צפייה בגרסה מלאה : ויברציה חזקה ב-WJ
שלום חברים
אתמול הוצאתי את הרכב לאחר-החלפת תושבות מנוע,החלפת אינג'קטור,טיפול וברקסים.
נסעתי פעמיים בכביש משובש פתאום במהירות של 70-80 בערך התחילה רעידה מההגה והמשיכה בויברציות שמנדנדות את כל הג'יפ תוך כדי נסיעה
במשך מספר מטרים עד שנרגע וחוזר למצב רגיל.
חזרתי לאותה נקודה מספר פעמים בכדי להבין מאיפה זה ותמיד באותו מקום מתחיל באותה צורה.
אם מישהו יכול לעזור אני יותר מאשמח
שבת שלום
תבדוק אם אתה חווה משהוא דומה לזה
http://www.youtube.com/watch?v=vwiv23dLhMY
אם כן יש לך כנראה death wobble (חפש באתר/בגוגל יש טונות של מידע על התופעה). וזה אומר שאתה חייב לגשת למוסך שיודע במה מדובר - דחוף!
אם זה לא הנ"ל, יכולות להיות סיבות שונות שרובן קשורות לחופשים במערכת ההיגוי (תפוחים/מוטות רדיוס וכו')
כמובן ייתכנו סיבות נוספות כגון דרייבשאפט וניגזרותיו, מייצב הגה גמור ועוד.
על סמך המידע שסיפקת אין דרך לדעת מה מאילו (הרכב סטנדרטי?). סביר להניח שמקצוען יידע לאתר את המקור לרעידות לאחר מספר בדיקות פשוטות.
בהצלחה
אבשלום
הי אבשלום,
תודה רבה על העזרה,זאת התופעה בדיוק למה שקורה לי כשאני עובר סוג מסויים של כביש משובש(לא קורה בכל כביש משובש)
הרעידות מתחילות בהגה וממשיכות לאורך כל הרכב למספר שניות עד שנרגע.
אשמח לקבל אינפורמציה איך מתקנים את זה בדחיפות.
תודה ושבת שלום
תבדוק אם אתה חווה משהוא דומה לזה
http://www.youtube.com/watch?v=vwiv23dLhMY
אם כן יש לך כנראה death wobble (חפש באתר/בגוגל יש טונות של מידע על התופעה). וזה אומר שאתה חייב לגשת למוסך שיודע במה מדובר - דחוף!
אם זה לא הנ"ל, יכולות להיות סיבות שונות שרובן קשורות לחופשים במערכת ההיגוי (תפוחים/מוטות רדיוס וכו')
כמובן ייתכנו סיבות נוספות כגון דרייבשאפט וניגזרותיו, מייצב הגה גמור ועוד.
על סמך המידע שסיפקת אין דרך לדעת מה מאילו (הרכב סטנדרטי?). סביר להניח שמקצוען יידע לאתר את המקור לרעידות לאחר מספר בדיקות פשוטות.
בהצלחה
אבשלום
דודו,
ה- DEATH WOBBLE הזה מוכר וידוע בגראנדים מוגבהים.
זה נובע משינויים בזויות של הסרן הקדמי, בעיקר קסטר וקמבר.
ניתן לשפר קצת ע"י הקשחת הפנהרד וביטול חופשים שיש בו (איזה מוט פנהרד יש לך??)
בנוסף, אולי ע"י משחק באורך הזרועות התחתונות הקדמיות (כמובן בהנחה שהוחלפו למתכווננות כחלק מקיט ההגבהה) לשינוי זויות הקסטר ישפר מעט.
בכל אופן, איך שלא תהפוך את זה... תלתן ירוק זה כבר אף פעם לא יהיה...
איל
בולם הגה...
אם לא הוחלף בעקבות ההגבהה חובה להחליפו.
או בזוג בולמים או באחד משובח ( OME למשל..)
דודו
אייל ורמי (GRAND) צודקים.
אבל מטון שאלותיך אני מניח בזהירות שגם אם יש לך חופש איפושהוא במערכת היגוי/בוקסה גמורה או לחילופין בולם הגה גמור - לא תדע בשלב הזה לזהות זאת. ולכן גם מיותר (ומסוכן?) סתם לסבך אותך בהסברים מה ואיפה לחפש. (בעתיד כשתצבור פז"ם על הרכב הכל יהיה יותר פשוט :)
ומאחר וכעת מסתמן שיש לך DW - חשוב מאד שתתקן זאת מקצועית ובהקדם. פשוט מסוכן לנסוע ככה. התיקון ד"א לא חייב להיות יקר בכלל. תלוי איפה הבעיה.
אבשלום
הסרן הקדמי מקורי ?
או שהוחלף לדנה 44?
ראשית תודה לכולם.
לפי בדיקה היום של המוסכניק שלי כנראה שהבורג במוט המייצב "רוקד" זה הסיבה הראשונה שהראו ביוטיוב שגורם לרעידות.
אנחנו מתחילים משם ונתקדם...
איל אין לי מושג איזה מוט פנהרד יש לי...אני בטח אדע בהמשך עם הפז"ם:p
החליפו בולם הגה בוודאות כחלק מההגבה
לגבי הירוק תלתן זאת היתה חויה ללא ספק של כלי מדהים אבל אני חייב לציין שהכייף מהגראנד משתווה אם לא עובר...
הי זיו,
הסרן הוחלף לדנה 44
הסרן הקדמי מקורי ?
או שהוחלף לדנה 44?
אם תוכל לצלם תסרן...
דנה 44 הוא לא מוצר מדף בwj ומעניין לראות אם בוצעו שינויים אחרים במבנה המתלה הקידמי וזויות ההיגוי
אז ככה....
מסתבר שהקיט שהורכב הוא לא קיט מלא( הוחלפו בולמים,קפיצים ובולם הגה).
הוספו רדיוסים,הארכה למוט הפנהרד,בולם הגה טוב יותר וזוית נכונה לסרן- הרעידות הפסיקו!
על הדרך כבר,החלפתי מגנזיום שחורים רוחב 8" שמוציא את הצמיגים החוצה (נאמר לי שזה עדיף מספייסרים).- הג'נטים הישנים למכירה למי שמעוניין:)
ואם כבר אז כבר...החלפתי לטראנספר 242J מצבים 5 כמובן
מסתבר שמקדימה יש דנה 30 ומאחורה דנה 44
מחר הוא נכנס לתיקוני צבע קטנים+פוליש וקס ונקווה שסיימנו את היישור קו הראשון:rolleyes:
הכננת שקניתי עדיין עומדת בצד ואני חושב אם להתקין אותה....
זהו בינתיים תודה לכל החברים שעזרו!!!
מתי יש מפגש אינדיאנים?
שבת שלום
יפה!
כפי שאמרתי לך כשהתחלת לחשוב על WJ... המונה לא מפסיק לדפוק... אבל זה כיף...
(הארכות לבמפסטופים, מנתקי מייצב בניתוק מהיר, מגיני סף, נעילות... והרשימה רק מתחילה...)
תעלה תמונות שנוכל להתרשם מהפירנססה.
איל
הי איל,
אני מתחיל להבין מיום ליום למה היתה כוונת המשורר...
אין ספק שאני רק בהתחלה ו- THR SKY IS THE LIMIT
השאלה הנשאלת מה אני צריך באמת??? ימים יגידו.
תמונות של הפריננססה בימים הקרובים:D
מתי יש מפגש אינדיאנים?
שבוע נפלא
יפה!
כפי שאמרתי לך כשהתחלת לחשוב על WJ... המונה לא מפסיק לדפוק... אבל זה כיף...
(הארכות לבמפסטופים, מנתקי מייצב בניתוק מהיר, מגיני סף, נעילות... והרשימה רק מתחילה...)
תעלה תמונות שנוכל להתרשם מהפירנססה.
איל
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.