צפייה בגרסה מלאה : הצילו!! הלך טרנספר בסורנטו
aviranmalca
09-05-12, 16:35
שלום חברים יקרים...
ברשותי סורנטו 07, נדלקה לי נורת ESP וישר הלכתי לבדוק.
מסתבר בבדיקת מחשב והעלאה על הליפט שהלך חלק מסויים בטרנספר, ובמוסך מורשה לא משפצים או מחליפים חלקים אלא רק לחדש:
15K עלות החלק!!!! וזה לפני עבודה ומע"מ.
מה עושים??? אני אשמח לקצת עזרה...
מישהו מכיר אולי אני יכול להביא את החלק מחו"ל, EBAY וכאלה???
צא מהפניקה !
הרכב נוסע ורק נורית ESP דולקת ? אם כן, זה לא נורא, רוב הרכבים על הכביש ללא ESP .
חוץ מזה, האם הטרנספר תקין (4X4 , א LOW אם קיים ) ?
לדעתי חיישן מהירות בטרנספר התקלקל. אבל, את זה צריך לאמת עם קורא תקלות במוסך.
אח"כ לבקש טובה יפה לקבלת המק"ט. או לחרוש את האינטרנט .
בקיצור, בקש אבחנה מדוייקת מה תקול בטרנספר.
בהצלחה
רענן
aviranmalca
09-05-12, 19:06
תודה רבה חבר יקר,
לצערי זה לא חיישן ,כשמעבירים למצב 4X4 הטרנספר לא מבצע את הפקודה ומעביר למצב של 4X4. נתנו לי את מספר המקט של המוצר-
איך אני יכול לוודא שזה באמת מתאים ( אני מדבר על חלק משומש...)?
מדובר במשהו חשמלי ולא מכאני
יכול להיות סולונואיד יכול להיות חיישן יכול להיות הרבה דברים
זה קרה אחרי משהו מסויים ? טיול קשה או משהו ?
בכל מקרה קיים אופציה של להביא מפירוק בטוח זה לא יעלה ככה
אל תבהל - זה שהטרנספר לא משלב לא אומר כלום, כל המערכות היום מגינות על עצמן וברגע שהן מזהות בעיה כלשהי הן נכנסות ל-SAFE MODE
ככה ABS שמזהה בעיה קטנה מכבה את המערכת
גם ESP, ואפילו גירים שמזהים בעיה נועלים את עצמם בהילוך שלישי "קבוע" כדי למנוע נזק
נתנו לי את מספר המקט של המוצר-
אז איך נקרא החלק ומה המק"ט שלו ?
רענן
לאיזה מוסך הלכת?
לפי הספר הטכני של הרכב כאשר יש תקלה בטרנספר נורת ה 4WD אמורה להבהב ולא ה ESP, אבל כיוון שהספר הוא לדגם הישן יותר אז הכל אפשרי.
יעזור אם תביא את קוד התקלה, מתחיל ב P ואז נוכל לעזור לך.
בכל מקרה אם תשלח לי את כתובת המייל שלך אני יכול לשלוח לך חומר טכני שיעזור (אם אתה מבין בעניין).
תן פרטים - איך התרחשה התקלה, היו מים מעורבים בעניין?
לפני הכל יש לבדוק מנוע תיבת העברה לטרנספר שנמכר בנפרד ועלותו למיטב זכרוני בערך 3000 ש"ח. טרנספרים לרוב לא נשברים\נוזלים .מתקלקלים ברכב הנ"ל.
אהלן. אל תילחץ....כפי שכתבו כאן קודמי- מאוד נדיר שהטרנספר נדפק ברכבים האלה. אני לא יודע מי העריך לך את הנזק- אך היתי הולך גם להתייעץ עם החברים בקיה יפו. אם, בתרחיש נדיר כלהו-באמת הלך הטרנספר-אל תקנה חדש בשום אופן. יש ב"מאגר" כמה סורנטו שעברו תאונה. טרנספר כזה לא עולה מעל 5000 שקל (ובטח עולה פחות). לאחרונה הלך לחבר טרנספר ביונדאי טראקאן אחרי שחטף מכה. הביא ב2000 שקל מפירוק.
צאו מהסרט של הטרנספר.הבעיה הכמעט וודאית במקרים אלה שאין שילוב ל4x4 ונורת esp נדלקת היא תקלה במנוע חשמלי המעביר מצבים בתיבת ההעברה ואחראי בין השאר לשילוב 4x4 כחלק מעבודת מערכת הesp.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.