12, 21:32
תמיד צריך חלפים, צחי.

hogi
06-05-12, 01:12
אני לא מאלה שמסתכלים אחרי כל מגנום שעובר אבל בביקור האחרון שלי בטירה , אחרי המגנום החמישי או השישי לא יכולתי להתעלם מהנוכחות המאסיבית שלהם שם.

אגב, זה אומר על הרכב ועל אמינותו משהו. הטעם של בני הדודים הוא בד"כ משובח וסלקטיבי לא רק במאכלים אלא גם בבחירת כלי רכב מוצלחים ואמינים במיוחד - פג'ו 404, 504, סוברו, סופה, מזדה 323 ו-3

tzagi
06-05-12, 04:20
אז נסכים שזה לא רכב מתאים למדינת ישראל מסיבות שונות, עדיין זה לא הגרוטאה שעושים ממנו.

-->