צפייה בגרסה מלאה : צ'יפ לדיסקברי TD5
שלום לכולם,
אני בודק בשביל חבר איפה אפשר לעשות צ'יפ שכזה, מה המחיר ומה הוא נותן/משפר
תודה רבה מראש
אסף
אים אתה לא יודע בישביל מה זה יכול להיות שאתה לא באמת צריך את זה????????:confused:
TD5 לא צריך צ'יפ, מיותר, יקר וגורם נזק לעתיד.
השיפור אולי היחיד ששווה לעשות זה שנורקל, ש/הרכב ינשום יותר טוב (גם על זה הדעות חלוקות), חוץ מזה, אל תגע, לרכב יש מספיק כח לכביש ובשטח, למרות שהוא רק137 כ"ס.
קג"מ חזק דיו.
אחרי דיסקברי בנזין עם 180 כ"ס, יש לי בסיס להשוואה.
כל זה אם אין לך כוונתו לצאת למירוצים או פתיחות מול פרייווטים, אם כן אז תעזוב ג'יפ ותקנה גוף GTI.
צ'יפ או תוכנת ניהול מנוע בד"כ מוסיפים הספק ומומנט מכובדים ביותר. יתרון נוסף-חסכון בדלק.
חשוב לציין שאחוז החסכון לא כמו אחוז השיפור.
במקרה של דיסקו TD5, המלצתי לא לגעת.
ברוב כלי הרכב אין בעיה וזה עובד נהדר, לקוחות מאוד מרוצים ואין בעיות נלוות. ברכב הנ"ל המנוע די רגיש לשינויים ולא ממש אוהב אותם.
בקיצור, אתה (או חבר שלך) לא רוצה את זה ברכב הזה!
יש פתרון הרבה יותר טוב מצ׳יפ, שינוי התוכנה (זה בעצם מה שצ׳יפ עושה). ממליץ מאוד דרך www.alivetuning.com זה נעשה במייל, כנס לאתר שלהם ותקרא. שינוי מדהים ברכב, אם אתה רוצה לשאול עוד משהו שלח הודעה בפרטי, אשמח לייעץ.
מה תופעות הלוואי במהלך הזמן?
שינוי בחום עבודת המנוע- בלאי
לחצים גבוהים יותר -בלאי
זה לא גולף GTI טנק של שני טון...
שום תופעות לוואי.
אם אתה ממשיך לנהוג באותה צורה אפילו תראה שהרכב יהיה חסכוני יותר בדלק.
אם בדובר בשינוי של בעל מקצוע אמיתי ולא סתם צ׳יפ ששמים ברכב, מישהו שמכוון את הרכב עצמו ולא כיוון כללי, הוא יתאים את השינויים למבנה הרכב, אם תרצה הרבה יותר כח כמובן שיהיו שינויים נוספים כמו הגדלת אינטרקטלר או שינוי סעפת אבל גם אם לא אז מתאימים את השינוי לרכב כמו שהו, שוב, מאוד ממליץ (אין לי שום קשר מסחרי לנושא)
מצחיק שהזכרתם את זה, אבל אני באמת נוהג על גולף GTI, אבל אני בדק את העניין לחבר (באמת, אין לי סיבה לשקר פה), שרוצה לעשות את זה לחיסכון בדלק
יש פה מישהו שעשה את זה?
אשמח לשמוע עוד
תודה,
אסף
זוכר היה מערכת חיצוני-קופסונית-אשר ניתן לכבות בשטח-כי חשוב- מומנט כוח...
רציתי לחזק את דבריו של itayt. עדכנתי תוכנת מנוע דרך alivetuning לפני כשנתיים ב- TD5 2004. הרכב מגיב הרבה יותר טוב (תאוצה וכד'). שינוי חום מנוע קל של כ- 1-2 מעלות - מטמפ' ממוצעת בכביש ישר של 88-89 מעלות לאזור 90-92 מעלות.
שנתיים אחרי אין תלונות - אני עוד זוכר את החיוך על הפנים בנסיעה הראשונה אחרי שרמי גמר לבצע את העדכון דרך הנאנוקום (שלוקח רק כמה דקות).
צריכת דלק - לא יודע: אני מניח שכמו שאיתי אומר - קצת משפר בנסיעה רגועה, אבל מזמן הפסקתי לבדוק אחרי שהגעתי למסקנה שטוב לא יכול לצאת מהבדיקות האלו - הוא תמיד יצרוך פחות מדיסקו בנזין ותמיד יותר ממשפחתית סטנדרטית... :)
צ'יפ לדיסקברי TD5 -הפסד מומנט כוח על RPM נמוכים...
וזה לא כל כך מתאים לג'יפ
לא כל כך יודע לגבי הצ'יפ. יודע לגבי מה שאני רשמתי-שיפור עצום בכוח ובמומנט בכל טווח הסל"ד. יש מלא אתרים שמפרסמים עקומות אחרי וחפני ואפשר לראות כם שם עליה במומנט ובהספק לאורך כל הסל"ד.
Sent from my GT-I9300 usin דיינו g Tapatalk 2
מומנט וכוח-זה לא אותו הדבר
זכייה 1 אתה מפסיד 2-פיסיקה
באופן עקרוני בTD5 להגדיל את הכוח ומומנט
במקביל מבלי להגדיל את הנפח מנוע
ניתן באמצעות intercooler גדול יותר או הטורבינה אחרת...+שינוי המפה EEPROM ECU TD5
איתי, יש לך קישור לגרפים של ALIVE, באתר שלהם אין נתונים.
מישהו נוסע בארץ עם השינוים החזקים או שכולם מסתפקים בבסיסי?
גרשון,
למיטב הבנתי, צריבת התוכנה משנה את המפה של ה- ECU ולכן מגדיל כוח ומומנט. ללא הגדלת אינטרקולר אתה אכן מוגבל ביכולת ההגדלה, אחרת גורם להתחממות, עשן וכו'.
לא ראיתי עקומות, אבל התחושה היא של שיפור משמעותי.
יוני,
ניסיון (ברכב אחר) לשפר את המפה מעבר לבסיסי, ללא שינויים מכניים, גרם לעישון יתר של הרכב וחזרה לרמה הבסיסית.
ishapira
מומנט כוח על RPM~3000
300n/m עם שינוי,וללא שינוי-270n/m
מומנט כוח על RPM~1500
260n/m עם שינוי,280n/m ללא שינוי
info from LANDROVERTECH
מומנט מדדו על ציר גל הארכובה
קבלו קישור לטבלאות של כל רכבי לנדרובר :
http://portal.jeengineering.co.uk/engines/diesel-tunes.html
ד"א, אני לא הסתפקתי בשלב הבסיסי לא רק בגלל יותר כח אלה בגלל שאני חושב שכשעושים שינויים כאלה רצוי להחליף גם את האינטרקולר וגם את הצינורות טורבו לסיליקון וכך לשמור על הרכב. צריך לזכור שמזג האויר אצלנו לא ממש כמו באנגליה וחום עלול להיות בעיה. ד"א, כשדיברתי עם alivetuning אמרתי להם לגבי מזג האויר והם לקחו את זה בחשבון בקובץ שהם הכינו לי. כמו שרשמתי - השינוי הכי גדול היה בעדכון הראשון, העדכון השני גם מורגש אבל לא כמו הראשון.
קבלו קישור לטבלאות של כל רכבי לנדרובר :
http://portal.jeengineering.co.uk/engines/diesel-tunes.html
מי ביצע את המדידות?
Stage 2. Performance is fully transformed with a 'remapped' tune chip, larger intercooler and itg filter, delivering around 195 bhp & 420Nm (310 lbf.ft) torque. With a 4 sec. reduction in 0 - 60 mph. time, this remarkable conversion yields performance that beats standard petrol V8 models & endows even the trusty Defender with genuinely sporting character through lively yet flexible responses.
Defender £850 Fitted & Tested
Disco2 £950.00 Fitted & Tested
חברה שמתמחה בתחום.
ושוב, הכח עח הנייר; מנסיון אני אומר הבדל עצום במומנט ובהספק בכל טווח הסל"ד. אפשר לחשוד אולי בחברה שמספקת את זה (הרי אנחנו ישראלים...) אבל לי ממש אין שום אינטרסט כאן
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
מניסיוני של 30 שנה בתחום AUTOMOTIVE+AUTOMOTIVE ELECTRONICS
חברה זו הגזימה קצת...על מומנט בסיבובים נמוכים
sale of a perpetual motion machine-לא עסק פשוט
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.