צפייה בגרסה מלאה : מהו מרחק סביר בין המניפה לרדיאטור?
החלפתי רדיאטור בסמוראי לרדיאטור אורדונז המומלץ.
הרדיאטור החדש מגיע עם פקק מהסוג הגדול יותר ובשביל שהוא לא ייגע במכסה מנוע הזזתי אותו מעט לכיוון המנוע (בחיבור של התושבות לשלדה יש מספיק חופש בשביל זה.)
כרגע המצב הוא שהרדיאטור + התושבות הרבה יותר קרובים למניפה (מקורית, עם פן-קלצ'). משהו כמו ס"מ-ס"מ וחצי בחלק העליון ויותר בחלק התחתון.
מכיוון שלתושבות מנוע יש תזוזה מסויימת, ואולי בעתיד גם יתבלו/ייקרעו האם יש חשש לנזקים במניפה/רדיאטור או שזה מרחק סביר?
קשה להגיד. בכמה קירבת אותו? אם המרחק המקורי היה 5 ס"מ ואתה קיצצת אותו לס"מ וחצי, הייתי אומר שאכלת למהנדס סוזוקי-סאן את כל מרווח הבטחון... אם הורדת מ2 ס"מ לס"מ וחצי אז אתה כנראה בסדר.
שאלה טובה.
לא מדדתי כמה היה קודם... אני מעריך שקירבתי אותו בכ- 2-3 ס"מ.
מה שכן, התושבות של הרדיאטור מחוברות לשלדה, שתי שזרועות מצידי הרדיאטור כלפי מטה. כל תושבת מחוברת לשלדה עם שני ברגים, כאשר אחד מהם אובלי וניכר כי אותו מהנדס לקח בחשבון צורך בהזזה של התושבות לצרכים שונים.
לא יצרתי חורים חדשים ולא הרחבתי את הקיימים בכל מה שקשור למיקום הרדיאטור, אבל כן קירבתי אותו למנוע די עד המקסימום...
האם אני יכול להסיק מהאופן שבו התושבות מאפשרות הזזה שאני עדיין בטווח של המהנדס?
בכל מקרה נראה לי שאני אבדוק אם יש לי טווח כלשהו להזיז חזרה, נראה לי מאד גבולי מבחינת מכסה המנוע. המשמעות היא פוטניצאל נגיעה של המכסה מנוע במכסה הרדיאטור וזה לא מוצא-חן בעיני. אפשרות נוספת זה לחתוך מעט מהפח שיש במכסה מנוע באזור הזה. זה לא צריכה להיות בעיה אבל אני מעדיף להימנע מזה.
יונתן,
המרחק המקורי שם הוא 3.5 - 4 ס"מ. קיצרת אותו בערך בחצי.
תושבות מנוע מותקנות בערך באמצע המנוע. הגיר תומך בו מאחור.
אם אכן תהיה שקיעה של התושבות, המנוע יבצע ירידה כלפי מטה, להערכתי
בטווח כזה שלא יגיע לרדיאטור.
גם בסמוראי הקודם וגם בנוכחי יש אורדונז. היום אמנם עם ונטה חשמלית, אבל בעבר עם מכני. גם אצלי הזזתי את הרדיאטור מעט ובמשך שנתיים ( עד המעבר לחשמלי) לא הייתה שום בעיה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.