צפייה בגרסה מלאה : מירכוז סרן אחורי בטרופר - שינוי מיקום נקודת חיבור מוט פנהרד לשילדה
שלום לכולם,
לאחרונה הגבהתי את הטרופר ב 3.5" . סה"כ הרכב מתפקד מצוין בשטח. אבל,
בכביש יש לי תופעה שמציקה לי למרות שכנראה רבים אחרים לא רגישים ומרגישים אותה.
התופעה,
בסוף ירידה ובכניסה לעקומה ימינה (עם בלימה קלה בעקומה), אני מרגיש כאילו שהטרופר בהיגוי יתר (הזנב מקדים את החרטום).
בפועל כמובן שאין החלקה של היגוי יתר .
הערה- בכיוון ההפוך (עקומה שמאלה), אני לא מרגיש את התופעה.
שמוליק ("סוזי המשתוללת") האיר את עיניי (זאת ההזדמנות להודות לו) שכנראה התופעה נובעת משילוב של,
א. הזוית של מוטות הרדיוס חריפה יותר ולכן כל תנועה קטנה בהם מייצרת "היגוי אחורי" .
מוט הרדיוס שבחלק הפנימי של הסיבוב מושך את הציר קדימה בעוד המוט השני דווקא מתיישר ודוחף את הציר אחורה וגורם להיגוי אחורי פסיבי.
ב. תופעת "הסרטן" בגלל שמוט פנהרד מושך הסרן מעט שמאלה.
59509
אני מעוניין לנסות ולתקן ראשית את מיקום מוט הפנהרד (מוטות רדיוס מתכוונים ניתן להזמין מחו"ל) ע"י שינוי מבני בתושבת העיגון לשילדה.
כרגע לא סגור על השיטה הטובה ביותר :
א. חיתוך והארכה שלה בהתאם להגבהה. או יצירת תושבת חובקת לקיימת, רק ארוכה יותר (הקיבוע בינן יהיה ע"י ריתוך או סימרור ).
ב. הוספת תושבת בתוך התושבת הקיימת כך שתסיט את הקדח למוט ימינה .
מספר שאלות,
איזה שיטה עדיפה ? מה מבינהן קלה יותר למימוש ?
האם ניתוק המוט ונסיעה של כמה מטרים לאחור ולפנים (בקו ישר) תמרכז את הסרן ? (כך שאדע היכן יהיה הקדח העתידי עבור תושבת באופציה ב' )
האם יש עוד משהו שיכול לגרום לתופעה ? (חוץ מעניין מוטות הרדיוס והפנהרד)
תודה מראש למשיבים
רענן
לדעתי הכי זול ופשוט יהיה לבנות מוטות רדיוס מתכוננים מכופפים למניעת פגיעה והתעקמות (אפשר בהחלט להשתמש בקצוות של המקורי)
כנ''ל לחתוך את הפנהרד ולהפוך אותו למתכונןן
כל חרט יכול ליצר לך את התותבים והאומים בקלות מכרומולי או חומר חזק דומה
אם אני מבין נכון, אז על מנת לתקן ולחזור לזויות המקור (כשיש הגבהה), נדרש :
א. הארכת מוט הפנהרד
ב. הארכת מוטות הרדיוס
ג. קיצור המוט המקשר העליון
59524
נכון ? לא נכון ? יש עוד דברים ששכחתי (לא יודע) ?
רענן
ממה שהצלחתי להבין יש לך בעיה רק כשאתה פונה ימינה,עפ"י דבריך אם הבעיה היתה כתוצאה מעליית/ירידת המתלה בצד אחד לעומת הצד השני, הייתה לך אותה בעיה גם בפנייה שמאלה.מה שמוביל יותר לבעייה של פנהרד.
לדעתי תשנה אותו לאחד שמתכוונן ,אבל יותר חשוב ,תחזיר אותו ע"י הגבהה מהסרן או הנמכה מהבודי,אל תשכח שברגע שאתה מאריך תושבת, אתה יוצר הרבה יותר מומנטים על התושבת והחיבורים שלה,כדאי לדאוג לחיזוקים בהתאם.
את מידת בריחת הסרן הצידה אתה יכול לבדוק לבד עם מתיחת חוט מאחורי הגלגל האחורי קדימה לגלגל הקידמי,ברגע שהחוט ייגע בשני דפנות הצמיג האחורי תוכל לראות את הרווח שנוצר מהצמיג הקידמי (הגה ישר) ,זו סטיית הסרן הצידה.
היי רענן
האם הסרן עד כדי כך סוטה הצידה לאחר ההגבהה ?
האם עקב ההגבהה הסרן נמשך קדימה ואינו ממורכז ביחס לציר האורך ?
האם התופעה שתיארת התחילה רק לאחר ההגבהה ?
לדעתי לא צריך לגעת במוטות הרדיוס, ואם התשובה לשאלתי הראשונה היא כן, הייתי מנמיך את התושבת בשלדה, מכניס תושבת בתוך תושבת.
דבר נוסף שכדאי לך לבדוק זה את וסת הבלימה לגלגלים האחורים, הוא מקושר באמצעות קפיץ לתושבת בסרן האחורי ויש לו כיוון, ברגע שמבצעים הגבהה אמורים לכוון מחדש את וסת הבלימה בהתאם להחיות היצרן.
בהצלחה, אורן
עדכון,
זחלתי מתחת וביצעתי מדידות.
להפתעתי, לא מצאתי סטיה מוחשית ! (אולי קיימת ברמת מילימטר שניים)
חזרתי על המדידה פעם נוספת עם נקודות ייחוס אחרות ואותה תוצאה.
כלומר, הסרן ממורכז (בסטייה אולי של מלימטרים ספורים).
סה"כ זויות הרכיבים אינן קיצוניות .
בתמונה זוית מוט רדיוס שמאל :
59551
בתמונה זוית הדרייבשאפט כלפי הפיניון :
59552
בתמונה זוית מוט הפנהרד :
59553
ואפשר לראות ממבט מהצד שההגבהה אינה קיצונית כלל :
59554
בקיצור, אין לי הסבר הגיוני לתופעה שבנתיים רק אני חש אותה (אישתי ושכן עם פראדו לא הרגישו ולא הבינו על מה אני מדבר כשנהגו בטרופר).
יכול להיות שהסיבה נעוצה בתדירות הנמוכה (אחת לכמה שבועות) שאני נוהג על הטרופר בדרך לטיול שטח (ביום יום אני נוהג בפרייבט).
בנוסף, בנתיים אני מרגיש את התופעה רק באותה עקומה ספציפית ביציאה מהיישוב.
סיכום, אלמד לחיות עם זה ...
תודה לכול מי שייעץ וניסה לסייע
רענן
נ.ב - ממליץ להנהלה להעביר השרשור לפורום הטכני של איסוזו
רענן
לדעתי מה שאתה מרגיש הוא התנהגות של סרן חי, ככה זה שעוברים מרכב פרטי עם מתלים נפרדים ונוחים ,לג'אמוס...
אורן
רענן
לדעתי מה שאתה מרגיש הוא התנהגות של סרן חי, ככה זה שעוברים מרכב פרטי עם מתלים נפרדים ונוחים ,לג'אמוס...
אורן
מכיוון שיש לי "קצת" ניסיון עם סרן חי, עדיין הרגשה זאת מוזרה לי. בפרט שהיא לצד אחד ובתנאים מאוד ספציפיים.
רענן
רענן, לא עקבתי אחרי כל השרשור אך עלתה במוחי מחשבה
האם יכול להיות שעקב ההגבה נוצרת תנועה לא אחידה של הסרן מעלה מטה בגלל הזווית שנוצרה כתוצאה מההגבה?
אותה תנועה גורמת בטווח תנועה ספציפי לסרן לזוז הצידה ביחס לרכב, אתה מרגיש את זה בדיוק בסיבוב מסויים מפני שבדיוק באותו סיבוב פועל עומס על המתלה בצורה כזאת שגורמת לו לזוז הצידה כתוצאה מתנועת המתלה.
אולי תנסה לחפש סיבוב דומה במהירות דומה ולראות אם ישנו הבדל.
רענן, לא עקבתי אחרי כל השרשור אך עלתה במוחי מחשבה
האם יכול להיות שעקב ההגבה נוצרת תנועה לא אחידה של הסרן מעלה מטה בגלל הזווית שנוצרה כתוצאה מההגבה?
אותה תנועה גורמת בטווח תנועה ספציפי לסרן לזוז הצידה ביחס לרכב, אתה מרגיש את זה בדיוק בסיבוב מסויים מפני שבדיוק באותו סיבוב פועל עומס על המתלה בצורה כזאת שגורמת לו לזוז הצידה כתוצאה מתנועת המתלה.
אולי תנסה לחפש סיבוב דומה במהירות דומה ולראות אם ישנו הבדל.
תום, זה מעניין !
אם הבנתי אותך נכון אז, מה שאתה אומר,
תחת בלימה הרכב שוקע מקדימה ויש התרוממות של החלק האחורי.
מכיוון שמוט פנהרד מחובר לחלק השמאלי של השלדה, הוא מושך מעט את הסרן לשמאל וזאת הרגשת ההיגוי יתר שאני חש.
זה גם מסביר למה זה רק קורא בעקומה ימינה . בגלל הכוח הצינטרפוגלי לכיוון שמאל שכנראה מסייע לאותה פסיעה קלה.
המצחיק שלאחרונה זה כמעט לא מורגש כלל ולא הבנתי למה.
עכשיו מסתדר לי, זה כנראה בגלל שהקשחתי את הבולמים מאחור (קוני למצב אמצעי. לפני כן היו על המצב הכי רך) + תוספת משקל שנוספה בבאגז'.
תודה
רענן
אם תנמיך את תושבת הפנהרד ליחס המקורי לסרן שבו היא היתה, אז הזווית תתמתן ולא כל עליה של המרכב בסנטימטר לפה או לשם תגרור תזוזה של הסרן
בקיצור, אין לי הסבר הגיוני לתופעה שבנתיים רק אני חש אותה (אישתי ושכן עם פראדו לא הרגישו ולא הבינו על מה אני מדבר כשנהגו בטרופר).
יכול להיות שהסיבה נעוצה בתדירות הנמוכה (אחת לכמה שבועות) שאני נוהג על הטרופר בדרך לטיול שטח (ביום יום אני נוהג בפרייבט).
אהלן רענן
אני חושב שנגעת בנקודה...
בעבר שהייתי נוהג בג'יפ רק בשבת הייתי 'עסוק' בלחפש תקלות,,הייתי טרוד במה השתנה השבוע והייתי מדמיין כל מיני רעשים ומוזרויות....
בקיצור ידידי,סע לעיתים יותר תכופות בג'יפ אני מבטיח לך שחצי מה"תקלות" ייעלמו להן....:)
אלון.
כן רענן זאת בדיוק מה שהתכוונתי, גם בבלימה וגם בסיבוב ובכללי במצבים שוני של עומס,
יכול להיות שרוב הטרופרים עם תוספת גובהה הם בעלי אותה נטייה אך רק אתה שמת לב לכך בתוקף ערנותך לרכב.
השאלה אם הפיתרון עד כדי כך מפריע לך כדי לבצע ברכב שינויי מבנה, קטן אמנם ורוב הסיכויים שלא ישימו לב אבל דורש צומת לב ויד מקצועית, תעדכן ...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.