PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה למבינים בדבר

ToMeR_m
16-08-12, 20:53
אני שומע יותר ויותר מקרים שמתפוצץ צינור במהלך נסיעה ואז מתחילות הצרות.
הרכב סורנטו שנת 2006 לא ישן מדיי אך גם לא חדש עשה 120 אלף שאלתי היא
1 .האם כדאי להחליף את כל הצנרות המים ברכב כדי למנוע איזה סיכוי שתוך כדי נסיעה יתפוצץ אחד מהם ואז אני בבעיה.
2. התקנת חיישנים למיניהם (חיישן חום מנוע , חיישן מפלס מים ברדיאטור) או כל חיישן אחר .

אשמח לתשובות תומר

asafk
16-08-12, 21:01
כשהמערכת תקינה - אין צורך בשום חיישנים נוספים.
צנרת קירור מחליפים פעם ב 7~8 שנים. זה בערך אורך החיים של צינורות גומי.

אסף.

ToMeR_m
16-08-12, 21:22
יפה אמרת - כשהמערכת תקינה, הרי אנחנו לא יושבים כל יום ובודקים לפני נסיעה את כל המערכת כדי לראות אם היא בסדר , גם אם עשינו וראינו שהכל בסדר הרי תוך כדי נסיעה יכולה להיות הבעיה וכדי למנוע את זה טוב שיהייה גיבוי לשעת הצורך ..
הרי במידה ויש בריחה של מים מהמנוע לא רצוי שייהייה איזה זמזם/מד חום שמתריע לפני שילך ראש מנוע ?

asafk
16-08-12, 21:45
אין לזה סוף.
כשבורחים מים - אתה תדע - קודם כל מריחים את זה. לנוזל קירור יש ריח מאוד חזק וברור. אתה גם תראה את זה - כשתפתח מכסה מנוע.
גם אם לא - הטמפרטורה תעלה לאט, לפני שלא יהיו מים והמנוע יתבשל. סתימה לא נגרמת פתאום. גם לא נזילה...

יש פרנויות מוצדקות. זו, לדעתי, לא מוצדקת, אבל אני יודע שרבים כן שמים עוד חיישנים שונים ומשונים בשביל השקט הנפשי. זה בעיקר מזמין חוסר שקט ומבט תמידי, חושש, לכיוון התצוגה.

אסף.

boaz avrahami
16-08-12, 21:56
לפי מה שאני יודע, כאשר אין מים או שהמשאבה מפסיקה להסתובב אין קריאת טמפרטורה כמעט מיידית...

לכן אם מתפוצץ צינור ולא הרחת מייד או ראית אדים אתה בבעיה שתוך שניות תעחה הרבה כסף.
פתרונות אפשריים זה הדבקה של יוניט לחום גבוה על הראש מבחוץ או על סעפת הפליטה וחיבורו לזמזם התרעה.
יש מנועים כמו בדיסקו הראשונים שזה היה ממש מתבקש ומנועים אחרים שזה יותר מותרות.

moshik999
16-08-12, 22:17
תעבור על כל הצינורות תבדוק שהם לא יבשים שאין התנפחויות קרוב לבנדים שאין סדקים בצינור בעיקר קרוב לבנדים תבדוק שאין קורזיה בחיבורים למנוע למשאבה לטרמוסטט ולרדיאטור.
יש ספק לגבי צינור או בנד אז אין ספק תחליף.
כשלוחצים על הצינור מרגישים אם הוא יבש. רואים כשצינור לא נראה טוב.
שנת 2006 עם 120K לרכב שעבר טיפולים מסודרים לא נראה שיש לך ממה לחשוש.

אם אתה רוצה להיות רגוע תחליף את כל הצינורות ואת הבנדים (לא בנדים זבל)

ToMeR_m
18-08-12, 23:00
אחלה תודה לכולם

-->