צפייה בגרסה מלאה : סמוראי למתחילים
קניתי סמוראי ואני רוצה להתחיל לטפל בו בעצמי...
איזה טיפולים ראשונים אני יכול וכדאי שאני יעשה בעצמי?
איפה משיגים חלקים קטנים לרכבים?
המטרה כרגע היא בעיקר כיוונון ואחזקה ובהמשך אני רוצה לעבור להתקנות וכו...
דבר ראשון תתחדש.
תן תמונות קצת..
דבר שני - איזה טיפולים אתה רוצה לעשות?
אם זה טיפול רגיל אז מה שאתה צריך זה שמן מנוע, פילטר שמן, פילטר דלק, פלאגים וכו'.
בכל מקרה, אני הייתי מציע שאת הטיפול הראשון שלך ילווה מישהו שכבר עשה כמה וכמה כדי שיוכל לעזור לך במקרה של צרה, ילמד אותך להשתמש במד מומנט וכו' וכו'
סט כלים טוב כבר יש לך?
ברוך הבא!!
תתחדש!!
מציע לך להכיר את החיפוש כאן בפורום או דרך גוגל (להגדיר לגוגל לחפש בג'יפולוג)
תוכל למצוא כניראה את כל התשובות לשאלות שיהיו לך בתקופה הקרובה.
קודם כל תקנה \ תוריד את ספר הרכב לסמוראי בו רשום בדיוק כיצד ובמה נידרש לטפל.
כלים וקצת ידע בסיסי נידרש כדי להתחיל, לא בשמיים. אני יוצא מנקודת הנחה שזה לא הפעם הראשונה...
ואם כן אז באמת עדיף פעם ראשונה לבקש ממישהו שיעשה וילמד אותך (חבר או בעל מקצוע).
חלפים שמנים וכו' ניתן לרכוש בכל חנות חלפים.
אם תגיד מאיזה אזור אתה נעזור לך.
חלפים יעודיים לסמוראי אפשר במכשירי תנועה (היבואן) שיושב בת"א.
אני העדפתי להשתמש בזמנו בפילטר שמן מקורי. השאר לצורך טיפול יכול לבוא מחנויות החלפים הרגילות.
בעיקרון אין דבר שאתה לא יכול לעשות לבד.
אבל, יש דברים שכדאי לדעת מה עושים, ויש דברים שהם בטיחות (כמו ברקסים ומערכת הגה) שאם אין לך ניסיון עדיף קודם ללמוד ואז לעשות.
תתחיל ביישור קו בסיסי.
כל הנוזלים ברכב, כל הפילטרים ברכב, פלגים וכו'.
חשוב כשאתה מתחיל להתעסק שם לבחון כל פינה כדי לנסות לאתר ליקויים נוספים.
גש למוסך שיבדוק יחד איתך את המצב הבלמים ויחד איתו תחליף. (*המלצה לבעלי מקצוע תבוא בסוף..)
אתה כמובן יכול לבקש על הדרך שיעיפו מבט ויראו מה המצב של הרכב ויציעו במה לטפל.
במסגרת יישור הקו חשוב מאוד לבחון את הרכב למצוא את כל המקומות שדורשים טיפול.
נזילות שונות, מערכת קירור, מערכת בלמים, הגה, מתלים, מערכת הינע, מנוע - בקיצור לבדוק את כל הרכב.
המטרה להבטיח שהכל מתקפד ושאתה יכול לנסוע בראש שקט.
לאור העובדה שאתם טריים יחד אינך רגיש מספיק להרגיש שיש תקלה כלשהי בדרך.
לגבי בעלי מקצוע, יש כמה שמתמחים בזוקונים. וחברי הקהילה ימליצו לך.
אישית אני ממליץ בחום על רמי "רמוראי" מכונאי ברמה מקצועית מעולה. הגון ישר ואמיתי.
והוא המכונאי הכי מלמד שהכרתי, יתן לך כל טיפ ויסביר לך כל דבר בלי לחשוש שתעשה לבד.
והוא מכיר סמוראי קצת יותר טוב מהמתכננים בסוזוקי.
לדעתי, במרבית הטיפולים אין תחליף לעבודה עצמית על הרכב.
סמוראי הוא רכב קליל מאוד לטיפול. שלא דורש הרבה ציוד מיוחד לצורך טיפול.
(גיר של סמוראי הורדתי בקלות על הבטן בחניה של הבית, הגיר של הסופה היה מוחץ אותי למוות)
מעבר להנאה שבכך, זה נותן לך להכיר את הרכב באופן שמבטיח שתוכל להתגבר על לא מעט תקלות וגם תרגיש אם אחת עומדת להגיע ומאיפה.
זה גם יחסוך לך הרבההה כסף.
תתחדש, תהנה וסע בדרכים טובות.
וכמובן- העם דורש תמונות!
ברוך הבא!!
תתחדש!!
מציע לך להכיר את החיפוש כאן בפורום או דרך גוגל (להגדיר לגוגל לחפש בג'יפולוג)
תוכל למצוא כניראה את כל התשובות לשאלות שיהיו לך בתקופה הקרובה.
קודם כל תקנה \ תוריד את ספר הרכב לסמוראי בו רשום בדיוק כיצד ובמה נידרש לטפל.
כלים וקצת ידע בסיסי נידרש כדי להתחיל, לא בשמיים. אני יוצא מנקודת הנחה שזה לא הפעם הראשונה...
ואם כן אז באמת עדיף פעם ראשונה לבקש ממישהו שיעשה וילמד אותך (חבר או בעל מקצוע).
חלפים שמנים וכו' ניתן לרכוש בכל חנות חלפים.
אם תגיד מאיזה אזור אתה נעזור לך.
חלפים יעודיים לסמוראי אפשר במכשירי תנועה (היבואן) שיושב בת"א.
אני העדפתי להשתמש בזמנו בפילטר שמן מקורי. השאר לצורך טיפול יכול לבוא מחנויות החלפים הרגילות.
בעיקרון אין דבר שאתה לא יכול לעשות לבד.
אבל, יש דברים שכדאי לדעת מה עושים, ויש דברים שהם בטיחות (כמו ברקסים ומערכת הגה) שאם אין לך ניסיון עדיף קודם ללמוד ואז לעשות.
תתחיל ביישור קו בסיסי.
כל הנוזלים ברכב, כל הפילטרים ברכב, פלגים וכו'.
חשוב כשאתה מתחיל להתעסק שם לבחון כל פינה כדי לנסות לאתר ליקויים נוספים.
גש למוסך שיבדוק יחד איתך את המצב הבלמים ויחד איתו תחליף. (*המלצה לבעלי מקצוע תבוא בסוף..)
אתה כמובן יכול לבקש על הדרך שיעיפו מבט ויראו מה המצב של הרכב ויציעו במה לטפל.
במסגרת יישור הקו חשוב מאוד לבחון את הרכב למצוא את כל המקומות שדורשים טיפול.
נזילות שונות, מערכת קירור, מערכת בלמים, הגה, מתלים, מערכת הינע, מנוע - בקיצור לבדוק את כל הרכב.
המטרה להבטיח שהכל מתקפד ושאתה יכול לנסוע בראש שקט.
לאור העובדה שאתם טריים יחד אינך רגיש מספיק להרגיש שיש תקלה כלשהי בדרך.
לגבי בעלי מקצוע, יש כמה שמתמחים בזוקונים. וחברי הקהילה ימליצו לך.
אישית אני ממליץ בחום על רמי "רמוראי" מכונאי ברמה מקצועית מעולה. הגון ישר ואמיתי.
והוא המכונאי הכי מלמד שהכרתי, יתן לך כל טיפ ויסביר לך כל דבר בלי לחשוש שתעשה לבד.
והוא מכיר סמוראי קצת יותר טוב מהמתכננים בסוזוקי.
לדעתי, במרבית הטיפולים אין תחליף לעבודה עצמית על הרכב.
סמוראי הוא רכב קליל מאוד לטיפול. שלא דורש הרבה ציוד מיוחד לצורך טיפול.
(גיר של סמוראי הורדתי בקלות על הבטן בחניה של הבית, הגיר של הסופה היה מוחץ אותי למוות)
מעבר להנאה שבכך, זה נותן לך להכיר את הרכב באופן שמבטיח שתוכל להתגבר על לא מעט תקלות וגם תרגיש אם אחת עומדת להגיע ומאיפה.
זה גם יחסוך לך הרבההה כסף.
תתחדש, תהנה וסע בדרכים טובות.
וכמובן- העם דורש תמונות!
חח דבר ראשון תודה על קבלת הפנים... תמונות בקרוב...
אני מעמק יזרעאל מאלון הגליל... הרכב לקחתי אחרי בדיקה אצל מכון (על אף הביקורת)
את הדברים של בטיחות סידרתי במוסך (בלמים, בולמים אחוריים וקלאץ'... אגב הכל כולל עבודה 3000 ש"ח)
אני רוצה להתחיל טיפול בעצמי יש איפהשהו בצפון מקום טוב לחלפים?
סט כלים ראיתי את הרשימה וזה עשה לי חום (בגלל כמות הכלים שאני לא מכיר...) יש לי ידע טכני סביר ואת הספר הזמנתי, אבל 0 נסיון ברכבים
בתור אחד שלא מזמן ראה הרבה, ואף קנה אחד, נראה מאוד יפה ושמור.
תהנה מאוד!
ובאשר לשאלתך - גם אם יש לך ידיים טובות, וידע טכני וכו', אם אין לך ניסיון במכונאות רכב אני ממליץ כל טיפול מהקטן לגדול, ללמוד לפחות פעם ראשונה עם מישהו שמכיר. זה נכון שזה פשוט, אבל עדיין מומלץ.
כשאני קניתי את הרכב הראשון שלי לא היה לי ידע ולא כלים.. אל תיבהל מרשימת הכלים, אוגרים אותם עם הזמן, אני פשוט הוספתי לחישוב לפני טיפול עלות כלים, וקניתי לאט לאט כל מה שאני צריך והרבה שאני לא ממש צריך אבל טוב שיהיה...בשביל טיפולים בסיסיים אתה לא צריך הרבה , אני מניח שלא כ"כ מהר תתעסק עם ברקסים ושאר אביזרי בטיחות וטוב שכך.. את זה חובה לעשות עם מישהו שמבין ולדעת ממש מה עושים ולמה..
תתחיל בכלים בסיסיים (סט מפתחות פתוחים, סט בוקסות טוב, מברגים, פלייר פטנט ורגיל וכו') הרבה כלים אתה יכול להשאיל כי יש כלים ייעודיים לעבודה מסויימת, מד מומנט טוב בד"כ יקר יחסית לשאר, במידה ותהיה חייב מד מומנט אתה יכול לשאול ממני ואני אראה לך איך להשתמש בו, זה עדיין יחייב אותך לסט בוקסות שיהיה אצלך..
תתחיל מהדברים הפשוטים בליווי הספר, אל תתבייש לשאול שאלות אף אחד לא נולד מכונאי ויש כאן הרבה מידע ויותר אנשים שישמחו לעזור...
ליאור
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.