צפייה בגרסה מלאה : סמוראי ארוך VS היילקס
בוקר טוב,
לטובת הכרעה בויכוחון קטן אשמח לתובנות שלכם.
עלו שני המתמודדים שכל אחד מסביר למה הוא מתאים יותר (האם יש לכם מועמדים נוספים?) לשמש גם כרכב עבירות וטיולים קשים וגם כנותן מענה לשימוש יומי במידת הצורך.
עלו מספר נקודות, מי מוביל לדעתכם בכל אחת ומי בשיקלול נותן תמורה טובה יותר?
אקדים ואומר שכל כלי מצוייד באלמנטים הבאים:
סמוראי ארוך (87-88) גם טנדר 84 יכול להיכנס לתחרות
- נעול קדימה אחורה (אוט')
-יחסי העברה
-צמיגים 235 גאנטים 7-8
-דריישפטים מחוזקים, מיגונים
-סרנים רחבים
היילקס ממודל X כל עוד הוא עם סרן חי קדימה:
-נעול כפול
-צמיגים 30-31
-יחסי העברה
-מוגבה וממוגן
נושאים להשוואה:
1.רכב לזחילת סלעים לפחות וכמובן לטיולים שוטפים
2. נסיעה ייומיומית במידת הצורך (יש רכב נוסף בבית, אבל לפעמים זקוקים לשניים)- נאמר פעמיים בשבוע 50 ק"מ כל פעם: נוחות, דלק
3.בלאי.
4.חלפים
5.דלק
6. נסיעה של יותר משני אנשים ברכב, כולל ילד ברכב.
7. הזדקקות למעאכר לטובת טסטים וכו'
8.מצב הכלים בשוק ומחירם.
עוד רעיונות?
אם קראתם עד לפה וגם היה לכם כח לענות... תודה מראש.
נועם
וסתם בשביל הכיף:
היילקס
http://www.youtube.com/watch?v=r8WfnuCH6aI&feature=g-upl
וסמוראי
http://www.youtube.com/watch?v=_-765tD7W0o&feature=g-upl
שני רכבים שונים שמייצגים גישות שונות ולא ממש ברי השוואה.
ההיילקס יותר עביר לדעתי ויותר פרקטי ליום יום. הסמוראי פתוח ופה הוא ניצח!!!
לסמוראי טנדר אין שום יתרון אמיתי פרט לעניין המגניבות.
הכל כמובן דעה אישית.
GodsFather
16-05-12, 08:26
סמוראי הוא יותר לFUN ופחות ל"משפחה", לא משנה באיזו גרסה אתה לוקח אותו וכמה תנסה לעדן אותו. ההיילקס יותר פרקטי ועדיין משלב FUN.
החסרון היחיד שאני רואה להיילקס הוא רמת הגניבות שלו והיעדר החלפים, שגורם לעלויות הרבה יותר גבוהות. נושא זניח נוסף - ההיילקס בדיונות זה בגדר פנטזיה לעומת הסמוראי, לפני שנוגעים במנוע שלו.
היילקס לוקח בבירור ברוב הסעיפים שכתבת, אז מה השאלה?
הסמוראי זול יותר - כי הוא ישן יותר ב10 שנים. וכן, הוא פתוח ומגניב. אבל בכל פרמטר ענייני, בכביש ובשטח, בשימושיות ובנוחות יומיומית, היילקס לוקח.
GodsFather
16-05-12, 11:26
אני לא חושב שבכל שטח, נמרוד, אבל ללא ספק הפלטפורמה הבסיסית של ההיילקס טובה יותר.
הסמוראי לא בהכרח זול יותר כי הוא ישן יותר. לארוכים (וטנדרים) יש מחירון שונה.
זרקו רק תחשוב כמה כסף צרך להשקיעבסמוראי בשביל שיהיה בנתוני פתיחה של היילקס - מומנט בסלד נמוך, צמיגי 31, סרנים רחבים, גובה וכו׳
בכביש שניהם עגלות
בהיילקס הרבה יותר נוח להסיע יותר משני אנשים כי הוא בא עם ספסל וקבינה סגורה ומסודרת
שזה חשוב לדעתי למי שנוסע עם תינוק.
לדעתי ההיילקס לוקח, אלא אם אתה הופך את הסמוראי ללא סמוראי..וזה כבר משהו אחר.
אם רוב הנסיעות שלי לא היו לבד, והייתה לי עבודה מכניסה, ולא הייתי סטודנט - כנראה שהייתי בוחר בהיילקס.
אחד שמור זה דבר שקשה מאוד למצוא, אבל אם אתה מצא אחד כזה אז הוא מאוד מתגמל.
היילקס
נוחות נסיעה
יציבות כיוונית
הגה כוח
קבינה סגורה וממוזגת המעייפת פחות את הנוסעים + נהג לאורך זמן
מרחב מחייה
מערכת מתלים נעימה יותר מבסמוראי.
מהלך מתלה ארוך יותר
גלגל גדול יותר
מנוע חזק יותר
בטיול אני מעדיף להיות בהיילקס...
סמוראי יותר קל אך המנוע חלש מאוד
סמוראי נראה מגניב אבל הוא בגדר חמוד
סמוראי ישן יותר
ענו לך כמעט על הכל, רק לנקודת המאכר לטסט, ההילקס שלי עובר כבר 5 שנים טסט בלי שום מאכר. בדרך כלל שני סיבובים, אבל זה נכון לכל רכב.
גם סמוראי אם תשאיר אותו סטנדרטי ומתוחזק יעבור טסט ללא מאכר.
מה הויכוח אלו שתי מכוניות כל כך שונות במהות שלהן. כמו לשאול מה עדיף סיקס או היילקס או לחילופין מזדה MX5 או פרארי?
נכון, היילקס עולה על סמוראי בכל היבט פרקטי אפשרי, יותר נוח, יותר עביר, יותר כהה ויותר ככה... אבל הוא סגור אז לא כיף לטייל בו = פסול לטעמם של אנשים מסויימים
כל הדיון הזה מיותר מהרגע שהוא נפתח.
זרקו לדעתי אתה גם ככה לא מנצל את הפתוח מספיק - אז היילקס יותר יתאים לך.
מה שכן - האחזקה שלו תהיה יקרה יותר, והפחד מגניבות יהיה גדול יותר.
GodsFather
16-05-12, 18:08
מה שכן - האחזקה שלו תהיה יקרה יותר, והפחד מגניבות יהיה גדול יותר.
רק על זה שווה להחזיק סמוראי, או לפחות עד שאני אחזור לארץ ואוכל לקנות את של זרקו ;)
תודה לכולם ולאלו שעוד יגיבו.
"הויכוח" החל לאור שינוי במקום העבודה- אמצע תל אביב.
עד כה הסתדרנו עם רכב אחד בבית (ג'ימני) והארוך שלא שימש ליום יום, אלא לטיולים (בעיקר שלי) בלבד.
יש סיכוי שלאור ה"אין חניה" במקום החדש אלא אם כן באים לפני שבע בבוקר (וואני מתחיל רק ב0800) אאלץ להחזיק גם דו גלגלי.
להחזיק שלושה כלי רכב זה גדול עלי.
עלו כמה אפשרויות:
1. להחזיק פרייבט קטן לאשתי ולמשפחה, היילקס לטיולים ולעבודה- לזרוק עליו אופניים ולחנות מרחק של 5 דק דיווש לעבודה) ועדיין אתקע בפקקים עד לשם.
2. להחזיק היילקס ואופנוע - חסכוני, אבל הכי פחות נוח לנסיעות יומיומיות.
3. להישאר עם הגימני ולזרוק את האופניים בסמוראי- פחות נוח מאפשרות 1 וגם לא מאפשר ללי לקחת את הקטנה במידה ואשתי עם הג'ימני (היא לא תנהג כנראה בסמוראי...)
המטרה- להישאר עם רכב אחד לטיולים משבילים ןעד בולדרים ובו זמנית לתת מענה גם לרכב נוסף למשפחה.
נשמע מבולבל? נכון מאוד.
מה שכן - האחזקה שלו תהיה יקרה יותר, .
תגדיר יקר יותר.
כמה עולה טיפול קטן בסמוראי?
כמה טיפול גדול?
מה מרווחי הטיפול?
כמה מחזיקים מכלולים שונים שיש להם בלאי צפוי (תושבות למיניהן)..
כמה עולה רישוי וביטוח?
אני הולך על אפשרות 1, ביטוח מגנבות ,מנעול רב בריח מפלדה יצוקה וסנדל
דורון אני לא יכול לענות לך על זה כי כל סמוראי זה שונה - האוטו שלי לדוגמא נוסע רק 6000 ק"מ בשנה - ולכן הוא לא מדד.
ביטוח עולה לי בערך 3000 שקל לשנה אולי פחות(בן 24 שיש לזה גם חלק במחיר)
טיפול קטן עולה 200-250
אני אישית עושה טיפול לפני כל טסט (פעם בחצי שנה)
ושלא תטעה- אני עדיין חושב שהיילקס הוא רכב יומיומי טוב יותר מסמוראי. במיוחד אם נוסעים יותר משני נוסעים.
זרקו - למה לא למכור את הסמוראי ולשפר את הג'ימני לרמת עבירות שתספק אותך? יש כבר כמה כאלו בארץ ברמה גבוהה מאוד...
GodsFather
16-05-12, 19:31
שגיא, אתה מדבר ברצינות ? סמוראי ארוך מול ג'ימני משופר ? מגבלת מרווח הסרנים במינימום כבר עוצרת אותך עוד לפני שנגעת במשהו. ולא דיברנו על שטח אכסון.
חוץ מזה, לשלוח את האישה עם ג'ימני משופר זה מתכון לצרות כחולות ואו חלילה תאונה (לא כי היא אישה אלא כי היא לא תכיר את הרכב כמו זרקו).
דורון - כמה עולה ציריה של היילקס? כמה עולה דיפרנציאל ? כמה עולה נעילה מקורית ? כמה קשה להשיג את החלקים האלה מבלי להתעסק עם ציוד גנוב ? כמה עולה מיסב אחורי מקורי בחברה ? עזוב, זה באמת לא הויכוח פה כי מקבלים תמורה גדולה יותר בעבור הכסף.
זרקו, למה אתה לא יכול לקחת את הקטנה בסמוראי ?
אופנוע זה הפתרון הזול, אבל לא כולם בנויים לנסיעה יומיומית כזו.
שגיא, אתה מדבר ברצינות ? סמוראי ארוך מול ג'ימני משופר ? מגבלת מרווח הסרנים במינימום כבר עוצרת אותך עוד לפני שנגעת במשהו. ולא דיברנו על שטח אכסון.
אמיר - עובדה שיש להם ג'ימני משופר שמטייל איתם בכל מקום...
חוץ מהמקום אכסון...
דורון אני לא יכול לענות לך על זה כי כל סמוראי זה שונה - האוטו שלי לדוגמא נוסע רק 6000 ק"מ בשנה - ולכן הוא לא מדד.
ביטוח עולה לי בערך 3000 שקל לשנה אולי פחות(בן 24 שיש לזה גם חלק במחיר)
טיפול קטן עולה 200-250
אני אישית עושה טיפול לפני כל טסט (פעם בחצי שנה)
עלות טיפול היא משהו נתון בלי קשר לנסועה לאורך שנה.
אתה מדבר על עלות אחזקה שנתית, שאכן תלויה בכלל הנסועה, ואם כבר, אז לפי המחירים שהעלית, טיפול קטן בסמוראי עולה כמו טיפול "רגיל" בהיילקס.. (פילטר שמן+שמן), כך שיכול להיות שבעלויות השוטפות ההבדל לא כזה מהותי או דומה מאד.
הטיפולים הגדולים בהיילקס הם כל 40-60K ק"מ, שכמובן תלוי בכמה אתה נוסע.
טיימינג כל 100K למשל.
דורון - כמה עולה ציריה של היילקס? כמה עולה דיפרנציאל ? כמה עולה נעילה מקורית ? כמה קשה להשיג את החלקים האלה מבלי להתעסק עם ציוד גנוב ? כמה עולה מיסב אחורי מקורי בחברה ? עזוב, זה באמת לא הויכוח פה כי מקבלים תמורה גדולה יותר בעבור הכסף..
האמת?
לא ממש מעניין אותי, פשוט כי אם אתה לא משתולל, אלו רכיבים שאתה לא ממש נפגש איתם באופן אישי ברכב הזה.
חלקים קל להשיג, פשוט כי יש תאימות רבה מאד עם הדגמים היותר חדשים, יש תחליפי ויש מגרשי פירוק.
נעילה מקורית? נו באמת, נשלטת תעלה לך אותו דבר, ואוטומטית תעלה כמעט אותו דבר.
אין כאן ויכוח, יש דיון.
אני באמת לא מכיר עלויות אחזקה של סמוראי, ובגלל זה שאלתי, ויש לי הרגשה שאתה לא ממש בקיא במה זה כרוך לתחזק היילקס.
זרקו,
בעניין החנייה, תזכור שהיילקס זה לא סמוראי או פרייבט מבחינת האורך שלו (4.62מ').
ואם אין לך חנייה מסודרת בעבודה, אתה צריך לתכנן על חנייה במקביל למדרכה, אתה צריך לחפש מרווחים של "חנייה וחצי" במונחים של פרייבט או סמוראי, מה שיקשה על מציאת משבצת מתאימה.
דורון המחיר כולל פלאגים ושמן לא רק במנוע...
אגב גם לי לא יצא לראות יותר מדיי ציריות שבורות בסמוראי - זה לא משהו ששוברים ברכבים עם מנוע אנמי כמו שלנו.
אני אמנם לא יודע כמה עולה להחזיק היילקס - אבל בהחלט הייתי רוצה כזה. קיט מתלים נורמלי, שנורקל וטמבון לפוזה, נעילה קדמית חשמלית.
ועוד כמה שיפצורים לטיולים מאחור - ואני מסכים להחליף ראש בראש בסמוראי ;)
דורון המחיר כולל פלאגים ושמן לא רק במנוע.
זה חלק מהיופי במנוע דיזל טיפש.
טיפול זה שמן+פילטר.. אין פלגים/פלטינות וחיישנים אחרים.
יש רשימה של דברים לבדיקה אבל ת'כלס החלפה, מעט מאד.
גם אצלי אין חיישנים...;) הלוואי שהיו - לא הייתי משקיע את הכסף שלי בשטויות ושיפורים ;)
חוץ מזה, לשלוח את האישה עם ג'ימני משופר זה מתכון לצרות כחולות ואו חלילה תאונה (לא כי היא אישה אלא כי היא לא תכיר את הרכב כמו זרקו).
דורון - כמה עולה ציריה של היילקס? כמה עולה דיפרנציאל ? כמה עולה נעילה מקורית ? כמה קשה להשיג את החלקים האלה מבלי להתעסק עם ציוד גנוב ? כמה עולה מיסב אחורי מקורי בחברה ? עזוב, זה באמת לא הויכוח פה כי מקבלים תמורה גדולה יותר בעבור הכסף.
זרקו, למה אתה לא יכול לקחת את הקטנה בסמוראי ?
אופנוע זה הפתרון הזול, אבל לא כולם בנויים לנסיעה יומיומית כזו.
לא מרגיש לי בטוח לקחת אותה במכונת כביסה..... כמה פה נוסעים עם תינוקת בסמו?
לא מרגיש לי בטוח לקחת אותה במכונת כביסה..... כמה פה נוסעים עם תינוקת בסמו?
אמנם לא יצא לי...אבל גם לא הייתי מנסה. הרוח, האבק, ומה יקרה בחורף? ופשוט לא בטיחותי מספיק לטעמי
דורון המחיר כולל פלאגים ושמן לא רק במנוע...
;
אתה אומר שב-250 ש״ח אתה מחליף שמן מנוע+פילטר+פלגים+שמני גיר ודיפ׳?
באיזה שמן אתה משתמש? שמן קוקוס?
אתה מגלגל פילטר מקרטונים ממוחזרים?
לא מציאותי בעליל.
אגב גם לי לא יצא לראות יותר מדיי ציריות שבורות בסמוראי - זה לא משהו ששוברים ברכבים עם מנוע אנמי כמו שלנו.
שביר בהחלט!!!
אתה אומר שב-250 ש״ח אתה מחליף שמן מנוע+פילטר+פלגים+שמני גיר ודיפ׳?
באיזה שמן אתה משתמש? שמן קוקוס?
אתה מגלגל פילטר מקרטונים ממוחזרים?
לא מציאותי בעליל.
ליקווי מולי 10\40 חצי סינטטי.
מים פרסטון ירוקים
פלאגים NGK
שמן גיר/סרנים - לא זוכר
מחירי קניה של מוסך. . .
דורון, בתור אחד שנוסע יחסית הרבה עם הסמוראי ויוצא לי לעשות הרבה טיפולים בשנה:
שמן מנוע- בסביבות 80-100 ש"ח
פילטר שמן מקורי- משהו כמו 35
פילטר אוויר איכותי- כ- 50
פלאגים- יש 4 כ- 50 ש"ח.. ממש לא צריך להחליף כל טיפול.
שמן במכלולים גדולים- משני גלון יישאר הרבה עודף! (כ- 70 ש"ח לגלון)
רפידות בלמים- ב- 140,000 ק"מ החלפתי פעמיים או שלוש, בעיקר כי הקאליפרים היו זקוקים לשיפוץ. סט רפידות- 100-150 ש"ח.
טיימינג+משאבת מים במוסך- 1000 ש"ח.
קלאץ'- כ- 1000 ש"ח אם אין הפתעות.
החלפת מים ברדיאטור- גלון אמור מספיק, פרסטון עולה 45 ש"ח.
פילטר דלק כל 40-60 אלף- כ- 30 ש"ח.
להמשיך??
זה לא שאין פה ושם מכלולים משמעותיים יותר שדורשים תיקון או החלפה (רדיאטור, קפיצים, בולמים אלטרנטור) אבל המחירים של הדברים הללו לא מאד שונים מרכבים אחרים.
הבלאי של רוב המכלולים הוא מאד נמוך ובגדול הם לא מאד יקרים (אבל גם לא מאד זולים)
אז ככה - אני רוכב היום על היילקס 97 ללא שיפורים - חוץ ממנוע טורבו וצמיגים 31 אין נעילות ואין בטיח
לפניו נסעתי על סמוראי קצר 93 צמיגים 215 (אם אני זוכר נכון) גם ללא שיפורים מיוחדים
לגבי עלות האחזקה - בשניהם די דומה - אמנם הביטוח על הסמוראי היה לי קצת יותר יקר כי הייתי צריך לבטח נהגת חדשה .
בסמוראי לא היו לי יותר מידי נזקים , אבל גם מה שהיו טופלו על ידי כולל החלפה של טרנספר , פירוק והרכבה של גיר (לבד וללא כלים מיוחדים ועם רגל שבורה)
ועוד כל מיני קטנות כמו תושבות , קליפרים, טיפולים וכו'...
בהיילקס היום שילמתי 6.5K על שיפוץ הגיר ואני יכול רק לחלום על להוריד גיר כזה לבד בבית מהרכב ובטח שלא להחזיר. טיפולים לבד, ההיילקס רכב טיפש
קצת פחות פשוט מהסמוראי אבל עדיין ניתן לעבוד עליו עצמאית ברוב המקרים.
צריכת הדלק בסמוראי הייתה גבוהה ב ק"מ לליטר בערך כשהיום הצריכה שלי היא בערך 9 - 9.5 ק"מ/ל'
יש לי ארגז סגור בהיילקס וכמות הציוד שאני יכול להכניס לשם זה כמו כל הסמוראי + הנוסעים , אבל אתה מדבר על סמוראי ארוך אז אין שם בעיה של מקום...
מבחינת עבירות - הסמוראי מדהים! משחק עם כל הגדולים , אבל ללא יחסי העברה הגעתי לשלב שהיה חסר לי כוח ונגמר לו האויר...
אין דבר כזה בהיילקס - אולי אני לא מטפס כל יום את המעלות הכי רציניים בארץ אבל לא נתקלתי עוד במקרה שנגמר לו האויר.
מה שכן התגובה של הסולר למרות ההזרקה קצת יותר איטית מאשר הבנזין עם הקרבורטור של הסמו ולפעמים אני מוצא עצמי עם רגל אחת על שתי דוושות...
נכון שהסמו יותר כייפי (פתוח וכל זה) וזאת אחת הסיבות שכמעט חזרתי אליו , אבל כמו שנאמר כבר בשירשור- בהיילקס אתה יכול להכניס את המשפחה
ואני לא יודע אם הייתי שם את התינוק שלי בסמו (אבל עדיין אין תינוק אז אני לא יודע ... :)
למרות ששני הרכבים יושבים על סרנים חיים + עלים - ההיילקס הרבה יותר נוח ופחות שובר את הגב
נראה לי שבסמו צריך קצת יותר שיפורים כדי להגיע לרמת העבירות הבסיסית של ההיילקס.
מבחינת מרווח סרנים - לפעמים קטן עדיף מגדול אבל לרוב השני מנצח.
עם הסמו עברתי מעברים שמהכיסא של ההיילקס נראים כמו שבילי אופניים.
שניהם שימשו אותי כרכב יומיומי - הסמו יותר שירת את החברה שלי אבל היה נוסע על בסיס יומיומי.
בשנה האחרונה עבדתי במרכז ת"א ובכל יום הייתי צריך למצוא חניה לטנדר הזה - לא הכי נעים. היו רגעים
שגרמו לי להתחרט שאין לי סמוראי (קצר) אבל זה לא כ"כ נורא . ברוב החניות שפרייבט נכנס גם היילקס נכנס
קצת פחות מ5 ספי מדרכה זה המינימום בשביל להכנס (בדוק! אפילו 4.5 אם אין לך וו גרירה) אבל זה דורש הרבה קדימה ואחורה
תוך זהירות על הפנסים של השכנים. לא משהו בלתי אפשרי שלא ניתן להתרגל אליו רק שרדיוס ההיגוי בהיילקס תמיד מבאס (גם בשטח).
מבחינת גניבות, או הפחד מהן... בשני הרכבים זה אותו דבר , אפילו הרושם שאני קיבלתי הוא שיותר סמוראים נגנבו בשנה האחרונה מאשר היילקסים.
את שני הרכבים צריך למגן בצורה הטובה ביותר ובשניהם לא ישנתי שקט בלילה והנבוט תמיד מוכן ליד הדלת ;) אבל זה מה יש ...
נראה לי שמיציתי את העניין של ההשוואה בעיני. דבר אחרון זה ההרגשה שלך . כי בפרקטיקה אני חושב שההיילקס לוקח
אבל בסופו של דבר זה גם תחביב ועם אחד שכזה אי אפשר להתווכח לכאן או לכאן - כשאתה חוטף את הג'ננה על רכב מסויים...
לא יעזור לאף אחד ..
בהצלחה :)
YOSSIMA, תודה על התגובה המפורטת מאוד.
אכן עלות השידרוג של הרכב לרמת היילקס משודרג היא בערך פעם וחצי.
מחיר הדלק פחות מציק כיוון שהוא אכן דומה.
מחיר החלקים- הרבה יותר.....
האם יש פה מישהו שיכול לזרוק מחירי מכלולים הנוטים למות בהיילקס? או סתם יקרים? (מדריישפט ועד מנוע..)
האם יש פה מישהו שיכול לזרוק מחירי מכלולים הנוטים למות בהיילקס? או סתם יקרים? (מדריישפט ועד מנוע..)
שיפוץ דרייבשאפט קידמי עלה לי לפני כמה חודשים 1800 ש"ח אבל קרעו אותי כי אני טיפש - צריך לעלות סביב ה1000 ש"ח
רדיאטור נחושת 3 שכבות ,דודים מברזל ולא פלסטיק - לפני שנתיים עלה לי 1300 ש"ח על הרכב
כמו שכתבתי על הגיר למעלה - החלפה במשומש תעלה סביב ה5000 הכל לפני מע"מ - אבל אני הייתי צריך לעבור את התהליך השיפוץ וגם המע"מ
ציריה אחורית עלתה לי 1200 ש"ח .
מיסב ציריה אחורית(עם כל החלקים) עלה לי ליפני שנה וחצי 250 ש"ח וכשהבנתי שאני לא אוכל לבצע לבד - שילמתי בקלאנסוואה עוד משהו כמו 250 .ש"ח על העבודה.
ברקסים סביב 2600 אם החלקים לא מקוריים.
מייסב דרייב שאפט מרכזי עולה סביב 700 ש"ח (רק מקורי)
זרוע פיטמן חדשה מקורית - 480 ש"ח
פילטר סולר מקורי קצת יקר - לא זוכר כמה נראה לי שסביב 250 ש"ח אבל יכול להיות שאני גם טועה בגדול
פילטר אויר לא מקורי 40-80 ש"ח
פילטר שמן 50-120 ש"ח
בושינגים של הקפיצים משהו כמו 20 ש"ח ליחידה אבל גם כאן כנראה שיצאתי פראייר.
בכלל לאחרונה עשיתי טיפול מאד רציני לרכב במוסך ששאב ממני 14K וזאת הייתה טעות גדולה
בדיעבד יכולתי לתת את הרכב לאיש מאד יקר כאן בפורום שגר קצת רחוק אבל האמינות שלו והחיסכון בטיפול שווה הרבה יותר מהדלק של הנסיעה.
לי לא היה כ"כ זמן לטפל בעצמי בזמן האחרון אז זו התוצאה יצאתי טמבל .
להבא - או שאני מטפל בעצמי או שאני נותן למי שמכיר יודע ואוהב את הרכב .
יוסי,
תציין גם כמה ק״מ עברו המכלולים עד שנזקקו להחלפה..
מיסב גל-הינע מרכזי עולה כ-800 ש״ח אבל מחזיק מעל 200k ק״מ.
דיסקים קדמיים החזיקו אצלי ברכב מעל 460k ק״מ ללא חריטה, ונזקקו להחלפה כי רפידה התפרקה וחרצה דיסק אחד.
יוסי, עלות חידוש ברקסים קדמיים עם חלפים מקוריים עלה לי פחות (ללא חישוב עבודה).
ברקסים אחוריים זה משהו וירטואלי בכלל, אם אתה לא נוסע עם רכב עמוס כל היום.
גלי הינע, כנ״ל, ואני מכיר צלבים מקוריים שעברו חצי מליון ק״מ.
רדיאטור, אצלי התחיל לפתח סדקי עייפות בדודים אחרי 400k+ ק״מ והוחלף.
אפשר עוד להמשיך..
הנקודה היא שכשצריך להחליף מכלול מהותי זה יהיה יקר יותר, אבל בחישוב לק״מ זה זול יותר, ולי עוד יש שריטה של חלפים מקוריים או תואמים מהצד היותר יקר של התחליפיים, בינתיים הגישה הזו מוכיחה את עצמה לדעתי.
יונתן,
גם את הפיאסטה החבוטה שהיתה לא הייתי משפיל בפלגים שעולים 50ש״ח לרביעייה וגם לא פילטר אויר בסכום זהה.
בגדול, אם אני הולך על תחליפי בלבד, הסכומים לא כאלו שונים לשוטף.
יונתן,
גם את הפיאסטה החבוטה שהיתה לא הייתי משפיל בפלגים שעולים 50ש״ח לרביעייה וגם לא פילטר אויר בסכום זהה.
בגדול, אם אני הולך על תחליפי בלבד, הסכומים לא כאלו שונים לשוטף.
רביעיית פלאגים של NGK סטנדרטים עולים משהו כזה. BPR6ES. בהחלפה האחרונה התעקשתי לשים BPR5ES (הנכונים לפי היצרן) והם נדירים ולכן עלו משהו בסביבות ה- 100. אבל עד ההחלפה הזו המחיר היה מה שצוין פחות או יותר.
פילטר אוויר- זה המחיר בחברה למשהו איכותי אבל לא של היצרן. לדעתי מקורי לא ניתן להשיג. אני מחליף אותו כמעט כל טיפול.
רוב החלקים שאני שם ברכב הם מקוריים או באיכות זהה למקורי (יצרנים זהים של מסבים וכד').
והסכומים לשוטף כן שונים:
כמה עולה לך פילטר שמן מקורי?
כמה שמן נכנס לך בקארטר?
כמה שמן נכנס לך בשאר המכלולים?
פילטר אוויר?
זה הכי שוטף שיש. אבל עדיין, בראייה של עיקר ההוצאות לאורך זמן אלו הסכומים הזניחים...
יונתן,
אני בטוח שהעלויות אחזקה שוטפות של היילקס גבוהות יותר, הרי רק הנוזלים זה כמעט פי 2 כל פעם.
רק משהו בסכומים שלך קצת לא מסתדר לי.
יוסי,
תציין גם כמה ק״מ עברו המכלולים עד שנזקקו להחלפה..
מיסב גל-הינע מרכזי עולה כ-800 ש״ח אבל מחזיק מעל 200k ק״מ.
דיסקים קדמיים החזיקו אצלי ברכב מעל 460k ק״מ ללא חריטה, ונזקקו להחלפה כי רפידה התפרקה וחרצה דיסק אחד.
יוסי, עלות חידוש ברקסים קדמיים עם חלפים מקוריים עלה לי פחות (ללא חישוב עבודה).
ברקסים אחוריים זה משהו וירטואלי בכלל, אם אתה לא נוסע עם רכב עמוס כל היום.
גלי הינע, כנ״ל, ואני מכיר צלבים מקוריים שעברו חצי מליון ק״מ.
רדיאטור, אצלי התחיל לפתח סדקי עייפות בדודים אחרי 400k+ ק״מ והוחלף.
אפשר עוד להמשיך..
הנקודה היא שכשצריך להחליף מכלול מהותי זה יהיה יקר יותר, אבל בחישוב לק״מ זה זול יותר, ולי עוד יש שריטה של חלפים מקוריים או תואמים מהצד היותר יקר של התחליפיים, בינתיים הגישה הזו מוכיחה את עצמה לדעתי.
.
דורון אתה צודק לגבי החלקים המקוריים הם באמת מחזיקים הרבה יותר זמן
כל הטיפולים הנ"ל נעשו בין 270 ל 350 K
המייסב של הדרייבשאפט המרכזי הוחלף בהתחלה לחלופי אבל לא החזיק את עצמו
המחיר שציינתי לגבי החלפת הבלמים היה לכל הגלגלים כולל עבודה כולל החלפת שמן בלמים ואחרי הרבה בכיונים של המוסכניק
אני מסכים שבחישוב ק"מ ההיילקס יותר משתלם אבל זה באמת תלוי בצורת הנהיגה ובחיות השטח שהרכב עובר עם הנהג הספציפי..
motorica.net
17-05-12, 15:04
חוץ מהמקום אכסון...
אולי אני מפספס פה משהו..
מי שקורא פה בג'יפולוג עלול לחשוב שלג'ימיני יש בסיס גלגלים קצרצר משמעותית מלסמוראי lwb ולכן הוא נחות ממנו במדרגות.
המספרים במציאות מציירים תמונה קצת אחרת.
סמוראי קצר - 2,030 מ"מ
סמוראי ארוך - 2,375 מ"מ
ג'ימני - 2,250 מ"מ
חוץ מהמקום אכסון...
שניים אפילו. טוב נו, אחד-וחצי :D
אולי אני מפספס פה משהו..
מי שקורא פה בג'יפולוג עלול לחשוב שלג'ימיני יש בסיס גלגלים קצרצר משמעותית מלסמוראי lwb ולכן הוא נחות ממנו במדרגות.
המספרים במציאות מציירים תמונה קצת אחרת.
סמוראי קצר - 2,030 מ"מ
סמוראי ארוך - 2,375 מ"מ
ג'ימני - 2,250 מ"מ
מצטרף לדויד ויותר מזה,..
ג'ימני מוגבה, עם מוטות רדיוס אפטרמרקט, שבנוסף ללתקן בעיות אחרות שהן פותרות, הן מאריכות בעוד כמה ס"מ את בסיס הגלגלים המקורי.
בנוסף יש לך רכב שפוי שמתנהג בכביש וגם בשטח הרבה יותר טוב מסמוראי עלים קצר\ארוך, ממוזג, עם ה"כ, ח"ח ומודרני שיכול לתת פייט גם להיילקס משופר.
צודקים בקשר לגימיני אמנם הבסיס גלגלים כמעט זהה, אך שטח האכסון עדיף בסמוראי ארוך.
בקשר לעבירות של גימני..אין ספק שאתם צודקים.
ואפילו פעם חשבתי החליף את הסמוראי לגימני בשביל שהחברה תצטרף
פשוט לא מצאתי מישהו שיסכים
בשביל שטח איכסון, תקפל את שורת המושבים האחורית ותגלה יופי של שטח איכסון.
רוצה יותר מקום?..תתקין גגון איכותי.
יש פיתרון לכל דבר.
ג'ימני מוגבה ב-4 אינץ' עם 2 נעילות ומידות צמיגים 235 ועם אפשרויות של יחסי העברה בטרנספר\סרנים יעשה לך את אותו טיול עבירות להרבה יותר כיף גם בקיץ כשחם,
אז גם החברה תוכל להצטרף איתך לטיולים במדבר מבלי שתזיע עליך כל הטיול(וגם אתה) או שתתלונן שחם לה מידי :)
motorica.net
17-05-12, 15:49
הנושא הזה השתרש ושלא בצדק עמוק בדפי הפורום הזה, מעין אקסיומה שג'ימני נחות מסמוראי LWB בגלל בסיס הגלגלים שלו.
כפי שצייל אייל אם תעמיד ג'ימני משופר עם מוטוס רדיוס אפטרמרקט לצד סמוראי ארוך תגלה שמרווח הסרנים מאד דומה.
סרנים רחבים במקור וקפיצים במקום עלים.
תוסיף על זה קלות תפעול משמעותית טובה יותר , בדמות מערכת הזרקת דלק רב נקודתית , ה"כ, תא נוסעים מתורבת ומזגן.
בשביל שטח איכסון, תקפל את שורת המושבים האחורית ותגלה יופי של שטח איכסון.
רוצה יותר מקום?..תתקין גגון איכותי.
יש פיתרון לכל דבר.
ג'ימני מוגבה ב-4 אינץ' עם 2 נעילות ומידות צמיגים 235 ועם אפשרויות של יחסי העברה בטרנספר\סרנים יעשה לך את אותו טיול עבירות להרבה יותר כיף גם בקיץ כשחם,
אז גם החברה תוכל להצטרף איתך לטיולים במדבר מבלי שתזיע עליך כל הטיול(וגם אתה) או שתתלונן שחם לה מידי :)
ג'ימני הוא סגור ולטייל עם סגור זה דרעק!!! חוץ מזה קח שני אנשים, כלב + ציוד לשלושה ימים בג'ימני עם גגון ואתה נוסע עם מגדל אייפל למעלה על האוטו או שהכלב הוא פינצ'ר על הרגליים של הנוסע.
דיוויד אתה צודק בכל מה שאתה אומר. אבל לסמוראי יש את היתרון - שהוא חסרון של גג והיכולת להוריד דלתות.
כשאני אחליט שפתוח זה לא בשבילי אז כנראה גימני יהיה ההמשך הישיר.
אבל גימני כמו שתארת עם 235 ויחסי העברה וגיר אוטומט כבר לא יהיהכזה חסכוני בדלק ובאחזקה
motorica.net
17-05-12, 17:20
אהה ! אז עכשיו זה רק ענין של מקום איכסון. טוב אני רואה שכבר תרמתי במשהו.
לא כיוונתי לג'ימני אוט' אלא לידני.
ג'ימני הוא סגור ולטייל עם סגור זה דרעק!!! חוץ מזה קח שני אנשים, כלב + ציוד לשלושה ימים בג'ימני עם גגון ואתה נוסע עם מגדל אייפל למעלה על האוטו או שהכלב הוא פינצ'ר על הרגליים של הנוסע.
קודם כל אני אישית בעל כלב לא קטן בכלל, מטייל עם 2 אנשים ונוסע על כרכרה שלא שונה בגודלה מג'ימני, והכלב לא נוסע על הברכיים של אף אחד.
כמו כל בעל זוקון קטן, אנחנו בעלי הג'יפים, ידועים כבעלי יכולת אירגון המקום אולי הטובה ביותר מכל ג'יפ שתמצא כאן אז הכל אפשרי.
פותח השירשור לא דיבר על נהיגה בג'יפ פתוח בלבד כקריטריון בלעדי, הוא שאל את אנשי הפורום ושוקל אף בעצמו לעבור להיילקס.
בוא נגיד שאני לא מכיר היילקס "פתוח" במידה והוא בוחר באופציה זו.
אם אתה מכיר כזה "חוקי" שלא ניסרו אותו אני אשמח לשמוע.
הנקודה שבחרתי לתקוף את הנושא הזה היא שסמוראי ארוך לא בהכרח ה-רכב בשיקול כולל מול ההיילקס,
ולכן העלתי את הג'ימני כרכב משופר וכאלטרנטיבה הולמת אמיתית.
מה גם שיש לו כבר ג'ימני אחד כזה כבר במשפחה.
נשאר רק לסדר אותו ולהפוך אותו לרכב עבירות שלא נופל משום סמוראי ארוך ואף יותר מזה עם היתרונות שמנו פה לפניי.
הוא הוא המתחרה הראוי להיילקס לחיות עם רכב כזה גם ביומיום ולא הסמוראי.
מקווה שהבנת את כוונתי
אתם מנסים למשוך את הדיון הזה לשיקולים רציונליים. היום שסמוראי הוא רכב ישן ומזדקן על סף האספנות כל טיעון רציונלי שווה ל&^$...
למה? כי כמו שלא קונים סיקס/דיפנדר/סופה/מכונית שרירים אמריקאית/אופנוע ספורט/מזדה MX-5 משיקולים רציונליים, ככה גם אף אחד לא קונה סמוראי ארוך משיקול רציונלי.
רציונלי זה סגור, מודרני, ממוזג, נוח ולא פתוח, מקרקש, ישן, אני באמת צריך להמשיך...?
אבל שאני יורד מהאוטו שלי (סמוראי ארוך) אני מסתכל עליו ועולה לי חיוך, שמשהו נדפק באוטו זה יכול לא לתת לי לישון אפילו כמה לילות. זה לא רציונל, זו דפיקות/אהבה/עקשנות/כל מילה אחרת שתמצא לנכון אבל לא רציונל וזה ההבדל האמיתי בין סמוראי ארוך לג'ימני. היילקס גם נמצא אצלי ברשימת הרכבים הלא הרציונליים ויעידו פה אנשים שאכלו לא מעט מרור מההיילקס שלהם (ומי שההיילקס אצלו 20 שנה יד שנייה מרופא זה לא דוגמא) בדיוק כמו שאני אכלתי מהסמוראי. אבל השריטה/אהבה לרכב לא נותנת לוותר ובסוף מה שרואים זה דבר כזה: http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2490-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%92%D7%A9-%D7%94%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%90%D7% 99%D7%9D-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%9E%D7%93%D7%91%D7%A8-29-3-31-3
זרקו, היילקס 97 הוא לא פחות סרט מסמוראי ואם מצאת אחד טוב הוא יעלה לך המון כסף, בדיוק כמו סמוראי ארוך. על האוטו שלך כמה שפכת כדי להביא אותו למצב שלו היום. תחשוב אותו דבר לגבי היילקס או שתשפוך או שתשלם במחיר הקנייה.
רוצה פרקטיות? רנגלר רוביקון מוסב לגז. מגיע מוכן לעבירות ללא צורך לשפר, הגז נותן עלויות דלק שפויות ובסופו של דבר אחרי שתסיים לעשות את כל ה-TO DO LIST שלך בסמוראי תגיע למחיר לא רחוק :)
רוצה רציונל, שב בסלון ותראה נשיונל ג'יאוגרפיק!!! מי שאוהב לטייל בעבירות אקסטרים כמו זרקו וחבורתו שלא יחפש לעשות את זה בזול, זה תחביב יקר על כל המתשמע מכך.
יונתן,
אני בטוח שהעלויות אחזקה שוטפות של היילקס גבוהות יותר, הרי רק הנוזלים זה כמעט פי 2 כל פעם.
רק משהו בסכומים שלך קצת לא מסתדר לי.
דורון, תגיד מה בדיוק לא מסתדר לך.
אני חותם על כל המספרים, למעט אולי הפלאגים שזה מה שאני זוכר אבל אולי אני טועה.
אתה מושך את הנושא של פותח השרשור מאיזה רכב עדיף למה רציונלי ומה לא.
לפחות תהיה ענייני לנושא שנשאל פה ואל תספר לנו כמה אתה אוהב את המכונית שלך.
כבעל כמה מכוניות מיוחדות בעבר ובהווה ששונות מהמיינסטרים אני מבין בדיוק על מה אתה מדבר,
אבל הוא צריך עצה מקצועית ולא גחמות על הסמוראי שלך.
אז אם דיברת על כסף וכמה עולה, אני מקווה שאתה יודע אבל לשפר ג'ימני סטנדרטי יכול לעלות כמו כל הסמוראי שלך אם לא יותר.
ויש כאלה ב"חבורה"(משפטים שלך זכורים לי עוד מבי"ס היסודי שהספקתי לשכוח) שלי שעשו את זה באהבה לכלי הזה בצורה הכי מקצועית שרק תוכל לחלום עליה ובנוסף גם עושים מסלולי אקסטרים.
לפחות תשתדל לענות בצורה מקצועית לשאלות שנשאלות פה כי יש אחרים שקוראים את הדברים האלה ולפעמים נאמרים הרבה שטויות.
אל תתנשא, זה מיותר. התשובה שלי עניינית כי פותח השירשור לא שאל על ג'ימני הוא שאל על סמוראי ארוך VS היילקס = שני רכבים שבניהם לבין בחירה עניינית אין שום קשר!!!
אם כבר עלתה האופציה לעבור לרכב סגור ומקום אכסון הוא כן שיקול, אני ממליץ לשקול גם אופציה של ויטרה ארוכה. מקום אחסון יש מספיק, שוק שיפורים כיד הדמיון, אחזקה מאוד נמוכה בשוטף (פלאגים 70 ש"ח לNGK לפי הייצרן או 110 לבוש איכותיים שמן מנוע לי עולה גלון 170 אבל באיכות הרבה יותר גבוהה ממה שצריך. מכלולי הנעה טרנספר גיר וסרנים עוד 200 ש"ח חלפים יש בשפע ומחירים נורמליים)
אל תתנשא, זה מיותר. התשובה שלי עניינית כי פותח השירשור לא שאל על ג'ימני הוא שאל על סמוראי ארוך VS היילקס = שני רכבים שבניהם לבין בחירה עניינית אין שום קשר!!!
מסכים עם כל מילה, צחי.
זרקו, יש לי בעיה בסיסית עם הדיון הזה -
אם השיקול הוא כלכלי, משמע אין לך את הכסף להחזיק ארוך+ג'ימני+דו"ג/פרייבט קטן אז בוא נשאיר אותו ברמה הכלכלית-
ולדעתי, הדבר הכי נכון (כלכלית!) לעשות הוא למכור את הג'ימני ולקנות 2 פרייבטים חסכוניים, אולי משפחתומטית וקומפקטית.
הוא יימכר בסכום הכי קרוב לערכו האמתי.
כל קומבינציה של החלפת רכב סתם תעלה לך המון כסף - במיוחד אחרי שכל כך השקעת בארוך שלך.
במלים אחרות, אני בעד לשמור על הסמוראי פשוט כי הוא כבר שלך.
לפרוטוקול, אמנם מחלת הסמוראים שלי חמורה, אבל אני מאוהב בסתר גם בהיילקסים.
על הקומפקטית, אגב, הייתי שם מנשא אופניים וחונה בנוחות.
רק בגלל שלך יש סמוראי לא עושה את התשובות שלך למקצועיות, ההיפך, הן סובייקטיביות.
כנראה שוב לא הבנת את כוונתי.
לא נכון להשוות את הסמוראי שלך או של כל אחד אחר לרכב יותר מודרני(יחסית) כמו ההיילקס, בהיבט גם של התנהלות יומיומית(ה"כ,ח"ח,נ"מ,מזגן וכו').
באופן זה, זה קרב אבוד מראש. הוא לא שאל בנוסף באיזה רכב יש יותר נשמה.
לא מתנשא לא מעליך ולא מעל אף אחד, אני עונה לפותח השירשור מקצועית ונותן לו פיתרון שקיים אצלו כבר ביד(ציין שהוא בעלים של ג'ימני).
רכב מודרני בזהה להיילקס ובנוסף בעל יכולת עבירות שבילים\אקסטרים לא פחות טובה מהסמוראי LWB שלך ואולי אף יותר.
כולכם מדברים על סמוראי מיושן מול ההיילקס המודרני .
נראה לי שזרקו התכוון להיילקס סרן חי ולהזכירכם כזה יש עד שנת 97
שזה אמנם יותר צעיר מסמו ארוך 88 אבל עדיין מיושן ללא ח"ח וללא איבזורים מודרנים.
מעבר לשיקול הכלכלי , אני חושב שאתה (זרקו) צריך ללכת לאו דווקא לכוון הרגש או הפאן אלא לפרקטיקה,
וכאן ידידי נכנס הסיפור של הילד.
אם אתה מתכוון למכור את הג'ימני ולהשאר עם הסמו + משפחתית , סבבה. רק קח בחשבון שאין טיולים עם הילד (לא כל עוד הוא תינוק)
אם אתה רוצה לצאת עם המשפחה לטיולי שטח - אז לדעתי זה רק בתוך ההיילקס והכל מסיבה בטיחותית ובריאותית.
צחי צודק כהוא כותב שהיילקס זה אותו סרט כמו סמוראי. עד היום הוצאתי על הרכב (ללא הוצאות דלק) קרוב למחיר העלות שלו
וזה לפני שיפורים.
motorica.net
17-05-12, 20:16
+1 לתגובה של אייל שאני מוצא אותה מאד ענינית לבחור שפתח את השירשור.
וזה רלוונטי במיוחד לאור העובדה שהוא מחזיק בג'ימני היום, את כל הצרכים שהוא פירט הג'ימני יכול לבצע טוב יותר ובקלילות גם בכביש וגם בשטח.
יש פה הערצה עיוורת למותג סמוראי טוב ככל שיהיה יש לו חסרונות רבים שרובם נגזרים מגילו המופלג.
על הדרך משיקולים כאלו או אחרים אתם פוסלים/מסמנים כנחותה שלא בצדק פלטפורמה טובה לא פחות ואף יותר.
כולכם מדברים על סמוראי מיושן מול ההיילקס המודרני .
נראה לי שזרקו התכוון להיילקס סרן חי ולהזכירכם כזה יש עד שנת 97
שזה אמנם יותר צעיר מסמו ארוך 88 אבל עדיין מיושן ללא ח"ח וללא איבזורים מודרנים.
כיוונתי גם להיילקס עם סרנים חיים עד 97'
ובכל זאת יש לו ה"כ, ומזגן ותא נוסעים יותר נעים מלסמוראי,הזרקה(סולר) וחיישנים לעומת קרבורטור.
נסה לעלות מעלה עם סמוראי ומחלות הקרבורטור שלו ותספר לי איך החוויה.
רכבים שהם פער של דור שלם בעולם הרכב - לא ברי השוואה כלל בהסתכלות יומיומית גם מעבר לעבירות.
דורון, שים לב:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=12177&page=5&p=339578&highlight=%F4%E9%EC%E8%F8%20%F9%EE%EF#po st339578
הודעה #86.
ציטוט:
סמוראי 97:
פילטר שמן P.16510.60B11.000 מקורי ממכשירי תנועה 33.90 ש"ח לא כולל מע"מ
פילטר אוויר חליפי (ממכשירי תנועה) p.13780.83000.100 מחיר 43.60 ללא מע"מ
+1 לתגובה של אייל שאני מוצא אותה מאד ענינית לבחור שפתח את השירשור.
וזה רלוונטי במיוחד לאור העובדה שהוא מחזיק בג'ימני היום, את כל הצרכים שהוא פירט הג'ימני יכול לבצע טוב יותר ובקלילות גם בכביש וגם בשטח.
יש פה הערצה עיוורת למותג סמוראי טוב ככל שיהיה יש לו חסרונות רבים שרובם נגזרים מגילו המופלג.
על הדרך משיקולים כאלו או אחרים אתם פוסלים/מסמנים כנחותה שלא בצדק פלטפורמה טובה לא פחות ואף יותר.
אף אחד לא פוסל שום דבר. בו אני אכתוב את זה שחור על גבי מסך :) ג'ימני יותר טוב מסמוראי ואני לא צוחק. הוא נוסע יותר טוב בכביש, ברמה הסטנדרטית הוא נוסע יותר טוב בשטח וגם כמשופר אפשר להגיע איתו מאוד גבוה. אחלה? אתם מרוצים? ואני לא צוחק, אני באמת חושב ככה.
אז למה אנשים נוסעים בסמוראי/סיקס/היילקס וכו'...? כי יש ערך מוסף לרכבים האלו, הסיקס הוא ה-JEEP האמיתי, סמוראי הוא הגמד הראשון ומעין ה-SUV הראשון מחוץ לארה"ב, ההיילקס בנה שנים של תהילה באפריקה והדיפנדר עבר את מסעות הכאמל טרופי (עזבו רגע שהראשון היה ב-CJ).
היילקס מודרני ככל שיהיה ביחס לסמוראי מדובר ברכה בן מינימום 15 שבדר"כ עבד קשה בחייו בתור רכב עבודה בשטח. נכון שאם נשווה סמוראי חדש להיילקס חדש ההיילקס לוקח כמעט בכל פרמטר, אבל היי... נחשו מה... אין היילקס חדש ואין סמוראים לדשים אז כל הטיעון הזה לא שווה כלום. במונחי העדפה ובפרקטיות בקנייה אין כמעט הבדל בין סמוראי להיילקס שניהם ישנים, לא עומדים מול שום רכב מודרני וחדש, שניהם רכבים מאוד מבוקשים שבדר"כ מה שעומד למכירה הן נבלות או רכבים טובים במחירים מופקעים אז לעבור מסמוראי ארוך (ועוד אחד שכבר עבר את רוב התהליך של השיפוץ) להיילקס 97 ולקרוא לזה פרקטי, הגיוני זה אוקסימורון.
עכשיו, ג'ימני לא רלוונטי לדיון כי בשום שלב לא נשאלה השאלה סמוראי ארוך VS היילקס VS ג'ימני?
אם זרקו היה רוצה להישאר עם הג'ימני כרכב שטח הוא לא היה קונה סמוראי!
עכשיו, ג'ימני לא רלוונטי לדיון כי בשום שלב לא נשאלה השאלה סמוראי ארוך VS היילקס VS ג'ימני?
אם זרקו היה רוצה להישאר עם הג'ימני כרכב שטח הוא לא היה קונה סמוראי!
תקרא טוב (הבנת הנקרא בסיסית למדי ) את ההודעה הראשונה של פותח השרשור, מצטט לך אפילו אם לא שמת לב:
"עלו שני המתמודדים שכל אחד מסביר למה הוא מתאים יותר (האם יש לכם מועמדים נוספים?) לשמש גם כרכב עבירות וטיולים קשים וגם כנותן מענה לשימוש יומי במידת הצורך.
"
לפי מה שכתוב בסוגריים אני מציג לך(וקודם לו) אלטרנטיבה ראוייה ועדיפה מהסמוראי שלך, מה גם שיש לו אותה כבר בידיים.
דיוויד אתה צודק בכל מה שאתה אומר. אבל לסמוראי יש את היתרון - שהוא חסרון של גג והיכולת להוריד דלתות.
כשאני אחליט שפתוח זה לא בשבילי אז כנראה גימני יהיה ההמשך הישיר.
אבל גימני כמו שתארת עם 235 ויחסי העברה וגיר אוטומט כבר לא יהיהכזה חסכוני בדלק ובאחזקה
שגיא, אתה מכיר את הרכב שלי ואתה מוזמן לראות היסטוריה תידלוקים של השנה האחרונה.
1:10 ממוצע משולב עיר/ח.עיר.
אם אתה מתעקש, אני מוכן לקחת אותך לסיבוב ארוך המשלב נסיעה בינעורונית בלבד ולהוכיח לך שהרכב מצליח לייצר תצרוכות דלק של 1:15.
אל תשכח שלרוב מי שמגדיל מידת צמיגים ו/או מטפל ביחסי העברה לא דואג לטפל בזיוף הטבעי של מד המהירות ממנו נגזרת צריכת הדלק כך שכל שינוי כזה "פוגע" באופן ישיר במדידה.
אחזקה זו נגזרת של תחזוקה ואופן בנית הכלי, אם עשית את זה נכון אין סיבה בעולם שזה לא יהיה מקביל לרכב מקורי ואף טוב יותר.
להוריד דלתות, לנסוע בלי ברזנט וכדומה ביום קיץ שרבי זה שווה ערך להודי חסר מזל ששבר רגל בזמן שהילך על גחלים.
אני לא יכול להמנע מלהגיב. אעשה את זה ענייני.
1. אייל, צורם לי הצורת כתיבה שלך. אתה לא עורך דין שמנסה להעלות פה טענות נגד התביעה. זאת שיחה לגיטימית בין חברים לאתר, תשאיר את זה ברמה של שיחה בין חברים. בחיית.
2. זרקו מכיר את האופציות, הוא גם יודע על בשרו כמה עולה לשפר סמוראי ארוך (לרמה מקסימלית), וגם כמה עולה לשפר ג'ימני (לרמה מאוד גבוהה). הוא מכיר את העלויות של היילקס. וזאת ההנחת יסוד. הוא פשוט רוצה לשמוע עוד דעות!
3. אייל, זה מכוון בעיקר אליך- יש לי ג'ימני, כבר 3 שנים, אהבת אמת. ללא ספק! וכן, הוא בסיס לשיפורים לא פחות טוב מסמוראי קצר. וכן יש לו אחלה בסיס גלגלים יחסית, ואחרי שמשפרים אותו הוא לא רואה בעיניים. והוא נוח וממוזג, וסגור. לצערי הרב, ואני חווה את זה על בשרי, שבכל טיול אני נושא עיני בקנאה כלפי חברי עם הסמוראים הפתוחים (וגם ההילקסים), המדבריים, לא משנה מה תעשה לג'ימני שלך, אין לו נשמה של ג'יפ אמיתי. את הנשמה הזאת תמצא כנראה רק בסמוראי ובהיילקס (חוץ כמובן, מג'יפ אמיתי). ועם ההרגשה הזאת אי אפשר להתווכח. אני עם הג'ימני רק כי אני יותר מידי נורמטיבי, וחושב עם שכל ישר, וזה לא נכון בשבילי עכשיו לנסוע עם סמוראי את המרחקים שאני נוסע בכביש. אבל ביום שזה יתאפשר (עוד שנתיים וקצת ב"ה או אפילו קצת לפני) אני אהיה הבעלים הגאה של (מחק את המיותר) היילקס\ סמוראי ארוך\ סיג'יי. ואף אחד (או אחת!) לא יעצור אותי. :-)
4. זרקו יקירי, מצטער להיות בעל בשורה רעה, אבל דעתי האישית היא שבשלב זה של חייך זה הזמן לעבור לטרופר ודומיו. בכל אופן כל ה"חבורה" צועדת בצעדי ענק לטיולי המשפחות הבלתי נמנעים שיגיעו בקרוב. אתה צריך מקום לעגלה, ושמשיה, ומקלחת שדה, ולול מתקפל, ומטבח נייד, וכל שאר הדברים האלה שהאנשים המוזרים לוקחים לטיולי משפחות. בכל אופן, מי שישחק עם הילדים שלך בחניון לילה עד האוכל, יש לך. רק תדאג לי לבשר טוב.
5. לא יצא ענייני במיוחד, אה?
1. אייל, צורם לי הצורת כתיבה שלך. אתה לא עורך דין שמנסה להעלות פה טענות נגד התביעה. זאת שיחה לגיטימית בין חברים לאתר, תשאיר את זה ברמה של שיחה בין חברים. בחיית.
3. אייל, זה מכוון בעיקר אליך- יש לי ג'ימני, כבר 3 שנים, אהבת אמת. ללא ספק! וכן, הוא בסיס לשיפורים לא פחות טוב מסמוראי קצר. וכן יש לו אחלה בסיס גלגלים יחסית, ואחרי שמשפרים אותו הוא לא רואה בעיניים. והוא נוח וממוזג, וסגור. לצערי הרב, ואני חווה את זה על בשרי, שבכל טיול אני נושא עיני בקנאה כלפי חברי עם הסמוראים הפתוחים (וגם ההילקסים), המדבריים, לא משנה מה תעשה לג'ימני שלך, אין לו נשמה של ג'יפ אמיתי. את הנשמה הזאת תמצא כנראה רק בסמוראי ובהיילקס (חוץ כמובן, מג'יפ אמיתי). ועם ההרגשה הזאת אי אפשר להתווכח. אני עם הג'ימני רק כי אני יותר מידי נורמטיבי, וחושב עם שכל ישר, וזה לא נכון בשבילי עכשיו לנסוע עם סמוראי את המרחקים שאני נוסע בכביש. אבל ביום שזה יתאפשר (עוד שנתיים וקצת ב"ה או אפילו קצת לפני) אני אהיה הבעלים הגאה של (מחק את המיותר) היילקס\ סמוראי ארוך\ סיג'יי. ואף אחד (או אחת!) לא יעצור אותי. :-)
1. אם לא שמת לב, אני לא סנגור ולא הקטגור של אף אחד, ובטח שלא עו"ד.
קודם כל רק ברמה חברית, אבל לחברים נותנים עצה מקצועית ושמים את הרגש שלך בצד.
אין שום פסים אישיים.
2.עם אהבה אין מה להתווכח, מסכים איתך לגמרי.
מעבר לעובדה שאני נוסע על ג'יפ(פתוח אגב) לא סטנדרטי בעליל כולל על מיאטה עם 2 מושבים ובגז' עם מקום בקושי לתיק של המחשב הנייד שלי,
לא קיבלת סקירה ממני בשרשור למעלה כמה אני(ואתה והוא) אוהבים מכוניות פתוחות,
נתתי לחבר שלך עצה טכנית ומקצועית להתנייד עם רכב אחר נוסף כאלטרנטיבה גם לטיולי עבירות.
יותר מזה, אני יכול לספור על כף יד אחת את הג'ימנים המשופרים באמת,עם מהלכי מתלה מרשימים,נעולים כפול(לא זיקה ולא קומבינות אחרות).
תראה אותם, תיסע בהם ואז תשווה את הג'ימני ה"סטנדרטי" שלך או של נועם כהתחלה.
1.
יותר מזה, אני יכול לספור על כף יד אחת את הג'ימנים המשופרים באמת,עם מהלכי מתלה מרשימים,נעולים כפול(לא זיקה ולא קומבינות אחרות).
תראה אותם, תיסע בהם ואז תשווה את הג'ימני ה"סטנדרטי" שלך או של נועם כהתחלה.
נסעתי. על יותר מאחד כזה.
ראיתי לא פעם אחד כזה נותן ביצועים במעלות בית שמש הקשים ביותר, גם בתקופות שמסיבות טכניות הוא לא היה נעול.
ראיתי אותו גם אחרי זה נעול, זוחל לא פחות יפה ממפלצות סוזוקי ילידות 88 נעולות כפול.
מעבר לזה, הג'ימני לא שלי ולא של נועם סטנדרטיים. ומעולם לא טענתי לחוסר יכולת בתחום הביצועים.
תתפלא כמה ג'ימני עם מהלכי מתלה מרשימים יש היום בארץ עם הכניסה של זוקיפרו ויבואנים חדשים לשוק.
מסכים איתך לגבי הזיקה. אני גם לא אוהב את זה, אבל זה לאו דווקא פחות טוב מבחינת יכולת, אלא תופעות לוואי.
גלשנו. בוא נחזור לעיקר,
אני מקבל לחלוטין את הדעה שלך ועצתך לנועם. אני חושב שהיא הגיונית ונכונה.
מעבר לזה, הג'ימני לא שלי ולא של נועם סטנדרטיים. ומעולם לא טענתי לחוסר יכולת בתחום הביצועים.
תתפלא כמה ג'ימני עם מהלכי מתלה מרשימים יש היום בארץ עם הכניסה של זוקיפרו ויבואנים חדשים לשוק.
מסכים איתך לגבי הזיקה. אני גם לא אוהב את זה, אבל זה לאו דווקא פחות טוב מבחינת יכולת, אלא תופעות לוואי.
גלשנו. בוא נחזור לעיקר,
אני מקבל לחלוטין את הדעה שלך ועצתך לנועם. אני חושב שהיא הגיונית ונכונה.
שאני מדבר על זה שהרכבים שלך ושל נועם "סטנדרטיים", אני לא באמת מתכוון שהם ג'ימני סטוק מהחברה.
בכוונה רשמתי בגרשיים את המילה הזאת והכוונה היא - שיפורי "הסטנדרט" : הגבהה 2", נעילה אחורית(לרוב לוקרייט אוטו'), בולמים טיפה יותר ארוכים ואולי קצת פגוש פה או שם חתוך - סטנדרט! :)
שוב פעם אני אומר לך, שאפשר לספור על כף יד אחת את מספר הג'ימנים שבאמת משופרים יותר מהסטנדרט, 3-5 אינץ' גובה, צמיגים,נעילות כפולות ולא זיקה!(למה?..כי לא מרתכים סגסוגת מתכת זה למה),מוטות רדיוס וכו'...
תאמין לי שזה שאני לא כותב באופן קבוע בג'יפולוג לא עושה אותי מנותק מהמציאות.אני חי שטח ושיפורים יותר ממה שאתה חושב.
חבר, לא מכיר אותך, לא יודע כמה שטח ושיפורים אתה חי, ולא בדקתי אם אתה כותב קבוע בג'יפולוג או לא.
והכי חשוב, מעולם לא טענתי שאתה מנותק מהמציאות.
ומזאת אומרת לא מרתכים סגסוגת מתכות? מרתכים רק סגסוגת מתכות.
פלדה (ברזל פחמן), סגסוגת אלומיניום, נירוסטה, וכו'.
בטח התכוונת למשהו אחר.
התכוונתי יציקה.
מה גם שהריתוכים נוטים להשתחרר , הרס הדיפ' עצמו,גרדים וכו' אבל זה לא הנושא.
שמח שירדת לסוף דעתי עם עצה הגיונית לחבר לפורום.
גם יציקות מרתכים במקרים מסויימים.
בתעשיית הרכב היציקות במקרים רבים הן מה שנקרא ״יציקות חשילות״, שעברו טיפול טרמי וניתנות לריתוך.
זרקו - תראה מה עשית!!!
:p
זרקו - תראה מה עשית!!!
:p
בלאגן?! :D
שוב תודה לכל המגיבים והמכווינים. לאלו שעוש את זה בשרשור, לאלו שבטלפון או בה"פ.
אכן התלבטות.
התחלתי בג'ימני משופר קלות שעלה ועבר , אבל היה צריך לבנות לו לרוב (תודה לבונים החופשיים באשר הם).
קיבלתי החלטה לעבור לארוך כדי לא לחטוף מכות ולהעצר על כל בליטה....
בארוך הושקע פעם וחצי מחירו רק בשיפורים (ומחירו לא היה זול).
רציונאלית ואמוציונאלית- זה שתי גישות שבעלי רכב שטח לרוב נוטים להתעלם מאחת מהן.... אנחנו אוהבים את הרכב שלנו ומשקיעים בו המון והוא מחזיר לנו.
בין אם בחיוך בבוקר, בין אם בסוף מעלה ובין אם בלהתמוגג כשרואים אותו בסרט כזה או אחר.
המצב הוא אכן מרגיז.
הבת שלי עוד קטנה אבל אין לי ספק שהיא תצטרף לטיולים ברגע שתוכל- הייתי רוצה שיהיה לה מקום בטוח ברכב.
ג'ימני משופר כראוי, כפי שכבר הוזכר כאן, לא נופל כמעט בכלל מארוך משופר. נכון הוא לא פתוח. אבל העלות להסב אחד לכזה היא גבוהה (אצבע מול הרוח- הייתי אומר 25 אש"ח בלי להתבלבל אם לא למעלה מכך). אולי זה כיוון אפשרי.
ברור שעדיף היה רוביקון על גז גם כרכב יומיומי וגם כרכב לועס ויורק סלעים ומעלות... אבל הוא עולה רק פי 6?......
אם יש מישהו שרוצה לזרוק מחיר לשיפור ג'ימני לקצה- לטובת השרשור, יבורך.
סמוראי ארוך לא עולה פחות מ40 לשפר (לא כולל את עלות הרכב והרשימה של הלעשות או קיימת על המחשב....)
נועם
GodsFather
18-05-12, 07:32
סמוראי ארוך כבר יש לך והוא כבר במצב די מדוגם. נוחות נסיעה אפשר לשפר ברמות גבוהות גם בו - וה12 ס"מ הבדל באורך מהג'ימני זה חלק מהעניין, עוד לפני שנגענו והזזנו תושבות והארכנו קפיצים וכד' בסמוראי. תגידו מה שתגידו, WHEEL BASE ארוך הוא יותר נוח. אני לא מדבר בכלל על יכולת עבירות שהיא כבר תלויה בעוד כמה גורמים כמו על איזה מכשול מדובר, מי הנהג ועוד משתנים שיכולים לשחק לכאן או לכאן ותמיד יבוא הגיבור שיגיד שהוא עבר את זה בלי נעילות, עם אשך אחד ואצבע באף - וכבודו במקומו מונח.
חסר לך כוח - שים מנוע של ג'ימני אם אתה מתעקש, למרות שבאמת זה לא מחייב כשיש יחסי העברה נכונים ומנוע תקין. מזגן ? אפשר להרכיב בלי בעיה ואפילו למשוך צנרת ליושבים מאחורה וכל זה תוך שימור על אסטטיות וזה יהיה אפקטיבי ביותר.
בטיחות - כלוב אמיתי ומושבים עם חגורות תקניים (לא FIA, פשוט שיהיה תקין ותיקני) זה אפשרי ביותר ועדיין לשמר על נוחות נסיעה בלי סכנות. בל נשכח - גם בג'ימני אין כריות אויר לנוסעים מאחורה או בדלתות אז בוא לא נסחף עם כל ההכרזות על "פערי בטיחות".
ברזנט טוב ישמור על הטמפ' ויגן מאבק. להבדיל מסופות/סיקסים, בסמוראי זה מתוכנן קצת יותר טוב כבר במקור.
ההוצאה הרצינית ביותר היא הכלוב שיכול להגיע לכמה אלפים טובים עד אפילו עשיריה בשביל משהו קל (חשוב! ) , חזק ואיכותי שאי אפשר להתפשר בו ולא בא על חשבון שטח הרכב יותר מידי. בכל השאר אפשר לגעת ON-THE-WAY.
שלא תבין לא נכון, אני בעד ההיילקס ואפילו מקורי ללא ספק, אבל מכיוון שאתה מתאר מצב שבו אתה לחוץ לפתרון, ורכב שטח טוב לא קונים תחת לחץ, אז זו ההמלצה שלי.
המשך יבוא.
התחלתי בג'ימני משופר קלות שעלה ועבר , אבל היה צריך לבנות לו לרוב (תודה לבונים החופשיים באשר הם).
קיבלתי החלטה לעבור לארוך כדי לא לחטוף מכות ולהעצר על כל בליטה....
ג'ימני משופר כראוי, כפי שכבר הוזכר כאן, לא נופל כמעט בכלל מארוך משופר. נכון הוא לא פתוח. אבל העלות להסב אחד לכזה היא גבוהה (אצבע מול הרוח- הייתי אומר 25 אש"ח בלי להתבלבל אם לא למעלה מכך). אולי זה כיוון אפשרי.
סמוראי ארוך לא עולה פחות מ40 לשפר (לא כולל את עלות הרכב והרשימה של הלעשות או קיימת על המחשב....)
נועם
תשפר את הג'ימני שלך עם קפיצים 4-5 אינץ', צמיגי 235, יחסי העברה מוטות רדיוס ונעילה קידמית ותגלה שהרצפה של הרכב שלך עכשיו תהיה בגובה של הסמוראי LWB אם לא יותר,לא תיגע יותר בכלום למטה כמו שהורגלת, ותקבל מערכת מתלים עדיפה מכל סמוראי שתיסע EVER, כולל נוחות.
כל מה שיש לך כרגע על הרכב לא הולך לפח, אנשים ישמחו לקנות את קונפיגורצית הקפיצים\בולמים הנוכחית שלך ולכסות כך חלק מעלות ההוצאה שלך.
הצעות להשקיע "עוד" כסף בסמוראי שלך כמו להתקין ה"כ, מנוע של ג'ימני, תעלות מיזוג לנוסעים מאחורה(בהנחה והסמו הארוך שלך הוא לא טנדר נניח), ברזנט עדיף יותר וכו' כמו שהציעו לך נראות לי הזויות עוד יותר בהתחשב בעלויות שממילא כבר השקעת בסמו שלך.
GodsFather
18-05-12, 10:07
נעילה קדמית לג'ימני עולה הרבה מאד, כי אין אפשרות טכנית לדחוף שם אוטומטית במודלים מתקדמים.
כמו שציינו לפני - גובה הרכב יהפוך אותו (תרתי משמע) למסוכן מאד בשפצים.
יכולת העמסה קטנה יותר, מה שמקשה יציאה לטיולים ארוכים, אלא אם מעמיסים גם על החברים.
כל השקעה שהיא, לא משנה אם זה ג'ימני או סמוראי, במצב הנוכחי היא הזויה. אז לפחות שיהיה הזוי וטוב.
אנשים עושים את זה גם בסופות וסיקסים, כשהרנגלרים קיימים בשוק כבר שנים. אין שום הבדל. ועל כל מחלת הלנד-רובר לא דיברנו בכלל.
ועדיין - ההיילקס לוקח.
נעילה קדמית לג'ימני עולה הרבה מאד, כי אין אפשרות טכנית לדחוף שם אוטומטית במודלים מתקדמים.
יכולת העמסה קטנה יותר, מה שמקשה יציאה לטיולים ארוכים, אלא אם מעמיסים גם על החברים.
כל השקעה שהיא, לא משנה אם זה ג'ימני או סמוראי, במצב הנוכחי היא הזויה. אז לפחות שיהיה הזוי וטוב.
אנשים עושים את זה גם בסופות וסיקסים, כשהרנגלרים קיימים בשוק כבר שנים. אין שום הבדל. ועל כל מחלת הלנד-רובר לא דיברנו בכלל.
ועדיין - ההיילקס לוקח.
ניתן להחליף את הסרן הקידמי או רק את האיבר השלישי(אם אינני טועה) לכזה משנת 99', ואז לנעול אוטומטית.
בדיוק כמו שמחליפים בסמוראים את הסרנים מצרים לרחבים - אז פה ההשקעה רלוונטית ופה לא?..
בשפ"צים גם הג'ימני וגם הסמוראי, ארוך כקצר יסבלו באופן זהה ובהתאם לגובה שהגבהת את הרכב שלך או כל רכב אחר,אז הטיעון הזה בכלל לא רלוונטי.
גם הסמוראי שלך יסבול בשפ"צ.
על יכולת הטענה כבר דיברנו בשרשור.
אין שום בעיה עם האהבה לכלי כזה או אחר ולהשקיע את מיטב כספך בכלי שנתפסת עליו.
הבעיה מתחילה בזה שאתה פוסל את הג'ימני ופוטנציאל השיפורים שלו מול סמוראי ואפילו ולא מוכן לקבל את העובדה שגם בשטח טכני יש אלטרנטיבה נוספת ויותר נוחה להציב אותה מול היילקס בשיקולים כוללים לרכב עבירות, וגם שיוכל לקחת את האישה לטיולים והילד לגן בכיסא תינוק, או כל נסיעה יומיומית.
ועדיין - ההיילקס לוקח.
בוגד!!! :mad:
כמובן שניתן גם לנעול בנעילה פניאומטית כדוגמת ARB את הסרן הקידמי הקיים.
כן זה יותר יקר, אבל יש דרכים להביא אותה לארץ מבלי לשלם את הסכומים שאתה מכיר.
אין לי בעיה גם שתיסע בסמוראי שלך כל החיים, הבעיה מתחילה שבעייתי לצמוח ולהתפתח עם רכב ספציפי כזה עם משפחה.
.
אני אוהב את המסקנות החורצות והפנטזיות של החברה פה בפורום סוזוקי.
אני מזמין אותך לבוא ולהתרשם מג'ימני שנבנה כמו שצריך מפגוש קידמי לפגוש אחורי ושהושקעו בו הרבה שעות מחשבה ולא עוד רכב שזרקו עליו קיט כזה או אחר וחתמו באקורד סיום.
התחזוקה של הכלים האלו היא בדמות תחזוקת שבר וכך לרוב נראית הבניה שלהם.
אין סיבה בעולם שג'ימני לא יקבל התייחסות זהה בבניה לזו של רוביקון משופר שהושקעו בו עשרות אלפי שקלים. זו אותה פלטפורמה ואותו מסלול רק שהבעלים של הרכבים האלו שונים בתכלית.
אם צריך להוציא 10000 ש"ח בשביל לנעול סרן קידמי כי זה מה שצריך, אז נועלים ולא מרתכים יציקות עם רתכת MIG בצורה שגויה ולא נכונה. זו דעתי אגב גם על הנעילות האוטומטיות למינהם.
מחיר הקניה לא אמור לשחק תפקיד בבניה של הכלי לשם הגעה לתוצאה ראויה. אין לי ספק שלבעלים של רוביקון כנראה יהיה ממון גדול יותר משל חייל מסכן שהשתחרר אתמול, קנה ג'ימני ונסחף למעלה הנסתר ודומיו אבל בסופו של דבר התוצאה היא זו שקובעת ולא משנה מה עומד מאחורי סיפור הבניה.
תפסיקו להפריח מיתוסים כדוגמת שפצ"ים, מסוכן בכביש, לא יציב, בסיס גלגלים קצר, שביר וכדומיו על בסיס נסיונם של חסרי נסיון וחסכנים.
אם רוצים, במחיר שזרקו השקיע על הסמוראי שלו ובמחיר של עבודה עצמית וסובלנות אפשר לבנות כלי עביר בצורה בלתי רגילה, נוח, זריז ונעים בכביש עם אמינות מופלגת וחסכון בחשבון הבנק בכל טיול.
GodsFather
18-05-12, 10:37
צחי - אני לא בוגד, דיברנו פרקטיקה. אל חשש, דם של סוזוקי עדיין זורם לי בעורקים, יחד עם דם של CJ ;)
רוצה את הכי אידאלי - קח היילקס ותעבור על הקבינה שלו עם דיסק והנה לך היילקס פתוח, הרכב האידאלי.
אייל, קודם כל, זכותי לפסול כדעתי, אז בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים ושדעותנו חלוקות ואולי הטונים ישתנו כי התחושה שמתקבלת ממך היא מאד לא חיובית ואני לא הראשון שאומר את זה. אתה רוצה לקרוא לעצות שלך מקצועיות ולהחליט ששלי לא, זכותך. אני לא אשיב לך באותו מטבע כי פשוט אני לא מחפש להתווכח פה. לך יש את הנסיון שלך, לי יש את שלי. אנחנו גם לא מדברים פה כמהנדסים ובתנאי מעבדה טהורים, זה עוד משתנה במשוואה.
ג'ימני יותר גבוה מסמוראי פתוח. תסתכל רגע על הרכבים האלה על מרכבם ותבין מה אמרתי פה. אם צריך שאפרט, אפרט.
סמוראי ארוך, ארוך יותר ב12 ס"מ מג'ימני, נרשם פה בשרשור, וזה כשמדברים על מקורי מול מקורי, מה שאנחנו בפועל לא באמת עושים כי עלים של סיקס או קסטום על הסמוראי ושלום על ישראל, שינית את הכל. קיטים של ג'ימני שמזיזים את הסרנים לא מגיעים לרמה של אפילו להשתוות ל12 ס"מ של הסמוראי המקורי כי פשוט אין שם מקום לזה מבלי לחתוך כנפיים ולהתחיל לייצר משהו שימשוך המון אש בכביש.
שטח אכסון, דיברנו או לא דיברנו - אתה מדבר על גגון, אני מדבר על בתוך הרכב. גם לזה יש משקל משמעותי בשפצים, "אווירות" וכד'.
אם היינו משווים כלים סגורים נטו - סמוראי סגור, ג'ימני, היילקס. עוד היה אפשר לומר שההבדלים בין הג'ימני לסמוראי בנושא הזה מינוריים. הם עדיין היו קיימים אבל פחות.
אני לא מכיר אותך ואת העבר שלך ולא מחפש חלילה לזלזל בו. אבל הדבקות העיוורת הזו בספירלים פשוט שגויה כשמדברים על קיטים לג'ימני מול סמוראי ובנוסף מה שאפשר להכין לסמוראי. זאת כמובן כשמדברים על לבנות משהו כשיודעים מה עושים ועם בעל מקצוע ויש דברים כאלה בארץ הקודש.
זה שבמקור הג'ימני יותר נעים מהסמוראי - מקבל את זה. אבל אנחנו לא מדברים על מקור.
בוא נעשה ככה -
אמיר דבק בסמוראי ארוך, לשפר ולדגם עד שמגיעים למנוחה ולנחלה.
אייל דבק בג'ימני משופר ומדוגם עד שמגיעים למנוחה ולנחלה.
צחי חושב שאמיר בוגד.
בסדר ?
GodsFather
18-05-12, 10:40
רן - שמח שמישהו אוהב אותי פה. אתה לא ירדת לסוף דעתי, אולי יום אחד אפגוש אותך ואמחיש לך את כוונותיי כי די מיציתי.
רן - שמח שמישהו אוהב אותי פה. אתה לא ירדת לסוף דעתי, אולי יום אחד אפגוש אותך ואמחיש לך את כוונותיי כי די מיציתי.
כנראה שפיספסתי אותך כשהתגוררתי כשנה במקטי, אולי זה באמת יקרה יום אחד בארץ הקודש :)
וחלילה, דברי לא נאמרו משנאה ולא כוונו אליך בפרט.
GodsFather
18-05-12, 10:47
מקטי מחכה לך ידידי, אתה מוזמן בכל עת.
סמוראי ארוך, ארוך יותר ב12 ס"מ מג'ימני, נרשם פה בשרשור, וזה כשמדברים על מקורי מול מקורי, מה שאנחנו בפועל לא באמת עושים כי עלים של סיקס או קסטום על הסמוראי ושלום על ישראל, שינית את הכל. קיטים של ג'ימני שמזיזים את הסרנים לא מגיעים לרמה של אפילו להשתוות ל12 ס"מ של הסמוראי המקורי כי פשוט אין שם מקום לזה מבלי לחתוך כנפיים ולהתחיל לייצר משהו שימשוך המון אש בכביש.
אם היינו משווים כלים סגורים נטו - סמוראי סגור, ג'ימני, היילקס. עוד היה אפשר לומר שההבדלים בין הג'ימני לסמוראי בנושא הזה מינוריים. הם עדיין היו קיימים אבל פחות.
זה שבמקור הג'ימני יותר נעים מהסמוראי - מקבל את זה. אבל אנחנו לא מדברים על מקור.
בוא נעשה ככה -
אמיר דבק בסמוראי ארוך, לשפר ולדגם עד שמגיעים למנוחה ולנחלה.
אייל דבק בג'ימני משופר ומדוגם עד שמגיעים למנוחה ולנחלה.
צחי חושב שאמיר בוגד.
בסדר ?
חבר, אני לא נגדך ולא בעדך ולא נגד או בעד ג'ימני, ואם אתה שואל אותי אני אישית אוהב את ההיילקס בכלל אם הייתי צריך לבחור.
אני גם לא בא בנימה שלילית, בכלל לא.
אני פשוט קורא פעם אחר פעם קונספציה שאתה ואחרים נתפסו עליה כאילו הLWB עדיף בשטח טכני אם בכלל על ג'ימני.
אז ככה, להרוויח בסיס גלגלים נוסף עם מוטות רדיוס אחרים בג'ימני לא זאת המטרה העיקרית אלא המשנית דווקא במקרה זה, אבל היא מתבקשת בהגבהה מעל 2" ברכב הזה.
הכל ברוח חברית ועל בסיס תשובות מקצועיות ולא פסים אישיים. ממש לא.
GodsFather
18-05-12, 11:00
טוב, סיכמנו את הנושא הזה.
זרקו - חפש היילקס ;)
צחי חושב שאמיר בוגד.
בסדר ?
חחח....
הרגת אותי, הכל בהומור כן?
GodsFather
18-05-12, 11:18
נראה איך תגיב כשאבוא עם היילקס למפגש סמוראידה הבא, יש ? ;)
שואל אותך אם אתה רוצה ראש בראש?
לפני כמעט 7 שנים הייתי בהתלבטות הזו. החלטתי שאני קונה את הג'יפ הראשון ומגשים חלום...
על היילקסים עבדתי ונהגתי הרבה ודי אהבתי אותם. בנוסף, סוג העבודה שלי דאז והקשרים היו מבטיחים לי הכנסה כספית לא מועטת עם ההיילקס כך שמבחינה כספית הוא היה עדיף...
לחבר טוב אז היה סמוראי. עשינו כמה טיולים שבהם אני נהגתי רוב היום והחיוך הדבילי לא ירד לי מהפה גם יומיים אחרי אותם טיולים.
ואז, לקחתי את אחד ההיילקסים מהעבודה לטיול רצוף של יומיים בשטח. הרבצנו ביום אחד נסיעה די ארוכה מנחל עקרב- לנחל יתר - לציר המצוק הצפוני- לבקעת אבו-טריפה- ולאזור שלוחת חצבה. סיימתי את היום הזה עם שפשפת מטורפת בגב מהכסא ואז נפל הפור- תנוחת הישיבה בהיילקס לעולם לא תוכל להסב לי הנאה. ההנאה תהיה מאתגרי העבירות נטו וממסלולי הטיול והנוף. אבל חוויית נהיגה במהלך טיול שגרתי- אין!!!
בנוסף, הגעתי גם למסקנה (אולי לא כ"כ נכונה מבחינת צריכת הדלק) שלסחוב איתי טון ברזל נוסף לכל ק"מ שאני נוסע בשביל שאולי יום אחד מישהו יוכל לשבת בכיסא האחורי זו טעות.
מצאתי את אחד הסמוראים השמורים והטובים שיצא לי לראות, שילמתי עליו די הרבה, ומאז- קצת יותר מ-6 שנים אחרי אני מבסוט עד הגג!!!!
כל ק"מ של נסיעה החיוך הדבילי עדיין נשאר. למרות הקונפליקט התמידי בין הפה (המחייך) לחוליות שבגב. שאגב- בהיילקס אם כל מה שטוענים כאן המומחים עדיין סובלות!
ולכל זה יש שורה תחתונה- אם פותח השרשור עושה מדי פעם טיולי עומק במדבר, במוקדם או במאוחר הוא יקנה רכב גדול יותר. על אחת כמה וכמה אם טיולים עם הילדים זה כבר לא רק בתיאוריה. כל השקעה רצינית בג'ימיני תהיה זמנית בלבד, אלא אם כן השימוש הרציני (ואולי היחידי) של הג'יפ היא למטרות סיבובי עבירות של שישי אחה"צ.
אני עדיין מאמין שיש סיכוי לטייל טיולי עומק עם ילדים בסמוראי ארוך אבל אין לי באמת נסיון עם זה. היחיד שיכול להעיד עד כמה זה ראלי זה יובל הירשפלד...
הירשפלד יובל
18-05-12, 12:52
" אני עדיין מאמין שיש סיכוי לטייל טיולי עומק עם ילדים בסמוראי ארוך אבל אין לי באמת נסיון עם זה. היחיד שיכול להעיד עד כמה זה ראלי זה יובל הירשפלד.. "
נכון הוא שבעונותי כי רבים הרווחתי כנראה ביושר את התואר שצחי הדביק לי : זקן השבט. כאבא ל - 2 ילדות 14+16 אולי אוכל להוסיף לכם שני נתונים שלא צוינו במידה הראויה בכל הדיון : אישה+ילד/ילדה . כמי שהיה לו בעבר ניוה ונסעתי איתה בארץ ובחו'ל (ירדן ) ,יש חשיבות לרכב אם פתוח/סגור ומספר הדלתות . נכון שה-LWB שלי הוא יחודי יחסית מכיון שהוא עם ספסל אחורי רוחבי (+- 3 נוסעים ) + כסא דיסקברי מתקפל מאחור מה שמאפשר לממש את 6 מקומות הישיבה ברשיון.
להיילקס יש במקור 4 דלתות וזהו יתרון מאוד משמעותי בתחום הנוחות/שימושיות .זה לא תמיד תענוג להושיב ילד עם כסא ברכב 2 דלתות , זה שהוא בא מובנה סגור מוסיף לו בנושא הבטיחות אבל אולי מוריד מהכיף. לא יודע איפה נועם הולך לשים בטיולים את האישה והילדה בסמוראי פתוח ,עד כמה זה בטוח ,שימושי וגישה נוחה .קטנים לא נשאלים היכן הם מוכנים לשבת אבל עם הזמן הם גדלים ולא רוצים/מוכנים לשבת בכל מקום .אצלי הקטנה (14) רואה מעלה/מורד אומרת:סע .הגדולה לא רוצה לעלות על מדרכה . מבחינת הנוער היום טיולי עומק זה לא בדיוק מה שמענין אותם ומערכת המתלים של היילקס / סמוראי לא בדיוק מאפשרת להם לשחק בפלאפון בזמן נסיעת שטח .
לסיכום : לי יש בעיה ,קשה לי להיפרד מצעצועים שקניתי והשקעתי בהם .אם הרכב שתיקנה הוא לטווח ארוך , שב עם זוגתך , הצג לפניה את כל הנתונים ,שתף אותה בלבטים ונסו להגיע להחלטה מוסכמת .לא שווה בשביל INCH יותר/פחות להעיב על ההנאה מטיולים משותפים בפרט או זוגיות בכלל.
אייל,
הבנאדם מדבר על רכב כאופציה להתקדמות ויכולת משפחתית לטייל בשטח, בלי לותר על יכולות עבירות, ואתה עונה לו על אפשרויות שיפור רכב רווקים חסרי ילדים.
יש לי הרגשה שלא טיילת עם ילדים קטנים בשטח.
זאת אופרציה אחרת לגמרי, הציוד הנלווה, בתוך ברכב ל״תפעול שוטף״ של הקטנים, והציוד הכללי שאתה אורז בתא מטען.
הצורך בנגישות שרכב עם 2 דלתות כמו ג׳ימני או סמוראי פשוט לא מספקים.
אפילו בשביל הבטיחות, רק דוג׳ קטנה- חבר מכר ל״ק קצר ומדוגם לטובת רכב שטח עם 4 דלתות כי אישתו התקשתה מאד לחלץ את הילד מהכיסא תינוק בכיסא האחורי (יש רק דלתות קדמיות) כשהחלה ברכב שריפה מקדימה בגלל קצר חשמלי. דוגמא קטנה בעלת משקל למי שמתעתד לנסוע עם תינוקות ברכב.
בנוסף,
כמה שתשפר סמוראי/ג׳ימני עדיין תגיע בסוף למשהו שקרוב ביכולת שטח של היילקס סטנדרטי.
רק שאותו ההיילקס מסוגל לשנע באותם תאי שטח גם חצי טון של ציוד משפחתי.. אתה יכול לחלום על רבע מזה בסמוראי או ג׳ימני, וכשהילדים, ובמיוחד הקטנים מתחילים להצתרף לטיולי שטח נגמרת ההתכלבות וצריך את היכולת הזו.
תעמיס רבע מזה על ג׳ימני/סמוראי (על הגג ברובו) משופר ככל שיהיה והרכב יוצא לגמרי מאיזון ויכולת הניוד שלו נפגעת משמעותית.
זה עוד לפני שדיברנו על השדרוג המשמעותי באיכות חיים, עבירות ובטיחות, בעיקר הפאסיבית.
ובסוף היום, עם הוא ירצה להיות יצירתי ולשפר את הטנדר, הוא יהיה עם רכב שיש לו פוטנציאל שיפורים גדול מאד עם מעט מאד פגיעה בהתנהגות היום-יומית.
היי דורון.
אתה צודק במאה אחוז ומסכים איתך שהזמן שלו בכל מקרה יהיה מוגבל אם ישאר עם סמו ארוך או אפילו עם ג'ימני.
מצד שני יש לו ג'ימני כבר בבית, הוא לא צריך לחפש שום נבלה שחוטה אחרת ולהתחיל מאפס כולל שיפורים.
היה ורצה להגיע לרמות גבוהות וזהות כמעט לחלוטין כמו סמו LWB, יש את כל הנתונים הטכניים גם בג'ימני להיות כזה ועם added value נוסף כרכב יומיומי.
הנקודה שבחרתי להעלות היא שאם כבר רכב עבירות וגם רכב יומיומי להציב מול היילקס זה בטח שלא הסמוראי.
רוצה יותר מזה?...אני במצבו הייתי עובר בכלל לGV שני ליטר, משפר אותה לרמות הגבוהות ביותר וחי עם הרכב הזה עוד הרבה שנים, כולל ילדים ובנחת נותן את הרכב לאישה גם.
רוצה דוגמאות?...תשאל את נתי מזוקיפרו איך הרכב שלו מתנהג ועם איזה חבורות סמוראים קצרים\ארוכים\ג'ימנים הוא מטייל ומה הוא מטפס.
תשאל את מוטוריקה(דייויד) איך אפשר להביא את הרכב הזה לרמות שאתם בכלל לא מבינים.
דוגמאות מעטות יש לרכב הזה בארץ שהביאו אותו לרמות גבוהות באמת אבל הן כאן וקיימות.
אין מה לעשות, שיש אישה ואז באים הילדים צריך להתפשר בחיים, יתקרב היום וגם אני אצטרך למכור את המיאטה שלי או הזוקון ולהתקדם. (עצוב... )
אתה מפספס לגמרי את הפואנטה.
אתה נותן דוגמאות של רכבים שעברו שינויים מרחיקי-לכת שלא לומר יקרים מאד, ובשביל מה?
להביא אותם לרמה בסיסית של רכב אחר?
אז זה מאד נכון שזה פורום של אינדוודואלים לא רציונלים.. אבל האיש שאל על דברים הגיוניים, לא על חלומות.
כמה שתשפר סמוראי/ג׳ימני עדיין תגיע בסוף למשהו שקרוב ביכולת שטח של היילקס סטנדרטי.
אהבתי את ההצהרה המפוצצת וכבר נתקלתי לא פעם בגדולות ויומרניות מזו שהתנפצו לבעליהם בפרצוף.
בנוסף, הייתי סקרן מאוד לראות את אותו היילקס סטנדרטי כדבריך שסוחב חצי טון ומשפחה עולה את כביש 1 או חלילה את עליות סדום לדוגמא.
דורון..
אלו רכבים שנכון, הושקעה בהם הרבה מחשבה וגם כסף, ואשמח אם אחד מהם יגיב לנושא ויצטרף לדיון כשיוכל..
עוד משהו דורון..
אתה אולי בעלים של היילקס אבל כנראה שכחת איך נראה או יצא היילקס דנדש ומקורי דוגמת עד שנת 97' מהחברה.
שלא נדבר על יכולות השטח המקוריות שלו...
לא נראה לי גם שיש היום חיה כזאת בארץ "היילקס מקורי" מהשנתונים האלו.
פתרון קסם בשבילו:
מוכרים את הג'ימני וקונים את הGV, נועלים אותה אחורה ומגביהים גם בלי להשתולל יותר מידי, ושתשמש אותו,את אישתו+ילדים ליומיום פלוס טיולים גם עד עבירות קשה עם כל המשפחה.
תשאיר את הסמוראי שלך אצלך לטיולי אקסטרים, בכל זאת לא מאמין שלקחת אישה וילדים קטנים לטיולי אקסטרים זה באמת פרקטי.
מחיר הGV הארוכה(99-03)לא גבוה מאוד, אם לא טועה,סביב ה-40-50K ועם שוק אפטרמרקט גדול לרכב הזה.
ניתן להשקיע גם ברכב כזה ברמות גבוהות מאוד, תלוי בו, אך בשביל זה נשאר הסמו LWB אצלו(אופניים מאחור , טיולי עבירות אקסטרים כו'...)
נפתרה הבעיה? הרוויח.
לא נפתרה ולא לקח את עצתי, גם בסדר.
שבת שלום.
דורון, היילקס סטנדרטי, כולל גלגלים 205, קפיצים מקוריים ומוט מייצב מחובר לא עביר יותר מסמוראי משופר קלות.
כבר יצא לי לטייל עם חבר עם היילקס כנ"ל עם צמיגי שטח והסמוראי שלי הפגין יכולות טובות יותר. אני מדבר על מדרגות גבוהות בחורשן, הצלבות וכד' שטיפסתי יחסית בזלזול וההיילקס חרבן קוביות.
נכון, סביר להניח שבסוף הוא היה עובר אבל זה דורש מלחמה! אני לא יודע עם יש לך נסיון עם סמוראי, אבל אם נעזוב את התאוריה וניגש לפרקטיקה, סמוראי נעול עם צמיגי 215 ונהג טוב הוא רכב עביר בצורה די מדהימה. יצא לנו לטייל ביחד, ראית כבר דוגמאות לזה... לדעתי בין היתר זה מסיבות של משקל. (זוכר את הג'ימיני הסטנדרטי בחמרן?)
הרכב שלך כבר מזמן לא דומה לשום דבר סטנדרטי. צמיגים גדולים, מוט מייצב ומתלים משודרגים מביאים את החיה הזו למשהו אחר לגמרי מהסטנדרט. (ואני לא מדבר על שתי נעילות ועוד כל מיני דברים שהופכים אותו כבר באמת למפלצת לא קטנה...)
אני כן מסכים אתך שגם בתצורה המקורית שלו הוא הרבה יותר פרקטי מכל סמוראי/ג'ימיני ומתאים כמעט לכל מסלולי הטיולים ללא צורך במלחמות אבל הוא לא יותר עביר מסמוראי משופר קלות. בטח ובטח רכבים כמו המפלצות הקטנות של פותח השרשור וחבריו שמטפסים בשוטף מעלות ומדרות שהמפלצות הגדולות באמת שוברות עליהן איברים מדי יום שישי.
חפש קצת סרטונים של החברה האלה ותראה על מה אני מדבר!
אהבתי את ההצהרה המפוצצת וכבר נתקלתי לא פעם בגדולות ויומרניות מזו שהתנפצו לבעליהם בפרצוף.
בנוסף, הייתי סקרן מאוד לראות את אותו היילקס סטנדרטי כדבריך שסוחב חצי טון ומשפחה עולה את כביש 1 או חלילה את עליות סדום לדוגמא.
לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד, שהיילקס שיורד לים המלח לא חוזר הביתה?
אז עליות נוסעים לאט, מה החידוש כאן?
אני חותם על המשקלים כי שקלתי כמה וכמה פעמים את הרכב על משקל משאיות לפני היציאה לטיולים.
בטיול חורף של 4 ימים, עם עצים למדורות כל לילה הגענו גם ל-600 ק"ג (4 נוסעים+ציוד).
טיול סטנדרטי של סופ"ש זה בסביבות 300-400ק"ג של נוסעים+ציוד.
מגיעים למשקלים האלו פשוט כי אפשר, אין התלבטות מה לקחת כי אין כמעט בעיה של מקום, אז מעמיסים.
מודה באשמה, זה סוג של מותרות מושחת במעט, אבל זה ממהההזה נוח..:cool:
נוח כי לא דופקים חשבון מה לקחת,
נוח כי המשקל עושה את הרכב נוח באמת בשטח,
ונוח כי המתלים עובדים טוב יותר והאחיזה טובה יותר.
תעמיס חצי מזה על גמד והוא יושב על הבאמפסטופ, ובגלל שאין מקום וחלק נכבד יהיה על הגגון, יש סיכוי שתיפול על הצד בפנייה לכביש ביציאה מהחנייה..
וזה עוד לפני שדיברנו על הפרקטיות למשפחה עם תא נוסעים ידידותי בהרבה ושאר הדברים שהוזכרו (שזה בכלל מהות הדיון- רכב שייתן למשפחה צעירה אפשרות לחיים טובים יותר בשטח)
אפרופו גמדים וחמרן,
באחד הטיולים הגענו למצב בו הרכב מטפס את האמבטיה של החמרן כשהוא עמוס +סמוראי קשור מאחור כי הקרבורטור עשה לו בעיות קשות והרכב נכבה שוב ושוב באמצע העליה (זה לא הג'ימני שיונתן מתייחס אליו), ההיילקס בראשון LOW נעול מאחור לא גמגם בעליה הצפונית מהאמבטיה, אז זה אפילו לא קלישאה, באמת נסענו עם סמוראי בארגז :D
אז כן, יש הבדל גדול מאד ביכולת לשנע מטען, בטח-ובטח בשטח.
ובשביל ההגדרות, היילקס סטנדרטי מבחינתי זה היילקס עם צמיגי 31 ונעילה אחורית.
סטנדרטי כי זה הסטנדרט מזה כמה וכמה שנים בהיילקס בארץ, וגם כי הרכב שווק כך במקור במקומות אחרים בעולם=סטנדרטי מהמפעל ולא שדרוג מקומי.
וכן, אני זוכר איך הרכב שלי נראה כשהוא הגיע מהסוכנות אי-שם ב-97.
יונתן,
רק לחדש/לסדר לך את המידע הטכני: ערכות הקפיצים השונות שיש בשוק לא משפרות את מהלך מתלה בהיילקסים הישנים, כי הם מחוברים לנקודות עיגון המקוריות והמאיות שלהם זהות באורך לקפיצים המקוריים של הרכב.
ההבדל היחידי הוא שהבולמים המקוריים מגבילים את המהלך פתיחה, ותראה לי היילקס אחד שנשאר עם בולם מקורי שהגיע עם הרכב מהמפעל, פשוט כי עברו אי-אלו שנים והיו חייבים להחליף בולמים.
אתה לא בדיוק נהג ממוצע, וגם לי יצא לראות ערס עם סופה משופרת נעולה עם צמיגי 33 שלא הצליח לעלות בפעם הראשונה את המדרגה של הנקרות, ודקה אחריו עוברת שם משפחה עם טרופר סטנדרטי לחלוטין עם צמיגי כביש.
אוקי. אז אני מתכוון להיילקס כמו שהוא נמכר בארץ, ושעד היום לא החליפו לו מידת גלגלים בצורה חוקים כשעוד היה אפשר (והיום כבר לא כ"כ).
ואולי הקיטים לא משפרים הרבה את מהלכי המתלה, אבל ניתוק מוט מייצב (והתאמה של זרוע המגל בהתאם) דווקא כן. אני גם מאמין שקשת הערגול של הקיטים מעט גבוהה יותר ומקנה עוד כמה ס"מ למהלך. אבל מודה שלא בדקתי את זה...
נכון שאולי אני לא נהג ממוצע- אבל להזכיר שעבדתי אי-אלו שנים על היילקסים אז אני יודע להשוות. אני אומר לך- סמוראי עם 215, נעול אחורה הרבה הרבה יותר עביר מהיילקס סטנדרטי (כפי שנמכר בארץ).
לגבי מדרגת הנקרות- אמנם סביר שאותו ערס עם הסופה יכל לנהוג יותר טוב אבל תתפלא כמה טרופר סטנדרטי עביר בדיוק במקומות מהסוג הזה, מקומות שלא צריך גובה מטורף כדי לעבור אותם.
אגב, החבר שאני מדבר עליו לא דומה לנהג הסופה המתואר...
יונתן,
אם המאיה זהה באורך, המהלך לא משתנה.
מה שמשתנה זו נק' האיזון של המתלה (יחס בין מהלך כניסה לפתיחה).
כלומר, הקיטים נותנים עדיפות להגדלת מהלך כניסה על פתיחה וזהו, זה לא מגדיל את המהלך, רק מכייל אותו שונה.
אין קשר בין התאמת מוט-מגל למהלך, המוט המשופר מחוזק אבל באותה הגיאומטריה בדיוק.
יש קשר בין המהלך, חוסר של מוט דחיף מונמך ובין שבירה של המוט מגל (דיון אחר לגמרי).
היילקס סטנדרטי שנמכר בארץ הגיעו עם נעילות אחוריות, מעטים היו בלי נעילה ולכן סטנדרט=עם נעילה, ולכן כדי להגיע לביצועים דומים בשטח אתה צריך לשפר את הסמוראי, בטח ובטח במה שקשור בגודל גלגל, יחסי העברה, יכולת בלימת מנוע, שפ"צ, טיפוס מדרגות גבוהות וכו' ועדיין תישאר בפער בגלל המנוע וזויות מרכב שאתה לא יכול לשנות.
זה לא ספציפי להיילקס, כל רכב שטח עם סרנים חיים במידות דומות ונעילה אחורית יהיה עביר יותר מסמוראי עם נעילה אחורית למעט הסיטואציות בהן הרוחב לא יאפשר מעבר של הרכב הגדול- דיון ישן נושן שנדון כאן הרבה, אין מה להגרר אליו.
מכיר טרופר, עבדתי קצת עם דיזל ובנזין, בשטח הוא לא באותו מגרש לדעתי (אמנם נוח בשבילים אבל גחון מסודר גרוע, גשר גיר נמוך מאד, בלימת מנוע לא יעילה במיוחד למרות מנוע חזק), הדוגמא באה להמחיש שלנהג יש הרבה מאד השפעה, לא בכל הרכב אשם..
ע"ע כשאנשים נוהגים להגיד "הצלחתי לעלות" אחרי קטע קשה, וכשלא מצליחים, אז "הרכב לא עלה"..
הצהרת כוונות: הדיון ימשיך עד שאחד מאתנו יישבר ויש לי תחושה שזה ייקח עוד לא מעט תגובות. אבל יאללה, נמשיך עם זה כי זה כיף ואולי כי גם קצת משמעם לנו. עכשיו לגופו של עניין...
בנושא הקפיצים: קח רכב שהקפיצים שלו התעייפו, תמדוד לו את מהלך הפתיחה- מה המרחק של הסרן מהבמפסטופ כשהמתלה בהצלבה מלאה (מהלך הסגירה הוא עד הבמפסטופ). קח את הרכב הזה לקפיצאי ותבקש ערגול, הוא יגיד לך שהערגול לא יחזיק וימליץ על הוספת/החלפת עלה (לא מאיה). אחרי הערגול- לרכב יהיה מהלך פתיחה גדול יותר? ועוד איך (שוב, בהצלבה מלאה מהסרן לבמפסטופ). מהלך הסגירה לא התשנה- עדיין עד הבמפסטופ. בקיצור, יש קיטים שנותנים יותר מהלך גם בלי לשנות את אורך המאיות. האולדמן שלי בסמוראי הם דוגמה לזה. עם הקפיצים הקודמים (המקוריים) המהלך היה קטן יותר והמאיות של האולדמן הן באותו אורך כמו בסטנדרט. נכון, עדיין היכולת להגדיל את המהלך מוגבלת ובשביל להגדיל משמעותית צריך לשנות את המאיות/תושבות.
לגבי מטו מגל/מוט דחיף: כמובן שאתה צודק, התכוונתי בתגובה מעל למוט הדחיף שאם אתה לא משנה אותו אז בשחרור של המייצב צפה לשבירה של המגל.
הלאה...
היילקס סטנדרטי שנמכר בארץ הגיעו עם נעילות אחוריות, מעטים היו בלי נעילה ולכן סטנדרט=עם נעילה, ולכן כדי להגיע לביצועים דומים בשטח אתה צריך לשפר את הסמוראי, בטח ובטח במה שקשור בגודל גלגל, יחסי העברה, יכולת בלימת מנוע, שפ"צ, טיפוס מדרגות גבוהות וכו' ועדיין תישאר בפער בגלל המנוע וזויות מרכב שאתה לא יכול לשנות
אתה טענת בתגובות הקודמות שסמוראי משופר בטירוף עדיין יהיה פחות עביר מהיילקס סטנדרטי. זה פשוט לא נכון.
הסמוראי שלי משופר קלות (נעילה, גלגלים מעט יותר גדולים, קיט קפיצים מתון, ללא יחסי העברה) ואני אומר לך באחריות שהוא יותר עביר מהיילקס סטנדרטי=איך שנמכר בארץ=צמיגים 205 ונעילה. סטו! אני אומר לך את זה כי נהגתי על שניהם ונסעתי בטיולים עם שניהם. ואם נחזור להצהרה הקודמת שלך לגבי הסמוראים המשופרים באמת- חבל על הזמן. אני מתחייב לך שהם לפחות באותו קו של ההיילקס שלך (ואולי אפילו יהיו הפתעות...).
ואגב, בשפ"צים הסמוראי מפתיע מאד, צריך קצת להכיר את הרכב. לגבי בלימת מנוע- כשאין לך משקל הברקסים עושים עבודה מספיק טובה. זה לא באמת פוגם בעבירות... לגבי זוויות מרכב- וואלה זה דורש בדיקה. סמוראי מוגבה מעט מול היילקס סטנרטי. אני לא בטוח שלא יהיו כאן הפעות, תזכור כמה שני הסרנים בסמוראי קרובים זה לזה. זווית הנטישה בוודאות טובה יותר בסמוראי, ראיתי איך היילקסים נעצרים על הטמבון האחורי בעוד לסמוראי נשארים לא מעט ס"מ עד הקרקע באותו בעבר בדיוק...
אתה נשען על התאוריה בטענות שלך. רוצה לחפש הסבר תיאורטי? לדעתי הוא נעוץ במשקל, הדבר הזה (סמוראי) פשוט מדלג על דברים כמו עז. צריך לראות כדי להבין...
אני שואל אותך ברצינות, כמה פעמים יצא לך לראות סמוראי נעול עם נהג טוב בפעולה? כמה פעמים נהגת בסמוראי כזה בשטח קשה? נכון, בתיאוריה מה שקובע הוא מידת הגלגל, אבל הפרקטיקה מוכיחה לעתים אחרת. תבדוק את טבלת התוצאות של תחרויות העבירות כשסוזי עוד היה מתחרה. והסמוראי שלו הרבה פחות משופר מהמפלצות הקטנות של פותח השרשור וחבריו.
אני לחלוטין מסכים אתך שלנהג יש השפעה מכרעת אבל הדיון הוא לא על זה. ובגלל שיצא לי לנהוג הרבה על שני הכלים האלה אז יש לי נקודת השוואה.
יונתן , כל הכבוד ....
שפו!
יונתן,
קפיץ עייף משפיע על יכולת השיכוך ומהלך סגירה, כשהסרן יורד הוא לא מתנגד לפתיחה.
ולגבי המידות, בדקתי, הן זהות, לפחות של אולדמן, תלך למדוד.
אני, ולא רק אני, אומרים שבכדי להגיע לנק׳ פתיחה של היילקס אתה צריך לשפר מאד סמוראי, וזאת עובדה שאתה לא יכול לשנות.
סמוראי הוא רכב נהדר, אבל כבסיס ביחס להיילקס סטנדרטי הוא נחות מבחינת מנוע, יחסי העברה נמוכים, מרווח גחון, צמיגים במידה נורמלית, יכולת פחותה לתפקד בשפ״צ, בעיה של בסיס גלגלים קצר שמהווה בעיה קשה במדרגות גבוהות, וכושר נשיאה מוגבל.
ובראייה שלי, רכב שהעברת אותו את מסכת השינויים האלו בהחלט אפשר לכנות ״משופר בטרוף״.
שיפרת את כל אלו כדי ל״השוות נתוני פתיחה״, ועדיין אין לך מנוע (ויחסי העברה לא פותרים הכל),ונשארת עם בסיס גלגלים קצר, צר וגבוה.
וכן, יצא לי לנסוע במקביל לסמוראי ארוך עם יחסי העברה ונעילות שאכל חרא במקום שרכבים גדולים יותר התקשו הרבה פחות.
ויצא לי לנסוע כמה שנים עם חברים עם סמוראים בטיול, משופרים מעט או בכלל לא,עלים ומסולסלים, וגם איתך, ולראות טוב מאד את ההבדל בין הרכבים.
אני צריך להזכיר לך כמה קשה היית צריך לעבוד במקום כמו קינה כשהיילקס נוסע שם כמו בדרך קק״ל?
לרדת או לעלות מדרגות גבוהות עם הגמד שרכב עם בסיס גלגלים ארוך לא מרגיש?
אלו מקומות שמבליטים לך את ההבדלים יפה מאד.
תשפר במעט את ההיילקס, וזה כבר פער לא ממש בר-סגירה.
בסופו של יום אתה עם רכב משופר קלות ששומר על ההתנהגות המקורית שלו ואפילו שיפרת במעט (היילקס או לצורך העניין כל פלטפורמה עם סרנים חיים בגודל מלא), מול רכב משופר מאד שהוצאת אותו מאיזון בגלל הרבה מאד שינויים.
תוסיף בשורה התחתונה שלמשפחה ללא נטיות מזוכיסטית הוא לא ממש יעיל, ואתה די סוגר את הפינה.
וכמה שאתה לא אוהב את זה, היילקס עם 31 ונעילה אחורית מקורית זה בסיסי לחלוטין.
אם זה עושה לך טוב, תגדיר שסמוראי בסיסי זה עם 215.
וגם אם אתה לא מסכים אז נראה לי שהבנו אחד את השני טוב, ואין מה לחזור על הטיעונים שוב.
יונתן,
סמוראי הוא רכב נהדר, אבל כבסיס ביחס להיילקס סטנדרטי הוא נחות מבחינת מנוע, יחסי העברה נמוכים, מרווח גחון, צמיגים במידה נורמלית, יכולת פחותה לתפקד בשפ״צ, בעיה של בסיס גלגלים קצר שמהווה בעיה קשה במדרגות גבוהות, וכושר נשיאה מוגבל.
שיפרת את כל אלו כדי ל״השוות נתוני פתיחה״, ועדיין אין לך מנוע (ויחסי העברה לא פותרים הכל),ונשארת עם בסיס גלגלים קצר, צר וגבוה.
לרדת או לעלות מדרגות גבוהות עם הגמד שרכב עם בסיס גלגלים ארוך לא מרגיש?
אלו מקומות שמבליטים לך את ההבדלים יפה מאד.
תשפר במעט את ההיילקס, וזה כבר פער לא ממש בר-סגירה.
בסופו של יום אתה עם רכב משופר קלות ששומר על ההתנהגות המקורית שלו ואפילו שיפרת במעט (היילקס או לצורך העניין כל פלטפורמה עם סרנים חיים בגודל מלא), מול
וכמה שאתה לא אוהב את זה, היילקס עם 31 ונעילה אחורית מקורית זה בסיסי לחלוטין.
דורון
ההיילקס כפי שאתה מכיר אותו היום לאחר שיפורים של צמיגים גדולים, הגבהות,דאבל טרנספרים וכו' הוא רכב עבירות מהמשובחים בארץ ולא חולקים על כך.
אבל..
לפי כל מקום, בארץ ובעולם ההיילקס שלך יצא מהמפעל כשהוא נועל מידות צמיגים מקורית של 205/16.
תבדוק כאן:
http://www.carbuddy.com.au/car/values/specification/viewspecs.aspx?gid=56259&tid=148417039
וגם החד קבינה אותו הדבר:
http://www.carbuddy.com.au/car/values/specification/viewspecs.aspx?gid=53467&tid=148414910
אתה מוזמן לחשב במחשבון המרת צמיגים ממידות מילימטריות לאינצ'ים ולראות שאתה פחות מ29 אינצ'.(לפי יחס של 80).
אז כבר אתה טועה בכך, אין חיה כזאת 31" במקור על היילקס.
ומנוע? דיזל ללא מגדש מהדור הישן של מנועי הדיזל..תקרא על הנתונים של המנוע המקורי ובוא תספר לי אחרי זה איזה מנוע מוצלח וחזק זה שהוא מקורי
זה שהיום בעלי היילקס נוסעים על מנוע טורבו דיזל אחר ועשו שינויים כאלה ואחרים, זה כמו שתשים על הסמוראי או ג'ימני מנוע 2 ליטר בנזין.
כמו שאני אומר, וגם אתה, המתכון לעבירות הוא צמיגים גדולים, מרווח גחון,מהלכי מתלה וכו'...
בנוסף תמיד יש את אלמנט המסה של הרכב, וזה היתרון הגדול של הכלים הקטנים והקלים האלה לבית סוזוקי.
לא סתם הם מתחרים גם בליגות של הגדולים,.
תראה אותם בארה"ב לפעמים עושים שמות גם לרנגלרים משופרים..ולמה?..המשקל ויותר מזה, יחס המומנט\משקל.
זה כמו שאתה מכיר טוב מאוד את השאלה הניצחת איזה רכב עביר וטוב יותר רנגלר משופר או היילקס משופר.
לכל כלי שציינתי למעלה יש את היתרונות והחסרונות שלו - רנגלר חזק יותר אך כבד יותר, וההיילקס חלש יותר אך קל יותר.
בכל מקרה סמוראי\ג'ימני משופר אחר גם בדר"כ ישבור פחות יותר מכלולים מכלים כבדים בזכות מסה וכוח מנוע פחותים.
כמה דברים:
1. אני חייב לפרגן על הרמה של השרשור...למרות שזה הריב הקלאסי לא הגענו למצב של דיבור לא בוגר וכו.
2. אני בעל סמוראי ארוך נעול פעמיים, יחסי העברה, מוגבה וכו׳.
אתם משווים פה רכבים סטנדרטיים אחד לשני ושכחתם בכלל שפותח השרשור דיבר על רכבים משופרים.
ואם כל האהבה שלי לסמוראי, ואני באמת חושב שהוא רכב עבור מאוד ובעל פוטנציאל מעולה, והסמוראי ארוך הוא בעל מידות מעולות,
אם כל הכבוד עדיין היילקס נעול כפול יהיה יותר עביר. מנוע יותר חזק בטורים נמוכים, צמיגי 31 שאפשר לשים אמנם גם בסמוראי אבל בהיילקס לא צריך לשנות כלום בשביל זה
ואולי אפילו יותר חשוב לא צריך לפחד מהמשטרה בהיילקס עם 31.
כמו כן, מרווח הגלגלים עושה את שלו, ואתם יכולים אפילו להסתכל בסרטונים של זרקו, ולראות הבדלים בין הרכבים בעקרבוט, מעלה זלדה, הנסתר, וזיק.
עוד יתרון של ההיילקס הוא בעניין המשפחתיות שלו - ארבע דלתות ורכב סגור וממוזג זה לא משהו שאפשר להגיע אליו בסמוראי.
ומי שמכיר את זרקו וחבורת ה״משוגעים״ שהוא מסתובב איתם, יודע שהוא לא ייסתדר ברכב לא נעול כפול ומשופר ביותר
פשוט ככה.
בקשר לריב של הגימני סמוראי ארוך, אכן הגימני יהיה רכב יומיומי טוב יותר, ויכול להגיע לרמות עבירות גבוהות ביותר
ויש כבר 3 רכבים שאני מכיר שהם כאלה, ורן הוא אחד מהם. אבל כדי להגיע לרמות האלה זה המון המון כסף!!
נעילה קדמית נשלטת, יחסי העברה, מתלים ב10אלף שקל. אולי רן יפרט לנו מה עוד צריך איך וכמה.
אבל עדיין לדעתי הגימני לא יהיה פתרון למשפחה עם תינוק, בדיוק בגלל עניין הדלתות, והחוסר במקום אפילו לעגלה נורמלית.
עוד משהו לגבי הפרקטיקה - היום למכור רכבים זו לא משימה קלה. רוב הסיכויים שתצא בהפסד כספי די גדול
ולמצוא היילקס שמור - כמו מחט בערימת שחט.
אז אני הייתי מברר על עלות השיפורים בגראנד ויטארה. כי זה נשמע כמו פתרון טוב רק כי יהיה יותר קל למצוא רכב שמור
וכי אתה כבר מטייל עם מישהו בעל רכב זהה שאתה יכול לברר איתו עלויות אחזקה וכו
נ. ב
אחלה שרשור!! העביר לי את הזמן במילואים...
מנוע היילקס למי שלא יודע להמיר:
80 כ"ס
18.48 קג"מ
וזה עוד במצב חדש.
ועכשיו לך תסחב עם זה חצי טון ציוד ומשפחה בעליות של סדום כמו שרשמו פה לפניי..
עוד משהו.. זה שבארץ בעלי סמוראים\ג'ימנים הם בגדר חיילים שהשתחררו או סטודנטים דלי תקציב כך נראים השיפורים שלהם ומצב הרכבים(אמרת קרבורטור קירטע בהר חמרן?..)
ובכל זאת בהשקעה מינימלית(יחסית להיילקס), הרכבים האלה עדיין עבירים לא פחות מההיילקס שלך.
תשווה את ההיילקס שלך שהשקעת בו את מיטב כספך לסמוראי אי שם בארצות הברית(למה?..כי שם אפשר) נעול בצמיגי 31" וגם 33" ועוד דברים שבעלי סוזוקי חלמו עליהם שאפשר לעשות מהכלי הזה,
אז יש לך פלטפורמה באמת שווה.
הלוואי והתרבות המוטורית(כולל של הרשויות) בארץ הייתה נראית אחרת.
אייל,
חשבתי לרשום לך תגובה אחרת אבל יש בשרשור שני בעלי סמוראי שנותנים לך זוית מאד מפוכחת על ההבדלים ועושים את עבודת ההסבר טוב מאד לדעתי- תחזור ותקרא (כולל זה שהגיב לפני, יוסי מתגובה 29 ומי שעברו מסמוראי להיילקס)
אתה כל הזמן מדבר על מה אפשר לעשות לסמוראי כדי לשפר אותו וזה בדיוק העניין, אתה צריך לשפר אותו בשביל לקבל יותר, זאת פלטפורמה נהדרת לשיפור- וואחרי לא מעט שיפורים וכסף אתה מגיע לנתוני פתיחה של רכבים אחרים.
רק כמה דקויות לגבי היילקס שיעשו לך קצת סדר, כי לפי התגובות שלך חסר לך הרבה מידע בסיסי על הרכב, ועדיף שתעשה שיעורי בית לפני שאתה כותב בכזו נחרצות:
אני מכיר ומנוסה עם הרכב משנתון הייבוא הראשון של דגם 4X4 לארץ (1993) ועד לדגמי הויגו, שעליהם לא יצא לי להתנסות.
אותו הרכב בדיוק שווק בעולם בכמה שמות ורמות גימור, נעילות מקוריות (גם לפנים), כננת מקורית מהמפעל, לפעמים עם לוקרים ולפעמים בלי, מספר מנועים בטווח הספק כמעט כפול על אותם המכלולים וגם מספר מידות של גלגלים, בינהם 265/75/15=31וגם מידה אינצ'ית נאטו צרה וגבוהה של כמעט 32.
לגבי המנוע,
כל ההתייחסות שלי מכוונת למנוע אטמוספרי, ולא למנוע טורבו שהיום קיים בהרבה רכבים ועושה רק טוב לרכב.
ד"א זה גם לא נחשב לשינוי במיוחד, פשוט כי הרכב שווק בעולם עם מנוע חזק יותר כמקורי מהחברה, היבואן כאן בחר שלא להביא את המנוע.
מה שאומר שאם בחרת להחליף למנוע טורבו, המכלולים מתוכננים לחיות איתו בשלום, ולא צריך לשנות ברכבת כוח משהו, וזה משהו מהותי בעת הגדלת הספק- היכולת של המכלולים לחיות בשלום עם ההספק הגדול יותר וזה הבדל מהותי.
זה לא שיש גרסאות יצרן לסמוראי עם מנועים חזקים בהרבה,.
83 כ"ס (שזה ההספק המוצהר של הגירסא האחרונה של מנוע 2L אטמוספרי, שאיתו הגיעו ההיילקסים לארץ) ממנוע דיזל זה ממש לא אותו דבר כמו 83 כ"ס ממנוע בנזין.
לפי ההגיון שלך אני יכול לשדך מנוע אופנוע סופר-ספורט עם הספק כפול וההיילקס יהיה חיה רעה..
אתה באמת מתכוון להשוות מנוע דיזל עם הספק כ"ס ומומנט גבוה יותר החל מסל"ד 800 שמשודך לגיר עם יחסי העברה קצרים למנוע בנזין פעוט שעקומת ההספק שלו מתחילה ביותר מפי 2 ויחסי ההעברה שלו ארוכים יותר?
אם כך הפער בדיון גדול מידי, צריך לפתוח דיון אחר לגבי מנועים.
וכן,
עם המנוע העייף הזה אני עולה מכל מקום עם משפחה וחצי טון ציוד, לאט, ומגיע.
בעליות של סדום זה אומר גם הילוך שני בכל מקום שאין מרווח לשמר מומנט אבל עולה וחי עם זה בשלום ולפעמים עוקף משאיות שנוסעות עוד יותר לאט.. מרוץ צבים.
עליות מהשפלה לירושלים בכביש 1 זה אומר הילוך שלישי 65-70 קמ"ש, ולחכות שיגמר.
בכבישים פתוחים רגילים אתה מתנהל בקצב התנועה סביבך במהירויות חוקיות בלי מאמץ.
בשטח אותו מנוע עושה בית-ספר להרבה מנועים עתירי הספק במקומות מסויימים כי הוא חלק ממכלול נתונים די מוצלח.
לגבי השאלה על הרנגלר, לא מכיר אותה בכלל, זה ממש לא מעניין או עניין אותי, אני חי בשלום עם מה שיש.
זה לא שיש גרסאות יצרן לסמוראי עם מנועים חזקים בהרבה,.
יש, כמו ההייילקס 93-97, גם אותם לא ייבאו לארץ (מנועי דיזל, כנ"ל לג'ימני)
דורון, אין עוררין על זה שהיילקס יותר פרקטי מסמוראי. כמעט בכל התחומים.
המחלוקת בינינו נוגעת מבחינתי רק לטענה שלך שסמוראי משופר (ואתה גם טענת שמשופר מאד) עדיין פחות עביר מהיילקס סטנדרטי, שלצורך הדיון וגם לפי העובדות, מגיע בארץ עם צמיגי 205.
נכון, גם בתצורות הנ"ל עדיין יהיו תאי שטח שההיילקס הסטנדרטי יהיה טוב יותר, בדיוק כמו שיש תאי שטח שבהם גם ההיילקס המשופר ביותר יהיה נחות משמעותית מכל סמוראי סטנדרטי (מי אמר דיונות...?). לקחת את הקינה כדוגמה למגבלה של הסמוראי שלי זה לא דוגמה מייצגת. אני בכוונה לא שיפרתי יחסי העברה, ולא הגדלתי גלגלים למידה מטורפת, ואני אפילו נוסע עם מייצב מחובר. כי הכביש חשוב לי. ועדיין, נכנסתי לשם לבד! גם כי אני מפגר אבל גם כי אני יודע שכמעט בכל הסתבכות מהסוג שיש בקינה אני יוכל לחלץ את ה- 900 ק"ג של הסמוראי, אפילו לבד. הנה עוד יתרון של הסמוראי... וגם זה מבחינתי עבירות, וגם פרקטיות.
הרי הדיון הזה לא יכול להגיע לשום מקום עוד לפני שהוא התחיל. כי איך אנחנו יכולים להשוות עבירות? לפי אילו מדדים?
אתה נאחז בדיון על העקרונות התאורטיים של העבירות, ונכון שכבודם במקומם מונח. ואני מכיר את הפרקטיקה. יצא לי לנהוג הרבה בהיילקסים סטנדרטים, ויצא לי לעשות "חיובים" עם חבר עם היילקס סטנדרטי כזה בחורשן. אני אומר לך שגם אני הופתעתי מהמקומות שהרכב שלו התקשה, ושהסמוראי עלה בזלזול, או מקומות שהסמוראי עלה עם קצת קושי לעומת ההיילקס שאחרי כמה נסיונות וכמעט נזק החליט לוותר...
ונכון שיש גם את משוואת הנהג, ולחץ האוויר, ומצב המתלים, ואיכות הצמיגים, ועוד מלא דברים. ולכן הדיון הזה תקוע עוד משהתחיל.
בוא נפשט את השאלה כדי לנסות למקד את אי ההסכמה- סמוראי משופר (צמיגי 215 ומעלה/נעילה אחת לפחות) פחות או יותר עביר מהיילקס נעול אחורה עם צמיגי 205?
(אגב, רוצה סטנדרטי בהיילקס? אז צריך להשאיר גם את הג'נטים המקוריים שאי אפשר באמת להלביש עליהם שום צמיג שטח טיובלס ראוי...). וכאן אני שוב רוצה להזכיר לך שהדיון החל בהשוואה בין סמוראי משופר מאד להיילקס סטנדרטי שלטענתך נמצאים באותו מגרש... אני מבטיח לך שאם תראה איפה החברה הפסיכים האלו נוסעים עם הסמוראים שלהם אתה תחזור בך....
יש, כמו ההייילקס 93-97, גם אותם לא ייבאו לארץ (מנועי דיזל, כנ"ל לג'ימני)
הדיזל חלש יותר אם אני זוכר נכון.
מה לגבי מנועים חזקים יותר?
GodsFather
19-05-12, 15:06
1.9 טורבו דיזל של פג'ו - 90 סוסים.
הדיזל חלש יותר אם אני זוכר נכון.
מה לגבי מנועים חזקים יותר?
גם אם זה הדגם בלי הטורבו שאמיר ציין (ואני חושב שזה בלי) זה עדיין 75 כ״ס שהם יותר מה-68 של הסמוראי, אבל עזוב כ״ס, המומנט.
הירשפלד יובל
19-05-12, 17:09
http://www.autoblog.com/2007/04/27/chileans-top-jeep-altitude-record-with-modded-suzuki-samurai/
http://www2.izook.com/?page_id=78
http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Jimny
" לשמש גם כרכב עבירות וטיולים קשים וגם כנותן מענה לשימוש יומי במידת הצורך."
בהערה שהערתי קודם המלצתי לנעם על היילקס כפשרה הנכונה למען שלום בית ופרקטיות . ואין מה לעשות גם בהיילקס וגם בסמוראי יש פשרות ( שניהם עגלות ) אולם אם כבר סטיתם מהנושא ,צריך לראות את השוק האמריקאי.בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות מבחינת השינויים והחוק , השוק ביקש aftermarket במיוחד להיילקס ולסמוראי -כרכבים תוצרת חוץ להבדיל מ-jeep , והשמיים הם הגבול . שני הרכבים הם בסיס מצוין לשיפורים , אבל אם נעזוב את הפרקטיות והשימושיות ליום יום , הרכבים שיש אצל האח הגדול וגם שיא העולם שהושג כמדומני ללא ספונסר להבדיל מחברת jeep שהיו שם קודם עם הרנגלר , מוכיח לפעמים שלקוטן/גודל יש גם יתרון בזויות המרכב.
כמה שלא הופכים את זה, ולמרות שמטעמים סנטימנטליים מאוד רציתי להגיע למסקנה ההפוכה, אני חושב שצריך להכיר במציאות:
בהנחה שהבחירה שלך (זרקו! לא אייל, לא דורון, לא אמיר ולא צחי) היא בין סמו ארוך להיילקס - ההילקס נותן לך יותר.
לא יודע אם הוא נותן לך יותר מבחינת עלות בטווח הקצר, כי יש לך מכונה נפלאה שתימכר בהפסד. אבל ביום מן הימים תרצה להתחיל לטייל עם הקטנה, ואולי עם עוד כמה קטנים שיצטרפו אליה - ואז תיאלץ להכיר בעובדה שהסמוראי לא מאפשר את זה. פשוט לא... תשפר, תוסיף מזגן, תתקין ABS וסלילים ומה לא - בשורה התחתונה* זו לא הפלטפורמה הנכונה למטרה ארוכת הטווח שלך.
אז בטווח הקצר, תמשיך להשתולל, אבל תתחיל לחסוך... כי אין הרבה רכבים שיוכלו לתת לך את הוורסטיליות של היילקס: זחילת סלעים אבל גם טיולי משפחות.
(וכן - יש עוד אפשרויות בתקציב דומה: טרופר, גרנד ויטארה, טראקן ועוד. אבל זה לשרשור אחר...)
*חדי העין שבכם יבחינו שזו לא הייתה השורה התחתונה. זו השורה התחתונה <---
במקרה גם ההיילקס של גלעד למכירה עכשיו - יש חלון הזדמנויות ;)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.