PDA

צפייה בגרסה מלאה : עד כמה הגבהות הספורטאז' משפיעות בכביש?

shay1972
04-08-12, 12:27
אני מחפש קאיה ספורטאז' ישנה (עד 20 אש"ח).

ראיתי 3 קיות, שנת 96 ושתיים 97, שלושתן מוגבהות.
שתיים מהן "משייטות" על הכביש - כאליו יש חופש בקשר בין ההגה לגלגלים. בזאת שנוסף להגבהה גם היו צמיגים 235 זה כבר היה בגבול הלא נעים.
לאחת מהמוגבהות היו מין חתיכות מתכת בתוך הסליל של הקפיץ הקדמי - והיא גם זו שלא שייטה.
מה תפקיד מעצורי הקפיץ הללו? האם יש הבדל בין שיטות ההגבה (קפיצים+בולמים מול ספייסרים) שמייצרים יותר שיוט או פחות?
תודה

omri_t
04-08-12, 13:05
תלוי מאוד איך הגביהו את הרכב.
יש הרבה דרכים (ייחסית) להגביה את האוטו, ולכל שיטה יתרונות וחסרונות ועלות שונה.
התוצאה גם כן שונה.
בעיקרון אם עושים זאת נכון ההשפעה לא אמורה להיות גבוהה, אך היא תמיד מורגשת במידה כזו או אחרת.
זה נכון לכל רכב, לא רק לקאיה.

קרא ולמד כאן באתר על שיטות ההגבהה השונות ברכבי שטח.
יש מדריך מקיף (ומרשים מאוד) לגבי הגבהה של קאיה באתר.

מי שאינו "שוחה" עדיף לגשת ולהתייעץ עם כמה בעלי מקצוע רציניים ולשמוע מה הם מציעים.
לנסות רכבים שהוגבהו על ידם כדי להתרשם.

shay1972
04-08-12, 21:29
תודה רבה.
קראתי את המאמר המדובר. הבעיה היא שהמוכר קנה את הרכב ככה ואין לו מושג מה שמו שם (לפעמים זה גם שני בעלים לפניו).
בכל אופן, נראה לי שהביג פוט שנסעתי עליו היה כל כך גבוה שאולי גם פירקו לו את המייצב הקדמי ובגלל זה הוא "שט".

hadtomer
05-08-12, 06:54
התשובה חד משמעית: הרכב פחות יציב. משייט? זה כבר לא תקין. בקו ישר הוא לא אמור לשייט. קח רכב ותרים את מרכז הכובד שלו באופן משמעותי-ושינית את ההתנהגות. את המוט המייצב אני לא הסרתי בדיוק מהסיבה הזו.

hadtomer
05-08-12, 20:00
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=64323

shay1972
05-08-12, 20:11
תודה, זו בדיוק הכתבה שקראתי והחכמתי ממנה.
הבנתי שרכב מוגבהה יהיה פחות יציב, אני אנסה עוד כמה ואז אחליט מה הגבול בין משייט לבין לא בטיחותי (עבורי, כמובן).

danob
06-08-12, 10:33
הבול ג'וינטים בספורטאז' מוגבהת "עובדים" בזוית לא נכונה, וככל שהרכב מוגבה יותר כך הם מתבלים מהר יותר.
הבעיה היא שהם יצוקים במשולש העליון ולכן על מנת להחליף אותם, צריך להחליף את כל המשולש (תחליפי עולה סביב 300 ש"ח ואם אני לא טועה, המשולש של מזדה 323, הדגם הישן לפני שנקראה לנטיס, מתאים)
מעבר לכך, צמיגי 235, כבדים משמעותית מהצמיג המקורי ולכן הבלאי מואץ.
מה שאני מנסה להגיד זה שאם הרכב מצא חן בעיניך אל תפסול אותו על הסף בגלל ה"שיוט", יתכן שזה פתיר בקלות יחסית.

ליאור

shay1972
06-08-12, 20:38
תודה רבה. לקחתי לתשומת ליבי. ננסה לבדוק עם המוכר אם אפשר לבדוק את זה במוסך שלו.

shay1972
12-08-12, 18:25
עדכון - נרכשה קיה 97 עם הגבהות וצמיגים רחבים (ברשיון).
הרכב לא משייט וולא חופשים בהגה.
אז כנראה שהבעיה ברכב שראיתי (ושייט) פתירה.

danob
12-08-12, 19:44
מברוק!

-->