PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה בנושא אחזקה בסביבה עוינת

Mingi
29-06-12, 14:28
בשבועות האחרונים מחפש אחר סמוראי...

גר בחיפה באזור ליד הים(בת גלים), האוטו יחנה רוב השבוע באזור החוף החם(בטירוף) הלח(אף יותר), והגרוע מכל - מלוח. כמו כן, אין לי חניה פרטית מה שאומר שסביר להניח שרוב היום בשמש.

ברור לי שזו לא הסביבה הטובה ביותר לשמור על הרכב מפגיעות הסביבה.

האם ישנן המלצות כלשהן לצמצום הפגיעה ברכב? - גירוזים, שימונים, כיסוים ? הכל הולך...
אשמח לשמוע דעתכם.

tooshey
29-06-12, 15:05
בניו זילנד, יש טרקטורים שמכניסים ומוציאים את סירות הדייג מהים.
ראיתי שהדייגים נוהגים למרוח את כל הטרקטור בשומן לוויתן.
את כל הטרקטור מלבד המושב, ההגה, ידית הילוכים ודוושות.

אין לי מושג איפה להשיג שומן לוויתן בארץ...

עוד רעיון, קנה לנדרובר, שמעתי שעשוי מאלומיניום, לא אמור להחליד...
גם הנזילות הקבועות תורמות להגנה מפני חלודה.

מעשית, טיפול שוטף ברכב, שימון קבוע ושימוש קבוע ישמרו על הרכב הכי טוב.

בברכה,טושי

ניר ל
29-06-12, 16:23
טושי, הלכתי לבדוק פעם לנדרובר שחנה ברח' הירקון בת"א במשך מס' שנים , כל מה שהוא לא אלומיניום היה חלוד לחלוטין ותתפלא כמה חלקי ברזל /ברגים/גג וכו' יש שם . חוץ מזה היה אוטו מושלם . אבל כמובן שלא העזתי להתעסק איתו . זה לא שאלומיניום הוא לא קורוזיבי ... בדוק פעם מתחת לשטיח איפה שהרדיאטור חימום נוזל וספר אם נשארה שם רצפה...

החלטה נכונה לקנות סמוראי - החלודה כבר בילד אין והפסד הערך עליו לא יהיה גדול . טיפול מונע אמיתי ע"י ציפוי עמיד לכל הפח , לא יהיה כלכלי וריאלי , בטח לא ברכב ישן וחלוד ממילא. סע, תהנה , תשתדל לרחוץ עם מים מתוקים מדי פעם כדי להוריד את המלח , או שתחסוך את המיים ופשוט תחליף אותו אחרי שנה-שנתיים .

barak4*4
02-07-12, 08:30
בניו זילנד, יש טרקטורים שמכניסים ומוציאים את סירות הדייג מהים.
ראיתי שהדייגים נוהגים למרוח את כל הטרקטור בשומן לוויתן.
את כל הטרקטור מלבד המושב, ההגה, ידית הילוכים ודוושות.
אין לי מושג איפה להשיג שומן לוויתן בארץ...

מדובר על תערובות של כימיקלים, אבל המרכיב העיקרי בה הוא שמן דגים, שעבר טיפול להוצאת הריח האופייני לדגים...
(אגב, זה לא שומן לווייתן, אחת החיות היותר מוגנות בניו זילנד, תעשה את זה ויתלו אותך בכיכר, כשהתליין הוא ראש הממשלה ;)).

יש לי נגרר שנכנס לים כ-3 פעמים בשבוע, אין עליו שום חלודה רצינית, כי פעם בשנה אנחנו מסיידים אותו עם התערובת הזו. השמן בכללותו נקרא פישלין.
אני מחפש ברשת ולא מוצא אותו, אבל יש מוצרים דומים, כמו זה:

http://www.septone.com.au/detail.asp?item_cat=&item_number=356&page_num=6

http://img593.imageshack.us/img593/474/picture20127.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/picture20127.jpg/)

לטעמי, אם לא מדובר בטרקטור או נגרר, זה לא ממש ישים על רכב, במיוחד כשמדובר בחלקי פנים.

אחרי כמעט שבע שנים של מגורים על הים, אני יכול לומר לך שהפתרון היחיד הוא להחליף רכב כל שנה שנתיים, או לרכוש מראש רכב שאתה יודע שיסיים את חייו אצלך בגלל חלודה (כבר היה לי אחד כזה).
למרבה האירוניה, הטרופר שלנו (שנמכר), נקנה במיוחד למטרה של להוריד סירה לים מספר פעמים בשבוע. ציפיתי שירקב למוות אצלנו, אבל בגלל שבסיום כל טבילה בים, הוא קיבל כמה שפריצים של מים מתוקים עם צינור (תחתית, סרנים,ומרכב בלבד), הוא החזיק מעד יופי ולא הראה שום סימנים חריגים של קורוזיה.

שורה תחתונה, רכב שחונה ליד הים יחליד מהר, אין מה לנסות להילחם בזה.

*תוספת בעריכה לגבי הערתו של ניר על כדאיות כלכלית, הפישלין הוא מוצר זול, אם אתה מתעקש, על אף האמור למעלה, אתה יכול להשתמש בו, הוא לא יקרע לך את הכיס.

tooshey
02-07-12, 13:35
ברק
תודה על העמדת דברים על דיוקם. שמן דגים ולא לוויתנים.

בכל מקרה, לי זה לא משנה,דג,לוויתן או צלופח...

כל עוד אני לא נכנס לים והם לא באים לשתות אצלי בפאב... דייני.

בברכה,טושי

-->