צפייה בגרסה מלאה : Article: חדשות: גרנד צ'רוקי והפדיחה ב"מבחן האייל" השוודי – הבלגן רק מתחיל
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2587-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%93-%D7%A6-%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%95%D7%94%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%97%D7% 94-%D7%91-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%99%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%93%D7%99-%E2%80%93-%D7%94%D7%91%D7%9C%D7%92%D7%9F-%D7%A8%D7%A7-%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C
נראה לי שמספיק שמיקמו את המשקל לא על הרצפה אלא על המושבים כדי לגרום להחרפה של ההתנהגות של הרכב ... אולי הם בכלל מקמו את המשקל צמוד לתקרת הרכב?
האנשים יושבים על הרצפה או על המושבים?
boaz avrahami
12-07-12, 19:23
לאן נעלמו התגובות הקודמות?
כפי שנימרוד כתב- זה נראה שעשו דוח גולדסטון לגרנד צירוקי.
חיפשתי ביוטיוב מבחנים של אותו המגזין לרכבים אחרים.
כמעט ואין אבל אילו שדווקא מוצגים שם לא נראים טוב בהרבה למעט אלו שבהם הנהג פחות אגרסיבי עם חדות הפניות והאגרסיביות.
לסיכום: לא מדובר במבחן מדעי או אוביקטיבי.
תוצאות המבחן משתנות בהתאם לחדות הטית ההגה או שמירה על מהירות הנסיעה במהלך הבדיקה.
ראיתי פעם סרט שבו ההילקס נכשל במבחן ...
מבחן חרטטה ומגזין בדיחה.
אם הייתה קיימת בעיית התהפכות בדגם כבר מזמן ה NHTSA (רשות הבטיחות בארהב) הייתה מזהירה. הדגם כבר נוסע שנתיים בכבישים.
עושים הכל כדי לפרסם יותר ולמכור יותר גם על חשבון האמת.
בועז התגובות הקודמות לא נעלמו, זה מה נקרא ה"עיתון של מחר"...
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2582
המבחן הזה אינו מדעי ולא משמש לצורך שום דירוג או ציון בטיחות, אבל... מסתבר שיצרני הרכב מאוד חוששים ממנו.
מרצדס A קלאס דור ראשון התהפכה במבחן הזה ב-1997, מה שגרם למרצדס לעצור את הייצור ולדחות את תחילת השיווק עד שתוכננה מערכת המתלים מחדש. הנזק המצטבר - מאות מיליוני דולרים. אותו סיפור חזר על עצמו עם הסמארט, שנכשלה גם כן במבחן הזה.
יש המון אנשים (שהם מין הסתם לא חובבי רכב) שעבורם דו"ח בדיקה של מגזין כזה, שהוא לכאורה נטול אינטרסים ואובייקטיבי, הוא אשכרה תורה מסיני. הם לא ירכשו רכב שקיבל ביקורת שלילית במגזינים הללו.
לכאורה - איזה אינטרס יש למגזין צרכני לרמות במבחן עד כדי גרימת התהפכות מפוברקת, השמדת רכב מבחן וסיכוי לפגיעות בנפש, רק כדי להכפיש דגם רכב מסוים? להסתכן בפציעה של חמישה אנשים בהתהפכות רק בשביל זה?...
כל מי שהתהפך פעם יאשר לכם שמצב של התהפכות זה משהו שמגיעים אליו מאוד בקלות, אבל לעולם לא תדע איך תצא מזה אחר כך... ואני לא רואה שנהג הניסוי או מישהו מהנוסעים שלו חובשים שם קסדות וקשורים ברתמות או משהו דומה. כל זה לכאורה. בפועל, לכו ותדעו. בשנים האחרונות, הפוליטיקלי-קורקטיות השוודית כבר הוכחה לא פעם ולא פעמיים כבלוף אחד גדול, ולא ניכנס כאן לאיזכורים על פוליטיקה ולעויינות התהומית והלא מוסברת של חלק לא קטן מהאירופאים לכל דבר אמריקאי (וישראלי, אבל זה כבר עניין שונה לגמרי). לדעתי האישית - המגזין ניסה להעלות את עצמו לכותרות (הפעם על חשבון הגרנד צ'רוקי) וכנראה הצליח...
מעקב ברשת אחרי הפרשה הזו ואחרי הפרשנויות על ההתבטאויות של אותו איטלקי בכיר בקרייזלר (ששיכת היום לפיאט, למי שלא זוכר) מעלה שחלק לא קטן הפרשנים משוכנעים שהעניין רק בתחילתו, ושפיאט-קרייזלר מתכוננים לדרוס את טקניקנס-ווארלד באמצעות תביעה עסיסית.
boaz avrahami
13-07-12, 14:14
לכאורה - איזה אינטרס יש למגזין צרכני לרמות במבחן עד כדי גרימת התהפכות מפוברקת, השמדת רכב מבחן וסיכוי לפגיעות בנפש, רק כדי להכפיש דגם רכב מסוים? להסתכן בפציעה של חמישה אנשים בהתהפכות רק בשביל זה?...
כל אדם באשר הוא אינו אובייקטיבי.
לכל אחד יש אהבות והעדפות. אפילו לכתבי ג'יפולוג האגדיים :-)
על כל אלו ניתן להוסיף טובות הנאה גלויות וסמויות ואינטרסים כלכליים כתוצאה נניח מפרסום וכמובן חברויות כאלו ואחרות.
זו גם הסיבה שרכב.מוצר מסויים יכול לזכות לביקורות אוהדות בכתבה אחת וקוטלות באחרת.
רק מבחן שמבוצע בתנאים מדעיים סטריליים הוא אכן אמת מידה שיש להתחשב בה מבחינתי.
כל השאר מסקרן ושווה התייחסות אבל לא תורה מסיני.
ללא ספק זה יגרום לקרייזלר נזק ונזק תדמיתי ואני חושב שתביעה מצידם בהחלט נדרשת..
כתבתי גם בכתבה הראשונה. איל לא אייל. יו"ד אחת.
(אין לקחת תגובה זו יותר מדי ברצינות, בדיחה אישית שמצחיקה רק אנשים שקוראים להם איל על שם החיה ולא אייל על שם התכונה - נא לגגל להרחבת האופקים).
ולעניינינו, לא נראה לי שבכוונה המגזין רצה להכשיל את הרכב, כן נראה לי שהם פישלו בהעמסה (בפעם הראשונה) ועכשיו לא יכולים לרדת מהעץ.
מצד שני כולנו ניזונים רק מהתקשורת ולכן את האמת (אלא אם יש כאן מישהו בפורום שבסוד הענינים), לא נוכל לדעת. (כמו שבכל העולם "יודעים" בוודאות שאנחנו עם כובש אכזר שרוצח ילדים, אונס בחורות ומטיל פצצות של טון על בתי ספר).
כל אדם באשר הוא אינו אובייקטיבי.
לכל אחד יש אהבות והעדפות. אפילו לכתבי ג'יפולוג האגדיים :-)
על כל אלו ניתן להוסיף טובות הנאה גלויות וסמויות ואינטרסים כלכליים כתוצאה נניח מפרסום וכמובן חברויות כאלו ואחרות.
זו גם הסיבה שרכב.מוצר מסויים יכול לזכות לביקורות אוהדות בכתבה אחת וקוטלות באחרת.
רק מבחן שמבוצע בתנאים מדעיים סטריליים הוא אכן אמת מידה שיש להתחשב בה מבחינתי.
כל השאר מסקרן ושווה התייחסות אבל לא תורה מסיני.
ללא ספק זה יגרום לקרייזלר נזק ונזק תדמיתי ואני חושב שתביעה מצידם בהחלט נדרשת..
מצטער בועז אבל לא מסכים עם דעתך.
עם כול הכבוד למבחנים בתנאים מדעיים, בסוף הרכב ננהג ע"י אנשים שונים ובכביש שאינו מעבדה.
סה"כ המבחן דיי עיקבי לכול רכב. וזאת ע"י הצבת הפילונים במרחק זהה, מהירות כניסה למסלול זהה.
מה ששונה זה מהירות הפניית ההגה.
תסכים איתי שגם כול אחד מאיתנו מגיב ברפלקס שונה למצב פאניקה. לכן אין מה לנסות לבנות מכונה שתבצע הפנייה במהירות זויתית נתונה.
שורה סופית, כמו שכתבתי בעבר,
אם אני צריך לקבל החלטה במה אישתי תשנע את הילדות, בוודאות אבחר במתחרים ולא בגראנד צ'ירוקי.
אגב, אל תחשבו שזה מצב הזוי (פעולת התחמקות כזאת), אצלי לא קופצים אילים לכביש. אבל, חזירי בר, כן....(פגשתי כבר חזירון עם השברולט).
רענן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.