צפייה בגרסה מלאה : רכב מדברי עם מושבים בניצב לכוון הנסיעה
אהלן
הייתי לפני כשבוע בעמדה מספר 1 המקסימה בנסיון לשנות את יעוד הדיפנדר שלי למדברי.
הבוחן אמר לי שמעתה צריכים לעבור דרך בחור בשם נתן מלמד ממשרד הרישוי בתל אביב שיבדוק לך את האוטו, ואם הספסלים שלי לא כולם בכוון הנסיעה (כמו בכל דיפנדר סטנדרטי שיש לו ארבע ספסלים ניצבים מאחור), אין לי מה להתקרב אליו בכלל.
שיחת טלפון עם נתן מלמד אישרה את הענין, ולשאלתי האם דיפנדרים וסופות לא יוכלו יותר להרשם כרכבים מדבריים (אלו הם הרכבים העיקריים של הטיולים הרי...) - נאמר לי שאם אביא אישור מהיבואן שהחברה עדיין מייצרת את הרכבים עם מושבים לא לכוון הנסיעה, אולי הסיפור יהיה אחר...
משום מה אני לא מאמין...
מן הסתם גם הצעתי לשינוי המושבים לכוון הנסיעה לא התקבלה, משום שהוא לא יאשר לי שינוי מבנה למושבים שאין להם יציאה מהירה (הדלת האחורית כבר לא תהווה פונקציה)...
נשברה השוקת... :confused:
מה עושים? מישהו יודע?
לשרוף את המועדון?
מה יתרון ברישום מדברי והאם זה שוה את מעבר הגהנום?
1. דיפנדרים כבר לא מיוצרים עם מושבים בניצב... הפומה החדש מגיע עם מושבים בכיוון הנסיעה.
2. ג'ו - עם רכב מדברי ניתן להסיע נוסעים בשכר - כולל ביטוח עבורם.
עידן
אגב, מישהו יודע האם ניתן להעביר רכב למדברי עם מספר מושבים קטן מאשר יש ברכב? כלומר להעביר דיפנדר בעל 9 או 7 מושבים להיות רשום למדברי רק עם 5 מקומות ישיבה?
עזבו אם זה יעיל או לא... זה אפשרי?
ההגדרה של רכב מדברי היא שהוא בעל הנעה 4X4 ויש בו לפחות 4 מושבים מלבד הנהג.
אם זה המצב אצלך וזה מה שמופיע ברישיון - זה מה אמור לעבוד.
אבל - החוק אומר שרכב מדברי יכול להיות עד 10 שנים על הכביש בזמן הפיכתו למדברי - אני יודע על הרבה אנשים שהפכו רכב למדברי בגיל 15 ומעלה. כך שזה מאוד נתון למצב רוח הבוחן בעמדה.
עידן
boaz avrahami
23-07-12, 17:10
מה זה רכב מדברי ולמה ההגדרה הזו טובה פונקציונלית?
רכב מדברי היא הגדרה ברשיון הרכב - המשמעות היא שהרכב מורשה להסעת נוסעים בתשלום - מיועד לטיולי ג'יפים בשכר.
היתרונות - הרכב מוכר במס מלא מהק"מ הראשון כולל מעמ ברכישת הרכב (בהנחה ואתה רוכש אותו עם חשבונית) בדיוק כמו רכב מעל 4 טון.
החסרונות - יש צורך להיות רשום בחברת טיולים עם קצין בטיחות ולהעביר לו בדיקה חודשית (בדרך כלל בעלות של כ200 ש"ח בחודש)
בטסט השנתי - אישור בלמים ממוסך מורשה.
באמת חשבת שתצליח לעשות משהו בעמדה1 לבדך ע"פ "הנוהל" ?
חשבת שתדבר עם אותו אחראי במשרד הרישוי והוא יבין את דבריך ויעזור לך?
או שאתה לא תושב ישראל, או שאתה איש תמים (שתי האפשרויות הן בסדר גמור!)
חבל על המאמץ, על הטלפונים והריצות והדלק והחום הכבד שבחוץ- מצא לך מע'כר שיסדר לך את הרישיון.
ואל תשקיע שניה בלהתרגז על כך שהמדינה מחייבת אותך להיות עבריין- ככה זה פה זה לא עובד בדרך אחרת.
וככל שאתה עבריין יותר גדול, המדינה תיתן לך יותר.
boaz avrahami
24-07-12, 12:26
תודה עידן
אלו כל הפתרונות שנמצאו?
אין כאן אף אחד שמכיר דרך להתמודד עם זה, אפילו בה"פ?
whisky
נ.ב
אבי חבר, ואנחנו באותה סירה לצערנו
אבי, לי יש רכבים מדבריים והיה לי מפגש עם מר מלמד,
לדעתי במידה ותבוא אליו עם דיפנדר ותבקש אישור ברישיון ל - 4+1 מקומות הוא יאשר לך ויתנה זאת בכך שתוציא את המושבים האחוריים לגמרי, במידה והוא לא יסכים תציעה את את ההצעה של להוציא את המושבים ואז יש לך רכב עם נהג + 4 מושבים ותא מטען ענק :-) .
אני מאמין שיצליח לך,
וזה בלי להתיחס האם נכון לעשות זאת והשאלות של למה וכך הלאה.... :-)
מעוניין לדסקס את הנושא טלפונית אתה מוזמן להתקשר אלי לנייד 050-7630644.
ירון
אפרופו עמדה מס׳ 1... היא לא תטריד אותך בימים הקרובים:
(מתוך ynet רכב)
זקוקים לשירותי עמדה מספר 1 במשרד הרישוי, לצורך אישור על הוספת וו גרירה לרכב שלכם למשל? תשכחו מזה, לפחות בימים הקרובים. שכן ועד עובדי משרד התחבורה החליט אתמול להשבית החל מהבוקר את פעילותה של העמדה החשובה, המאויישת על-ידי בוחני משרד התחבורה. כדאי להזכיר כי רק לאחר אישור הבוחן בעמדה, יכול רכב לקבל רישוי ולעלות על הכביש באופן חוקי.
החלטת ההשבתה התקבלה אתמול לאחר שעובדי העמדה קיבלו הודעה כי החל מה-1 באוגוסט, תופסק בדיקת מוניות חדשות בעמדה. אישורים למוניות חדשות ינתנו על-ידי יבואני המכוניות. לטענת העובדים, הודעה חד-צדדית זו מנוגדת להסכם עם הועד, בו הושגו הבנות לגבי הפרטת שרותים שונים שניתנו עד אז בעמדה - אישורים להחלפת מנוע, התקנות רכב נכה, התקנות ארגזים בטנדרים ועוד. בוועד טוענים כי הוחלט גם כי כל החלטה על הפרטה נוספת תעשה רק בתיאום והסכמה עם הוועד.
מנכ"ל משרד התחבורה, עוזי יצחקי, הסביר כי השינוי הוא בבחינת "שיפור גדול של השרות. בעלי מוניות נאלצו להגיע לפחות ארבע פעמים למשרד הרישוי כדי לקבל רישיון לרכבם, ואילו עתה יתבצע הכל בפעם אחת אצל היבואן". עוד אמר כי לעובדים ולוועד היתה ידועה כוונת ההפרטה, עליה הוחלט לאחר ניסוי ממושך.
"הפרטת השרות לא תגרום לפיטורי עובדים", אמר יצחקי. "כל העובדים שיתפנו ישובצו בעבודות ביקורת במוסכים ובמכונים, מקומות בהם חסרים אנשי מקצוע. מלבד זאת יזכו העובדים לתגמול מיוחד שהובטח להם".
Sent from my iPhone using Tapatalk
עידן,
יתרונות המס שציינת, נכונים לכל דיפנדר heavy duty. אולי אפשר לפתור את נושא הסעת הנועים בתשלום בפן הביטוחי.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
אפרופו עמדה מס׳ 1... היא לא תטריד אותך בימים הקרובים:
(מתוך ynet רכב)
זקוקים לשירותי עמדה מספר 1 במשרד הרישוי, לצורך אישור על הוספת וו גרירה לרכב שלכם למשל? תשכחו מזה, לפחות בימים הקרובים. שכן ועד עובדי משרד התחבורה החליט אתמול להשבית החל מהבוקר את פעילותה של העמדה החשובה, המאויישת על-ידי בוחני משרד התחבורה. כדאי להזכיר כי רק לאחר אישור הבוחן בעמדה, יכול רכב לקבל רישוי ולעלות על הכביש באופן חוקי.
החלטת ההשבתה התקבלה אתמול לאחר שעובדי העמדה קיבלו הודעה כי החל מה-1 באוגוסט, תופסק בדיקת מוניות חדשות בעמדה. אישורים למוניות חדשות ינתנו על-ידי יבואני המכוניות. לטענת העובדים, הודעה חד-צדדית זו מנוגדת להסכם עם הועד, בו הושגו הבנות לגבי הפרטת שרותים שונים שניתנו עד אז בעמדה - אישורים להחלפת מנוע, התקנות רכב נכה, התקנות ארגזים בטנדרים ועוד. בוועד טוענים כי הוחלט גם כי כל החלטה על הפרטה נוספת תעשה רק בתיאום והסכמה עם הוועד.
מנכ"ל משרד התחבורה, עוזי יצחקי, הסביר כי השינוי הוא בבחינת "שיפור גדול של השרות. בעלי מוניות נאלצו להגיע לפחות ארבע פעמים למשרד הרישוי כדי לקבל רישיון לרכבם, ואילו עתה יתבצע הכל בפעם אחת אצל היבואן". עוד אמר כי לעובדים ולוועד היתה ידועה כוונת ההפרטה, עליה הוחלט לאחר ניסוי ממושך.
"הפרטת השרות לא תגרום לפיטורי עובדים", אמר יצחקי. "כל העובדים שיתפנו ישובצו בעבודות ביקורת במוסכים ובמכונים, מקומות בהם חסרים אנשי מקצוע. מלבד זאת יזכו העובדים לתגמול מיוחד שהובטח להם".
Sent from my iPhone using Tapatalk
פשוט לא יאומן. קודם הם עובדים רק מ-10:00 עד 10:30 ויש תור של שעות וימים כדי להכנס לבדיקה.
כשכבר מורידים את העומס מהעמדה הם באים בטענות ושובתים. ואללה יופי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.