PDA

צפייה בגרסה מלאה : אטימת בית טרמוסטט בסמוראי

יונתןמצפה
14-05-12, 12:38
הטרמוסטט המקורי של הסמוראי מגיע עם גומיה + אטם. אם אני זוכר נכון, בעבר כשקניתי מקורי היה רשום בבירור על הקופסה להשתמש או באטם או בגומייה אבל לעולם לא בשניהם.
בעקבות פירוק של מכסה הטרמוסטט וחיבור מחדש הופיע לי נזילה קטנה. עד היום היה מורכב רק עם הגומייה ללא בעיות, ההתאמה הייתה מושלמת.
יש לי כמה אטמים מקוריים חדשים שנשארו לי, אבל אם אני מרכיב ללא הגומייה נראה שהטרמוסס לא יושב כמו שצריך במגרעת שלו ויש לו חופש..
ניסיתי לאטום עם מעט RTV (בנוסף לגומייה) אבל כנראה שהתקמצנתי (אני לא אוהב את החומר הזה...) והנזילה חזרה.
מה בעצם הבעיה להרכיב את האטם+הגומייה?

מצ"ב תמונה של איך נראה הטרמוסטט גם הגומייה המקורית (מהרשת..)

GodsFather
14-05-12, 13:14
העובי יוצר פתח לנזילות סביב השפתיים של המחברים משני צידי בית הטרמוסטט.

אגב, יכול להיות שיש לך נזילה מהברגים ? או שכבר קדחת דוך שם ?

יונתןמצפה
14-05-12, 15:09
לא כ"כ הבנתי על איזה עובי אתה מדבר. של השימוש גם עם גומייה וגם עם אטם? מדוע בעצם, הרי האטם יושב בדיוק על הקוטר של המכסה של הטרמוסטט.
לא נראה לי שהנזילה היא מהברגים. היא מההיקף של המכסה. לא קדחתי דוך, ההברגות מקוריות.

idor
14-05-12, 15:31
לא מבין למה צריך את שניהם - אני החלפתי לא מזמן בג'ימיני וזה נראה כמו התמונה שצירפת. כאשר סוגרים את המכסה הוא לוחץ על הגומיה בהיקף. בכל מקרה מציע שתנקה טוב את פני השטח של המכסה והבית תרמוסטט משאריות אבנית ותקבל פני שטח ישרים בשביל לשפר את האטימה.

Ace2000
14-05-12, 16:23
כשאני החלפתי אצלי לא שמתי אטם אבל ניקיתי טוב את הגומיה של הטרמוסטט וניקיתי טוב את כל בית הטרמוסטט ואז כמובן מרחתי RTV על כל השטח מסביב.
אמור לאטום יופי..
תנסה לעשות את זה שוב בצורה ייסודית

יונתןמצפה
14-05-12, 17:20
טוב, כנראה שזה מה שאני אעשה. יכול באמת להיות שמבלי להשיג גומייה מקורית חדשה זה לא יהיה אטום, ואני לא מתכוון לקנות את כל הטרמוסטט בשביל הגומיה.
חזרתי עכשיו מסיבוב לחפש את הגומייה הזו, מצאתי גומייה דומה אבל הרבה פחות איכותית ולא מתאימה פיקס.
ניתן לאוטו להתקרר קצת, נפתח, ננקה, נמרח שכבה קצת יותר נדיבה ונקווה שהפעם יאטום כמו שצריך... (אני פשוט ממש לא אוהב לשים את החומרים המיותרים האלו!!)
אגב, לדעתי כשהגומייה חדשה אכן יש לה מעט יותר בשר מעל לשטח שעליו יושב המכסה ואז באמת לא רצוי להוסיף אטם. כשהיא ישנה ומשומשת, היא די באותו מפלס של בית הטרמוסטט ואז המכסה לא אוטם טוב. האמת במקרה כזה אולי הוספת האטם יכולה לעבוד? מה דעתכם?
מצרף תמונות של גומייה ישנה ששמרתי מהחלפה קודמת ושל אטם שלא נעשה בו שימוש. אפשר לראות איך הגומייה "נמעכה" לעומת הגומייה בתמונה בראש השרשור.

-->