צפייה בגרסה מלאה : התקנת מוטות גגון מקוריים על דיסקו 98
לדיסקו שלי אין מוטות גגון (שניים אורכיים) המקוריים, ואני רוצה להתקין.
האם מישהו עשה את זה? האם יש בכל גג של כל דיסקו, את התושבות של הגגון (בטח איזה אום המולחם לחלק הפנימי של הגג?)
אמרו לי שיש אבל אני לא רוצה לקלף סתם את הריפוד של הגג, ולגלות שאין שם תושבת פנימית.
אין שום הגיון שלא להלחים בכל הדיסקברים את התושבות האלה, אבל לך תדע עם הבריטים...
אם יש שם תושבת אז צריך לפרק את הריפוד, לקדוח מבפנים החוצה, ואז להרכיב. מישהו עשה זאת? איזה רפד רכב?
בתודה מראש, רמי
נ.ב.: אם מישהו רוצה גגון עריסה בריון לדיסקו (כזה להיי ליפט, ג'ריקנים ושאר דברים כבדים), שלי עדיין למכירה, 700 שקל
היי רמי
לפני כחודשיים פירקתי כאלו מוטות ללקוח.
על המוטות הרוחביים ישנו בורג בכל אחד מהצדיים.
הבורג הנ"ל נכנס לחור בגג ומתחת לריפוד (בתוך הרכב) ישנה שייבה גדולה עם אום שמתברגת לבורג זה.
שים לי כי הבורג האחורי של המוט השמאלי הכי בעייתי היות והאום שלו נמצאת מעל תעלות האוויר של המיזוג האחורי - דבר המצריך ]ירוק של התעלות.
אין אומים מולחמים ואין כלום.
תמצא מוטות כאלו, יש לקדוח חורים מתאימים בגג ולהתאים אומים.
ברגע שיש את המוטות זו לא תורה מסיני :)
אשמח לענות על עוד שאלות
רפי
היי, רפי!
תודה על התגובה. על אילו מוטות רוחביים אתה מדבר? אני מתכוון להתקין רק את שני האורכיים; האם הייתה לך פליטת מקלדת, או שיש משהו רוחבי מתחת לגג?
האם מספיק לשחרר את קדמת ריפוד הגג ואז אפשר להגיע לנקודות הקידוח, או שצריך ממש להוציא את הריפוד מהאוטו?
אני לא רוצה להתחיל בפרוייקט קטן, שיסתיים בטירדה גדולה...
היי רמי
אכן פליטת מקלדת עגומה ביותר :)
התכוונתי לאותם מוטות אורכיים שאתה מדבר עליהם.
אין מנוס מפירוק כל הגג הפנימי של הרכב ובמידת הצורך גם תעלות של המזגן שעוברות בגג.
בסה"כ אלו 4 אומים שיש לסגור אך הדרך אליהם קשה וארוכה.
בברכה
רפי
אכן רפי, פליטת מקלדת עגומה, אך יש פליטות גרועות ממנה!...
אטלפן אלייך בהמשך הבוקר.
ביי ותודה, רמי
shuly@Bolster
18-06-12, 20:09
היי רמי
אני יכול לשאול שאלת תם ?
מדוע אתה רוצה להתקין את מוטות האורך הללו בכלל ?
שולי
רמי קח בחשבון שהעומס המותר על מוטות האורך הוא עד 75 ק״ג בנסיעה על כבישים ו 50 ק״ג בלבד בנהיגת שטח.
בכל מקרה אם תחבר גגון מתכת מסיבי על מוטות האורך ששוקל 20 ק״ג תשאר עם 30 ק״ג להעמסה.
הגגון מיועד לדברים נפחיים וקלים, לא הייתי מעמיס על המוטות המוברגים לגג, ג׳ריקנים של מים וסולר.
מומלץ רק אוהלים, שמיכות, כריות, מזרנים ועוד דברים בסגנון, אבל זוהי בחירה שלך.
לא נעים שיקרע המוט מהגג, הגג הוא מפח בניגוד לשאר הרכב שעשוי מאלומיניום, אמנם חזק, אך שים לב למשקלים.
בהצלחה...
חברים,
אתם גם מבינים וגם צודקים.
אני רוצה את מוטות הגגון רק כדי לקשור אליו מזרוני גומי גדולים, מקסימום צ'ימידאן עם שק"ש וכאלה. כל המשקל הכבד אצלי למטה, בין שני המושבים. אני אפילו לא מתכוון להרכיב עריסה, אלא להניח את הפריטים (הרכים) על הגג עצמו, מוטות האורך זה רק להידוק. היתרון הוא שכאשר לא בשימוש, הם (כמעט) לא מוסיפים גובה ובוודאי לא התנגדות אירודינמית.
גגון עריסה מסיבי קיבלתי עם האוטו, והוא עדיין למכירה60644. עליו אפשר להניח ג'ריקנים והיי ליפט, אבל אני לא צריך.
להערכתי ולפי הפרופורציות בתצלום המצורף, זה משהו כמו 1.10 - 1.20. אנסה להגיע לגגון היום-מחר, למדוד במדויק.
מכל מקום זה הדבר הגדול והמסיבי ביותר, חוץ מגגון מלא, עם שתי המדרגות.
אם אתה יכול להגיע לאיזור רמה"ש, אשמח להראות.
לא מדדתי, אהיה שם מחר ואתן מידות מדוייקות
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.