צפייה בגרסה מלאה : סמוראי הזרקה בעיות טורים והשתנקות [מכיל קודי תקלות להזרקה]
שלום לכולם יש לי כידוע סמוראי הזרקה וביום חמישי האחרון התחילו בעיות אני אנסה לתת כאן פירוט מלא של הבעיה כולל הכל כך שכל מי שיכול ורוצה יכול לענות בקלות.
יום חמישי: תידלוק סטנדרטי בחיפה (תחנת דלק טן) לאחר כ40 ק"מ (אזור זיכרון) בעיה. כאשר הרכב בסרק ולוחצים לחיצה מלאה על הגז הוא משתנק ולאט לאט מעלה טורים.
עד כאן נשמע כמו סתימת דלק מדלק מהול.
יום שישי: בדיקה מקיפה וואקום תקין בכל המערכת, בכל מקרה החלפתי חוטי הצתה (לא קשור, אבל אולי) פילטר דלק ושמתי 44K נתתי לרכב לעבוד שעה רצוף שישרף דלק לא טוב, ובאתי למפגש הכל היה טוב. כשיצאתי מהעבודה ב6 בבוקר התופעה חזרה.
יום שבת: אני יוצא מהמרכז לחיפה ושוב באזור זיכרון בעיה ההשתנקויות ממשיכות ובנוסף הטורים עלו בסרק מ900 טובים ל1100 ומאז מסרב לרדת.
נתונים טכניים:
סמוראי 94 הזרקה חד נקודתית של מיצובישי (זאת המקורית שמגיעה עם הרכב)
נתונים שהיו כתובים על המדבקה של המחשב שלה:
33920-80c70
E2740971
3Y22B F1
EC-V-MT
מקרא:
אפס אדום- מוקף בריבוע
שורה כחולה- מודפסת.
עוד אופציות לבעיה יש לי לפעמים תיקתוקים ממכסה המפלג אני אפתח מחר ואראה
אם כן אני לא מבין איך זה קשור לעליית הטורים??
בתקווה שתוכלו לעזור לי
חגי
ניסית לאפס את המחשב?
תן לו איפוס ותראה מה קורה , לי מרחוק זה נשמע כמו משהו בקידום הצתה .
איך עובדת מערכת הקידום? ע"י המחשב או ע"י ואקום?
אני אנסה כשאני אדע שזאת אופציה אחרונה כי אולי עכשיו עוד אפשר להוציא נתנים ממנו על תקלות.
עוד שאלה יש אפשרות להתחבר למחשב של הרכב עם לפ טופ???
ודבר אחרון אני לא בטוח :oops: :oops: אבל נראה לי שהקידום הצתה לא פועל ע"י וואקום
אם זה אומר משהו גם כשניתקתי צינורות וואקום אחד אחרי השני יכולתי לתת גז והתופעה לא השתנתה. אם אני לא טועה המחשב "מחליט" על הטורים הסרק לא??
הבעיה היא שזאת מערכת שבחיים לא התעסקתי איתה ואין לי מושג אפילו איך לגשת אליה
יש הרבה ממסרים חיישנים ובעיקר באלגן.
חגי
התשובה בגוף השאלה - הסמו שלך פשוט אלרגי לזכרון יעקב.
עוד שאלה לבעלי הסמוראים המוזרקים
כשפותחים סיווץ נורית הצ'ק אינגן נדלקת????
אם כן אז איפה היא בלוח שעונים???
(אם לא זאת תקלה שצריך לסדר)
בכל מקרה צריך עזרה ממישהו עם רכב כזה
אם אפשר לצלם את אזור המצבר, צריך להיות שם קונקטור מכוסה בגומי
וע"י גישור מסויים לקבל קוד תקלות בעזרת הנורית
(אם היא לא עובדת צריך להתחיל מהתיקון שלה)
בקיצור נכנסתי לבעיה שאני (ובשקט בשקט גם מוסך מורשה) לא מסוגלים לתת פתרונות חוץ
מהחלפה של החיישנים בזה אחר זה (המון כסף)
אז אם מישהו יכול לעזור לי אני ממש ממש אודה לו.
חגי (אובד עצות)
אינגן נדלקת????
שבדיות ?? :P
ועכשיו ברצינות : לך למוסך שיואב הלך אליו ויצא מרוצה .
לבד או במוסך שלא ממש מבין בהזרקה הזו ספציפית זה פשוט לא ילך.
אגב , הרכב בא עם הזרקה במקור או שזו קומבינה ?
לך למוסך שמתעסק עם הזרקות ותעמוד לידו
הוא יחליף חיישן יראה שהעיה נשארת ויחיזר את שלך עד שיגיע לחיישן המקולקל ואז יחייב אותך עליו בלבד ועל עבודה . או שתמצא חבר שמוכן לעזור בזה ולהחליף איתך חיישן חיישן .
קרוב לסוף.
זוכרים את המוסכניק שאלון מוכן לשים עליו את הביצה השמאלית??
אז אני מוכן לשים עליו את הימנית.
אחרי באלגן רציני שבמוסך של סוזוקי אמרו לי שהם מעדיפים לא לגעת
(זה בסדר גם לא התכוונתי להכנס אליהם)
כבר לא ידעתי מה לעשות, התקשרתי לאייל ואחרי כמה דקות הוא מתקשר אליי ואומר לי:
"תניע את האוטו תפתח מכסה מנוע ותתקשר אלי"
תוך חצי שניה הוא מאתר את התקלה בלחץ הדלק.
אז מה שנשאר זה לקבוע תור לשבוע הבא....
אני אודיע על התפתחויות
וכן ההזרקה מקורית (זה לא הופך אותה עדיין לטובה)
חגי
יכול להיות שזה בעיה במשאבת דלק או צינור סתום.
סביר להניח
בינתיים פתרתי את הבעיה של הנורית
החזרתי אותה למצב עבודה
ולמדתי עוד דבר או שניים על הרכב ככה שאני לא מבואס.
מה שכן אני מנסה להשיג קוד תקלות להזרקה אז תצטרפו אליי בניסיונות
ונעלה את זה לאתר וככה יהיה לכולם.
חגי
yossivarman
24-02-05, 16:08
הנה קבל
http://www.geocities.com/yossivarman/111.jpg
http://www.geocities.com/yossivarman/222.jpg
מי זה אייל ואיפה מוסך הפלאים שלו?
יואב, אייל ממוקם במושב עופר (שכן של אלון)
שאלה יש מישהו שנמצא מחר 26/02/05 באזור השרון אני אשמח להחליף איתו חיישן חמצן לכמה דקות לראות שהבעיה באמת משם.
הקולה עליי...
חגי
תנסה לראות מה יקרה כשהחיין מנותק , לפי מה שאני יודע
ולפי תגובות של אנשים בפורום אז כשהחיישן לא מחובר אז המחשב לוקח נתון אמצע .
לפי מה שסיפרו לי, המחשבים בזוקים שלכם נוטים ללכת עקב קורוזיה. פעם מישהו הראה לי איך הוא מחליף חלק מהרכיבים במחשב לרכיבים זהים פונקציונלית, אבל מפירמה אחרת, ואח"כ אוטם את כל המעגל המודפס- הוא טען שזה ימנע את התופעה (שגם אותה הוא הראה לי- מעגל מודפס אכול), שלפי מה שהבנתי נגרמת מחומרים לא מתאימים בין הרכיבים לכרטיס עצמו.
מישהו מכיר? ראה כזה דבר?
אסף.
מישהו מוכן לצלם ולפרסם תמונה של מיקום הקונקטור למחשב? קראתי בעיון את הפרק ב HAYNES ואני לא מצליח להבין אם יש לי בסמוראי OBD I או OBD II (סמו 96 מוזרק)- כי אני מבין שאז הקונקטורים הם מסוג אחר ובמיקום שונה- אני צודק?
בכלל- אם המחשב היה מזהה משהו- הנורית CHECK ENGINE היתה אמורה לדלוק כל הזמן לא?
יואב, אחרי קצת מחקרים וכמה פיסות מידע שמוסכים הסגירו לי אלו הממצאים:
קונקטור: בדגמי 94-5 ישנה ההזרקה הישנה I יש קונקטור אבל הקריאה מתבצעת ע"י חיבור פיוז נוסף. 96-8 הזרקה חדשה, קריאה דרך הקונקטור שנמצא או מאחורי המצבר או בתא הנהג מתחת ללוח שעונים.
דיווח על תקלות: אם הקריאה לא סדירה לדעתי הוא לא נותן דיווח שיש בעיה רק בדיקה יזומה תגלה את הבעיה (כמו אצלי).
איך גיליתי שבאמת חיישן החמצן עושה את הבעיות?
הוצאתי קריאה(13) והתחלתי לבדוק את החיישן אחרי כמה נסיונות ניקוי כושלים החלטתי לפרק אותו ולראות מה קורה. הפלא ופלא אחרי רבע שעה של נביעה ללא חיישן כלל, נורית CHECK ENGINE נדלקה ומאז לא כבתה, אבל המנוע עובד עגול יותר ושומר על סל"ד נכון.
עכשיו נשארה רק בעיית צריכת הדלק.
מסקנות: כמו שברוך אמר כנראה כשאין חיישן כלל המנוע מסתמך על איזה שהוא נתון ביניים.
כל מה שרשמתי ניתן להפרחה כמובן כי זה רק מה שאני הבנתי.
ממצאים נוספים: חיישן חמצן של בוש בארה"ב 19$ בערך
חיישן חלופי ממוצא טיוואני 170 ₪
והפצצה חיישן חמצן מקורי בחברה 990 ₪
ההתלבטות עכשיו היא אם לשים משהו קוראני שעל טיבו אני לא יכול לעמוד, או להזמין מארה"ב
את החיישן של בוש. לדעתי הפרשי המחירים זניחים (משלוח וכו')
אז אשמח לשמוע את דעתכם.
חגי
או קיי0 עדכונים חשובים לבעלי סמו 96 וצפונה: למרות המשתמע מהיינס (זה לא כתוב מפורשות..) גם דגמי 96 הגיעו עם ODB I - מה שאומר שהבדיקה העצמית מבוצעת ע"י גישור ולא ע"י חיבור למחשב חיצוני באמצעות הקונקטור האוניברסלי (ODB II) שכשיש כזה אגב הוא נמצא בתא הנוסעים תחת רגלי הנהג (אל תחפשו-אני פרקתי חצי אוטו למטה- הוא לא שם.. :oops: אבל מצאתי שם 10 ש"ח :lol: :lol: ). הקונקטור שלנו, גם בדגמי 96, נמצא ליד המצבר, פלסטיק לבן מכוסה גומי שחור.- האיור קצת מטעה בהיינס כי הוא מראה רק 4 חורים ובפועל יש 6. מבט מאחרו מגלה שאחד בכלל סתם בלי חוט שיוצא ממנו, ובין החמישה האחרים משחקים עד שמוצאים את הקומבינציה שמביאה לקוד המיוחל.
אצלי אגב יצא קוד 12.........הכל תקין! :lol:
(עוד פרק נרשם בתולדות המכאנופוביה של יואב 8) )
yossivarman
28-02-05, 14:49
יואב
מה ניסית לחפש??
האם תופעת הסרק הקופץ עדיין קיימת???
אגב מה צריכת הדלק אצלך ???
לאחר חודש שהיה כאילו תקין- שוב הבעיה חזרה.... נכון- אני עם טורים מעט גבוהים- אז זה לא מאוד מורגש- אבל עדיין :evil:
צריכת דלק- לא שמתי לב שהשתנתה- אני אעקוב.
ממש קרוב לפתרון הבעיה רק שחסר לי משהו קטן:
איך אני מאפס את המחשב?? פשוט מנתקים את המצבר??
חגי
דיווח על סוף תקלה (אני מקווה שיותר אנשים יעשו זאת)
בעיה בחיישן חמצן נפתרה בחיישן חמצן חלופי (150 ש"ח)
צריכת הדלק חזרה להיות נורמלית.
תודה לכל מי שעזר והצקתי לו
יניב אייל וכל מי שאיכשהו עזר לפתרון הבעיה (מה לא עושים כדי לא לרשום אלון)
חגי
boba banay
21-10-06, 20:27
קודם כל - הרכב הוא סמוראי 96 מוזרק חד נקודתי
ריתכתי על האוטו - נגעתי פעם אחת(אפילו לא פיק), נזכרתי שלא ניתקתי את המינוס ומיד הלכתי לנתק - ביינתיים הרדיו שדלק ודברים אחרים המשיכו לפעול (לפני הניתוק).
משום מה לאחר מכן המנוע התחיל לגמגם - מניע, עובד קצת בסרק עד שמתחמם ואז מתחיל ממש לגמגם - שאם לא הייתי מוסיף גז הוא לא היה מחזיק, הבאתי את המנוע לטורים גבוהים ואז המנוע פשוט הפיל את הטורים ונכבה כשניסיתי להניע הוא לא הניע יותר - ולא שמעתי את המשאבה בפתיחת סוויץ'(משאבה טבולה) בדקתי עם פוטנציומטר המשאבה מקבלת חשמל אבל לא עובדת -
הנחתי שהמשאבה מתה (בפעם השלישית השנה) - כבר נהייתי מתורגל בזה ושהגימגומים היו פירפורי הגסיסה שלה.
קניתי משאבה חיצונית של וולוו 940 והתקנתי אותה (בעמל רב) עכשיו -
הבעיה לא נפתרה והמנוע ממשיך לגמגם ונכבה כל פעם
ובעיה נוספת היא שברגע שאני מחבר את המשאבה לחוטים המקוריים של המשאבה שלי המתח מראה על 0 - המשאבה תקינה ועובדת רק ממתח חיצוני שלקחתי ישירות מהמצבר.
ניתקתי גם חישן חמצן והוואקומים על פניו נראים תקינים - פירקתי את כולם אחד אחד
האם מישהו נתקל, שמע על זה, מכיר מישהו שיכול לעזור? כי אחרי שלושה ימים של לשכב מתחת לאוטו אני כבר מתחיל להתיאש
מחר בכל מקרה אני אקנה פילטר דלק חדש - אולי הוא סתום, אבל חוץ מזה נגמרו לי הרעיונות...
חוץ מזה שיש ריח לא משהו ומנורת צ'ק אנג'ן נדלקת לפעמים(מאז שהתחילה התקלה)
חנן-ג'יפולוג
21-10-06, 21:53
המחשב רוצה לספר לך משהו ומדליק לך נורה, למה שלא תקשיב לו?
יואב הסביר איך להקשיב למחשב בשרשור הנוכחי.
Samurai Kfir
22-10-06, 08:53
אולי יש לך איזה ניתוק (אולי אימובילייזר) בדרך למשאבה, לפי מה שאני יודע אין פיוז בדרך למשאבת דלק, אני לא מצאתי אותו, הייתה לי בעיה כזאת, ואז גיליתי שיש לי 4 ניתוקים בדרך למשאבה מאימובילייזרים ישנים
boba banay
22-10-06, 18:12
את המשאבה העבדתי - יש ריליי מעל המחשב שמפעיל אותה והוא קצת לא היה במקום - את הניתוקים סידרתי - ניתקתי את האזעקה ואימובילייזר תקין - כרגע אני מוציא קוד תקלה ואדווח בהמשך...
השאלה החשובה היא האם יש קשר כלשהו לפיק של הריתוך( בגלל ששכחתי לנתק מצבר)?
boba banay
22-10-06, 22:55
או קיי - קיבלתי קוד תקלה - בספר היינס האדום לסמוראים עד שנת 96 הקודים נמצאים בעמ' 164-165
אני אצרף את העמודים בהמשך, הדרך לגשר היא:
קודם כל מוודאים שהסוויץ' בOFF
יש שישה חורים בקונקטור - אם מסתכלים עליו שהצ'ופצ'יק אבטחה נמצא מלמעלה :
מגשרים את החור הימני התחתון עם החור האמצעי העליון.
מסובבים סוויץ' לON בלי להניע ונורית CHECK ENGINE תהבהב בקוד מסוים שאותו מפענחים לפי הטבלה.
לי יצא קוד 45 בעיה בחישן TPS חייישן המווסת את פעולת המצערת - אני מקווה שזוהי התקלה - מחר אני אנסה לכוון אותו לפי הספר ואם לא אנסה להשיג חיישן חדש - מישהו יכול להמליץ על מקום לקנות במחיר טוב?
אני אעדכן בהמשך
חנן-ג'יפולוג
22-10-06, 23:01
אני לא מכיר את החיישן אצלך, אבל אל תחליף אותו סתם ככה, בלי לבדוק, רק כי המחשב אמר לך. אולי האדמה שלו נשרפה/התנתקה? אולי בעייה בחיווט? אולי בעייה במחשב? בדוק שהוא מקבל אדמה ומתח רפרנס (בד"כ זה חמישה וולט. אני לא מכיר מה צריך להיות אצלך, אבל אפשר למצוא את הנתונים האלה, אולי מספר הטיפולים) . בדוק שמתח הסיגנל משתנה כשאתה משחק עם המצערת. איכות הדיאגנוזה העצמית של מחשבי הרכב היא עדיין לא כזו שניתן לסמוך עליהם בעיניים עצומות.
אם יש לך איך להתחבר לסורק, זה הכי טוב, כי אז אתה ממש רואה אם המחשב מקבל אצלו את נתוני החיישן, ואיך הם משתנים בתגובה למשחק עם המצערת.
חנן-ג'יפולוג
22-10-06, 23:04
עוד משהו: למיטב ידיעתי, בעיה בחיישן מצב מצערת לא אמורה למנוע מהרכב להניע. בטח לא לגרום לזה שהמחשב לא יפעיל את המשאבה. אני לא אוהב להפחיד, אבל קח בחשבון שיכול להיות שהמחשב לא אהב את מה שעשית עם הריתוך. חבל שתקנה חיישן מצערת ובסוף תגלה שאתה צריך לקנות בנוסף גם מחשב.
boba banay
23-10-06, 23:13
טוב אני מתייאש!
בדקתי את החיישן - חיווטים תקינים - הכל מגיע מקונקטור אחד, ובדקתי עם מד התנגדות (אוהם מטר) לפי הפרמטרים שהספר מנחה לבדיקה - ונראה שהחיישן תקין ומתפקד כראוי - ההתנגדויות נמצאות בדיוק בתחומים הנכונים.
לי נגמרו הרעיונות - עכשיו נשאר למצוא מוסך שיודע באמת לטפל בתקלות מסוג אלו ויכול לתת מענה - אני לא רוצה לגרור את הרכב לחינם
אז אם מישהו מכיר - מאד יוכל לעזור לי כי אני רוצה לעשות את זה מחר - אפשר גם בהודעה פרטית או בטלפון
יואב אם תוכל לתת את הפרטים של המוסך שעזר לך בזמנו
תודה על העזרה
רן
חנן-ג'יפולוג
23-10-06, 23:37
יש את אייל נוימן-מעבדה ממוחשבת לרכב, בא"ת באשדוד.
דני זומרשטיין (מצת-אור) מחיפה.
www.matsat.starwebz.com (http://www.matsat.starwebz.com/)
שניהם יוכלו למצוא לך את הבעיה בצורה מדויקת ולהחליף את מה שצריך, בלי להעמיס עליך הוצאות של ניחושים.
boba banay
24-10-06, 14:10
תודה רבה חנן - אני אשתמש בהם כנראה...
boba banay
24-10-06, 17:36
סוף התקלה :-) אני מקווה.....
לפני שהעמסתי את הרכב לגרר - קראתי לשכן שלי(הנדסאי רכב במקצועו) שיחק קצת בחיישנים(ניתק את כולם) המנוע עבד ונשאר עובד - לא עגול ולא הצליח להעלות ולהוריד טורים בצורה תקינה, כלומר עדיין גימגם אבל לא כבה - כאשר חיברנו חזרה את כל החיישנם חוץ מחיישן אטמוספירה(חיישן וואקום) שנמצא מימין למצבר ומחובר בתושבת לקיר האש והמנוע עובד נקי ועגול - בדקתי בנסיעה - מגיב יפה וסוחב כרגיל.
אני מאמין שזה סוף התקלה - ואני אחפש דרך להחליף את החיישן הסורר הנ"ל
תודה לכל העונים -
מה הייתי עושה בלי פורום ג'יפולוג אני לא יודע.....
אני רוצה להעלות את טבלת הקודים אבל יש קצת בעיות עם הגודל של התמונה - יש אפשרות להעלות תמונה גדולה יותר מהרגיל ובנפח גדול יותר (הכתב קטן וצריך רזולוציה גבוהה)
רן
שלח לי את הקובץ (סריקה באיכות טובה ככל האפשר) ל
[email protected]
אסף.
קודי תקלות למנועי סוזוקי (לא לכל השנתונים)
http://www.jeepolog.com/ext_images/suzuki%20codes%201.pdf
http://www.jeepolog.com/ext_images/suzuki%20codes.pdf
אסף.
Samurai Kfir
29-10-06, 10:49
לא הבנתי למה צריך לגשר בין פין 2 ל 3 בשביל לקבל קריאת תקלות, הרי נורת הצ'ק אנג'ן מתחילה להבהב ולהראות תקלות באותו הרגע שפותחים סוויץ', אז מה ההבדל?
חנן-ג'יפולוג
29-10-06, 10:50
אם זה המצב אצלך, כפיר, אז הפינים האלה כבר מקוצרים אצלך. זו לא התנהגות נורמלית.
Samurai Kfir
29-10-06, 10:54
הם לא, בדקתי ובדקתי עוד פעם והם לא מקוצרים.
לי דווקא זה נשמע הגיוני שהצק אנג'ין מהבהת ומראה תקלות בלי שמקצרים שם, אולי זה נותן קודים אחרים ככה?
איך זה??
Samurai Kfir
29-10-06, 11:06
עכשיו ניסיתי לקצר בין 2 ל 3 ולבדוק תקלות (אני עם מנוע כבוי) וקיבלתי את אותה התקלה.
תקלה 31 עם גישור ובלי גישור
אגב, איפה נמצא ה MAP Sensor ומה תפקידו?
Samurai Kfir
29-10-06, 12:38
ניתקתי את הMAP סנסור ועכשיו המנוע לא נכבה לאחר התחממות והוא עובד יותר עגול..
כנראה שהחיישן לא תקין ושולח מידע שגוי למחשב?
תבדוק שהצינורית ואקום בדרך אליו לא סתומה.
אסף.
boba banay
30-10-06, 07:16
אפשר לגרום לנורית להבהב(לפלוט תקלה) גם ללא הגישור -
בבית הפיוזים מתחת לרגלי הנהג יש מקום לעוד פיוז(בצד ימין למטה) - אם מחברים שם פיוז(לא משנה באיזה עוצמה) הנורית תהבהב ותפלוט תקלה - ברגע שמנתקים היא מפסיקה
אז כפיר - תבדוק אולי יש לך שם פיוז שלא אמור להיות שם
Samurai Kfir
30-10-06, 08:52
אחרי שקראתי שכשהכל תקין אז המחשב נותן קוד 12 אז הבנתי למה מגשרים כדי לראות תקלות...
וטעיתי, החיישן שעושה לי בעיות זה לא ה MAP (את ה MAP פשוט שכחתי לחבר ובגלל זה הייתה לי תקלה :) ).
החיישן שכן עושה בעיה זה החיישן חום מנוע, הוא מתחבר ליד היוניט של השעון טמפרטורה וכשהברגתי אותו החוצה יצא לי נוזל קירור - כשהמנוע שלי מתחיל להתחמם הוא פתאום מתחיל לגמגם לכמה שניות ואז הוא נכבה, וכשאני מנתק את החיישן הזה אז אין לי בעיה והמנוע יכול להגיע לטמפרטורת עבודה בלי להכבות, יש לכם מושג מה הבעיה? (תקלה 14)
ותודה רבה על הטבלה של הקודים, זה ממש עוזר!
חנן-ג'יפולוג
30-10-06, 08:57
בדוק את התנגדות היוניט. צריך להיות כמה אלפים כשהמנוע קר, וכמה מאות בודדות כשהוא חם. אם זה בסדר, אז נתק את הצמה מהמחשב ובדוק על הפינים שהולכים ליוניט, אם הערך הרצוי מתקבל גם שם. אם לא, אז יש נתק בחוטים.
אני מצטרף למועדון "הסמוראים המשתנקים".
לפני כמה זמן פתחתי שרשור בנושא: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15986
מדובר בסמוראי מודל 94 מוזרק שלא סוחב. הבעיה מחמירה עם הזמן והחמירה מאז השירשור הנ"ל.
היום אני מושך טורים בכל הילוך כדי שהוא לא יחנק מיד אחר שאני מעלה הילוך. על חמישי אין מה לדבר, הוא משתנק קצת אחרי שאני מעלה הילוך ואז אני שומע בומים כנראה מהאגזוז והרכב מקרטע עד שאני מוריד לרביעי. לפעמים גם ברביעי זה קורה.
לפעמים הוא נחנק למרות שאני נותן גז ואז פתאום זה משתחרר לכמה שניות והוא טס קדימה. אם אני מדליק אותו כשהוא קר ולוחץ חזק גז בניוטרל אז הטורים לא עולים באופן רציף אלא יש איזו החנקות בדרך.
חשוב לציין שהסיפור קרה אחרי שהתעסקתי קצת עם החשמל של הרכב.
עוד פרט שאולי הוא קשור או לא קשור, כשאני מפעיל מגבים אז בשלב ההרמה שלהם כנראה שהמנוע שלהם מתאמץ ואני רואה החלשות בכל הנוריות בדשבורד. אם אני נוסע עם מגבים זה משפיע לי על המשיכה של הרכב.
כשאני מדליק סוויטץ' לא נדלקת מנורת צ'ק אנג'ין.
נשמע מוכר למישהו? יש המלצות?
boba banay
31-10-06, 17:36
היי אסף....
מנסיוני עם ההשתנקויות אתה יכול לבדוק כמה דברים:
קודם כל - אולי המצבר גמור....והמתח ועוצמת הזרם הכללית ברכב נמוכה (גם לאחר טעינה)
בדוק עם מד מתח ומד זרם ותשווה למה שכתוב על המצבר.
דבר נוסף - אם התעסקת בחשמל - בדוק את המתח והעוצמה המגיעים למשאבת דלק(נמצאת בתוך מיכל הדלק והקונקטור ממש מעליה) - יכול להיות שהיא לא עומדת בלחץ ולא נותנת לך מספיק תפוקה(זה מה שקרה לי - נמאס לי מלהתעסק איתה אז החלפתי אותה במשאבת קו)
לי זה נשמע כמו בעיה בלחץ הדלק, כלומר משאבת דלק וסביבתה - או שהיא דפוקה(לא סביר - היא פשוט מתה כשזה קורה) או שהיא לא מקבלת מספיק מתח או עוצמת זרם.
רן
דיווח על תקלות: אם הקריאה לא סדירה לדעתי הוא לא נותן דיווח שיש בעיה רק בדיקה יזומה תגלה את הבעיה (כמו אצלי).
איך גיליתי שבאמת חיישן החמצן עושה את הבעיות?
הוצאתי קריאה(13) והתחלתי לבדוק את החיישן אחרי כמה נסיונות ניקוי כושלים החלטתי לפרק אותו ולראות מה קורה. הפלא ופלא אחרי רבע שעה של נביעה ללא חיישן כלל, נורית CHECK ENGINE נדלקה ומאז לא כבתה, אבל המנוע עובד עגול יותר ושומר על סל"ד נכון.
עכשיו נשארה רק בעיית צריכת הדלק.
מסקנות: כמו שברוך אמר כנראה כשאין חיישן כלל המנוע מסתמך על איזה שהוא נתון ביניים.
שאלה בנושא החיישן חמצן - סמוראי מוזרק סללים,
האם המצב הוא כזה?
לחיישן יש 4 חוטים:
לבן- אדמה
שני חוטים שחורים - חימום , מקבלים את מתח המצבר 12v
כחול - האות שמוציא החיישן שאמור לנוע במצב תקין בין 0.2v-1v
וכאשר חלילה המתח באות שמוציא החיישן (חוט כחול) חורגת מטווח המתחים נורת ה- cheak enging לא אמורה להידלק?
כמובן שהמצב הוא שהנורה תקינה.
צודק??
תודה רבה!! :)
http://www.autoshow.co.il/Default.aspx?pageId=96
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.