חברים שלום!
ברצוני להחליף את הטרופר בנזין שלי.
הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על רכב ליברטי ספורט לימיטד.
קודם כל לגבי אמינות? נסיעה בכביש?נוחות? וכו..
וכמובן גם לגבי נסיעה בשטח.
מה יש לבדוק היטב בבדיקה לפני קניה?
שכחתי לציין שמדובר בבנזין 3.7.
תודה רבה מראש
הליברטי הוא רכב מפנק ונעים לנסיעה. היה כאן לא מזמן דיון וחלק טענו שהליברטי מרגיש נוקשה. אני לא מרגיש כך - הייתי אומר 'הדוק'.
המנוע גדול יחסית לגודל הרכב ונותן תחושה של כוח זמין, המנוע אמריקאי ולכן נותן צליל קצת יותר בשרני ממלוכסני העיניים.
אני מופתע לטובה מרמת הגימור הפנימית והעמידות לאורך הזמן. הבעיה היחידה שנתקלתי בה מאז שהוא אצלנו - מרים שמשה אחורי שהתפורר [ראה שרשור בנושא].
בקטנוניות: הדבילים בקרייזלר מיקמו את לחצני החלונות ליד ידית הגיר ועל הדלתות יש כפתור נעילה - לא אני ולא אשתי מצליחים להתרגל לזה ותמיד כשרוצים לסגור/לפתוח חלון - נועלים/פותחים את הדלת. סידור מטומטם אבל נדמה לי שגם ברנגלר הבא עלינו לטובה זה ככה, משום מה.
החיסרון הגדול שאתה עשוי להרגיש - המעבר מטרופר עשוי לתת לך תחושה של רכב קטן - הוא יותר קטן ויותר צפוף. מאחור עם הילדים [2] זה סביר אבל כשהיא נוהגת ואני יושב לידה, יש לי תחושה של תא קטן מדי [ואני לא גדול במיוחד]. אמנם אני בחרתי בו ואני די אוהב אותו אבל אם זה היה תלוי רק בי, במקום הליבי הייתי קונה את האח היותר גדול - גרנד צ'ירוקי ממודל קצת יותר ישן, אבל היה כאן ווטו מוחלט מצד ההנהלה ["זה גדול מדי"].
לגבי שטח - אודי מזרחי אמר ש-'זה לא ממש ג'יפ' והאמת היא שאנחנו לא 'משתוללים' איתו [בשביל זה יש סופה], הוא לא מוגבה ולא ממוגן אבל מהקטנות שבהן נתקלנו פה ושם יש לו יכולת לא רעה בשטח וככל ג'יפ שבא מארץ האפשרויות - יש אפשרות לשפר אותו עד לרמות קיצוניות וטיול קטן ביו טיוב יראה לך שאפשר לעשות איתו יופי של דברים מפתיעים, שבני הדודים היפנים המקבילים לו בגודל לא כל כך יודעים לעשות.
בדיקת קניה - בניגוד לסופה שהורדתי את הקובץ והלכתי ובדקתי אותה סעיף אחרי סעיף, בליבי פשוט הכנסתי למכון, זה רכב מודרני ועד כמה שהם מסוגלים לבדוק רכב, הם מסוגלים לתת דיאגנוזה גם לגביו...