צפייה בגרסה מלאה : רצועת הרמה במקום כבל מתכת על כננת???
במסגרת הראש הדפוק שלי-הפרויקט הקרוב הוא כננת=אז בשביל מה הכותרת?
בעבר הרחוק בעבודתי על הים היינו מרימים או גוררים חפצים עם כננת שבמקום כבל היה לה חבל מיוחד או רצועות בד מסיבי
וזאת בשם הבטיחות-כאשר חבל או רצועה נקרעת המטען נניח נופל-כאשר כבל פלדה נקרע הוא מקבל טוויסט באוויר ויכול בדרך לערוף בני אדם-וכבר היו אסונות-
בקורס שאני עושה לאחרונה-יש איסור להשתמש בכננת מהסיבה הזו-
אני אישית לא אוהב כבלים פלדה-היה לי מספיק מהם בחברת חשמל
והשאלה הגדולה
מאחר ואני מתכונן להתקין כננת-האם מישהו כאן נתקל בכננת עם רצועת גרירה ולא כבל מתכת?
אני מודע שאני מקצר מרחקים
נא להתחיל במתקפה
יוסי
במסגרת הראש הדפוק שלי-הפרויקט הקרוב הוא כננת=אז בשביל מה הכותרת?
בעבר הרחוק בעבודתי על הים היינו מרימים או גוררים חפצים עם כננת שבמקום כבל היה לה חבל מיוחד או רצועות בד מסיבי
וזאת בשם הבטיחות-כאשר חבל או רצועה נקרעת המטען נניח נופל-כאשר כבל פלדה נקרע הוא מקבל טוויסט באוויר ויכול בדרך לערוף בני אדם-וכבר היו אסונות-
בקורס שאני עושה לאחרונה-יש איסור להשתמש בכננת מהסיבה הזו-
אני אישית לא אוהב כבלים פלדה-היה לי מספיק מהם בחברת חשמל
והשאלה הגדולה
מאחר ואני מתכונן להתקין כננת-האם מישהו כאן נתקל בכננת עם רצועת גרירה ולא כבל מתכת?
אני מודע שאני מקצר מרחקים
נא להתחיל במתקפה
יוסי
מיוסי ליוסי אספר לך כי אתה ״מתפרץ לדלת פתוחה״...
אמנם כננת שמושכת עם רצועה לא ראיתי, אבל מזה מספר שנים שיש בשוק כבל כננת שאינו ממתכת. כבל סינטטי, עם קוולר, או בלי.
תגגל synthetic winch line. ותמצא פתרונות רבים
ו.. אתה לא דואג לשוא.
צריך כננת למשוך פרחחים שחנו לך בחניה?...אפשר עם רצועה...
הכבל הסינטטי הוא...אה...לא זול, ובדרך כלל טווח החיים שלו די קצר. צריף להגן עליו מהכול, כולל עצים אבנים שמש,אוזון מים בוץ ומה לא.
בכלל עדיף להשתמש בו רק כשצריך ובסוף הטיול להוריד אותו מהכננת ולאחסן בבית במקום קריר ויבש,
אם כול זה נשמע לך אטרקטיבי...לך על זה, רק אל תצפה לטווח חיים של כבל פלדה זול ופשוט.
יוסי מיוסי
גם לכבל הסינטטי יש מקדם קריעה במתח
כאשר הוא נקרע הוא מצליף לצדדים
רצועה מתוחה כאשר היא נקראת אין את אפקט ההצלפה
בזמנו בצוות באגף הביצוע בחברת חשמל היינו אמורים בשבת להרים שני דוודים לגובה מסויים(25 מטר)ולעגן אותם על גג-
במשך שבועיים בדקנו מקדמי סיכון -ובסוף הוחלט שהדוודים יורמו ע"י רצועות ולא כבלים(שהיו על המנופים)זה היה כאב ראש נוראי לכל הגורמים אך אני הקטן שהיה אמור לקבע את הדוודים לא וויתרתי(כנ"ל מנהל העבודה שלי)
העבודה אכן בוצעה וללא נפגעים עם מקדמי בטחון הזויים-אכן אחת הרצועות נקרעה-אך היו לנו מקדמי בטחון-
כמה שנים קודם לכן נערף ראשו של מורי ורבי יונה לרר איש קצ"א מהנפת דוד ללא רצועות אלא עם כבל
ומאחר ולי נמאס מבתי חולים הן לעצמי והן לבקר חברים אני לפחות בשבילי מחפש פתרון
תודה
יוסי
צריך כננת למשוך פרחחים שחנו לך בחניה?...אפשר עם רצועה...
הכבל הסינטטי הוא...אה...לא זול, ובדרך כלל טווח החיים שלו די קצר. צריף להגן עליו מהכול, כולל עצים אבנים שמש,אוזון מים בוץ ומה לא.
בכלל עדיף להשתמש בו רק כשצריך ובסוף הטיול להוריד אותו מהכננת ולאחסן בבית במקום קריר ויבש,
אם כול זה נשמע לך אטרקטיבי...לך על זה, רק אל תצפה לטווח חיים של כבל פלדה זול ופשוט.
אחרי שתראה כבל פלדה שניתק וחותך כמו חמאה לוח פלדה בעובי של 75 מ״מ המושג ״זול״ יקבל משמעות אחרת. אז נכון שלא היה מדובר בסתם חילוץ ובוודאי לא של רכב 4x4 , אבל יש לקחים שאני מעדיף ללמוד רק פעם אחת בחיים...
ולהבנתי גם כבל 8 מ״מ יגרום לנזק לא קטן ...
מסכים לחלוטין שכבל סינטטי יקר לרכישה, יקר לאחזקה.
ג'ו
אני מכיר את הכבלים הסינטטיים כבר הרבה שנים
דמיין לך את הסנריו הבא:
איש נגרר מאחורי סירה-מתקדם למקפצה(כמובן עם ג'מפרים -מגלשים מיועדים לקפיצות)
לוקח זווית גישה-מותח את עצמו מהסירה להכפלת מהירות-עולה למקפצה-ובקיק(יישור הרגליים)נקרע חבל הסקי-
והאיש הצעיר נמרח על המקפצה ונורה כמו טיל אוילנשפיגל היישר לשמיים-מיותר לציין שהוא בילה כמה ימים בפוריה-ומיותר לציין שזה הייתי אני
לכן אני מחפש פתרון של כננת עם רצועה
קפיש?תתחיל לחפור במקורות שלך בבקשה
יוסי
ראיתי גם ראיתי, וכשמשתמשים בציוד הנכון (שמיכות עופרת) ועובי (ואכות) הכבל מתאים לעומס הסיכוי לכשל או-ו לפציעה קלוש
כרגיל, מאשימים את ה HARDWARE ולא את המשתמש...אה, מקדם הבטיחות שונה לגמרה בין הרמה למשיכה.
יוסל..
מה שאתה מתאר סטנדרטי
השימוש ב"חבל" פג תוקף, כמו שאמרתי, הטווח חיים שלהם מוגבל
פעם באוקלהומה בחור ניסה לחלץ את עצמו והכבל הסינטטי נקרע תוך שניות, ג'יפ אחר חילץ אותו עם כבל פלדה בקלות
שאלתי אותו מתי קנה את הכבל, ענה : לפני כשנתיים למה?
עניתי לו....חם..חם בטקסס.
1,300-1,400 שקל לכבל סינטטי ולא מחזיק שנתיים?.....
הבנתי. אני נשאר עם כבל פלדה רגיל, וזורק עליו שמיכה או משהו.
יוסי - אתה מכיר בטח מפעם את ה capstan winch
שנועדה בדיוק לזה - משיכה או הרמה בעזרת חבליo ולא כבל מתכת.
יותר קשה למצוא - אבל עושה בדיוק מה שאתה רוצה.(אם מדובר במשקל לא גדול)
http://www.youtube.com/watch?v=AUr3TK577MA&feature=related
http://www.ebay.com/itm/Portable-Capstan-Rope-Winch-with-Honda-engine-NEW-/190701495882?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c66b1e64a#ht_500wt_951
,
לדעתי אתה היסטרי לחלוטין . גם אני מכיר מישהי שקיבלה כבל פלדה לפרצוף בתאונת סקי כבלים , זה לא ימנע ממני להשתמש בכננת. שימוש זהיר עם ציוד תקין , ללא קהל שמתקבץ בסביבת הכבל לא מהווה בעיה וסיכון . רוצה דווקא חילוץ ברצועות - השתמש בכבל קצר (שיעבוד בתחום היעיל של הכננת) שגם אם יקרע לא תהיה לו אנרגיה מספיקה כדי לגרום נזק ושרשר אותו לרצועה ארוכה ככל שתחפוץ .
אמיר
בדיוק כך עבדנו על הים רק עם כננות גדולות יותר
חשבתי על כך ויש פתרונות יפים-אך אני לא נרגע מהרעיון של כננת רגילה ולהזין בה רצועה במקום כבל פלדה או סינטטי
יש לי מטרה מסוימת לכך -ולהארכה של רצועה ממש אין בעיה לחבר כמה-כך שאורך אינו מהווה בעיה
תודה על הסרט וההפניה לאיביי
יוסי
יוסקה'
אתה יכול ללכת לאדם שמכין רצועות לפי אורך... יש לו את הרצועה שאתה מכיר (צהוב כחול ירוק חום אדום לפי הטונאז') והוא יכול לתת לך רצועה באיזה אורך שתרצה...
שים לב שאתה רוכש רצועה עם תקן ובדיקה (בסוף מצמידים לך תגית ברזל לרצועה שמעידה על כך)
במקצוע של החברה המשפחתית שלי, אין מקום לספק ולכל פרוייקט אנו קונים רצועות לפי תקן, מה גם שמפקחים דורשים זאת. אבל הפעם אני לצידם:) להרים חתיכות של 30 טון זה לא צחוק
יקירי
כמו שאני מקפיד על פתק בקופסא צבאית
כך אני מקפיד על תקן
אין לי בארסנל שלי שום כלי עבודה שלא עבר אישור מכוני תקנים-בעיקר גרמניים ימח שמם
יוסי
סופת המדבר
14-07-12, 15:34
סתם משהו שחשבתי עליו עכשיו..
אם במקום לשים כבל שמים שרשרת באורך של נגיד 10 מטר
מה יקרה במקרה של קריעה ?
יוסי, מעבר ליתרונות/חסרונות /העלות של סינטתי מול פלדה - אם תשחיל רצועה רחבה לגלגלת מכפילת כח- היא לא תסתובב
ניר יקירי אינני היסטרי
אני צריך את זה למשהו ייעודי וכבל פלדה או סינטטי לא בא בחשבון
צביקי-אינני צריך מכפילי כח --הכננת לא תעבוד ככננת רגילה אלא יותר כווינץ' ימאיפשוט במקום ללפף רצועה על תוף(גלגל עם שקע)ולמוח ידנית
אני רוצה לנצל את כח הכננת-למשל להפוך סלע או אדנית רכבת או רכב או את הדירה של השכן-חלילה לא לגרירה או משיכת רכב שקוע בחול
אני חייב להמנע מגיצים ו/או בקריעה של כבל שנמצא במתח
יוסי
יוסי , נערך לתרגולת יחפ״ץ ?
http://www.northerntool.com/shop/tools/product_122116_122116
שגיא אני צריך דחוף איש לבניית דקים דבר איתי
ג'ו זה בדיוק הכננת המבוקשת אני אבדוק באם לא אצליח למצוא בארץ נראה איך אני מטפל בזה דרכך
תודה
יוסי
יוס מה רע לך בפלאשינצוק ?
יוסי, אם אתה לא נרגע מכננת רגילה כפי שכתבת ואם אלו הדרישות שלך ואם הבנתי אותך נכון.
חבל סנפלינג עם מינימום אלסטיות,עומס סטנדרטי 2250 ק"ג [כידוע, יש הרבה סוגים] לדעתי יספק את הדרישות.
רציתי גם לכתוב לך על פלשינצוק...אבל איזה גלדיאטור אחד הקדים אותי....
עידו לוריה
14-07-12, 22:57
יוסי גם בתחום הכבלים יש כאלו שמיועדים לכננות ויש שלא כמובן שאלה שכן הם גם פחות מצליפים , זה לא אומר שלא צריך להשתמש אתם עם כל האמצעים כנגד הצלפה .
עידו
ראשית אבקש להבהיר
אני מאוד מיומן בשימוש בכננות, פלשנצוקים ךליברים,הזזת מכונות דפוס השוקלות טונות רבות,חילוץ סירות ומשאות בים,רכבים ממים-בוץ-חול- ומה לא
ומיומנות מיוחדת במשיכת דוממים ע"י תוף מסתובב וחבל לקשירת אוניות לרציף---
השאלה שבכותרת נובעה מחוסר מידע וידע לגבי כננת עם רצועה ,את הכננות עם כל סוגי הכבלים מתכת/ניילון וכו' אני מכיר
ג'ו העלה לכאן בדיוק את הכננת שאני רוצה-המתאימה למשקלים שאני צריך לשנע במידת הצורך--ולשם מה?
למנוע פגיעה מקרית בסובבים אותי בזמן העבודה עם כננת --לאותן מטרות מסוימות שציינתי באחת התשובות למעלה
עידו--אכן כרגיל אתה צודק ולכן אני פוסל את השימוש בכבלים רק לאותה מטרה שאני צריך ולא למטרות אחרות כמובן
יש כבלים מצויינים שעומדים בכל תיקני הבטיחות האפשריים-למטרה שלי זה לא מספיק כי נכנסים לי יותר מידי משתנים
על גג הבית אני מתכנן להרכיב כננת רגילה עם כבל רגיל ואין לי כל בעיה עם זה-גם לרכב החדש שיהיה לי בעזרת אל הסבלנות תהיה מקדימה כננת רגילה ומאחור כננת יעודית כפי שכתבתי בכותרת
חברים אתם חושבים שאתם שרוטים? לי יש תעלה לא שריטה:p
יוסי
ראשית אבקש להבהיר
אני מאוד מיומן בשימוש בכננות, פלשנצוקים ךליברים,הזזת מכונות דפוס השוקלות טונות רבות,חילוץ סירות ומשאות בים,רכבים ממים-בוץ-חול- ומה לא
ומיומנות מיוחדת במשיכת דוממים ע"י תוף מסתובב וחבל לקשירת אוניות לרציף---
השאלה שבכותרת נובעה מחוסר מידע וידע לגבי כננת עם רצועה ,את הכננות עם כל סוגי הכבלים מתכת/ניילון וכו' אני מכיר
ג'ו העלה לכאן בדיוק את הכננת שאני רוצה-המתאימה למשקלים שאני צריך לשנע במידת הצורך--ולשם מה?
למנוע פגיעה מקרית בסובבים אותי בזמן העבודה עם כננת --לאותן מטרות מסוימות שציינתי באחת התשובות למעלה
עידו--אכן כרגיל אתה צודק ולכן אני פוסל את השימוש בכבלים רק לאותה מטרה שאני צריך ולא למטרות אחרות כמובן
יש כבלים מצויינים שעומדים בכל תיקני הבטיחות האפשריים-למטרה שלי זה לא מספיק כי נכנסים לי יותר מידי משתנים
על גג הבית אני מתכנן להרכיב כננת רגילה עם כבל רגיל ואין לי כל בעיה עם זה-גם לרכב החדש שיהיה לי בעזרת אל הסבלנות תהיה מקדימה כננת רגילה ומאחור כננת יעודית כפי שכתבתי בכותרת
חברים אתם חושבים שאתם שרוטים? לי יש תעלה לא שריטה:p
יוסי
עכשיו כשהבנתי לאיזו מטרה- יש כאלו בל.כ בגדלים שונים.אפשר לראות בסככת התצוגה. מחיר,איכות,תקן , [בדגש על האיכות המפוקפקת של מוצרי אוכלי האורז]לא ידועים לי.
צביקי
הייתי היום בל,כ,
יש להם מיגוון יפה של כננות למיניהן(ובלי כל קשר מצאתי שם דברים יפים ונפרדתי מכמה שקלים)
ואכן יש כננת עם רצועה(מתאים לטריילר של סירה או אופנוע ים) אבל היא ידנית
לא מצאתי כזו חשמלית-
יש לי סבלנות בסוף או שאמצע כאן או שאני אשגע את ג'ו
יוסי
.אה, מקדם הבטיחות שונה לגמרה בין הרמה למשיכה.
אפשר, פעם אחת ולתמיד, להבין מה ההבדל במקדמי הבטיחות, ולמה יש הבדל?
רק שאני אבין - יש הבדל בין רצועה למשיכת טון (נניח שהוא לא שקוע בבבוץ ולכן לא שוקל יותר מטון) ובין רצועה להרמת טון?
...וסליחה יוסי שהסטתי את הדיון...
וודאי שיש...
אני מניח שאתה יכול לדחוף יותר ממה שאתה יכול להרים.... רכב לדוגמא אתה יכול לדחוף, כמובן שיש לו גלגלים ומייסבים אבל אתה ממש לא קרוב ללהיות יכול להרים אותו. כנ"ל רצועות
רצועת הרמה של 5 טון תוכל לגרור יותר מ5 טון... רצועת גרירה של 5 טון תוכל להרים פחות מ5 טון
כוח המשיכה של כדור הארץ שאינו כזה רלוונטי למשקל נגרר לעומת מורם.
עידו לוריה
15-07-12, 21:28
זה נשמע כמו מה יותר כבד טון נוצות או טון ברזל .
טון בהרמה זה אותו טון במשיכה .
מה שגו' דיבר עליו זה מקדם הבטיחות ועל זה תשאל אותו כי אני לא מבין בזה .
עידו
גלדיאטור - תודה.
מדבריך עולה כי רצועת משיכה (גרירה) של 5 טון, בעצם אמורה למשוך הרבה פחות מ- 5 טון. האמנם?
האם רצועות הגרירה שקניתי אמורות לגרור 5 טון או לגרור רכב ששוקל 5 טון?
שוב עבדו עלי :-)
זה לא עולה מדברי....
אני לא ממש מכיר רצועות שנקראות רצועות גרירה(אולי בסלנג)
רצועת גרירה של 5 טון, מהגיון אמורה להחזיק עד מתח של חמישה טון ואז להיקרע. וודאי יש לה עוד מקדם בטיחות.
טלסקופ ערב טוב
שאלת ושעלת יפה
ולכן גם היתה הפתיחה של השרשור כפי שפתחתי רק שלא הבהרתי הכל
בהרמה אנו מרימים משקל נטו ויש לכך רצועות או כבלים מתאימים-מקדמי הביטחון הם תנודות מרוח ממונט המשקל משתנה בהתאם לזוית הטלטול וזה משפיע על כושר ההרמה
לעומת זאת בגרירה יש לנו מקדם חיכוך-רצועה של 5 טון תמשוך רכב עם גלגלים משוחררים דהיינו מתגלגלים-אפקט הטנז' הינו בעצירת הנגרר
אך עם רכב או גוף שמשקלו 5 טון שקוע בבוץ רצועת 5 טון יכולה שלא לעמוד בעומס הלחץ המופעל עליה ואז יהיה לנו שבר או קרע או נתק
האם הסברתי די טוב?אם לא המשך לשאול--בכל אופן זו תורה שלמה עם טבלאות של מקדמי בטיחות שיטות ונהלים שנכתבו ממש בדם
קיבלת רק תמונה כללית
יוסי
לא סתם פרקתי את הכננת שהיתה על הסופה.
כל העניין הזה נראה לי סכנת נפשות.
לסיכומו של ענין- רצועת גרירה 5 טון, אמורה להניף באויר 5 טון ולכן תחלץ בקלות ג'יפ ששוקל 2 טון בממוצע, בהנחה והוא "מונח" על הכביש ולא שקוע בבוץ (אז מקדם החיכוך גבוה יותר). האמנם?
זה לא עולה מדברי....
אני לא ממש מכיר רצועות שנקראות רצועות גרירה(אולי בסלנג)
רצועת גרירה של 5 טון, מהגיון אמורה להחזיק עד מתח של חמישה טון ואז להיקרע. וודאי יש לה עוד מקדם בטיחות.
יש רצועות לגרירה-TOWING STRAPS
ויש להרמה-LIFTING STRAPS
רצועה שנועדה לגרירה יש מקדם בטחון X3, נגיד שכתוב עליה 5 טון, אז היא צריכה (בתאוריה) להקרע ב15 טון כוח משיכה.
ברצועות הרמה- המקדם יותר גבוה (לא זוכר את המספר המדוייק)
כול זה בתאוריה לרצועה חדשה אכותית, במציאות רצועה משומשת שבילתה באלמנטים תהיה יותר חלשה ממה שכתוב.
יובי
ראשית אני במקומך הייתי מחזיר את הכננת למקומה-בעבודה נכונה עם מקדמי בטיחות זה כלי עבודה מצוין למטרות שאליו הוא קיים
להניף באוויר צריך מנוף וזה אין לך
כאשר אתה מושך רכב מבוץ עם רצועה נוצר משקל עודף על המחלץ-כאשר עם כננת המשקל נבנה אחרת על שטח פני הרכב המחלץ
כאשר אתה כותב על חילוץ תפרט
הרמת רכב מהכביש שונה מגרירת רכב בכביש-לגרור רכב בכביש אסור עם רצועה-למעשה אסור בכלל באם אין לך רישיון גרירה
ניתן להתחכם עם מוט גרירה באם יודעים לקשור אותו לרכב הנגרר-ופירוט בטח לא פה בפרהסיה
יוסי
טרם נתקלתי במצב שלא הצלחתי להחלץ ממנו עם רצועה. ברור לי שלכננת יש יתרונות רבים, לדעתי בעיקר בנסיעה לבד (נדיר ביותר אצלי), אך במקרה שלי החלטתי לוותר על התענוג.
הכננת כשלה לי פעמיים ברגע קריטי (פשוט לא עבדה), ולאור סיפורי הזוועה על חיתוך המפעילים (מעניין כמה אמת יש בסיפורים הללו), החלטתי להוריד 50 ק"ג מהמשקל של הסופה.
עבודה נכונה עם מקדמי בטיחות היא בעייתית - מעולם לא עברתי הדרכה, אני לא יודע מה לבדוק מבחינה מכנית ואין לי מושג לגבי מקדמי הבטיחות (מושכים את הכבל, מחברים לרכב התקוע, מתפללים ומגלגלים...לא?).
יובי, הגזמת. גם נהיגה בשטח היא סוג של לקיחת סיכון, אז מה, אתה לא מטייל?
תתחיל מזה שהכננת שלך לא בגדה בך - היא פשוט לא היתה תקינה. כננת לא תקינה = לא פועלת = היא באמת משקולת מיותרת על האוטו.
כננת תקינה וידע בהפעלה נכונה שלה, מגדילים מאוד את האפשרויות שלך ואת הבטחון שלך בשטח.
אז לא צריך להתפלל.
כל מה שקשור בחילוץ - מקדמי ביטחון, נהלי עבודה נכונה עם רצועות/כננת וכו', אלה דברים שעבור מי שנוהג ברכב שטח לא רק אפשר ורצוי -אלא לטעמי אפילו חובה - ללמוד, או לפחות להתעניין, לקרוא ולצבור ידע. כי מי שמטייל גם ייתקע ויצטרך לחלץ. וזו לא שאלה של "אם" אלא רק של "מתי" ו"איפה" (איפה - תמיד במקום נידח, במזג אויר חם מאוד או קר מאוד, בלי קליטה בסלולרי, כשבאוטו יושבים גם אשה עצבנית וילד צורח. חוקי מרפי אקטואליים מתמיד בכל מה שקשור לתקיעות וחילוצים).
אז איפה לומדים?
קורס החילוץ הצבאי בבה"ד 20 הוא הסמן הימני - הכי מקצועי כיום בישראל. אלא שהוא לא זמין לרובנו וממילא אנחנו לא הולכים לחלץ טנקים הפוכים.
יש גם את הקורס המאוד מקצועי של היחפ"צ, אבל לא כולנו רוצים/יכולים להתנדב שם, ולטעמי גם לא צריך עד כדי כך. אנחנו לא מושכים משאיות הפוכות בכביש 6.
אני חושב שכדאי להתחיל בחומר כתוב - "ספר החילוצים" של אבירם ברקאי כולל כמעט כל התורה, תמונות, איורים והסברים ברורים על כל סוגי אמצעי החילוץ, יתרונותיהם וחסרונותיהם, כולל חישוב מקדמי ההתנגדות שמפעיל רכב ששקוע בחול, בוץ וכו'. נהלי עבודה נכונה ובטוחה עם אמצעי החילוץ - כננות, רצועות, כבלים, מכפילי כוח, עוגנים וכו'. כתוב בשפה בהירה, הסברים קלים ומובנים פרי נסיונו של מי שלפחות בעיני הוא המדריך מס' 1 בתחום הזה. פשוט ספר מומלץ לכל ג'יפאי.
טרם נתקלתי במצב שלא הצלחתי להחלץ ממנו עם רצועה. ברור לי שלכננת יש יתרונות רבים, לדעתי בעיקר בנסיעה לבד (נדיר ביותר אצלי), אך במקרה שלי החלטתי לוותר על התענוג.
הכננת כשלה לי פעמיים ברגע קריטי (פשוט לא עבדה), ולאור סיפורי הזוועה על חיתוך המפעילים (מעניין כמה אמת יש בסיפורים הללו), החלטתי להוריד 50 ק"ג מהמשקל של הסופה.
עבודה נכונה עם מקדמי בטיחות היא בעייתית - מעולם לא עברתי הדרכה, אני לא יודע מה לבדוק מבחינה מכנית ואין לי מושג לגבי מקדמי הבטיחות (מושכים את הכבל, מחברים לרכב התקוע, מתפללים ומגלגלים...לא?).
סיפורי הזוועה על "חיתוך המפעילים" אמיתיים לחלוטין. לא רק בעבודה עם כננת. גם בריתוק יתר של מטען בארגז משאית [למשל] באמצעות כבל פלדה= מיתר מתוח להתפקע זה עלול לקרות . [במקרה שלי -הצליף מס' ס''מ לפני האף] כל זה לא צריך לרפות את ידיך לשימוש באמצעי החילוץ המופלא הזה לאחר קבלת הדרכה מהאיש הנכון,בעל הנסיון בנושא.
יובי
תראה כננת זה מסוכן
לנהוג בכביש זה עוד יותר מסוכן
קרא את מה שכתב דרור ואת החיזוק של צביקי
ולגבי אסונות?לא זו לא אגדה וכתבתי על כך כאן בשרשור הזה
גם לי יש את הספר של אבירם-הוא מצויין
יש לי את אינדקס החילוץ הימי של האדמירליות הבריטית אך אני חושש שלא תוכל להתמודד איתו-והוא גם מאוד מאוד כבד
קרא את הספר של אבירם
אחר כך דבר איתי ואולי אלמד אותך דבר או שניים
ואם אם מחליט בסוף לא להרכיב את הכננת חזרה לסופה -אני אשמח לשחרר אותך ממנה לטובת הסופה שעוד אין לי(בינתיים רק בנתיים)
יוסי
יוסי., אני כבר לא מדבר על סתם רצועת ריתום מגומי מזוי.. שהשתחררה מגגון החיפושית דוך לעין [ מגן השלושה- אקספרס לפוריה]
צביקי
ואני כבר לא מדבר על קורה של טון וחצי שהשתחררה מצד אחד במנוף והצלחנו לתפוס את הכבל ושלח 3 עודי ח"ש לבית חולים
אני מדבר על זה שלא שמת לב שכתבתי שתהיה לי בקרוב סופה
לא ספה
לא סופי אותה כבר לא ראיתי 30 שנה
אלא ג'יפ סופה--לא מתחזים כמו הג'ימי שלי או כל מיני חברות יפנזיות או ייקייות
הכלב בעצמו
אם אתה מסוגל לעלות לרכב שלך ולהעלם אי שם בצפון-אז החברה שלך החליטה שגם היא ואני צריכים להעלם ככה והסברתי לה שיותר כיף עם חלון מורד ולא איזו
שמשה דבוקה לרכב--אני מרעיל אותה בג'יפאות וכל מיני שמנים וגריז וקשירות חילוץ
אך האמת ששני אנשים כאן הצליחו לגרום לה לחשוב ג'יפאות
דרור שבתחרות הפויקה פתאום שלף משום מקום רשת צל ענקית-ושמיל עם רכבו מנקר העיניים
והיא כבר שואלת"מאיפה תעביר את שרשרת הרתק?צריך משהו כמו של צביקי--בחיי---
יוסי
תרגיע, תרגיע. אני הראשון ששם לב שאתה עומד לרכוש קומבינה על גלגלים ,סליחה סופה. אבל איך להגיד את זה בעדינות???????? נו טוב, עד שלא אראה במו עיניי ......... דווקא חלון מורם זה הדבר האמיתי ,אבל לא מתאים לי כבר לצערי
ושוב- ההשתחררות מהארקות....... דבר נפלא
צביקי ויוסי, אתם גדולים...
לגבי הסופה, יוסי, לא תצטער. אמנם זה הרכב הכי דפוק שייצר האדם, "קומבינה על גלגלים" זו הגדרה מדוייקת, אבל עוד לא קרה לי שלא חייכתי כשנהגתי בה, ועוד לא קרה שרציתי להחליפה. השרשור הזה מתאר הכל:
http://www.jeepolog.com/forums/archive/index.php/t-58693.html
לגבי הכננת, נראה לי שאני אמשיך לנסות להסתדר בלעדיה. הכננת נמסרה לחבר ששיפץ אותה, "שפצר" אותה לשולחן והפך אותה לניידת (עם יכולת ריתום ע"י שרשראות ברזל לטנדר שלו).
בכל מקרה, תודה על האינפורמציה!
ד"א, יש בשרשור כמה הברקות של ממש של צביקי, למשל:
כשאני רוצה לשמוע ברדיו שיר אהוב, עוצר בצד ומדומם מנוע.
כשאני תופס את עצמי אומר: אויש, שכחתי למלא מיים בקערה של החתולים
כשאני מנסה להכניס את הזכר של חגורת הבטיחות לנקבה ומתחיל לעשות כושר גופני חצי שעה עד שאני מצליח לשחרר אותו מבין הכסא לדופן,או שעוצר בצד בכלל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.