PDA

צפייה בגרסה מלאה : מה זה החלק הזה ? (ניראה כמו טרמוסטט לשמן)

אמיר ב.א
08-06-12, 21:06
הייתה לי נזילה רצינית של שמן מאטם שהלך ליד פילטר שמן,
פתחתי ,היה סיפור כי הראש של הברגים כבר נהיה עגול ,
בכל מקרה , החלפתי את האטם בויקטורית + shellac , כי לא מצאתי אטם כזה ,וניראה לי שהסתיימה הנזילה.

הקטע המעניין , שזה ניראה לי משהו כמו טרמוסטט לשמן , שקובע האם הוא יזרום לחליל של קירור שמן ברדיאטור ,
האם אני צודק ? לא הצלחתי להבין איך הדבר הזה עובד , כי לא ראיתי שם אטמים בתוך העניין...

6012260123

ישי.פ
09-06-12, 03:00
אני לא בטוח אבל, יכול להיות שזה סוג של מעקף לשמירה על המנוע במקרה של פילטר שמן סתום.
בד"כ השסתום שתיארתי נמצא בפילטר שמן עצמו.
איזה רכב?

tzagi
09-06-12, 03:55
תשתמש בקלווסה
אם רוצים לדעת אם החלק טרמוסטטי זורקים אותו בסיר מים רותחים ורואים אם מתכווץ או מתארך.
אם לא...אז זה שסתום לחץ שעובד כנגד הקפיץ.
מה שבטוח, הוא בנוי לנזול שמן, זה Design feature.
למנוע חלודה ברכבים תוצרת הממלכה בנויים מפלדה רוסית באכות מתחת לכול ביקורת.,מי אמר שהבריטים לא חשבו על הכול?

boaz avrahami
09-06-12, 10:28
פלדה רוסית באיכות מתחת לכל ביקורת??

אם אני זוכר נכון הרוסים יכולים ללמד את העולם כולו כמה פרקים במטלורגיה...
לך תדע, אולי הזיכרון כבר לא מה שהיה

tzagi
09-06-12, 10:32
הזכרון אכן....לא מה שהיה פעם
ברזל רוסי- זבל עופות,
יש לי טיפה נסיון בנושא....ואפילו תמונות מזעזעות.

ישי.פ
10-06-12, 01:32
ברזל רוסי= AK-47 (קלשניקוב )
אחד מהיצירות העשויות ברזל רוסי משובח :)

tzagi
10-06-12, 01:49
למה לא תביא T72 כדוגמה?

אין ברזל בAK, יש פח ופלדה מחוסמת, ואגב....הגרסאות שיוצרו במדינות אחרות, כמו צ'כוסלובקיה או הונגריה ידועות באכות גבוהה יותר.
לחדד, מדובר על ברזל גולמי, לדוגמה רכבים איטלקיים (היו) מועדים לחלודה, והשתמשו בברזל(חומר גלם) מרוסיה.
BMC, גם השתמשו לפחות בעבר בחומר גלם מרוסיה (לפי מה שקראתי-לא הייתי שם) ולכן כתבתי מה שכתבתי...אבל כדאי לקבל חוות דעת של מומחה, אולי דוקטור ניבה יכול לתת דעה על אכות של הברזל הרוסי?

אמיר ב.א
10-06-12, 02:17
זה מתבקש :)
60168

נ.ב : אולי מישהו בכל זאת יכול להאיר את עיני לגבי החלק הנ"ל ?

נמרוד
10-06-12, 10:35
נראה כמו ווסת לחץ שמן המנוע (Oil pressure regulator). מצ"ב תיאור סכמטי מרחבי האינטרנט.

60170

lior_b.s
10-06-12, 11:23
אני רק יכול להגיד שברכב רוסי (יש לי איזה ניבה אחת,,, או 4 :D ) , הפח עבה כמו בטנק, אבל זה רק כדי שיקח כמה שנים לחלודה להעלים את האוטו..אני מפחד לשטוף את הרכב כי אני לא בטוח שלא יתגלה חור חדש..
פעם שמעתי סיפור על אלפא שקנו פחים מרוסיה , רק הפחים האלו עמדו בחוץ ועברו רק ניקוי בחומצה לפני המכירה ובגלל זה הגגות של האלפות (סוד והתקופה) היו מחלידים, כשנזכרתי באלפא שלי הסיפור נשמע לי הגיוני..
בקיצור כמו שאמר הצדיק מטקסס-- ברזל רוסי=זבל עופות

ליאור

אמיר ב.א
10-06-12, 11:39
תודה נמרוד - זה בדיוק זה...

gp1
10-06-12, 19:44
טרמוסטט שמן מנוע http://alamjutajaya.com/goods.php?id=102 וצריך להיות שם אורינג ולא אטם

שים את העכבר על השירטוט ותזיז

אמיר ב.א
10-06-12, 20:21
תודה

-->