PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה עם לוקרים תקועים - ג'ימני

jacomo
07-06-12, 20:45
שלום רב,
ברשותי סוזוקי ג'ימני 99 ידני.

כמו הרבה כמוני יש לי בעיה עם הלוקרים, הלוקרים (למזלי לפחות) תקועים נעולים. ידוע לי שהפתרון הפשוט ונוח ביותר הוא החלפה ללוקרים ידניים אך יש חסרון וזה הכסף.

החלטתי לנסות לסדר את העסק לפני שאני קופץ ומחליף.
בשלב הראשון התחלתי בצנרת. חשבתי שאוליי יש בלאי בצינורות גומי. התחלתי בהחלפתם ותוך כדי גיליתי שהצינורות מתכת סתומים גם הם בג'יפה שחורה. לכן החלטתי להחליף גם אותם בצינורות אחרים. ההחלפה בוצע בהצלחה...
אך כרגע אחרי שהנעתי את הרכב והרמתי גלגל אני מעביר בין 4X4 ל2X4 ואין תגובה. הנורה של ה4X4 מהבהבת, כלומר הנעילה(כביכול) לא הושלמה.
חשבתי שאוליי יש בעיה בברזים החשמליים שמנתבים את הוואקום אז ניסיתי לאקוף אותם בעזרת צינור נוסף ולהתחבר ישירות למערכת וואקום, אך גם זה לא הועיל. יש לומר שחשבתי שאוליי יש עדיין בעיה בצנרת אז ניתקתי צינור אחד ליד הגלגל והרגשתי שיש וואקום.

בשלב הבא חשבתי שעליי לפתוח את הלוקרים עצמם ולראות מה הסיפור שם.
בזה אני לא כל כך מבין ורציתי לדעת מכם. א. האם יש כיוון מחשבה אחר ממני לגביי הפתרון וב. מה אני אמור לראות כשאני יפתח את הלוקר? אם אתם יכולים להכווין אותי לסרטוט שמסביר איך זה עובד, או להסביר לי..

תודה מראש על תשומת הלב.

raanan
07-06-12, 21:05
לפני שאתה מפרק,
תבצע וואקום ישירות, סובב קלות את הגלגל ואז תבדוק אם הלוקר נועל ומסובב את הציריה .

רענן

jacomo
07-06-12, 21:24
עשיתי וואקום ישירות ללוקר ולא עזר.

raanan
07-06-12, 21:40
עשיתי וואקום ישירות ללוקר ולא עזר.
את זה הבנתי .
השאלה האם כשהלוקר תחת וואקום ניסית לסובב הגלגל מעט ולבדוק האם ננעל ?

רענן

סופת המדבר
07-06-12, 23:09
אם אני לא טועה אתה אומר שהם תקועים נעולים
אז הבעיה שלך זה שהם לא משתחררים ולדעתי זאת לא בעיה של וואקום
כי הוואקום נועל אותם

jacomo
07-06-12, 23:12
הלוקר נשאר נעול גם כששמתי וואקום ישירות, שחקתי עם הגלגל ועדיין הדריישאפט הקדמי הסתובב. יש לומר שניסיתי בשתי המערכות כי אני לא יודע מה אחראי על הנעילה ומה על השחרור.

סופת המדבר
08-06-12, 22:02
ןלא הבנת אותי הוואקום נועל את הלוקר
זה שאתה שם וואקום אתה עוד יותר עוזר לו להינעל
בלי וואקום בכלל הוא היה אמור להישתחרר ואם לא משתחרר
לדעתי הוא תקוע ממשהו מכני

jacomo
09-06-12, 14:41
נכון...
הבנתי שהבעיה היא לא בוואקום אלא במכאניקה.
פה באה השאלה שלי. כשאני יפתח את הלוקר מה אני יראה? איך אני יודע איך זה עובד? האם יש לכם איזה סרטוט שיכול לעזור?

נצח שדה
16-06-12, 18:39
היי,
היתה לי בעיה דומה עם הלוקרים רק שאצלי הם לא ננעלו. לאחר בדיקה מקיפה התברר שהסולונואיד לא עובד ולא שולח הוראה להפעיל ואקום כך שתמיד מוציא אויר והנעילה לא יכולה להתבצע. אז עד שאמצא סולונואיד בחיר שפוי אני מנתק את הצינור ומשלב ללא בעיה.
בכל מקרה מצ"ב שרטוט שיעזור לך להבין מה קורה שם.
http://www.bigjimny.com/images/documents/Check_the_vacuum_system.pdf

http://www.bigjimny.com/index.php?option=com_content&view=article&id=208:51009-fixing-a-vacuum-hub-in-the-field&catid=42:drivechain&Itemid=37

אני יכול להוסיף שלפתוח את הלוקרים צריך בוקסה טובה והרבה כוח, גם כשתסגור תוודא שסגור היטב.

אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור.
נצח

jacomo
17-06-12, 03:25
אלוף אתה..
עדיין לא קראתי הכל לפרטי פרטים אבל נראה שזה בדיוק מה שהייתי צריך.
תודה רבה, אם אצטרך עזרה אצור קשר..

-->