PDA

צפייה בגרסה מלאה : יריעות גומי משוריין

דרור ברלי
23-05-12, 12:16
איפה משיגים דבר שכזה, עלות משוערת?
אני מתכוון ללוחות גומי שבתוכו יש מין חוטים שכאלה, שמחזקים אותו, ניתן לחיתוך בסכין יפנית גדולה. עובי היריעה כ-1 - 1.5 ס"מ או יותר. לצורך פרויקט כנפונים רחבים.

אני שואל לפני שאני מכתת רגליים, גלגלים וטלפונים לכל מיני בתי מסחר למוצרי גומי (שלא לכולם יש את זה)

lizard
23-05-12, 12:50
תעשה טובה ואל תבנה כנפונים מזה.
דבר איתי ונראה מה אוכל לבנות לך.

גלדיאטור
23-05-12, 13:01
דרור קוראים לזה גומי מסועים. אבל שאני חושב על החלק של הכנף העליון שמקביל לקרקע, יהיה לו שפיכה של החומר אלא אם תכין איזה שלד שיחזיק את זה
שאני מנייד את הבאגר (30 טון) על משטחים שאסור לחרוץ אני מניח כאלה שהבאגר לא יחרוץ את המשטח

דרור ברלי
23-05-12, 13:41
טוב לשמוע דעות נוספות - למה לא?
מה הבעיה עם החומר הזה, במיוחד אם אני מתכוון שהוא יתחבר על בראקטים שאני אבנה מפרופיל אלומיניום בזוית 90 מעלות ויהיו מחוברים לבודי?...
ברור שאני מעדיף מוצר-מדף מוכן ואסתטי, אבל העלויות של הפלסטיקים האלה מטורפות. אין לי שום כוונה לשפוך 2000 שקל על סט כנפונים חדש (מעדיף להשקיע את הכסף הגדול בצמיגים חדשים), ואני לא רוצה כנפונים מפיבר כי הם שבירים.
יש לנו טסט בעוד קצת פחות מחודשיים, וזה יידרש - הג'נטים אצלי ברוחב 8' והם בולטים החוצה.

lizard
23-05-12, 14:06
תן תמונה של משהו ממתכת שמעניין אותך ונראה איך אפשר לייצר

דרור ברלי
23-05-12, 14:12
מתכת זה יופי. יתרון גדול של כנפונים מצינורות למשל = אפשר לעמוד עליהם כדי להעמיס על הגג.
אבל גם המון עבודה - נדרש דיוק רב כדי לייצר שני צדדים סימטריים = עלות גבוהה.
כנפון מתכת מצינורות למשל הוא קשיח לגמרי, ובמקרה של פגיעה יעביר את הבומבה ישר לפח של הג'יפ. מעדיף משהו גמיש.
כנפוני פח לא באים בחשבון. גם לא אסתטי לדעתי וגם מסוכן (אפשר להיחתך ולהיפצע מהם)

ואני שואל שוב - מה בדיוק הבעיה עם הגומי הזה? יש לי חתיכה קטנה לדוגמה - עובי של סנטימטר וחצי, מאוד קשיח ולא מתקפל בכלל, קל לעבוד עליו עם סכין יפנית גדולה. לא נראה לי שזה יכול לשמש למסוע כלשהו. דווקא משום שהוא כל כך קשיח, נראה לי שזה חומר שיכול להתאים.

וכמובן - איפה משיגים אותו, מה מידת יריעה ומה העלות המשוערת?

danob
23-05-12, 14:17
אני הבאתי מארה"ב כאלה לפאג'רו http://www.jegs.com/p/Pacer-Performance/Pacer-Performance-Universal-Fit-Flexy-Flares/1560633/10002/-1
הבאתי את הדגם עם התיל מתכת בשפה. $ 75 (שם). אתה יכול לשלוח דרך Ushops ולבחור במשלוח ימי, לא צריך לעלות הרבה.

ליאור

talw
23-05-12, 14:27
באזור תעשיה בחולון:
http://www.gta.co.il/Catalog.asp

תעשה פרצוף של מסכן ותבקש להיכנס למחסן,אני תמיד מוצא שם יריעות מיותמות לכל מיני שימושים.(בתשלום כמובן)

zviki
23-05-12, 15:00
איפה משיגים דבר שכזה, עלות משוערת?
אני מתכוון ללוחות גומי שבתוכו יש מין חוטים שכאלה, שמחזקים אותו, ניתן לחיתוך בסכין יפנית גדולה. עובי היריעה כ-1 - 1.5 ס"מ או יותר. לצורך פרויקט כנפונים רחבים.

אני שואל לפני שאני מכתת רגליים, גלגלים וטלפונים לכל מיני בתי מסחר למוצרי גומי (שלא לכולם יש את זה)
שלום. עשיתי את זה כבר עם לינולאום שחור וקשיח. [גרושים בחנות שטיחים] השקעתי הרבה גם באסטטיקה ולכן הצמדתי יפה ומדוד עם ניטים ראש גדול + קונטרה שייבה גדולה לצד הנגדי של הניט. מאחורי הכנפון. עשיתי את זה והיה 10- לא לפני שבניתי שבלונה מדוייקת מאד [מגיליון הפלסטיק הכחול,אדום, שניתן לגזור אותו עם מספריים,נמצא הרבה בגני ילדים, גלי, שכחתי את שמו] לא היו כל בעיות ברישוי השנתי.[תלוי כמובן באיזה מכון רישוי אתה נופל]
אגב- הלינולאום משמש אצלי כיום כקיר חוסם חול, בוץ,מעבר לגלגלים כפי שאולי ראית. חומר מצויין. קשיח,גמיש,אוטם. נוח לעבודה,סופג חבטות. .

דרור ברלי
23-05-12, 15:30
לפלסטיק הצבעוני הזה של גני הילדים קוראים פוליגל... והוא באמת טוב מאוד לשבלונות.
אני מתכוון לעשות שבלונה מדוייקת, וכל העסק יהיה ברוחב 7 אינץ' ויישב על פרופילים מזוותים שיתחברו לפח של הג'יפ בברגים דרך החורים הקיימים - אני לא מתכוון לקדוח בבודי. הכנפונים עצמם יתחברו לפרופילים עם ברגים בעלי ראש כיפתי או ניטים עם ראש גדול ושייבה כמו שאתה עשית. עוד לא החלטתי.

zviki
23-05-12, 15:45
תעשה מה בראש שלך העיקר שתצליח. אני התכוונתי כתוספת לכנפונים שכבר מורכבים. [בכל אופן, אם תרצה ואין לך -אקדח ניטים משובח [לובסטר] ממתין לקריאתך.

lizard
23-05-12, 15:46
לדעתי אפשר בקלות ובזול לבנות כנפוני מתכת מפרופיל עגול ועליו יריעת מתכת בעובי מילימטר.

תרצה, נדבר.

דרור ברלי
23-05-12, 16:14
פרופיל עגול = צינור מכופף? מה זה "בזול"?

sportman
23-05-12, 16:37
דרור שלום
כנס לכל מפעל ליצור בטון(ישראבטון,הנסון,רדימיקס וכאלה9תמיד יש להם ממסועים כל מיניי חתיכות
הם ישמחו שתפנהלהם את זה.

motorica.net
23-05-12, 16:56
דרור זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה , ואל תכנס להוצאות מיותרות.
יריעות גומי כמו שאתה מחפש ומסוגים שונים תמצא אצל "ירגום" באיזור התחנה המרכזית בת"א - רחוב י.ל פרץ.
ושלא תגיד שלא הזהרתי, אתה תמצא שם עוד הרבה דברים שתרצה לקנות.

בהצלחה

אמנון
23-05-12, 17:42
דרור, את זה אתה זוכר?
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1279-jeepolog-archive

לא צריך לכתוב עוד..

עוד ספק גומי גדול - גומי ת"א (שנמצא למרבה ההפתעה, בחולון).
http://www.gta.co.il/

liron_al
23-05-12, 18:05
אכן מוזר, אגב, הם ישבו בחולון מתמיד...
יש לך גם את "בביגום" ואת גומיאן. ואכן מה שאתה מחפש נקרא גומי מסועים.
קיים במגוון עוביים צבעים ודרגת קשיחות (SHOR).

דרור ברלי
23-05-12, 18:50
[QUOTE=אמנון;452044]דרור, את זה אתה זוכר?
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1279-jeepolog-archive

לא צריך לכתוב עוד..
/QUOTE]

עומר השתמש בגומי בעובי 4 מ"מ בלבד. וגם באיזה 400 ניטים לכל כנפון... זה באמת מזעזע (הוא יסלח לי על הדעה הנחרצת), ולא - מה שאני מתכוון אליו נראה אחרת לגמרי.

lizard
23-05-12, 18:55
זול זה אומר שאתה, ואתה בלבד, משלם על החומר והעבודה עלי.
לא כיפופים, חיתוכים. הכנפונים יהיו בעל מראה זוויתי אבל לא שפיצי. שוב, תבוא ונדבר ואני אראה לך בתכלס על מה אני מדבר.
אני מת לעשות כאלו כנפונים כבר המון זמן, פשוט אין לי ממש סיבה למה לעשות אותם.

zor
23-05-12, 19:51
הייי, אני נוסע כבר כ-8 שנים עם כנפונים שבניתי מגומי. הפתרון האידיאלי לטעמי לכנפונים רחבים.
אין צורך בגומי משוריין, גומי 6מ"מ מספיק קשיח, בכוונתי לנסות גם 5מ"מ.
הדרך שבחרתי להתקין את הגומי היא פשוטה למדיי, גילחתי את הכנפונים המקוריים לרוחב של כ 2.5 מ"מ (על הרכב עם ג'יגסו ) ועל הכתף
שנותרה חיברתי עם ברגים (מגולוונים בצבע שחור). בחרתי ברגים עם ראש שטוח אלן וברווח של כ-8 ס"מ בין הברגים.
הפוינטה היא בעיצוב הגומי, ייצרתי שבלונה מבריטול כשהגעתי לתוצאה חתכתי לפי השבלונה .
בנוסף הוספתי סרגל פח (בצורת בננה) תחתון קרוב לשולי הכנפון, גם הוא מחובר עם אותם ברגים.5952559526

zor
23-05-12, 20:05
אפשר לראות את התוצאה אחרי שנים של התחרבשות בשטח.

ishc
23-05-12, 20:19
לא רואים תמונות

zor
23-05-12, 20:47
ניסיון נוסף5952759528

דרור ברלי
23-05-12, 21:30
נחמד, אבל לא לזה התכוונתי.

עידו לוריה
23-05-12, 22:04
דרור גומי עם שכבות בד בתוכו נקרא גומי עם plies ( כמו בצמיגים ) למשל 6 plies אומר שיש בתוך הגומי שש שכבות של בד , הכן זה מחזק את הגומי , אבל הצרה של גומי היא השמש שגורמת לו להתיבש ולקבל סדקים גם בוץ גורם לו סדקים , בקיצור זה לאחר שנה שנתיים יראה לא טוב .
בצפון ניתן לקנות ורטהיים בשד' ההסתדרות 172 חיפה .

59531

עידו

דרור ברלי
23-05-12, 22:53
האוטו עומד בחנייה מוצלת לגמרי. נוסע פעם בשבוע-שבועיים בערך.

עידו לוריה
23-05-12, 23:10
זה לא קשור , זה האור שעושה את הבעיה לא השמש הישירה , רק עם תשים אותו בחושך מוחלט זה יפתור את הבעיה ;)

עידו

דרור ברלי
23-05-12, 23:13
החניה חשוכה. לא חושך מוחלט אבל די חשוכה.
כשהוא יהיה בחוץ, אז הוא בחוץ... מה לעשות.
החתיכת גומי לדוגמה שיש לי בג'יפ נראית מצוין כבר שלוש שנים. מצד שני היא לא מחוברת לג'יפ בצורת כנפון ולא רואה יותר מדי אור ושמש...

גלדיאטור
23-05-12, 23:23
אוי וורטהיים לא מאמין שתקנה אצלו מחירים מעל השמייםסתם רעיון בהמשך לעידו אולי אפשר לצבוע אותם זה ימנע מהגומי להיחשף לשמש/אור

דרור ברלי
23-05-12, 23:54
יש מצב לצבוע את החומר הזה?
או שבסוף יתברר שגם צבע תוקף אותו...

גלדיאטור
24-05-12, 00:09
יש צבע לגומי זה שצובעים איתו קונוסים בכתום מצמיגים גרוסים

דרור ברלי
24-05-12, 00:11
כתום לא טוב.... אין שחור?

גלדיאטור
24-05-12, 00:16
הכוונה הייתה שבטוח יש צבע לגומילדעתי המון צבעים מכל מיני בסיסים יתאימו רק לא משהו מעכל גומי

עידו לוריה
24-05-12, 01:19
אני לא מכיר צבע שלא תוקף גומי , אולי על בסיס מים , ויש כאלו די חזקים אפילו .

עידו

boaz avrahami
24-05-12, 07:31
אני לא מכיר צבע שלא תוקף גומי , אולי על בסיס מים , ויש כאלו די חזקים אפילו .

עידו

צבע מאכל...

ishc
24-05-12, 09:25
האוטו עומד בחנייה מוצלת לגמרי. נוסע פעם בשבוע-שבועיים בערך.

דרור אתה יכול לדאוג שיהי אפשר לראות את התמונות

gp1
24-05-12, 21:34
אתה מתכוון לזה : 59568 ??? זה מכאן : http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1279-jeepolog-archive

דרך אגב תבדוק עם ג'קי מאוטו מיני כי ראיתי אצלו כנפיים מקצועיות ששמים לג'יפים וגם לדיפנדרים עם אוף סטים כאלה לדוגמא : 59567

דרור ברלי
24-05-12, 23:05
אתה מתכוון לזה : 59568 ??? זה מכאן : http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1279-jeepolog-archive

כעיקרון זה הרעיון הכללי, אבל מחומר הרבה יותר עבה, בלי כל ערימת הניטים הזו וכמובן ייראה הרבה יותר אסתטי מהיצירות הללו של בולדוג...
איך אני יודע שייראה אסתטי? כי אני אתכנן את זה מלכתחילה עם דגש על מראה סביר פלוס, שלא פוצע בעין. אני גם אעשה שבלונות מפוליגל שחור שיידמה ככל האפשר את המראה של ה"מוצר" הסופי.

דרך אגב תבדוק עם ג'קי מאוטו מיני כי ראיתי אצלו כנפיים מקצועיות ששמים לג'יפים וגם לדיפנדרים עם אוף סטים כאלה לדוגמא : 59567

טוב נו... כנפונים מוכנים שמתאימים בול לסופה/YJ ונראים באמת מעולה יש אצל ינוביץ ואצל גיא ורועי ביהוד וכמובן אפשר לרכוש בחו"ל/ברשת או אפילו ב-EBAY. אבל אז אנחנו נתקלים בבעיית מחיר "קלה"... אני לא מתכוון להשקיע בשטות הזו, שכל-כולה רק לכבוד שוטרים וטסטים, סכום של ארבע ספרות.
.
...

ishc
24-05-12, 23:21
התכוונתי לתמונות שהמשתמש zor ניסה להעלות

הירשפלד יובל
24-05-12, 23:58
רבותי, נכון שיש לי כמה שריטות , אבל אודה ולא אבוש שאני משועשע מכל הדיון לאחר שפתרתי בעיה זהה עם יריעות ביטומניות , פיסות פח/פלדה מגולוון וברגי נירוסטה , בעלות של +- 200-250 ש"ח + עבודה עצמית בבית . נכון שדרור העיר לי אז שלו חשובה גם האסתטיקה אבל הפתרון הנ"ל נתן לי באופן מעשי תשובה לדרישות החוק בכביש ובמכון הרישוי. ואני מניח שכמה לפחות מבאי הפורום יסכימו איתי שליריעות הנ"ל יש גם אורך חיים מכובד וזמינות . הן יכולות גם לבוא ללא חיספוס.

דרור ברלי
25-05-12, 10:22
יובל, מבחינת החוק ומכון הטסטים גם כנפונים מקרטון זה בסדר... כל עוד זה מחובר לאוטו ומכסה את הגלגלים.

דרישות החוק ברורות (כלומר, זה באמת לא כתוב בשום מקום, אבל השוטרים והטסטרים מחפשים את זה) מה שאני מחפש זו פשרה בין עלות נמוכה, עמידות לאורך זמן ואסתטיקה סבירה פלוס שלא תגרום לי להתחרט על הכל בכל פעם שאסתכל על הג'יפ....
מישהו כבר הציע לי לבוא ולפנות לו מהמחסן כמה יריעות של גומי מסועים, אני אלך לקחת אותן ונראה איך מתקדמים.

הירשפלד יובל
25-05-12, 12:24
דרור , על טעם ואסתטיקה לא ניתן יהיה להתווכח -טעמך/רצונך כבודך . רק קח בחשבון עד כמה גומי מסועים בנוי/עמיד לכל פגעי מזג האוויר :שמש לוהטת , גשם ,קרה ואיזה תחזוקה הוא עשוי לדרוש. הפתרון המכוער/יצירתי שלי , אני נוטה להאמין שעד גבול זמן מסוים הוא נכנס להגדרה : maintenance free .

דרור ברלי
25-05-12, 14:03
זה נכון. על העמידות של יריעה ביטומנית אין ויכוח.

אם ה"גומי מסועים" המדובר הוא אכן אותו חומר שיש לי חתיכה קטנה ממנו, אז אני לא דואג. הדבר הזה קשיח ועמיד בטירוף.

חוץ מזה - הג'יפ הזה רואה שמש רק כשהוא יוצא לנסיעת אוורור קצרה פעם בשבוע-שבועיים (וגם זה בערב/לילה) או לבור ביום שישי אחה"צ פעם ביחודשיים בערך, או לטייל, שזה אומר פעם בחודש וחצי - חודשיים בערך... :(

מה יהיה בחורף, עם המים והבוץ? אלוהים גדול.

asafk
25-05-12, 15:53
דרור

פח דק גמיש בערך כמו גומי מסועים (בשלב הבניה)
אם תיקח בתור תושבת פרופיל מפח במקום אלומיניום, ועליו תלביש פח דק, ובתור קונטור חיצוני (שלא תחתוך עוברי אורח תמימים) תלביש צינור ברזל דק דופן - הביצוע יהיה קל באותה מידה, אפילו יותר כי לא תצטרך לתקוע איזה מאתיים ניטים - והתוצעה תהיה הרבה יותר חזקה ועמידה לאורך זמן. לא?

אסף.

gp1
25-05-12, 16:31
מאלומיניום שלא נראה קשה לייצר אם יש כלים מתאימים 4 אינצ' החוצה מה שבתמונה :
59593 59592 59594

asafk
25-05-12, 16:47
זה לא רק כנפון חיצוני, זו כנף שלמה, וזה דבר שמאוד קשה לייצר באופן מדוייק - כי מדובר על פלטה שמתחברת לכנף הפנימית ועוד צינור מכופף באופן מדויק, שעליהם ישב הפח.
יש באתר כתבה של אמנון על בניית כנפיים כאלו.

אסף.

lizard
25-05-12, 19:19
אסף זה לא מדוייק, הכול תלוי איך בונים.
אפשר לבנות במקום כנפון פלסטיק, כנפון ממתכת.

zohar1204
28-05-12, 00:52
הצבא משתמש בזה למטווחים בשפה הצבאית זה נקרה קלת"ז (קולט נתזים) אחלה גומי ואני חושב שזה יתאים למה שאתה מחפש ויעשה את העבודה פשוט וקל.

-->