צפייה בגרסה מלאה : מתלים בסמוראי
אמיר חסידים
20-02-05, 18:38
שלום חברים.
כשקניתי את יעקב ( לפני כשנה וחצי ) הייתי מודע לעובדה שהרכב אמור להיות לא נוח בעליל .
ברכב מותקנים משככי ראנצ'ו 9000 מלפנים ו5000 מאחור .
במשך הזמן זיהיתי שיש אצלי ברכב עלה אחד נוסף !! בכל מתלה בהשוואה לסמוראים אחרים .
בהשוואת נהיגה ברכבים אחרים הבנתי שיעקב קשוח מידי איתי ומפרק לי את הצורה מעבר למקובל .
יש לציין שברכב מותקנים כסאות הידראוליים שאמורים לשפר את המצב ובכל זאת הנהיגה לא נוחה בצורה משמעותית ( שוב בהשוואה לסמוראים אחרים ).
החלטתי לשפר את המצב :
הסרתי עלה בכל מתלה ועירגלתי את העלים ( הסרת עלה לטובת נוחות , עירגול לטובת עבירות).
התוצאה : שיפור ! הרכב נסבל .
אבל עדיין הוא קשה בהשוואה לאחרים ( קשה לי להבדיל אם הוא קופצני מידי או קשה מידי ).
השאלה :
מי מכם מסוגל או מכיר מישהו שידע להגיד לי איפה הבעיה : קפיצים קשוחים מידי או משככים גמורים ( לראנצ'ו יש יותר פז"ם ממני בשטח... ).
חבל לי לקנות סט בולמים ולגלות שלא שיפרתי במאום .
הבהרה : אני לא מחפש לייצר פריבט ואפילו לא רכב נוח , אני רק רוצה לשחרר את הכירופרקטור שלי כדי שיוכל לטפל גם באחרים ( אחרת אני נאלץ לעבור לויטרה או קיא .... :cry: )
הבעיה שלך היא הבולמים.. נראה לי שהם קשים מידי
אצלי היו מורכבים קדימה 2 בולמים של קוני והיו קשים וממש פירקו לי את הגב..
ולא ידעתי שהם אשמים .. החלפתי ל2 בולמי שמן הכי פשוטים שיש ובדקתי שהם רכים..
וזה שיפר את הנוחות בהרבה
תעשה בדיקה פרק את הבולם רק מהצד התחתון ותרגיש אותו ביד שאתה מכווץ ומושך
ותשווה לסמוראי של חבר שיש לו בולמים רגילים
אני כמעט בטוח שזאת הבעיה שלך כי ראנצ'ו זה בולם יחסית קשה ולא מתאים לרכב במשקל נוצה אלא אם יש לך ווסת שיכוך
ראנצו 9000 בא עם בורג כיונון לפי מה שאני יודע תדוק את זה ותשים על מצב הכי רך
כפיר טועה. ייתכן ששינוי בולמים יעשה שינוי מינורי כזה או אחר, אבל הבעיה הראשונה שלך - בעיה עליה אין לך איך להתגבר - היא התהודה. היחס בין המשקל לקבוע הקפיץ שלך איננו מאפשר תהודה טובה, לכן הרכב לעולם לא יהיה נח. תיאורטית, אתה כן יכול להוריד את הקבוע מספיק כדי לקבל תהודה טובה, אבל אתה לא יכול לעבוד עם קפיץ כזה. הוא לא ירסן חלק מהדברים שהוא צריך (AXLE WRAP, לדוגמא), הוא יקרוס מהר (כי הוא ייכנס לתחום פלסטי בקלות) וכד'.
מה שאתה יכול לעשות זה פתרון דומה לשלי, עם קפיצים ארוכים בהרבה מהרגיל. מטעמי גיאומטריית הקפיצים ומבנה החבילה עצמה, הקפיץ מתפקד כקפיץ פרוגרסיבי (מתגבר). זה נכון גם לקפיצים שלך, אבל כרגע בתחילת התנועה הקבוע שלהם עדיין גבוה מאוד. הפרמטר שקל לך ביותר לשחק איתו, מתוך אלו שקובעים את קבוע הקפיץ, הוא האורך. הארכה של הקפיצים - המאיה בפרט - תעניק לך רכות גדולה יותר בתחילת המהלך, לכן מתלה כמו שלי עוזר לנוחות. שים לב שעדיין זה לא יהיה נח, אלא אם אתה מדבר על אמפליטודות נמוכות מאוד (כביש מהיר, לדוגמא). למה? כי אתה עדיין לא יכול לייצר תהודה טובה, עדיין חסר לך משקל.
אם אתה רוצה תשובה תיאורטית לשאלתך (מה הבעיה בדיוק אצלך), תן לנו מידע: אורך כל קפיץ, עובי כל קפיץ, מספר קפיצים בחבילה. מזה אני אדע לומר לך איפה אתה ביחס לסטנדרט. דרך נכונה יותר תהיה פשוט ללכת לבנאדם שמכיר היטב את הרכבים האלו ולבקש ממנו שיעשה סיבוב.
*בולם גמור זה בולם רך מאוד, אז אם כבר זה רק עוזר לך לנוחות.
סוזי המשתוללת
20-02-05, 22:01
עוד משהו
בולם / קפיץ רכים מדי יגרמו לבעיות יציבות / בלימה
בשעת בלימה עובר רוב המשקל קדימה אם המשקל הזה לא יתורגם ללחץ על הגלגלים הקדמיים הם יינעלו בכל בלימה הכי קלה והרכב פשוט יחליק
בקיצור תחיו עם זה אם כי יש סמוראים נוחים יותר נכון נקסוס ?
נקסוס נראה לי שאתה נותן לו פתרון טוב אבל לא את הפתרון שהוא מחפש:
הנהיגה לא נוחה בצורה משמעותית ( שוב בהשוואה לסמוראים אחרים ).
הוא רוצה סמוראי "נורמלי" ביחס לאחרים לא קומבינת קפיצים חדשים (שהיא נוחה יחסית לאחרים אבל יש לה חסרון בולט :wink: ).
לדעתי בולם קשה+קפיץ מעורגל יתנו סמוראי ממש "קשה" .
תשנה אחד מהם ל"נורמלי" ותקבל סמוראי יותר נוח ("נוח" אורגינלי :lol: ).
בסדר, קיבלתי. אבל אנחנו צריכים לדעת כמה הקפיץ מעורגל ואיך הוא בנוי (אם הקפיץ מקורי, אז מספיק לי לדעת כמה עלים יש לו ומה עומק הקשת. את שאר המידע יש לי).
אגב, עם כיסא הידראולי האוטו שלו צריך להיות קשה באופן קיצוני (ע"ע זה של בועז) כדי להיות עד כדי כך לא נח בכביש.
six 4 life
20-02-05, 22:40
או שהוא סתם מפונק..... :twisted:
-ארז 8) -
נקסוס טועה.
הוא רצה סמוראי נורמלי לא סמוראי מוגבהת עם עלים של סיקס שמתהפכת בפניה של 20 קמ"ש
סוזי המשתוללת
23-02-05, 01:25
דיזה מן
אתה רק יכול לפנטז על סמוראי נוח כמו של פלקסוס
סושי, עזוב, יש כאן משהו יותר מצחיק - הוא שוב טועה...
סטאפ קפיצים של CJ (לאו דווקא סיקס, אבל גם סיקס תופס) כמו שלי דווקא ייתן לך זויות גלגול פחותות במהירויות נמוכות/עומסים נמוכים. אני אסביר:
לקפיץ יש קבוע מסויים. הקבוע הזה קובע כמה כח יהיה צריך ע"מ לכווץ או למתוח את הקפיץ מרחק מסויים ממצב המנוחה שלו. למתלה מבוסס קפיצי CJ נהוג לשים קבוע גדול יותר מזה שיש במתלה הסטנדרטי. זה אומר שכדי להגיע לאותה נקודה (ואני מדבר כרגע על נקודות קיצון, לא על נקודות בתחילת המשרעת) אתה תהיה חייב להפעיל יותר כח, לא פחות. לכן בסיבוב של 20 קמ"ש אתה דווקא תהיה יותר יציב, כנ"ל בהצלבות עדינות וכד'. מאחר וגובה הרכב איננו קשור לסוג הקפיץ (אפשר בקלות לשים קפיצי CJ שטוחים ולקבל את אותו הגובה של סמוראי סטנדרטי), התפיסה של כפיר מוטעית...
למה בכ"ז בסה"כ הסופי זה כן יותר הפיך? כי כן יש מהלך פוטנציאלי גדול יותר. המשרעת יותר גדולה, לכן כן ניתן להפיק מהלך גדול יותר - זה מותנה בהפעלת יותר כח.
שימו לב שהדוגמא מתעלמת מהתנועה ההתחלתית של הקפיץ, השלב בו הוא עוד רך ונעים (יוסבר מיד), בו הרכב כן מקבל זוית גלגול חדה מהרגיל - זה פשוט לא רלוונטי להתהפכות בזויות האלו. אם תרכיבו קפיצי CJ רק מאחור, לדוגמא, או קפיצי CJ בכל 4 הפינות (בהנחה שהקבוע שלכם יהיה דומה או זהה לשלי) זה יהיה מה שתקבלו.
איך בכ"ז מתלה כמו שלי, עם קבוע גדול יותר יוצא נח יותר לנסיעה?
הקפיץ פרוגרסיבי. הקבוע שלו מתגבר ככל שהקפיץ מכווץ יותר. משום שהוא ארוך יותר משמעותית אך בעל נתוני עובי ורוחב כמעט זהים, בתחילת התנועה שלו הוא הרבה יותר רך. זה אומר שכל עוד אתה שומר על משרעת תנועה קטנה (אמליטודה נמוכה) יהיה לך מאוד נח, יחסית. אם תגדיל את המשרעת אתה תיכנס לתחום בו הקפיץ כבר קשה ושם כבר לא יהיה נח כל כך בכלל. רק מה, כדי להגיע לתחום הקשה אתה עובר דרך התחום הרך ולכן, בהכללה, הקפיץ תמיד יותר נח.
לרדת עלי זה סבבה, כפיר. קח קורס מרפי איך עושים את זה נכון... :lol:
אני ביקשתי סמוראי נוח?? אני ביקשתי 100 כ"ס בכלל..
אני אוהב לתקוף שבילים חלקים במהירות וסיבובים תוך כדי החלקה ב4x4
עם סט כמו שלו ורוחב סרנים של מינימינור =פילקלק ו2 סלטות לאחור
פשוט הוא מתלהב קצת לפי דעתי וסמוראי עם סט קפיצים כמו שלו זה תענוג אבל לא לצרכים שלי
לכן בסיבוב של 20 קמ"ש אתה דווקא תהיה יותר יציב, כנ"ל בהצלבות עדינות וכד'.......
.....הקפיץ פרוגרסיבי. הקבוע שלו מתגבר ככל שהקפיץ מכווץ יותר. משום שהוא ארוך יותר משמעותית אך בעל נתוני עובי ורוחב כמעט זהים, בתחילת התנועה שלו הוא הרבה יותר רך. זה אומר שכל עוד אתה שומר על משרעת תנועה קטנה (אמליטודה נמוכה) יהיה לך מאוד נח, יחסית. אם תגדיל את המשרעת אתה תיכנס לתחום בו הקפיץ כבר קשה ושם כבר לא יהיה נח כל כך בכלל. רק מה, כדי להגיע לתחום הקשה אתה עובר דרך התחום הרך ולכן, בהכללה, הקפיץ תמיד יותר נח.
:lol:
תראה עכשיו אני מבולבל: קפיץ ארוך במהירות נתונה הוא ,גם יותר רך וגם זוית הגלגול קטנה יותר?
אתה מתבלבל כי קבוע הקפיץ איננו קבוע מתחילת התנועה. בתחילת התנועה הוא רך יותר ובסופה קשה, ע"ע קפיץ פרוגרסיבי. לכן בתחילת התנועה, איפה שהוא רך, נח לנסיעה. שם גם יש יותר גלגול של המרכב, אבל אנחנו מדברים ממש על תחילת התנועה - אז הגלגול לא רלוונטי להתהפכות עדיין.
כשהקפיץ ממשיך להסגר, הקבוע עולה. כשאתה מתחיל לדבר על זויות גלגול שבהן אתה מדבר על התהפכות, אתה כבר מזמן בתחום המאוד קשה של הקפיץ ולכן נדרש יותר כח כדי לכווץ אותו (ובדוגמא המדוברת, יותר כח כדי להפוך את האוטו => יותר יציב).
וסמוראי עם סט קפיצים כמו שלו זה תענוג אבל לא לצרכים שלי
עם סט כמו שלי ו2 מוטות מייצבים בנויים נכון אתה עדיין תוכל לקבל את כל מה שאתה רוצה. אני הייתי מעלה את הקבוע גם מקדימה במקרה כמו שלך, אם אתה תתחיל לחשוב על זה אי פעם. לחילופין, סט כמו שלי עם רצועות הגבלה (גם נמוך יותר, אם אתה מתכנן על צמיג פחות מ31). רוחב הסרן שלי זהה לזה שלך, אלא אם החלפת לסרני טויוטה (ואז אתה יותר גבוה ממני).
אמיר חסידים
23-02-05, 22:23
שלום חברים .
תודה על התשובות המהירות .
לגבי כיוונון הראנצ'ו - ניסיתי וברור שההבדלים בין מצב קשיחות מקסימלי למינימלי הם ענקיים אבל עדיין אין מדובר בסמוראי רגיל ( שוב פעם ר ג י ל אני האחרון שיהיה מפונק ) .
לגבי הקפיצים - אני אוריד מחר מידות ואפרסם .כמו שאמרתי יש לי כסאות הידראוליים ( אספיר ) ובכל זאת הרכב לא נוח בעליל .
אני לא מחפש פתרונות דיסקסיציה ( אלון ) אלא פתרונות רגילים , סטנדרטיים .
אני נוטה להאמין שהאשם בבולמים כיוון שאת קבוע הקפיץ שיניתי באמצעות הסרת עלה עודף .
בעיית התהודה ( רזוננס ) משותפת לכל הסמוראים והייתה ברורה לי מראש - לשם אני רוצה להגיע .
אגב
*בולם גמור זה בולם רך מאוד, אז אם כבר זה רק עוזר לך לנוחות.
אם כך הוא המצב היינו נוסעים ללא בולמים . מה לא ???
יש לי ג'אנט אופסט 1.5 הגלגל אצלי בולט מהבודי לפני הכנפיים משהו כמו 20 ס"מ לכל צד
ןלפי התמונות שהעלתה אני בהרבה יותר רחב (על חשבון המייסבים בגלגלים ) אבל זה שווה
והרכב שלי מעורגל קלות ובערגול הקידמי האחרון הוספתי עוד עלה מקדימה לחיזוק הקפיץ וכמוכן אני עם נדנדות מקוריות , אני יעלה תמונה בקרוב
גם נצלם את המנוע עם הקרב' סובארו החדש
אם כך הוא המצב היינו נוסעים ללא בולמים . מה לא ???
לא, בולם גמור עדיין מתפקד חלקית. לא התכוונתי למשהו גמור לגמרי וחסר התנגדול לחלוטין, התכוונתי לבולם בסוף ימיו התקינים.
על כמה עלים אתה נוסע? 3 זה הסטנדרט מהמפעל. אם אתה שוקל לשים בולם רך על קפיץ מעורגל עם 3 עלים מקוריים של סמוראי, רד מזה מהר. הערגול ישקע לך יותר מהר מהטיטאניק, גם אם כן תוריד את הבמפ סטופ.
אני לא מחפש פתרונות דיסקסיציה ( אלון ) אלא פתרונות רגילים , סטנדרטיים
עידן הדליק אותכם, מה? תבינו, אני לא מתכוון שכל אחד ילך וישים מערכת מתלים קיצונית. אני מסביר איך ולמה היא מגיבה כמו שהיא מגיבה, כי היא דוגמא טובה למקרה קיצון. אם תלך ותיקח משהו באמצע (אפילו לא באמצע, נאמר משהו קצת יותר ממערכת מתלים סטנדרטית) אתה תקבל קצת יותר מהיתרונות והחסרונות שלי, קצת פחות משלך. מה אומר, אני מציע לך פתרונות סטנדרטיים - אני רק משתמש בדוגמאות קיצון, כי יותר קל להבין כך.
וידאת שאתה נוסע על ל"א נורמלי (20-23 PSI)? כי אם זה לא זה והאוטו לא נח גם על בולם רך מאוד (מתכוונן, אתה אמרת - וראנצ'ו על מצב 1 זה רך מאוווד) יש לך חתיכת קבוע קפיץ שם.
עלתה לי מחשבה מדאיגה לרגע - אנחנו מדברים על כל המתלים, נכון? לא רק על הקדמי, בטעות?
אמיר חסידים
24-02-05, 18:49
אלון .
אשמח לשמוע מה כ"כ מחריד ...
הכוונה היא לא רק למתלים הקדמיים - הם דומים יחסית לסטנדרט , אלא לכל המתלים.
בדקתי את מס' העלים שיש לי כיום ( אחרי הסרת עלה מכל מתלה ) להלן הממצאים:
מלפנים :
שלושה עלים בעובי 5-6 מ"מ ( בערך , הקליבר במחסן ואני עצלן...).
מאחור ארבעה עלים :
שלושת הגדולים בעובי זהה לקדמיים .
העלה הרביעי בעובי 10 מ"מ לפחות .
לגבי ל"א - כשהחלפתי צמיגים (215/75/15) אמר לי הבחור לנפח ל28 PSI .
אוקי, תוריד את הלחץ חזרה לאן שהיצרן ביקש (20 מקדימה ואחורה, 23 אחורה אם אתה עמוס) ותראה שגם הסמוראי שלך נורמלי לגמרי. אחרי זה תוכל לומר אם הסמוראי שלך עדיין קשה מדי.
אם אתה עוד יכול, תחליף את קפיץ העומס (התחתון העבה מאחור) בקפיץ רגיל, כמו זה שהורדת. מפתיע, אבל זה יוסיף לך לנוחות (לא לרכות, לנוחות) וליעילות (קבוע קצת יותר גבוה, תוכל לשים קצת יותר משקל בלי לסבול ממתלה סגור כל הזמן).
אם אתה לא יכול להחליף את העלים (וגם אם כן), כוונן את הבולמים שלך מאחור למצב קשה יחסית (לא הכי קשה, קצת פחות) ורך (שוב, לא הכי רך) מלפנים. יעזור מאוד להשלים תמונה יותר נוחה מסטנדרט.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.