צפייה בגרסה מלאה : מאוורר חשמלי במקום פאן קלאצ'
יורם-דרומי
28-07-12, 20:59
התקנתי אצלי מאוורר חשמלי במקום פאן קלאצ'
חיים אחרים ברכב - סוף סוף ניתן לנסוע עם מזגן - חיים חדשים בטיול בימים חמים
מומלץ
מומלץ
שדרוג אחלה,,,,,,
המנוע מגיע מקס - ל210 פרנהייט עם מזגן
בשני מקרים נדרשתי לכבות את המדחס למס' דקות (היה חם היום ) וזהו
כל שאר הדרך עם מזגן
boaz avrahami
28-07-12, 23:36
איזה מאוורר, איך הותקן?
כמה עלה ומי התקין אותו?
אם תוכל לדבר גם בתמונות זה יהיה נפלא.
בועז
רכב תקין לא אמור להתחמם בשום מצב, גם עם מזגן עובד...
מתחמם = לא תקין.
אני עם דיסקו בנזין 96, מזגן דלוק תמידית, לא מתחמם ולא מתלונן, מעלות, עליות, מדבר או שאר ירקות...
הרכב היחיד שיש לו בעיית התחממות אמיתית, בשל תכנון לקוי של החברה, הוא טנדר מגנום מהדגמים הראשונים, בגלל מעברי מיים צרים מידי במנוע... אבל גם זה נפתר על ידי הגדלת רדיאטור או תוספת מאוורר.
תבדוק טוב למה הרכב מתחמם, שלא יקרה במצב בעייתי אי שם בשום מקום... והעיקר שתהנה עם מזגן לפי רצונך ולא לפי רצון האל או החזאים בשטח...
אין ולא קיים, מאורר חשמלי יחיד שמזיז אויר כמו מאוורר מכני
מה שאתה מתאר, זה פן קלטץ' חלש או גמור ובמקרה כזה, החלפתו בחשמלי אכן תהיה שיפור.
לחשמלי יש הרבה יתרונות, יכולת קרור היא לא אחת מהם.
לכבוד הקיץ שהגיע ... כמו שגזוז שרו בזמנו
הוחלף גם אצלי הפאן קלאץ' למאוורר חשמלי עם כונס חדש
התוצאות מדהימות
boaz avrahami
29-07-12, 08:45
דורון,
בלי סיסמאות בבקשה...
תמונות מחירים ונתוני אמת על הטמפרטורה בבקשה.
זה מעניין רבים בפורום
אין סיסמאות ידידי היקר
פורק הפאן קלאץ' והכונס המקורי של ה ZJ
הותקן כונס חדש בבניה עצמית (אצל פחח) שמכסה את כל הרדיאטור (במקרה שלי עקב בלאי גבוה של הרדיאטור הוא הוחלף לחדש באותה הזדמנות)
על הכונס הותאם מאוורר של וולוו S70 טורבו בעל 2 מהירויות
בצינור התחתון של הרדיאטור הותקן יוניט כפול (2 טמפרטורות) ל2 מהירויות של המאוורר
דרך 2 קונטקטורים של 70A
אחרי הטיול בשבת במדבר יהודה סוף סוף טיול עם מזגן
העסק עוד מדהים
תמונות יותר מאוחר
בשמחה אני יענה על כל שאלה
boaz avrahami
29-07-12, 18:04
בשנתונים שלכם מה היה קורה למזגן ולאיזה רמות התחממות מגיע הגיפ.
נשמע פרוייקט מעניין מאוד.
אגב, לא דורש הגדלת מצבר/ אלטרנטור?
ואם יורשה לי, למרות שאני לא בגיזרת האינדיאנים-
באותה ההזדמנות של מעבר לחשמלי, והתקנת מערכת חשמל וחיווט עבה שיתאים לעומס הנוסף.
שווה כבר להכניס בקר טמפ' דיגיטאלי כמו הדיקסל (יש גם סיני באיביי בשני גרוש)
דרכו ניתן לכוון את המערכת להפעלה בשתי מהירויות וגם לקבל חיווי אמין לטמפ' עם התראה על התחממות.
(עוד אין לי שם מניות... אבל אני לקוח רוצה)
בשנתונים שלכם מה היה קורה למזגן ולאיזה רמות התחממות מגיע הגיפ.
נשמע פרוייקט מעניין מאוד.
אגב, לא דורש הגדלת מצבר/ אלטרנטור?
במודל שלי 97 עם מזגן הטמפ' היתה מגיעה ל 120 מעלות
כמובן שלא העזתי להפעיל מזגן בשטח רק בכביש מהיר
לבנתיים לא נראה לי שצריך להגדיל מצבר למרות שכבר הגדלתי אותו לפני חודש והאלטרנטור הגדול יותר
אמור להגיע כל יום מארה"ב
אתמול בטיול עם מזגן הטמפ' לא עברה את ה 98 מעלות
אין ולא קיים, מאורר חשמלי יחיד שמזיז אויר כמו מאוורר מכני
מה שאתה מתאר, זה פן קלטץ' חלש או גמור ובמקרה כזה, החלפתו בחשמלי אכן תהיה שיפור.
לחשמלי יש הרבה יתרונות, יכולת קרור היא לא אחת מהם.
בטיול שטח מהירות הנסיעה איטית מאוד וכפועל יוצא מכך סיבובי מנוע נמוכים ולכן:
מהירות סיבוב המאוורר המכני הינה נמוכה בהרבה ממהירות סיבוב המאוורר החשמלי
לכן כושר היניקה של המאווררים לא זהה אחד מושפע מסיבובי מנוע הרכב והשני ממנוע חשמלי ללא תלות במהירות המנוע
רק לידיעה כללית הפאן קלאץ' שלי היה במצב תקין ויחסית די חדש
אין קשר למהירות הסיבוב
שים לב שהלהבים במאוור חשמלי הרבה יותר קטנים וצרים, ולכן מזיזים פחות אויר בכול סיבוב
כמו כן, יש 2 סוגים של קלאטצ'ים סנטרפוגלי וטרמי
הטרמי "אמור"ל"להנעל" כשהחום עולה.
להגיד שהקלאץ' שלך היה "תקין" ו"חדש" זה דבר מאד סוביקטיבי, תקין בהשוואה למה? באיזה אפליקציה?
במקרה הספציפי שלך בכלל לא ניתן להשוות בגלל שהחלפת רדיאטור באותו זמן, כלומר אתה לא יודע מה היה השינוי במערכת אם היית משאיר את המאוור המקורי.
בכול מקרה, אני עומד מאחורי מה שכתבתי, כול אחד יכול למצוא נתונים למאוור חשמלי תוצרת X ולהשוות אותם לנתונים של מאורר מכני, ההבדלים בספיקה משמעותיים, בדרך כלל החשמלי מזיז כחצי ממה שהמכני מזיז.(כול זה לפי נתוני היצרן בCFM)
six 4 life
29-07-12, 20:29
אין סיסמאות ידידי היקר
הותקן כונס חדש בבניה עצמית (אצל פחח) שמכסה את כל הרדיאטור (במקרה שלי עקב בלאי גבוה של הרדיאטור הוא הוחלף לחדש באותה הזדמנות)
בצינור התחתון של הרדיאטור הותקן יוניט כפול (2 טמפרטורות) ל2 מהירויות של המאוורר
דרך 2 קונטקטורים של 70A
מספר שאלות ברשותך.
איך הגעת למאוורר הספציפי, ומה גרם לך להחליט לבחור בו ולא במאוורר/ים אחר?
למה ריליים 70A ולא נניח... 40A?
באיזה עובי חיווט השתמשת להעברת המתח מהריליים למנוע המאוורר?
מדוע בחרת ביוניט ולא בבקר אלקטרוני להפעלת המאוורר?
מדוע מיקמת את היוניט בצינור התחתון ולא בעליון?
תודה מראש :)
אין קשר למהירות הסיבוב
שים לב שהלהבים במאוור חשמלי הרבה יותר קטנים וצרים, ולכן מזיזים פחות אויר בכול סיבוב
כמו כן, יש 2 סוגים של קלאטצ'ים סנטרפוגלי וטרמי
הטרמי "אמור"ל"להנעל" כשהחום עולה.
להגיד שהקלאץ' שלך היה "תקין" ו"חדש" זה דבר מאד סוביקטיבי, תקין בהשוואה למה? באיזה אפליקציה?
במקרה הספציפי שלך בכלל לא ניתן להשוות בגלל שהחלפת רדיאטור באותו זמן, כלומר אתה לא יודע מה היה השינוי במערכת אם היית משאיר את המאוור המקורי.
בכול מקרה, אני עומד מאחורי מה שכתבתי, כול אחד יכול למצוא נתונים למאוור חשמלי תוצרת X ולהשוות אותם לנתונים של מאורר מכני, ההבדלים בספיקה משמעותיים, בדרך כלל החשמלי מזיז כחצי ממה שהמכני מזיז.(כול זה לפי נתוני היצרן בCFM)
אז ככה
הרדיאטור הוחלף כי התגלתה נזילה בפלסטיק הצדדי (שכבר תוקנה מס' פעמים)
את הפאן קלאץ' שלי כבר נעלתי מתוך ניסיון לשמור על טמפ' סבירה בטיולים אך ללא הועיל
ומנסיוני הדל מאוד בזרימת אוויר מהירות סיבוב של מאוורר כן מגדילה את כמות האוויר שזורם (יניקה או דחיסה)
השלב הבא בפרויקט זה כונסי אוויר להוצאת האוויר החם
מה שחשוב את מבחן התוצאה זה צלח ולא רק אצלי
אז אפשר להעלות דעות כאלו או אחרות אבל איך אמרו חכמינו בשורה התחתונה זה עובד, ועובד יותר טוב
GodsFather
30-07-12, 07:12
הבדל בביצועי המנוע ? (לא שחסר למנוע כזה..)
צריכת דלק ?
תאוצה ?
א
אז אפשר להעלות דעות כאלו או אחרות אבל איך אמרו חכמינו בשורה התחתונה זה עובד, ועובד יותר טוב
ברור כשמש שהג'יפאי הישראלי מבין הרבה יותר טוב מכול מהנדסי היצרן, אבל בא נתעמק בעובדות
הרכב שלך נבנה ועוצב לעבוד בטמפרטורה ספציפית (כמה שזה לא מתאים לך) ו100 מעלות סלציוס זה נורמלי, יותר מזה, גם 110 סלציוס זה נורמלי, איפה הקו האדום?
ב135 סלציוס
מאות אלפים של רכבים בדיוק כמו שלך נימכרו ומסתובבים בארה'ב, חלקם נמצא במדינות (בארה'ב)הרבה יותר חמות מישראל ופלא פלאים אין להם בעיות התחממות ונוסעים כל מאות אלפי מיילים.
איך זה? כנראה שהג'יפאי האמריקאי אהבל והוא לא מבין שרכב מודרני לא אמור לעבוד לעבוד מעל ל90 מעלות סלציוס, הוא מקבל את העובדה שהיצרן התקין בו טרמוסטט של 197 מעלות פרנהייט כמובן מאליו. פשוט מטומטמים שלא מבינים כלום במכוניות.
אז בא נשים את הקלפים על השולחן ונספר מה קורה בפועל כשמנמיכים את טמפ העבודה של רכב מודרני
1. המחשב חושב שקר וזורק יותר דלק
2. העודף דלק שוטף את השמן מקירות הצילינדר
3. הרינגים של השמן מתחממים ומתכווצים
4. המנוע מתחיל לאכול שמן
5. בעל הרכב מספר לכולם שזה מנוע חרא שאוכל שמן ודורש אובראול לפני זמנו.
חוץ מזה ....הרעיון מעולה ואני ממש לא מבין מדוע כול העולם לא עושה מה שעשית, סתם אהבלים.
ג'ו יקירי.
בעיקרון אתה צודק, אך כמה עובדות על ה ZJ.
ZJ שנוסע על הכביש, עם מזגן אינו מתחמם, כל מאות האלפים שמסתובבים אצלכם נוסעים על הכביש.
קח ZJ ותן לו מסלול במואב בשיא החום במהירות זחילה הוא יתחמם באבואבואה.
ל ZJ אין בעיה ב 120 מע' וגם לא ב 135, הוא לא יגמור מנוע, אבל המזגן אינו מתפקד ב 120מע'.
אחד השידרוגים הנפוצים בקרב בעלי ה ZJ אצלכם שכן נוסעים בשטח היא הסבה של המאוורר המכני לחשמלי שירד מפורד טאורוס.
כאשר היה לי ZJ והוא העלה טמפ' הדרך היחידה לקררו היתה לכבות מזגן ולהעלות טורים, או בגז בעמידה או בנסיעה יותר מהירה.
לכן כל מה שנאמר קודם לגבי מהירות המאוורר המכני בעמידה הוא נכון, הוא עובד אך לא מספיק מהר, אין ספק שבטורים קצת יותר גבוהים הוא ייתן יותר תפוקה מהחשמלי.
גם היצרן לפעמים משפר את התיכנון המקורי, תראה ב WJ עד 2000 היה מאוורר מכני ומשנת 2001 עברו לחשמלי-הידראולי.
יצא לי לראות גרנד WK 2008 עם מנוע 4.7 לרדו עם מאוורר מכני ( מאוד תמוהה) ובאחרים חשמלי. כך שאין חוקים או נכון יותר או פחות, העיקר שהמערכת מתפקדת נכון.
יורם ודורון, כל הכבוד על ההשקעה, שאפו.
כול זה נכון לכמעט כול עגלה, חוץ מטויוטה מסיבה לא ברורה
זחילה+ מזגן נה מתכון להתחממות ובדרך כלל המאוורר החשמלי פותר את זה
אבל לא על זה מדובר
יש אגדה אורבנית שהגראנד לא אמור לעלות מעל ל90 מעלות, ושפע אברכים בישיבה הזאת ולא משנה כביש או שטח
ועל זה דיברתי בלבד
אין כול בעיה להוסיף אמצעי קרור לשמור את הטמפ קצת מתחת ל100, אבל הרבנים חושבים אחרת
מוני אורבך
30-07-12, 10:16
מהניסיון (הלא מאוד גדול)) שיש לי בהתקנת מאוורר חשמלי במקום מכני, על שירוקי עם מנוע סופה ממוחשב.
הגעתי למסקנות הבאות:
1. מאוורר חשמלי יכול להחליף מכני ללא בעיות התחממות (יש לדאוג למאוורר גדול דיו, כדוגמת מה שתארו מעלי)
2. יש שיפור בסחיבת המנוע (מורגש) לא משהו היסטרי, אבל בהחלט מורגש.
3. הדיוק בטמפרטורה של המנוע היא מאוד גבוהה. אני השתמשתי בבקר טמפרטורה. טמפרטורת המנוע נעה בדיוק בהתאם לדרישות
אני קבעתי אותה על 95 מעלות +-3 ושם היא בדיוק נמרץ נשארת. במכני לעומת זאת היו הפרשי טמפרטורות גדולים שיכלו לנוע ב 15 מעלות
ויותר.
4. השיפור הכי גדול היה בזחילה. במכני טמפרטורת המנוע עלתה ל 100 מעלות ויותר. בחשמלי פשוט לא עובר את ה 95 (או כל טמפרטורה אחרת שאני קובע)
במקרה הגרוע ביותר הוונטה היתה מופעלת ל 40 שניות כול 3 דקות בערך. בנסיעה מהירה (מעל 50 קמש) הוונטה כמעת אף פעם לא מופעלת.
5. לא יכול לומר הרבה על צריכת הדלק כי לא בדיוק מדדתי.
הסיכום שלי שוונטה חשמלית היא בהחלט יעילה ומדויקת הרבה יותר ממכנית. בזחילה השיפור משמעותי מבחינת ניהול חום מנוע. החסרונות הם כמובן אמינות. אין ספק שמכנית טיפשה הרבה יותר אמינה מחשמלית (שכוללת מנוע חשמלי, בקר טמפרטורה, ממסרים ועוד)
six 4 life
30-07-12, 10:18
דורון לוי
עדין ממתין לתשובות, תודה :)
מספר שאלות ברשותך.
מעניין לקרוא שוב ושוב את אותם הטיעונים של בעד ונגד.
לפני כשנתיים עברתי את אותה מסכת שעוברים כעת יורם ודורון. ואותה חקירת שב"כ ומאז הטיעונים לכאן ולכאן לא משתנים.
אבל המפתיע הוא שכל מי שעובר למאורר חשמלי, ב ZJ טוען לשיפור המצב. ולא ראיתי אחד שחזר למכאני מרצונו.
אז מספר תובנות -
1. מאוורר חשמלי עובד [ בניגוד לחברו המכאני ] רק כשצריך אותו. לא כל הזמן. כן כן, אני יודע שהפאן קלץ' אמור להפסיק את פעולתו כשלא צריך, בפועל הוא ממשיך להסתובב ולהציק. גרוע מכך - בחורף הוא מקרר מדי. יעיד מי שיעיד שפעם הקפצתי אותו באמצע הלילה כי החום לא עלה על 74 מע' אחרי נסיעה של 45 דק' ....
2. תחושת המצערת עם מאוורר חשמלי, קלה לבלי הכר. כמה שלא חסר "כוח" לרכב התגובות הופכות למידיות.
3. רעש- יורד בעשרות דציבלים
4. במערכת חשמלית מכוילת נכון - החיסכון בדלק, משמעותי [ הרבה יותר מאשר החלפת מזרקים ... ] ומכוילת נכון, לא אומר להוריד בכוח את טמפ' העבודה ל 90C, זה גם לא יעזור הרבה, כי המאוורר לא יעמוד בזה ... אי אפשר להלחם בחוקי הפיזיקה- כדי להכריח את המנוע לעבוד קר יותר צריך להשקיע ה מ ו ן אנרגיה , מיותר לחלוטין ולא תורם דבר. ואף מזיק כפי שציין ג'ו. ובצדק.
5. קחו בחשבון שלמרות שהרכב הזה[ ZJ ] מיועד ונוסע בכל מדבריות ארה"ב, עדיין הבעיה המרכזית, היא פיזור החום מתוך תא המנוע --> החוצה. מי שייתן לזה פתרון, בלי להרים את מכסה המנוע - יבורך.
6. מה לעשות אולי זה מקובל לנסוע ב 120C אבל ב 100-110 המזגן מתנתק, ולכן חשוב לשמור על טמפ' עבודה בתחום ה 100. ולא פחות. לא בגלל הנזק אלא בשביל המזגן
[ לי באופן אישי זה אף פעם לא הפריע, כי אני פותח חלונות מיד בירידה לשטח ... אבל זה רק אני ...
7. שימוש בבקר דיגיטלי מסוג DIXEL מומלץ בחום רב [ תרתי משמע ] מאפשר שליטה בטמפ' בה יופעלו מהירות 1 - 2 במאורר , בנוסף לחיווי של הטמפ' .
8. מיקום החיישן המועדף [ אל תשאלו אותי למה, אבל ניסיתי גם וגם, ] ומיקומו על הצינור התחתון עדיף לאין שיעור. התגובות נכונות ומתונות יותר.
9. מחירים - הקשת רחבה- שווה לבדוק היטב לפני שניגשים לפרוייקט, וללמוד ממי שכבר התנסה, יחסוך לכם הרבה כאב ראש ועגמת נפש .. מבלי לפגוע באיש ולהזכיר שמות, יש כאן כאלה שיוצאים מנקודת ההנחה שהם היחידים שיודעים משהו על קירור וגובים סכומי עתק בהתאם. [ וכדי שחו"ח לא יובן אחרת, אני בהחלט לא מתכוון להייטק מוטורס ]
ולשאלת השאלות - מצבר, אלטרנטור, עומס וכו' החשבון זניח. ה ZJ מגיע במקור עם מצבר 65 AH לא ראיתי אחד שנוסע עם כזה, כולנו עם 85 ומעלה, שזה בהחלט מספיק.
לטעמי, זהו שדרוג חשוב, נכון ומועיל. לעניות דעתי הלא קובעת כמובן, אבל, ופה האבל הגדול - קחו בחשבון שזה לא יתקן מערכת קירור שלא מתפקדת נכון. ז"א השדרוג צריך להתבצע כחלק מטיפול כולל- רדיאטור תקין, צנרת נקיה, משאבת מים תקינה, טרמוסטט, נוזל קירור איכותי. אחרי שטיפלתם בכל אלה, מעבר למאוורר חשמלי, מכוייל לעבודה בטמפ' נכונה,
יעשה רק טוב ! בהצלחה לכולנו
יורם-דרומי
30-07-12, 20:46
מעניין לקרוא שוב ושוב את אותם הטיעונים של בעד ונגד.
לפני כשנתיים עברתי את אותה מסכת שעוברים כעת יורם ודורון. ואותה חקירת שב"כ ומאז הטיעונים לכאן ולכאן לא משתנים.
אבל המפתיע הוא שכל מי שעובר למאורר חשמלי, ב ZJ טוען לשיפור המצב. ולא ראיתי אחד שחזר למכאני מרצונו.
אז מספר תובנות -
1. מאוורר חשמלי עובד [ בניגוד לחברו המכאני ] רק כשצריך אותו. לא כל הזמן. כן כן, אני יודע שהפאן קלץ' אמור להפסיק את פעולתו כשלא צריך, בפועל הוא ממשיך להסתובב ולהציק. גרוע מכך - בחורף הוא מקרר מדי. יעיד מי שיעיד שפעם הקפצתי אותו באמצע הלילה כי החום לא עלה על 74 מע' אחרי נסיעה של 45 דק' ....
2. תחושת המצערת עם מאוורר חשמלי, קלה לבלי הכר. כמה שלא חסר "כוח" לרכב התגובות הופכות למידיות.
3. רעש- יורד בעשרות דציבלים
4. במערכת חשמלית מכוילת נכון - החיסכון בדלק, משמעותי [ הרבה יותר מאשר החלפת מזרקים ... ] ומכוילת נכון, לא אומר להוריד בכוח את טמפ' העבודה ל 90C, זה גם לא יעזור הרבה, כי המאוורר לא יעמוד בזה ... אי אפשר להלחם בחוקי הפיזיקה- כדי להכריח את המנוע לעבוד קר יותר צריך להשקיע ה מ ו ן אנרגיה , מיותר לחלוטין ולא תורם דבר. ואף מזיק כפי שציין ג'ו. ובצדק.
5. קחו בחשבון שלמרות שהרכב הזה[ ZJ ] מיועד ונוסע בכל מדבריות ארה"ב, עדיין הבעיה המרכזית, היא פיזור החום מתוך תא המנוע --> החוצה. מי שייתן לזה פתרון, בלי להרים את מכסה המנוע - יבורך.
6. מה לעשות אולי זה מקובל לנסוע ב 120C אבל ב 100-110 המזגן מתנתק, ולכן חשוב לשמור על טמפ' עבודה בתחום ה 100. ולא פחות. לא בגלל הנזק אלא בשביל המזגן
[ לי באופן אישי זה אף פעם לא הפריע, כי אני פותח חלונות מיד בירידה לשטח ... אבל זה רק אני ...
7. שימוש בבקר דיגיטלי מסוג DIXEL מומלץ בחום רב [ תרתי משמע ] מאפשר שליטה בטמפ' בה יופעלו מהירות 1 - 2 במאורר , בנוסף לחיווי של הטמפ' .
8. מיקום החיישן המועדף [ אל תשאלו אותי למה, אבל ניסיתי גם וגם, ] ומיקומו על הצינור התחתון עדיף לאין שיעור. התגובות נכונות ומתונות יותר.
9. מחירים - הקשת רחבה- שווה לבדוק היטב לפני שניגשים לפרוייקט, וללמוד ממי שכבר התנסה, יחסוך לכם הרבה כאב ראש ועגמת נפש .. מבלי לפגוע באיש ולהזכיר שמות, יש כאן כאלה שיוצאים מנקודת ההנחה שהם היחידים שיודעים משהו על קירור וגובים סכומי עתק בהתאם. [ וכדי שחו"ח לא יובן אחרת, אני בהחלט לא מתכוון להייטק מוטורס ]
ולשאלת השאלות - מצבר, אלטרנטור, עומס וכו' החשבון זניח. ה ZJ מגיע במקור עם מצבר 65 AH לא ראיתי אחד שנוסע עם כזה, כולנו עם 85 ומעלה, שזה בהחלט מספיק.
לטעמי, זהו שדרוג חשוב, נכון ומועיל. לעניות דעתי הלא קובעת כמובן, אבל, ופה האבל הגדול - קחו בחשבון שזה לא יתקן מערכת קירור שלא מתפקדת נכון. ז"א השדרוג צריך להתבצע כחלק מטיפול כולל- רדיאטור תקין, צנרת נקיה, משאבת מים תקינה, טרמוסטט, נוזל קירור איכותי. אחרי שטיפלתם בכל אלה, מעבר למאוורר חשמלי, מכוייל לעבודה בטמפ' נכונה,
יעשה רק טוב ! בהצלחה לכולנו
כל המוסיף גורע - כל מילה בסלע!
אחי היקר הרי למדנו על בשרנו וגם על בשרם של חברינו
אין חכם כבעל ניסיון!!!!
וכל מי שרוצה לחלוק על הנושא - שיחלוק עד מחר!!
לי זה טוב
מספר שאלות ברשותך.
יש בחור אחד בחולון
קוראים לו ארז 4X4
יש לו ידי זהב (מניסיון אישי)
תלך אליו בהמלצה חמה
six 4 life
31-07-12, 21:47
דורון אמרת שאתה בחרת את החלקים והרכבת את המערכת, ולכן שאלתי אותך את השאלות הטכניות, לא סיפרת בהודעה המקורית שארז 4X4 הרכיב לך אותה ולכן שאלתי אותך.
boaz avrahami
31-07-12, 21:50
נשמע מעניין מאוד.
אפשר בבקשה קצת תמונות של התושבת של המאוורר, הכונס וחיבורי החשמל?
אם אפשר גם לדעת כמה עלה התענוג?
תודה
דורון אמרת שאתה בחרת את החלקים והרכבת את המערכת, ולכן שאלתי אותך את השאלות הטכניות, לא סיפרת בהודעה המקורית שארז 4X4 הרכיב לך אותה ולכן שאלתי אותך.
נכון אני הרכבתי את המערכת בבניה עצמית שלי בידיים שלי
ארז לא הרכיב לי את המערכת אומנם הוא מרכיב מערכות כאלו והוא טוב בזה אבל אני גר בדרום ואי אפשר בשביל כל דבר קטן להפסיד יום עבודה ולרוץ למרכז ומאחר ואתה מהמרכז המלצתי לך עליו
את המערכת הזאת ראיתי במספר רכבים ולאחר המלצות שהמערכת עוזרת בניתי אחת עם שינויים שמתאימים לי (השינויים הם בחשמל בכונס ובסוג המאוורר)
חוץ מזה אין כמו לבצע שיפורים לבד
נשמע מעניין מאוד.
אפשר בבקשה קצת תמונות של התושבת של המאוורר, הכונס וחיבורי החשמל?
אם אפשר גם לדעת כמה עלה התענוג?
תודה
יש לי תמונות מכל התהליך עד ההרכבה אך לצערי לא מצליח לעלות אותם בגלל הגודל שלהם אני ימצא דרך לכווץ אותם ויעלה (מחשבים זה לא התחום החזק שלי)
דורון,
אם הרכבת לבד אז אתה אמור לדעת מה עושים וגם באיזה חלקים להשתמש ולמה,
אז מה הבעיה לתת קצת מידע טכני? יש פה איזה סוד מקצועי? פטנט רשום?
סרוב לשתף ולשלוח אנשים למוסכים לכול קשקוש זה לא רוח האתר בלשון המעטה.
GodsFather
01-08-12, 07:29
דורון, שלח לי למייל את התמונות, אני אעלה אם צריך.
דרומי-קודם כל כמובן כל הכבוד. דבר שני-בגלל שאין לי גרנד (ויש לי מינוס ופנטזיות בעיקר)-ואני באמת לא בקיא בתחום האינדיאני- האם באמת מדובר ברכב שצריך מאוורר חשמלי? אחרי הכול, זה רכב שמוגדר על ידי ג'יפ כטרייל רייטד-ואני משער שהם לקחו אותו לאיזה טרייל או שניים... בכל רחבי האינטרנט אתה רואה את הרכבים האלה מפרקים את מואב ואת הרוביקון. כולם עם חשמלי? אני שואל כי אצלי היתה בעיה דומה וכשהגעתי לשלב של להתחיל לשקול התקנה של מאוורר חשמלי החלטתי, כצעד אחרון לפני פירוק הפאן קלאץ לעשות אוברול למערכת הקירור שכלל רדיאטור חדש, פאן קלאצ הבי דיוטי שהוזמן מארהב, תרמוסטט יותר ידידותי לישראל ומצנן שמן גיר עם מאוורר. אחרי האוברול, הרכב ביקר בקיץ בכל חור אפשרי, החל בטיפוס המצלעות וכלה ברמת הגולן- ולא זז מילימטר בסקאלת הטמפרטורה.
GodsFather
01-08-12, 07:40
תומר - אבל אתה אומר בעצמך ששינית את הפאן קלאצ' לאחד משופר, מעבר לשיפוץ כולל של המערכת הקיימת...
מעבר לזה, יש עוד יתרון והוא ההשפעה על ביצועי המנוע וזה לא רק בגרנדים. גם אם אין כאן נתוני דינמו.
תומר - אבל אתה אומר בעצמך ששינית את הפאן קלאצ' לאחד משופר,
שום משופר, HD=טרמוסטטי בדרך כלל כנגד הסנטרפוגלי הסטנדרטי
מזכיר לי בדיחה רוסית עתיקה
בא עיתונאי של פראוודה לראיין את המנהל של המפעל קוניאק ביראבאן,
שואל אותו...אז מה ההבדל בין הקוניאק 3 כוכבים לקוניאק 5 כוכבים?
עונה המנהל במהרה, באמת שאלה טובה, שנייהם באים מאותה חבית.
דורון
הסיבה שארז (six4life) שאל אותך היא לא כדי שתשלח אותו למישהו.
הוא שאל אותך טכנית מקצועית גרידא, ואני חושב שכשתענה לו גם יהיה לו מה להגיד לך בהיבט הטכני על הנכונות או אי הנכונות של מה שעשית.
כיוון שמהות האתר הזה היא טכנית ושיתופית, ולא פרסום של מכוני "יופי" כאלו ואחרים, נשמח מאד אם תענה לארז אחת לאחת על כל שאלותיו.
אני מבין את השאלות שהוא שאל, והייתי שואל בדיוק אותן שאלות, בין היתר אגב, כדי לעזור לך לוודא שפעלת נכון.
תוספת מאוחרת - התגובה שלי נכתבה לפני התגובה הבאה, מתחתי, של ארז. מסתבר שיש דברים שלא ידעתי...
six 4 life
01-08-12, 09:03
נכון אני הרכבתי את המערכת בבניה עצמית שלי בידיים שלי
ארז לא הרכיב לי את המערכת אומנם הוא מרכיב מערכות כאלו והוא טוב בזה אבל אני גר בדרום ואי אפשר בשביל כל דבר קטן להפסיד יום עבודה ולרוץ למרכז ומאחר ואתה מהמרכז המלצתי לך עליו
את המערכת הזאת ראיתי במספר רכבים ולאחר המלצות שהמערכת עוזרת בניתי אחת עם שינויים שמתאימים לי (השינויים הם בחשמל בכונס ובסוג המאוורר)
חוץ מזה אין כמו לבצע שיפורים לבד
דורון אני אקצר עניינים, כי אני רואה שאתה ממשיך להתעקש בתוקף לא לתת קרדיט למשהו שמישהו אחר ביצע ואתה רק העתקת לרכב שלך.
לא עשית שום דבר חוץ מלהעתיק מערכת מוכנה שכבר עובדת ומוכחת, השתמשת 1 על 1 בכל חלק וחלק שיש בה, אני גם יודע בדיוק מאיזה רכב העתקת אותה (שאל את אחיך איך), מתי ולמה, והרשימה שצירפת היא ללא כל שינוי מהמערכת המקורית שהעתקת - המאוורר אותו מאוורר, הכונס הוא העתקה של הפחח שלך לכונס שמגיע במערכת המקורית, ולמעשה הדבר היחיד ששונה בין המערכת המקורית למה שהעתקת הוא שהשתמשת בריליים 70A כי לא מצאת ריליים כמו שיש במערכת המקורית שהעתקת, ולא מבחירה שלך ללכת עליהם (וגם את זה אני יודע ממקור ראשון שרמז אליו כבר קיבלת כמה שורות מעל, כל הכחשה כאן תוציא אותך שקרן וחבל).
כל הכתוב לעיל' הוא רק ובלבד בגלל שאתה ממשיך לסרב לתת קרדיט על משהו שהוא כלל לא שלך ועדין טוען שהוא כן, ואם היית מראש כותב בהודעה המקורית שזו מערכת שXYZ הכין והתקין ואתה רק העתקת אותה (גילוי נאות פשוט), לא הייתי מגיב כאן בכלל.
בכל אופן אני רק מקווה בשבילך שהעתקת הכל לפרטי פרטים כולל במערכת החשמל כי הגרנד האחרון שניסו להעתיק אליו את המערכת סיים בטוטאלוסט על רכב שעלה באש ונשרף חודש אחרי ההתקנה הביתית.
נ.ב.
ואחרי כל הכתוב, אם אתה ממשיך להתעקש שהכל אתה עשית ולא פשוט העתקת, לא אמורה להיות לך בעיה לתת תשובות על השאלות הטכניות ששאלתי אותך כבר בתחילת השרשור
מספר שאלות ברשותך.
אחלה יום.
boaz avrahami
01-08-12, 09:26
דורון,
מדוע לא לפרגן בכיף למישהו שהתעמק ומצא פתרון שאהבת?
לא מגיע לו בזכות להתפרנס מיישום הפתרון?
אולי ארז קצת הגזים בתגובה אבל נראה שיש משהו בדבריו.
מחמם את הלב לראות כמה "צדיקים" יש כאן ...
וכמה חכמה, טוב לב, אחווה ורעות יש פה לפעמים... פשוט מרגש אותי כל פעם מחדש !!
דורון,
מדוע לא לפרגן בכיף למישהו שהתעמק ומצא פתרון שאהבת?
לא מגיע לו בזכות להתפרנס מיישום הפתרון?
אולי ארז קצת הגזים בתגובה אבל נראה שיש משהו בדבריו.
בועז,
הפתרון הזה "רץ" ברשת עוד הרבה לפני שאנשים פה התחילו ללכת... אז שאף אחד לא יבוא "לקחת קרדיט" [ או לדרוש כזה ..] על פתרונות שמיושמים מקריאה, לימוד ויישום של תוכניות שנמצאות באתרים [ אמנם באנגלית, שפה זרה , קשה וקצת לא מוכרת בעולם...] ברחבי הגלובוס ובמיוחד בארה"ב. וכוללים, אגב, בדיוק איזה מאווררים מומלצים, וכנגזרת לכך אפילו איזה עובי חוטים מומלצים, כולל הפיוז והריליי...
ואגב, למי שרוצה מצאתי אפילו קיטים מוכנים [ כולל וללא ] רדיאטורים, הכוללים צמות חשמל, חיישני חום, ריליי מתאימים ובקרי טמפ'.
כמובן, שניתן גם להמציא את הגלגל לבד, כל עוד עושים עבודה מסודרת, כמו בכל התעסקות במערכת חשמלית ברכבים כאלה, כולל הבנה בעומסים, התנגדויות וכו'
אז, לעניות דעתי, כל עניין הקרדיט פה נראה לי מוגזם ומופרך מהיסוד.
ולכל השואלים, כבר ציינתי שהפתרון אינו בא להחליף מצב של מערכת קירור לא תקינה. אבל הוא בהחלט שדרוג משמעותי, למערכת תקינה, בכך שהוא פותר מס' בעיות
1. לא תלוי סל"ד. חשמלי.
2. עובד רק שצריך ולא מקרר מדי בימים קרים.
3. אינו מעמיס על המנוע ומאפשר תגובת מצערת קלה יותר.
4. מאפשר לקבוע בדיוק רב יותר את טמפ' העבודה של הרכב.
יחד עם זאת יש בעיות שיש לתת עליהן את הדעת [ חסרונות ]
1. אמינות - המערכת חשמלית, צפויה לכשלים ויותר מאשר מע' מכאנית מעצם היותה מורכבת ממרכיבים \ פקדים רבים יותר.
2. מחייבת ידע [ או העתקה מדויקת ] בחשמל רכב, מי שינסה לעגל פינות ולבודד חוטים עם איזולירבנד, ימצא את עצמו בצרות ומהר מאד.
בסך הכל, שוב, לטעמי האישי, הפתרון מומלץ בחום רב [ או בקור רב ... ;)]
חג שמח, טיילו בקרירות ...
boaz avrahami
01-08-12, 14:56
מחמם את הלב לראות כמה "צדיקים" יש כאן ...
וכמה חכמה, טוב לב, אחווה ורעות יש פה לפעמים... פשוט מרגש אותי כל פעם מחדש !!
אותי דווקא יותר מרגש לראות כמה צביעות יש פה....
מספר קישורים שיהיה למי שמעוניין ללמוד את הנושא מאיפה להתחיל
1. http://www.jeephorizons.com/tech/fan/
2. http://www.cherokeeforum.com/f5/98-zj-cooling-fan-change-electric-worth-doing-120630/
3. http://www.jeepforum.com/forum/f13/zj-electric-fan-swap-1399374/
4. http://www.jeepsunlimited.com/forums/showthread.php?t=395785
5. http://reviewsprogressivesuspensionshocks.blogs pot.co.il/2012/07/flex-lite-fal-150-electric-puller-fan.html
6. http://www.trophyjeep.com/p/1/zj-quad-fan-system-free-shipping
7. http://www.jeepsunlimited.com/forums/showthread.php?t=529828
ועוד היד נטויה.
אגב, משום מה בחלק מהדגמים ב WJ ו ב ZJ5.9 הגרנד מגיע עם EFAN מובנה, לא יודע מה זה אומר על האמריקאים, אבל אם זה טוב להם במדבריות מואב, ובגרירת עגלות, אז זה בטח טוב גם לנו ...
יש לי גם שרטוט מסודר איפה שהוא, וברגע שאמצא אעלה אותו פה. אין צורך בקרדיטים, הפתרון לא שלי... הוא מאחד האתרים האמריקאיים...
בועז,
הפתרון הזה "רץ" ברשת עוד הרבה לפני שאנשים פה התחילו ללכת... אז שאף אחד לא יבוא "לקחת קרדיט" [ או לדרוש כזה ..] על פתרונות שמיושמים מקריאה, לימוד ויישום של תוכניות שנמצאות באתרים [ אמנם באנגלית, שפה זרה , קשה וקצת לא מוכרת בעולם...] ברחבי הגלובוס ובמיוחד בארה"ב. וכוללים, אגב, בדיוק איזה מאווררים מומלצים, וכנגזרת לכך אפילו איזה עובי חוטים מומלצים, כולל הפיוז והריליי...
ואגב, למי שרוצה מצאתי אפילו קיטים מוכנים [ כולל וללא ] רדיאטורים, הכוללים צמות חשמל, חיישני חום, ריליי מתאימים ובקרי טמפ'.
כמובן, שניתן גם להמציא את הגלגל לבד, כל עוד עושים עבודה מסודרת, כמו בכל התעסקות במערכת חשמלית ברכבים כאלה, כולל הבנה בעומסים, התנגדויות וכו'
ולכל השואלים, כבר ציינתי שהפתרון אינו בא להחליף מצב של מערכת קירור לא תקינה. אבל הוא בהחלט שדרוג משמעותי, למערכת תקינה, בכך שהוא פותר מס' בעיות
1. לא תלוי סל"ד. חשמלי.
1. אמינות - המערכת חשמלית, צפויה לכשלים ויותר מאשר מע' מכאנית מעצם היותה מורכבת ממרכיבים \ פקדים רבים יותר.
2. מחייבת ידע [ או העתקה מדויקת ] בחשמל רכב, מי שינסה לעגל פינות ולבודד חוטים עם איזולירבנד, ימצא את עצמו בצרות ומהר מאד.
הסטאפ שארז מדבר עליו לא מהרשת אלה מקורי שלו.
לא כל דבר הועתק מאתר אמריקאי, לפעמים הם אלה שמעתיקים...
שוב, אתה חורץ דין מבלי להכיר את העובדות, עם הרבה מלל וללא ביסוס וידע אמיתי.
בועז,
1. לא תלוי סל"ד. חשמלי.
מה שנכון נכון
על הנושא של מאוורר חשמלי במקום פאן קלאץ שמעתי לפני שנה
ולא מארז S4L זה שהוא רוצה קרדיט כאילו הוא המציא את הגלגל שיהיה בריא זו זכותו
בנוסף לכך פורומים עולמים בעיקר אצל הדוד סם יש חופשי ברשת
ושם אפשר ללמוד את הנושא על בוריו - מעניין שהאמריקאים לא מחפשים קרדיטים
ולאחר שחרשתי את הנושא לקחתי את הרעיון וישמתי אותו בדרך שלי - אם הוא (ארז) רוצה לקרוא לי שקרן שיהיה בריא
אבל אם הוא ביקש 4500 ש"ח על ההתקנה ואני ביצעתי אותה ב 1200 ש"ח אז ברור שאני לא יגיע אליו
זה הכייף שלי לעשות לבד
לגבי קרדיט אז גם זה שעושה הכלאה בטרנספר מ 3 מצבים ל5 מצבים אולי צריך לקבל קרדיט בלעדי
והדוגמאות רבות
לגבי רילי של 70A ולא של 100 A - גם 40A יחזיק מעמד לפי הנתונים של מנוע המאוורר
ואני לא השתמשתי בסט כפול של ריליים - לפי דעתי מיותר לחלוטין ויוצר נקודת כשל נוספת
אני גם התקנתי הפעלה ידנית
ואני יכול להמשיך ולמנות דברים לא זהיים
מי שרוצה להמשיך ולהתנגח לבריאות לי אין את הזמן המיותר להתנגחויות
דורון
הסיבה שארז (six4life) שאל אותך היא לא כדי שתשלח אותו למישהו.
הוא שאל אותך טכנית מקצועית גרידא, ואני חושב שכשתענה לו גם יהיה לו מה להגיד לך בהיבט הטכני על הנכונות או אי הנכונות של מה שעשית.
כיוון שמהות האתר הזה היא טכנית ושיתופית, ולא פרסום של מכוני "יופי" כאלו ואחרים, נשמח מאד אם תענה לארז אחת לאחת על כל שאלותיו.
אני מבין את השאלות שהוא שאל, והייתי שואל בדיוק אותן שאלות, בין היתר אגב, כדי לעזור לך לוודא שפעלת נכון.
תוספת מאוחרת - התגובה שלי נכתבה לפני התגובה הבאה, מתחתי, של ארז. מסתבר שיש דברים שלא ידעתי...
תאמין לי שהוא ילד גדול ויודע לקרוא בין השורות
הפורום הוא לא מקום להתנגחויות
מספר קישורים שיהיה למי שמעוניין ללמוד את הנושא מאיפה להתחיל
1. http://www.jeephorizons.com/tech/fan/
2. http://www.cherokeeforum.com/f5/98-zj-cooling-fan-change-electric-worth-doing-120630/
3. http://www.jeepforum.com/forum/f13/zj-electric-fan-swap-1399374/
4. http://www.jeepsunlimited.com/forums/showthread.php?t=395785
5. http://reviewsprogressivesuspensionshocks.blogs pot.co.il/2012/07/flex-lite-fal-150-electric-puller-fan.html
6. http://www.trophyjeep.com/p/1/zj-quad-fan-system-free-shipping
7. http://www.jeepsunlimited.com/forums/showthread.php?t=529828
ועוד היד נטויה.
אגב, משום מה בחלק מהדגמים ב WJ ו ב ZJ5.9 הגרנד מגיע עם EFAN מובנה, לא יודע מה זה אומר על האמריקאים, אבל אם זה טוב להם במדבריות מואב, ובגרירת עגלות, אז זה בטח טוב גם לנו ...
יש לי גם שרטוט מסודר איפה שהוא, וברגע שאמצא אעלה אותו פה. אין צורך בקרדיטים, הפתרון לא שלי... הוא מאחד האתרים האמריקאיים...
SOS4U
את האמת על הרעיון חשבתי כשקניתי את הלראדו
זוכר איך קטלת אותי?
שם יש מאוורר חשמלי והבנתי שגם הגדולים בJEEP הפנימו אז למה לא גם אנחנו
מספר שאלות ברשותך.
ארז שלום
אצלי הותקן מאוור של מרצדס ולא של וולוו - נבחר בגלל כושר יניקה
לגבי ריליים השתמשתי ב 70A ולא ב40A כי זה מה שהיה לי לפי הבדיקה שלי (ואני קצת מבין בחשמל) גם 40A יעמדו בעומס ללא בעיה
הגידים שהשתמשתי בהם הם 10ממ"ר גמיש (מתוקף עבודתי נמצאים במלאי)
העדפתי יוניט ולא בקר כי אני לא יודע מה האמינות של בקר כזה לגבי יוניט אני מכיר (כדרך אגב ביטלתי את המהירות הנמוכה - מיותר בקיץ לדעתי!!!)
לגבי מיקום היוניט בתחתון - לדעתי ואך ורק לדעתי היוניט יתן פקודת עבודה (עזרה בקירור) כשהאוויר שזורם באופן טבעי לא מצליח לקרר מספיק את המים ברדיאטור - לכן תגיע עזרה מהמאוורר בספיקת אוויר גדולה יותר אם היוניט היה הצינור העליון אז המאוורר היה כל הזמן בפעולה כי אלו מים שמגיעים מהמנו לכיוון הרדיאטור לקירור ולכן הטמפ' גבוהה כמו כן יכול להיות שהרדיאטור עם תנועת האוויר הטבעית יצליחו לקרר את המים ללא עזרת המאוורר לכן עדיף להתקינו בצינור התחתון של המים שהתקררו וחוזרים למנוע
כולי תקווה שעזרתי לך כי אני לא מחפש התנגחויות הנושא הזה רץ ברשת חופש
לגבי עלויות 1200 ש"ח עלו לי כל החלפים (לא כולל רדיאטור - אם אתה רוצה להשוות)
WOW...
מישהו יוצא פה חומוס... ומישהו אחר יוצא פיתה...
מה שאומר שחלאס עם ההתנגחויות ובואו לאכול בשר! משפחת האינדיאנים מתכנסת.
איל
שאין לו בעיות חום ב-WJ אז הוא לא מבין מה כל המהומה... :)
six 4 life
01-08-12, 20:28
אני לא אמשיך לבחוש בנושא, אבל דורון תעקוב קצת יותר אחרי דברים שאתה רושם... :)
ארז שלום
אצלי הותקן מאוור של מרצדס ולא של וולוו - נבחר בגלל כושר יניקה
אין סיסמאות ידידי היקר
לסיום הנושא מבחינתי,
הבהרה אחת וסופית כדי להעביר את הנקודה כי משום מה נוצר הרושם כאילו אני מחפש מעורבות או קרדיט אישית על הסיפור - אז לא, אני אישית לא מחפש לא פרסום לא קרדיט לא חשיפה ולא שום דבר בסגנון - אם זה מה שהייתי מחפש מזמן הייתי עושה את זה. אז על איזה קרדיט אני כן מדבר?
במקרה הספציפי המדובר המערכת שהאדון העתיק הותקנה ברכב של אחיו לפני כשבועיים, במוסך ארז 4X4 ובמסגרתו, בשיתוף שלי ושל ארז הבעלים.
מראש נרמז לנו ע"י הבחור שכשהמערכת תהיה מורכבת ותעבוד כשורה - האח (דורון לוי) יעתיק וכרגע רק מחכים לראות איך היא עובדת.
עד כאן למרות הסלידה שלי מהגישה הזאת, טכנית לא היתה בעיה - אין לי פטנט על המערכת או על אף חלק בה, הבחור שילם גם על המערכת וגם על ההתקנה, וזכותו לבצע בה כרצונו גם אם זה להעתיק כמו קוף חלק לחלק רכיב לרכיב. אם זה מוסרי או לא - איש איש ואמונתו, לכאן אני לא נכנס בכלל.
להבהיר חד משמעית - כל מה שכתוב כאן הוא לא מניחושים, השערות, ספקולציות וכדומה, זה הרבה יותר פשוט - מעבר לרמזים שכבר קיבלנו שהתקנו אותה, אחרי שבוע וחצי קיבלתי טלפון מהם ששואל אותי אם זה בסדר להרכיב ריליים 70A או שזה חובה ריליים כמו שיש במערכת אצלו... אז הסיפורים של "זה מה שהיה לי לפי הבדיקה שלי" לא תופסים כאן.
אז איפה הבעיה ולמה בכלל הגבתי כאן אם אני טוען שאני לא מחפש קרדיט או חשיפה? הנה התשובה- לעצמי לא, למוסך שבה בוצעה והותקנה המערכת כן, בהחלט.
לתפיסתי, ואולי אני מיושן, אם כבר אתה עושה כזה מהלך ומעתיק משהו שמישהו עבד עליו המון זמן כדי להגיע לתוצאה שאותה אתה מעתיק, לכל הפחות תסתום את הפה ואל תתגאה במשהו שאין לך דבר וחצי דבר בו.
עשית מה שעשית - שתוק.
אם כבר בחרת לפרסם ולכתוב את מה שכתבת - מן הראוי לכל הפחות (ושוב, זה רק לתפיסת הראש המיושן שלי), שתוסיף משפט קטן ופשוט שאומר בגילוי נאות, שהמקור למערכת שהעתקת הוא מערכת שXYZ (במקרה הספציפי הזה ארז 4X4) התקין ברכב של מכרך/ אחיך/ וואטאבר.
לי צרם מאוד החוסר פירגון על משהו שמחקרית, רעיונית, וביצועית, לא נעשה על ידך אלא רק הועתק והורכב 1 ל1, ואתה עוד מציג אותו כפרי מחשבתך.
רק על זה פתחתי את כל הנושא הזה כאן, אין לי היכרות אישית איתך ובהתאם אין לי שום בעיה איתך ספציפית, אלא עם הסיבה עצמה בלבד.
הסטאפ שארז מדבר עליו לא מהרשת אלה מקורי שלו.
לא כל דבר הועתק מאתר אמריקאי, לפעמים הם אלה שמעתיקים...
שוב, אתה חורץ דין מבלי להכיר את העובדות, עם הרבה מלל וללא ביסוס וידע אמיתי.
אשר
כמו שאני לא נכנס עם הבחורצ'יק הזה לפינות אני מציע לך גם לעשות כמוני, יש אנשים שמחפשים את זה.
רק בנינו... בלי שאף אחד רואה... אני יכול לספר לך שמר SOS היקר מכיר טוב מאוד את המערכת המדוברת - יש אחת כזאת מותקנת אצל מכר שלו שמטייל איתו מדי פעם, אדם נהדר ורכב לא פחות נהדר.
אחרי שהבחור יצא ממני עם המערכת עובדת והשתתף בטיול משותף עם מיודעינו SOS, קיבלתי ממנו (הבחור עם המערכת) טלפון בשמו של מר SOS בכבודו ובעצמו (שבחר לא להתקשר בעצמו), ששואל אם אני מוכן למכור לו חלקים למערכת שהוא מנסה לעשות (או יותר נכון המכונאי שלו) על הרכב שלו (ואני לא אכנס לכמה פעמים היא כשלה כל פעם בנקודה אחרת כדי לא לבאס את הבחור ולא להרוס את ההילה שהוא מנסה לטפח באדיקות על הרכב הנהדר שלו :) ).
(ניחוש פרוע אומר לי שנקבל על זה תגובה ארוכה שעיקרה הכחשות אבל זה בסדר ומובן:rolleyes: )
לסיכום לדברים טובים תמיד יצוצו חיקויים, אני רק יכול להמליץ על מטף 18 קילו קבוע באוטו :)
שיהיה לכולם טיול ממוזג :cool:
רק בנינו... בלי שאף אחד רואה... אני יכול לספר לך שמר SOS היקר מכיר טוב מאוד את המערכת המדוברת - יש אחת כזאת מותקנת אצל מכר שלו שמטייל איתו מדי פעם, אדם נהדר ורכב לא פחות נהדר.
אחרי שהבחור יצא ממני עם המערכת עובדת והשתתף בטיול משותף עם מיודעינו SOS, קיבלתי ממנו (הבחור עם המערכת) טלפון בשמו של מר SOS בכבודו ובעצמו (שבחר לא להתקשר בעצמו), ששואל אם אני מוכן למכור לו חלקים למערכת שהוא מנסה לעשות (או יותר נכון המכונאי שלו) על הרכב שלו (ואני לא אכנס לכמה פעמים היא כשלה כל פעם בנקודה אחרת כדי לא לבאס את הבחור ולא להרוס את ההילה שהוא מנסה לטפח באדיקות על הרכב הנהדר שלו :) ).
(ניחוש פרוע אומר לי שנקבל על זה תגובה ארוכה שעיקרה הכחשות אבל זה בסדר ומובן:rolleyes: )
לסיכום לדברים טובים תמיד יצוצו חיקויים, אני רק יכול להמליץ על מטף 18 קילו קבוע באוטו :)
שיהיה לכולם טיול ממוזג :cool:
אין הכחשות, הרוב אמת, אכן התעניינתי ברכישת כונס אוויר, שנראה בנוי לתלפיות, ואיכותי, אך לאחר שקיבלתי הצעה של מעל 4000 ש"ח רק לכונס, הבנתי לאן נפלתי, ולמה עדיף להמשיך ולחפש פתרונות ברשת,
נכון גם שלייצב את המערכת שלי לקח זמן והיא כשלה יותר מפעם אחת. אני לא רואה בזה בעיה כל שהיא - כל עוד אני עושה זאת כחובב ומטפל ברכב בעצמי, ולא כבעל מקצוע שמחוייב לאחרים. .
אגב, היו גם נסיונות אחרים שבצעתי, במסגרת הבניה של הרכב שלי, שהוא באמת נהדר, ואני מרוצה ממנו מאד. וכשלו... לא רק בתחום ה EFAN , מי שרוצה פירוט מדוייק מוזמן לקפה ... הרשימה ארוכה ...
:)
ארז היקר
באף אחד מההתכתבויות בנושא לא הוצהר על ידי כי המצאתי את הגלגל ותבדוק
אני רק צינתי שהתקנתי מערכת קירור זה הכל
לגבי ריליים של 70A מאחר והיה לי וויכוח עם אחי הוא החליט לשאול אותך(ללא ידיעתי) לאחר שכבר סימתי את המערכת כל מי שמבין בחשמל יודע לעשות חישוב צריכת זרם
בסה"כ של הצרכנים ושל הצרכן הספציפי - ואם תשים הגנה גדולה יותר או ריליי גדול יותר זה לא יעזור גם אם תשים ריליי על ריליי (של מי הרעיון הזה בכלל ומה הוא נותן????)
לגבי סוג המאוורר אצלי הותקן של מרצדס (למרות שפורסם בטעות של וולוו)
הותקן גם מאוורר נוסף על רדיאטור המזגן
אז אל תספר לי שהעתקתי
ששאלת (בצורה לא הבי הוגנת ) שאלות טכניות על המערכת הבנתי את כוונתך ולכן לא הגבתי רק צינתי שתדבר עם ארז 4X4
לגבי קרדיט למערכת שהוא התקין - לא אני זה שצריך לתת לו את הקרדיט הרי הוא לא התקין לי , חשוב לי לציין שארז הוא בעל מקצוע בחסד עליון ובנאדם הגון מאוד אשר נעזרתי בשרותיו ומקווה שיעמוד לשירותי גם בעתיד
ונסיים בדבר אחד המערכת היא לא המצאה שלך ראינו אותה בפורומים בארה"ב ועם הסברים טכניים וסרטוני הדגמה על ההתקנה
עד היום ( ניסיון של 18 שנה באלקטורניקה וחשמל לא נזדקקתי למטף !!!!!!!! חמסה חמסה)
לסיום הנושא מבחינתי,
הבהרה אחת וסופית כדי להעביר את הנקודה כי משום מה נוצר הרושם כאילו אני מחפש מעורבות או קרדיט אישית על הסיפור - אז לא, אני אישית לא מחפש לא פרסום לא קרדיט לא חשיפה ולא שום דבר בסגנון - אם זה מה שהייתי מחפש מזמן הייתי עושה את זה. אז על איזה קרדיט אני כן מדבר?
במקרה הספציפי המדובר המערכת שהאדון העתיק הותקנה ברכב של אחיו לפני כשבועיים, במוסך ארז 4X4 ובמסגרתו, בשיתוף שלי ושל ארז הבעלים.
מראש נרמז לנו ע"י הבחור שכשהמערכת תהיה מורכבת ותעבוד כשורה - האח יעתיק וכרגע רק מחכים לראות איך היא עובדת.
עד כאן למרות הסלידה שלי מהגישה הזאת, טכנית לא היתה בעיה - אין לי פטנט על המערכת או על אף חלק בה, הבחור שילם גם על המערכת וגם על ההתקנה, וזכותו לבצע בה כרצונו גם אם זה להעתיק כמו קוף חלק לחלק רכיב לרכיב. אם זה מוסרי או לא - איש איש ואמונתו, לכאן אני לא נכנס בכלל.
דבר נוסף מעבר לכל מה שנכתב עד עכשיו כדאי שיופיע כאן - כל מה שכתוב כאן הוא לא מניחושים, השערות, ספקולציות וכדומה, זה הרבה יותר פשוט - מעבר לרמזים שכבר קיבלנו שהתקנו אותה, אחרי שבוע וחצי קיבלתי טלפון מהם ששואל אותי אם זה בסדר להרכיב ריליים 70A או שזה חובה ריליים כמו שיש במערכת אצלו... אז הסיפורים של "זה מה שהיה לי לפי הבדיקה שלי" לא תופסים כאן.
אז איפה הבעיה ולמה בכלל הגבתי כאן אם אני טוען שאני לא מחפש קרדיט או חשיפה? הנה התשובה- לעצמי לא, למוסך שבה בוצעה והותקנה המערכת כן, בהחלט.
לתפיסתי, ואולי אני מיושן, אם כבר אתה עושה כזה מהלך ומעתיק משהו שמישהו עבד עליו המון זמן כדי להגיע לתוצאה שאותה אתה מעתיק, לכל הפחות תסתום את הפה ואל תתגאה במשהו שאין לך דבר וחצי דבר בו.
עשית מה שעשית - שתוק.
אם כבר בחרת לפרסם ולכתוב את מה שכתבת - מן הראוי לכל הפחות (ושוב, זה רק לתפיסת הראש המיושן שלי), שתוסיף משפט קטן ופשוט שאומר בגילוי נאות, שהמקור למערכת שהעתקת הוא מערכת שXYZ (במקרה הספציפי הזה ארז 4X4) התקין ברכב של מכרך/ אחיך/ וואטאבר.
לי צרם מאוד החוסר פירגון על משהו שמחקרית, רעיונית, וביצועית, לא נעשה על ידך אלא רק הועתק והורכב 1 ל1.
רק על זה פתחתי את כל הנושא הזה כאן, אין לי היכרות אישית איתך ובהתאם אין לי שום בעיה איתך ספציפית, אלא עם הסיבה עצמה בלבד.
מבחינתי הנושא סגור, תפרגן או לא תפרגן הזה לא רלוונטי הנקודה הובהרה, אין פה שום התנגחויות או נסיון להתנגחויות וחבל שזה הרושם שנוצר.
אשר
כמו שאני לא נכנס עם הבחורצ'יק הזה לפינות אני מציע לך גם לעשות כמוני, יש אנשים שמחפשים את זה.
שיהיה לכולם טיול ממוזג :cool:[/QUOTE]
six 4 life
01-08-12, 21:08
אין הכחשות, הרוב אמת, אכן התעניינתי ברכישת כונס אוויר, שנראה בנוי לתלפיות, ואיכותי, אך לאחר שקיבלתי הצעה של מעל 4000 ש"ח רק לכונס, הבנתי לאן נפלתי, ולמה עדיף להמשיך ולחפש פתרונות ברשת.
יוסק'ה
אתה אולי קלדן מוכשר אבל נוכל אתה לא תוציא אותי.
קודם כל לא קיבלת אף הצעה כי אני לא מוכר חלקים אז תחשוב שוב. מה שבפועל קרה זה שחבר שלך ביקש בשמך אפשרות לרכוש כונס, והתשובה שלי היתה שתיצור איתי קשר אתה אישית ולא דרכו. לא יצרת קשר כידוע לך.
אתה יודע טוב מאוד שהמחיר שכתבת "מעל 4000 ש"ח" הוא המחיר שהמכר שלך שילם לפני שנתיים, למערכת שלמה מורכבת על האוטו עם אחריות, ולא לכונס בלבד כי שוב - אני לא מוכר חלקים.
זה שאתה בוחר לסלף זה נחמד, אבל לפחות תסלף בהיגיון ;)
:)
ארז היקר
ונסיים בדבר אחד המערכת היא לא המצאה שלך ראינו אותה בפורומים בארה"ב ועם הסברים טכניים וסרטוני הדגמה על ההתקנה
cool:
לשים מאוורר חשמלי בגרנד אכן לא המצאה שלי, וכן הלאה.
את המערכת שלי בפירוש לא ראית בשום פורום, אתה אולי חושב שראית אבל לא ראית.
בשום מקום באינטרנט לא תראה מערכת שמשתמשת בחלקים במערכת החשמל שבהם אני משתמש כי הם יקריםםםםם... בשום מקום באינטרנט לא תראה כונס ברמה שאני מייצר כי הוא מחומר יקררר ודורש עבודת לייזר. אסכם לך את זה אחרת - אני לא אמרתי לרגע שהמצאתי משהו, לא המצאתי כלום. הבחירה באיזה חלקים להשתמש ואיך היא שלי ולא לפי מערכת מוכנה, הכונס מיוצר לפי דרישות ספציפיות שלי ולא לפי משהו מוכן, זה מה שמבדיל את המערכת הזאת מאחרות נקודה. אם היית יודע כמה משאבים הושקעו כדי להגיע לתוצאה הזאת היית מדבר אחרת לגמרי. בכל אופן זה כבר גולש לגמרי ומיותר.
אף אחד לא המציא שום דבר :) בהצלחה.
אל תכעס שלא הסכמתי לבצע אצלך את העבודה
מה לעשות הרי שהמערכת שלי עלתה 1200 ש"ח שזה יוצא חיסכון של ממממממממממממממממ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
בוא נגיד משהו כמו 3300 ש"ח ח י ס כ ו ן ( ממה שדרשת)
ואיפה איפה ההנאה בביצוע העצמי אין פשוט אין מחיר לזה
ל י ל ה ט ו ב!!!
six 4 life
01-08-12, 21:30
דורון, על מה יש לי לכעוס אם אני בכלל לא מכיר אותך ומעולם לא הצעתי לבצע את העבודה אצלך או אצל אף אחד אחר לצורך העניין?
כמו שאמרתי העניין מעולם לא פורסם ואני לא מחפש "קונים".
לעניין המחיר - העבודה היא עבודת קסטום, המוצר הוא לא מוצר מדף והוא נתפר לכל רכב מחדש. העבודה הזאת מתבטאת בלא מעט זמן ויש מחיר לשעות עבודה, חלקים חדשים ברמה גבוהה ולא צ'יקמוקים, כונס ביצור לייזר מאלומניום תעופתי צבוע בצבע מיוחד, אחריות על המערכת, וכן הלאה. מעבר לכך הדין וחשבון הוא לא לך מן הסתם אלא לאחרים שקוראים ועוד עלולים לקחת את הדברים שלך ברצינות.
אכן, בעבודה עצמית כל דבר יעלה פחות מעבודה של בעל מקצוע, זה כלל אצבע ואף אחד לא מכריח אף אחד ללכת לבעל מקצוע או לעשות לבד, כל אחד וההחלטות שלו.
אתה טוען שהחלקים עלו לך 1200 ואתה מבסוט מהחיים. אז למה נתת לאחיך לשלם 3500 ש"ח על מערכת משומשת בת שנתיים כולל הרכבה, אם זה מה שהמערכת עולה לך והאינטרנט מפוצץ בידע עליה גם ככה, לא חבל על הכסף? איזה מן אח אתה :)
בקיצור כל המטרה כאן היתה כדי להזכיר לך ולאחרים כאן שאפשר לפרגן למוסכים גם כשהם מצליחים, לא רק כשהמצב הפוך.
מעבר לכך אתה מנסה לרדת לפסים אישיים ואני לשם לא יורד.
לצורך ההבהרה - אני לא מוסך ולא עובד במוסך, אני מתפרנס מתחומים אחרים לגמרי, ואין לי קשר לארז4X4 פרט להיותו חבר קרוב מאוד.
"איזה מן אח אני"
אתה לא יורד לפסים אישיים???????
אתה לא שווה תגובה סוף פסוק
יוסק'ה
אתה אולי קלדן מוכשר אבל נוכל אתה לא תוציא אותי. - אני לא צריך, אתה עושה עבודה מצויינת לבד... רק שעכשו זה גם נראה קבל עם ועידה ...,
ואני האחרון שאפשר לייחס לו אמירות שאינן אמת ... ,
קודם כל לא קיבלת אף הצעה כי אני לא מוכר חלקים אז תחשוב שוב. מה שבפועל קרה זה שחבר שלך ביקש בשמך אפשרות לרכוש כונס, והתשובה שלי היתה שתיצור איתי קשר אתה אישית ולא דרכו. לא יצרת קשר כידוע לך.
אתה יודע טוב מאוד שהמחיר שכתבת "מעל 4000 ש"ח" הוא המחיר שהמכר שלך שילם לפני שנתיים, למערכת שלמה מורכבת על האוטו עם אחריות, ולא לכונס בלבד כי שוב - אני לא מוכר חלקים.
זה שאתה בוחר לסלף זה נחמד, אבל לפחות תסלף בהיגיון ;)
אבל השרשור הזה מתאים יותר לאתרים "צבעוניים" אחרים, ואני ממש לא שם.
אז מבחינתי- סיימתי.
לילה טוב ...
כתבתי כאן כל מיני דברים ספציפיים ומחקתי לאור התפתחות השרשור.
שימו לב שהשרשור מתחיל להתפזר, להיות לא ענייני ועל גבול סבלנותנו.
רוח האתר היא רוח שיתוף ועזרה ונא לשמור עליו ככזה.
המשך השרשור לגופו של אדם ולא לגופו של עניין יגרמו למחיקת התגובה ולנעילת השרשור.
כתבתי כאן כל מיני דברים ספציפיים ומחקתי לאור התפתחות השרשור.
שימו לב שהשרשור מתחיל להתפזר, להיות לא ענייני ועל גבול סבלנותנו.
רוח האתר היא רוח שיתוף ועזרה ונא לשמור עליו ככזה.
המשך השרשור לגופו של אדם ולא לגופו של עניין יגרמו למחיקת התגובה ולנעילת השרשור.
כל מי שרוצה נתונים טכניים איך ומה לבצע יכול ליצור איתי קשר בפרטי ואני אשמח לעזור בכל צורה שהיא , אם בהסברים טכניים איך זה עובד או איך להתקין וגם לצרף תמונות של המוצר בתהליכו
המשך יום טוב לכולם
למי שמעוניין במוצר מוגמר, כולל כונס, מאוורר, וכו'
מצורף קישור לאחד הפתרונות (http://www.ebay.com/itm/JEEP-GRAND-CHEROKEE-ELECTRIC-COOLING-FAN-KIT-ADD-MPG-HP-/110938492669?pt=Motors_Car_Truck_Parts_A ccessories&hash=item19d4730efd&vxp=mtr#ht_2176wt_1168) שמצאתי ברשת ,
לרווחת הכלל - ולהנאתכם !
אין בהודעה זו משום המלצה על איכות המוצר או על מחירו. יבדוק כל אחד לפי אמות המידה שלו...
האם י יש החלטה או שסתם עדיף להוסיף מאוור חשמלי נוסף על המיכני והחשמלי הקיימים ,בצ'ירוקי טמפ' העבודה כמעט קבוע על 100 האם טרמוסטט או חיישן יכוליםלפתור את הבעייה, שמעתי שאם קודחים חור קטנטן בטרמוסטט זה עוזר, היכן ובמה מדובר אם מישהו יכול לפרט על הבקר טמפרטורה האלקטרוני שהוא מדוייק יותר היכן משיגים? עלות? האם כונס הוא משמעותי ? ואיך או איזה פתרון יש להוצאת חום החוצה? מלבד לחתוך את מכסה המנוע ולהתקין בו כונסי אוויר להוצאת החום
כרגע למרות שיש נסיעה עם מזגן יש לחצים בתוך המערכת והמדחס של המזגן ספג הפעם והלך לו המיסב , האם מישהו הצליח בצ'ירוקי לעבוד בטמפרטורה קבועה של מתחת ל100 או שכך בנוי המנוע הזה כי לעיתים קשה לעמוד ליד הרכב מהחום שהוא פולט,האם אין אפשרות לעבוד על המערכת כמו הנמכת הטמ' של פתיחת הטרמוסטט או חישן שמכוייל לטמפ' נמוכה בפתיחת המאוור החשמלי?
אודה לתשובות השירשור הזה נוגע לרבים
למי שמעוניין במוצר מוגמר, כולל כונס, מאוורר, וכו'
מצורף קישור לאחד הפתרונות (http://www.ebay.com/itm/JEEP-GRAND-CHEROKEE-ELECTRIC-COOLING-FAN-KIT-ADD-MPG-HP-/110938492669?pt=Motors_Car_Truck_Parts_A ccessories&hash=item19d4730efd&vxp=mtr#ht_2176wt_1168) שמצאתי ברשת ,
לרווחת הכלל - ולהנאתכם !
אין בהודעה זו משום המלצה על איכות המוצר או על מחירו. יבדוק כל אחד לפי אמות המידה שלו...
למי שמעוניין לדעת מה מקבלים בקופסה.
1 מאוורר וכונס 18X18 אינץ
2.בקר טרמוסטטי מתכוונן עם 2 סוגי חיישנים
3. הוראות הרכבה
4 קיט הרכבה
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/IMAG0262.jpg
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/IMAG0263.jpg
boaz avrahami
28-08-12, 23:32
וואלה ג׳ו, נראה מעניין לאללה...
הייתי שמח לאחד כזה
לא לדחוף, יש מספיק לכולם.
boaz avrahami
28-08-12, 23:57
איך נראה לך מבחינת האיכות והאם יש בקיט הכול?
לא ראיתי את החיישנים ולא הבנתי עם מגיע גם הבית שלהם (צינור מתכת).
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/IMAG0277.jpg
לפי ההוראות אפשר להשתמש באחד מהשניים
המתברג דורש קדיחה והברזה ל8X.75 (ככתוב בהוראות אפשר לקדוח בפלסטיק של הרדיאטור)
אכות? נראה בסדר, הכול נראה כהעתק של דאריל, אין שמות או ארץ יצור על כלום עם מדבקה יחידה שרשום 12V
שווה את המחיר? תגידו אתם.
בקיט יש מברג לכיוון, קונקטורים, אזיקונים וכולו.
האם י יש החלטה או שסתם עדיף להוסיף מאוור חשמלי נוסף על המיכני והחשמלי הקיימים ,בצ'ירוקי טמפ' העבודה כמעט קבוע על 100 האם טרמוסטט או חיישן יכוליםלפתור את הבעייה, שמעתי שאם קודחים חור קטנטן בטרמוסטט זה עוזר, היכן ובמה מדובר אם מישהו יכול לפרט על הבקר טמפרטורה האלקטרוני שהוא מדוייק יותר היכן משיגים? עלות? האם כונס הוא משמעותי ? ואיך או איזה פתרון יש להוצאת חום החוצה? מלבד לחתוך את מכסה המנוע ולהתקין בו כונסי אוויר להוצאת החום
כרגע למרות שיש נסיעה עם מזגן יש לחצים בתוך המערכת והמדחס של המזגן ספג הפעם והלך לו המיסב , האם מישהו הצליח בצ'ירוקי לעבוד בטמפרטורה קבועה של מתחת ל100 או שכך בנוי המנוע הזה כי לעיתים קשה לעמוד ליד הרכב מהחום שהוא פולט,האם אין אפשרות לעבוד על המערכת כמו הנמכת הטמ' של פתיחת הטרמוסטט או חישן שמכוייל לטמפ' נמוכה בפתיחת המאוור החשמלי?
אודה לתשובות השירשור הזה נוגע לרבים
גלעד,
אין פה פתרון "בית ספר". ה"תשובה הנכונה" - תלויה במספר רב של גורמים, אל תשכח שאין בנמצא 2 גרנדים או צ'רוקיים, ששופרו וחוו באופן שווה התעללות דומה. ואין עומק כיסו של האחד וידיעותיו בתחום המכונאות דומות לאחר.
אתה, תיקח את כל הנאמר פה, תערבב בפנים את המרכיבים שלך למשוואה, ותחליט עבורך, מה הנכון, ומה הטוב - בשבילך !
הקו המוביל, אומר, שבגרנד [ ואני חושב שזה נכון גם לצ'רוקי ] טמפ' סביב ה 100 מע' זה לא נורא. וסביר בהחלט. גם 105 ...
הבעיה נמצאת בשני תחומים -
1. מזגן
2. יש כאלה שזה מפחיד אותם ...
3. הצטברות חום בתא המנוע, שמפחיתה עוד יותר מיעילות המזגן, ומזיקה במקרים קיצוניים לרכיבים בתוך התא.
בנוסף, בקר אלקטרוני, זה נחמד, ודיגיטלי, ויכול לקבוע בדיוק באיזה טמפ' ייפתח המאוורר החשמלי, אבל אין לגרוע מערכו של השעון המקורי. -שהוא מדוייק מאד ובד"כ עובד לתפארת.
חור בטרמוסטט ? אני לא הייתי הולך לכיוון הזה ...
עכשו, מערכת הקירור המקורית, [ פאן קלטץ, מאוורר מיכאני ] אמורה להתמודד עם פינוי החום.
לטעמי, מערכת EFAN הכוללת בקר טמפ' נוסף, המחובר למאוורר עם 2 מהירויות בהספק מתאים, וחיישן שקורא את טמפ' המים מהצינור התחתון ברדיאטור, ושיושב בצורה מקצועית עם כונס מתאים שמכסה את כל שטח הפנים של הרדיאטור, יכולה לשפר את המצב אך מורכבת יותר וצפויה לתקלות [ עקב היותה מבוססת על מע' אלקטרונית, חיצונית ושלא בתיכנון היצרן ], מצד שני היא מקלה על המנוע שלא נדרש לסובב מניפה באופן ישיר, ומפחיתה את הרעש באופן משמעותי.
פתיחת אוורור לתא המנוע - חשוב לדעתי, ומניסיון פתיחת מכסה המנוע, בנסיעת שטח איטית, בימים חמים, תורם רבות לפינוי האוויר החם הכלוא בתא המנוע, ומוריד אי אלו מעלות משעון החום.
שים לב שכל האמור לעיל מדובר על הערכה סובייקטיבית, לא מקצועית, שנשענת על הידע שלי ועם הנסיון שלי, על רכב אדום שטופל ככה וככה. . .
האם זה מתאים לך ? לא יודע. זה אתה תחליט. אני רק חולק איתך את המעט שלמדתי ...
אני עם שני מאווררים חשמליים רציניים (פורד טאורוס וVW כלשהו) שנכנסים ב 105 ומפסיקים ב 95 מעלות (חיישן של פורד פיאסטה, אגב, על צינור המים) איזנתי לגמרי את התחממות המנוע וזה יציב כבר כ-שלוש שנים (טפו טפו טפו).
זה אומר למשל שבבקרים הקרירים יש נסיעות שלמות שהם בכלל לא נכנסים לפעולה - וזה פגז, ובשטח בזחילה בחום גבוה ממש ניכרת הפרדה בין פרקים של עבודה להפסקה (יעני באמת מצליחים לקרר לפרקים ששווים את המאמץ ולא פועלים רצוף).
תריסים להוצאת אוויר וכונס עזרו לקירור התא עצמו שבעבר הרחוק פשוט בער (ברמה שהיו חוטים שנמסו) והיום פשוט חם - סביר.
נוסף על כך הפרדת קירור שמן הגיר מהרדיאטור מים לרדיאטור ייעודי משלו תרמה גם כן. זול ופשוט.
בשורה התחתונה, מסכים מאוד עם יוסי שזה סובייקטיבי - 'והסובייקטיבי שלי' ממליץ מאוד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.