צפייה בגרסה מלאה : מישהו יודע למה קיימת התוספת באגזוז של הדיזלים הגדולים?
מדובר בחלק הבא:
60198
למה הוא קיים?
אני יכול לשער שמדובר באפקט ונטורי, כלומר זה עוזר ביניקת גזי הפליטה כלפי חוץ באמצעות וואקום שנוצר.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%95%D7 %A0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99
או במילים פשוטות האוויר שזורם מבחוץ סוחף אחריו את גזי הפליטה (בזמן נסיעה מספיק מהירה)
זה נועד לקרר מעט את גזי הפליטה ממש לפני היציאה על ידי ערבוב עם אוויר נקי שנשאב פנימה על ידי תת הלחץ שנוצר מזרימת גזי הפליטה בפנים. מצ"ב איור. חפש Exaust cooling בגוגל.
http://www.enterthezone.net/techlink/dec_06_techlink_fig5.jpg
למה צריך לקרר את גזי הפליטה?
זה כבר בסוף הצנרת, עוד רגע באויר החפשי.
לפי דעתי זאת התחכמות מסויימת למדד זיהום האוויר הנפלט ממערכת הפליטה.
עברתם בדיוק את התהליך שאני עברתי, בהתחלה חשבתי שזה לשיפור הביצועים, אחרכך מצאתי חומר באינטרנט שאומר שזה כדי לקרר את הפליטה, ואז כששאלתי למה, הגעתי למסקנה שזה לצורך רמאות בבדיקות זיהום אוויר ...
איציק - 4X6ZH
12-06-12, 14:44
זאת גירסה בסיסית ראשונית לתקן יורו 6 שעומד לרדת עלינו בקרוב
במנועי דיזל בגלל תקנים מחמירים לרמות זיהום האויר וסוג הגזים שמותר לפלוט
עולם הרכב מנסה להמציא את הגלגל....
אחת הבעיות שיצרני הרכב מתמודדים היא זרימה חופשית לגזים בצנרת הפליטה .
מסנני החלקקים שיש בחלק מכלי הרכב
או הממרים שעובדים על אוריעה
מערכת הבקרה ( מחשב הרכב ) זקוק לנקודות יחוס ידועות ולחצים מוחלטים לאורך קו הפליטה ( האגזוז )
כל זה על מנת לדעת מתי אפשר להפעיל את מערכת ניקוי הגזים ( לא כל המערכות עובדות כל הזמן )
בקרוב יהיה גם מצערות ביציאה מהאגזוז בדיוק כמו שיש מצערת בכניסה למנוע
יהיה מענין
איציק
איציק, לא הבנתי איך התוספת הזו מסייעת למערכות זיהום אוויר ...
אתה מוכן להסביר?
איציק - 4X6ZH
13-06-12, 14:44
אני לא מכיר את ההסבר הספציפי למערכת שפתחה את השרשור הזה .
אבל אני מכיר את התאוריה למערכות פליטה מהדור החדש
לכן אני מניח שההסבר מתאים גם למקרה הזה
במנועי דיזל חדשים יש עוד מערכת סינון שנמצאת בתוך מערכת הפליטה
בדיוק כמו הקטליזטור שיש בכל רכב
בדיזל בנוסף לקטליזטור
יש גם מסנן חלקיקים ( עוד פילטר גדול שקולט את גרגרי הפיח השחור )
או יש מנועים שיש להם אינזקטור נוסף שמרסס אוריעה ( אמוניאק נוזלי ) לתוך דוד בתוך האגזוז
הכל לטובת סילוק הפיח השחור
הפיח השחור שנקלט במסנן חלקיקים סותם את המסנן וצריך לשרוף אותו ( לנקות את הפילטר )
זאת פעולה שיש לעשות כל הזמן .
אז כשהרכב בנסיעה בתוך העיר זה בלתי אפשרי ( הליכלוך יהיה בתוך אזור מיושב )
לכן מחשב הרכב מחפש מתי אפשר להכניס את המערכת למצב ניקוי
חישוב הצורך נעשה על ידי מדידת לחצים או הפרש לחצים בתוך צנרת הפליטה
כאן יש חשיבות עליונה למהירות זרימת הגזים בצינור הפליטה עצמו
מאחר ובחלק האחורי של גוף הרכב יש תת לחץ סביבתי ( בגלל שגוף הרכב מתקדם מהר ויוצר ואקום בחלק האחורי )
הואקום הזה יכול לשבש את הלחצים שיש בתוך צינור הפליטה של הרכב . מה שיגרום למחשב הרכב לקבל נתונים שגויים על מערכת הפליטה .
כל יצרן רכב \ כל מודל רכב\ כל תקן עולמי מחליט על מערכות שונות ומשונות
וזה מביא אותנו לראות מיכלולים מוזרים על כלי הרכב .
איציק
אני לא רואה איך זה עוזר לרמות בבדיקה. את הפרוב של מכשיר הבדיקה צריך כמובן לדחוף מספיק עמוק לפני הקטע הסופי שבו גזי הפליטה כבר מדוללים...
אולי זה נועד לקרר את גזי הפליטה, פשוטו כמשמעו. בטח יש איזה תקן שמגדיר טמפרטורה מקסימלית מותרת לגזים בנקודה שהם עוזבים את הרכב, ולו רק מהיבטים של מניעת כוויה מהולך רגל שעובר ליד האגזוז (בניגוד למשאיות שבהן האגזוז בגובה) ויכול להיות שמנועים מסוג זה כבר מגיעים לגבול הטמפרטורה המותרת.
אני לא יודע אבל זה הניחוש שלי.
אני לא רואה איך זה עוזר לרמות בבדיקה. את הפרוב של מכשיר הבדיקה צריך כמובן לדחוף מספיק עמוק לפני הקטע הסופי שבו גזי הפליטה כבר מדוללים...
אולי זה נועד לקרר את גזי הפליטה, פשוטו כמשמעו. בטח יש איזה תקן שמגדיר טמפרטורה מקסימלית מותרת לגזים בנקודה שהם עוזבים את הרכב, ולו רק מהיבטים של מניעת כוויה מהולך רגל שעובר ליד האגזוז (בניגוד למשאיות שבהן האגזוז בגובה) ויכול להיות שמנועים מסוג זה כבר מגיעים לגבול הטמפרטורה המותרת.
אני לא יודע אבל זה הניחוש שלי.
היום האגזוז ברוב המשאיות נמוך, בגובה של השילדה.
נגמרו ימי הארובות של הסמיטריילרים.
דוקא עניין הדילול נשמע הגיוני, המדיד לא כזה ארוך, ואם גזי הפליטה מעורבבים עם אויר נקי, זה מיידית מוריד את ה-PPM של החלקיקים.
לא נראה לי שזה מסוגל לגרום לרכב מעשן לעבור טסט, אבל לרכב גבולי זה בטוח יכול לעזור.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.