צפייה בגרסה מלאה : האוטו רועד בסרק
או קיי- אז אחרי הרבה זיעה, $$$ ושאר אנרגיות שהוצאתי על נסיון לפתור את בעית הטורים הקופצים- אני חוזר להתחלה.
מה בעצם הפריע לי? שהאוטו רועד לא נעים במצב סרק- וכולנו חשבנו שזה בגלל טורים לא יציבים/נמוכים. נכון- התופעה חולפת במצב של 900/1000 סל"ד בסרק- אבל בעצם: למה שהאוטו ירעד ב 700/800 סל"ד?! אולי בכלל לא צריך לטמטם את ההזרקה אלא לחפש למה הוא רועד?!
שאלתי:
האוטו עומד בסל"ד 700 בסרק ורועד כמו היפופוטם רטוב- למה? המנוע/גיר/ לא מחוברים טוב לשלדה ולכן טווח תנועה גדול שמעביר וויברציות לשילדה כולה ותא הנוסעים בתוכה? האם ייתכן שזה תושבות. איך אני בודק אותן? יש למישהו רעיון אחר? כי ראיתי שבסל"ד זהה ברכבים אחרים- אין את הרעידות- ולכן מתחזקת התחושה שחופש או חלק רועד כלשהו שלא מחוזק כמו שצריך לשלדה הוא הבעיה.
רעיונות- תודה.
אני מנסה: תושבות מנוע גמורות יכולות לגרום לתופעה שאתה מתאר. גם הצתה לא מכוונת יכולה לגרום למנוע להשתולל בסל"ד מאד למוך.
בדוק תושבות. אם זו לא הבעיה נסה לאחר במעט את ההצתה.
אורי טל.
חנן-ג'יפולוג
09-03-05, 17:54
יותר מוזר- בלי אורות- לוחץ על דוושת הבלם- גם יורדים הטורים
התיאור הזה עדיין נכון?
בדקת מה שכתבתי לך לבדוק?
אגב, למה פתחת שרשור חדש באותו נושא של רעידות?
yossivarman
09-03-05, 18:13
יואב כתבת פעם ש:
יותר מוזר- בלי אורות- לוחץ על דוושת הבלם- גם יורדים הטורים
וחנן אמר לך לבדוק את זה
גם אצלי זה ככה - והסמוראי לא רועד
נראה לי שבתור התחלה הטורים אצלך מאוד נמוכים
במצב נורמלי אצלי - הטורים טיפה מתחת לקו ה1000 נניח 850+-
אבל לא 700
שמתי לב שאחד נקודות התורפה בסמוראי - היא תושבת המנוע שליד סעפת הפליטה
אני החלפתי אותה לפני שנתיים
ראיתי גם איך בודקים אותה:מסוכן לעמוד לפני הרכב
שמים גז בהילוך ראשון - בלם היד מורם
הסמוראי ינסה לזוז קדימה
מסתכלים מהצד ורואים שכל המנוע מנסה "לעלות" למעלה
שרואים שהתנודות מאוד גדולות כנראה שהתושבת קרועה
תושבת חליפית 100 ש"ח
תושבת מקורית קרוב ל400 ש"ח
נראה לי שבתור התחלה הטורים אצלך מאוד נמוכים
במצב נורמלי אצלי - הטורים טיפה מתחת לקו ה1000 נניח 850+-
אבל לא 700
תחליף תושבות לחדשות .
אני מציע את ה"מוסך" שלי לטובת העניין.
מתי שתרצה.
עידן.
או קיי:
1. חנן" צודק- לא היתי צריך לפתוח שרשור חדש..פשוט חשבתי שמאחר ונראה לי שלא מערכת ההזרקה היא הגורם לרעידות אלא התנהגות לא תקינה של המרכב הסל"ד נתון- פתחתי חדש..כמובן שהמנהלים מוזמנים לאחד את השרשורים... 8)
2. לגבי הבלם: לחיצה על הבלם לא גורמת לתופעה המוזכרת מאז שהרכב עבר כיוון מחדש של ההצתה במוסך אפ"ק.
3. הרעידות: הסלד יורד- ההגה מתחיל לרטוט כמו וויברטור ולהרעיש וכל גוף הרכב נע באי נוחות. ידית ההילוכים גם רוטטת- בקיצור- כל מה שעומד על זרוע באוטו רוקד. אם אני אוחז חזק את ההגה- הרעש מפסיק. כנ"ל אם אני מרים מכסה מנוע ואוחז את מוט ההגה מהקצה השני שלו. קצת גז והכל בסדר. בנסיעה אין שום תופעות כאלו.
4. סל"ד- יוסי אני חושב שהסל"ד אמור חהיות באיזור ה 600 בסרק- ככה קראתי פעם איפה שהוא- אבל אם אתה אומר יותר גבוה- נעלה אותו (עכשיו שאני יודע מאיזה בורג כן מותר להעלות אותו... :oops: )
5. הרושם שלי שמשהו שמה לא מחוזק טוב: מנוע? גיר? טרנספר? לא יודע. אם זה פרט חשוב אז בדימום של הרכב יש ממש מין קפיצה כזו מכיוון המנוע כאילו הוא רועד חזק לשניה ואז נכבה.
6. עידן- תודה על ההזמנה- נראה לי שאני אביא אליך- תעיף מבט של מהנדס בתושבות ואם שם הבעיה- נחליף....
אם מישהו יודע כמה אמורים להיות טורים בסרק- נא להודיע.
אה- ואורי- לגבי קידום ההצתה- אני חושש שככה התחילה כל מסכת הצרות עם הסל"ד הלא יציב שלי כשבאתי עם הרעידות למוסך והוא ישר תקע שני מברגים ושינה את מיקום חיישן מיקום מצערת כדי "לקדם הצתה"- ומאז שנה של הרבה ריצות הרבה עוגמת נפש והרבה $$$ עברה על כוחותינו. מאז הכיוון האחרון שנעשה ובינתיים מחזיק לא רע- אני מפחד לגשת בכלל לכיוון ההוא.
סוזי המשתוללת
09-03-05, 22:37
יואב
ברגע שמתחילות הרעידות תתחיל לשלוף את חוטי ההצתה מהפלאגים אחד אחד
חוט תקין ייגרום לנפילת סלד נוספת חוט לא תקין לא ייגרום לשינוי ברעידות
זו התחושה שלי
בנוסף למה שסוזי הציע לגבי תקינות חוטי ההצתה, תבדוק את המגעים של החוטים - גם החוט של הכויל - משני הצדדים. לי היתה בעיית ירידת טורים בסרק שנפתרה אחרי ניקוי חומר משחתי שהצטבר במגע של חוט הכויל.
תופעה של טורים שעולים ויורדים בלי קצב מסויים נגרמת או ממגע רופף של חוטים או מיניקת אוויר ממקום לא רצוי .
תתחיל לבודד את כל הצינורות של הקרבורטור ותגיע למקום שיונק אוויר .
בלילה בחושך תנסה לבדוק בריחת ניצוץ מכבלים חשמליים במנוע.
אתה יכול לבוא אלי ונבדוק ביחד.
בהצלחה.
yossivarman
10-03-05, 10:04
עידן - זה הזרקה
מוכן גם לעזור בלהצליב דברים מאצלי
יוסי אז מה אם זה הזרקה - אז השליטה על הדלק היא ע"י מיקרופרוססור .מה אין לך צינורות בקרבורטור? אין חוטי הצתה אצלך ?
:D
six 4 life
10-03-05, 21:47
כנס למוסך שאתה כ"כ אוהב... :shock:
סתם. הייתי חייב :twisted:
-ארז 8) -
(באמת היית חייב? בואו נשאר ענייניים. נא לא להגיב, המערכת)
סוזי: שלפתי את החוטים אחד אחד- כל שליפה הביאה לנפילת סל"ד כמו שאמרת- אבל מה שמעניין זה שחוץ מנפילת הסל"ד כל בלוק המנוע ממש רוקד בגסות מול העיניים כשהחוט מנותק והסל"ד נמוך- זה מחזק אצלי את ההשערה שהמנוע פשוט לא מחובר טוב לשלדה- ואם אני מבין נכון- זה אומר תושבות פגומות?
תסתכל על התושבות. יכול להיות שכבר במבט ראשון תגלה בהם משהו פגום. (התושבות הן שני מלבנים שחורים שהמנוע יושב עליהם)
אגב, התושבות יכולות לגרום לרעידות, אך אין להם קשר לירידת הטורים. בדקת מגעים בחוטי ההצתה והכויל? בדקת את חוטי ההצתה עצמם. אולי הם יבשים ועבר זמנם. חוטים שמתחילים ל"לדלוף" לפעמים עובדים בצורה תקינה ולפעמים לא. תלוי לעיתים בקרבתם למתכת אחרת. תבדוק אם החוט מוציא ניצוצות דרך הגומי.
יואב התושבות בנויות ממכסה מתכתי שחור מתחתיו (מוסתר אי אפשר לראות אותו) גומי שמחובר לפלטה שמתחברת לשילדה.
------------------
I rrrrrr I
I rrrrrr I
rrrrrr
SSSSSSSSSSSSSSSSS
כאשר:
מתכת = I
r=rubber
שאסי = S
תבדוק את העניין אצלך :wink:
אוף התבלגן לי הציור :shock:
עזוב.לא משנה.
yossivarman
11-03-05, 21:01
ככה זה נראה
http://www.roadlessgear.com/Merchant2/graphics/00000001/rgmounts.jpg
אצלי יש גם חיפוי :? מתכת על כל העסק.
סוזי המשתוללת
11-03-05, 22:02
אצל כולם יש חיפוי
יואב הבדיקה פשוטה מאד וכך גם ההחלפה
עובדים כל פעם על צד אחד
משחררים 3 ברגי 14 מ"מ ומרימים את המנוע מלמטה עם ג'ק עד שניתן לחלץ את התושבת
בוחנים אותה בעיין ותוך כדי הפעלת כח ביד אם יש קרעים / גמישות גבוהה מדיי תחליף אם לא תחזיר
כנ"ל לגבי התושבת השנייה וגם תושבת גיר אחורית
את תושבת הגיר ניתן לפרק ביד עם הרמת הגיר ביד אחת והוצאת התושבת
תבדוק שהאגזוז לא נוגע בשום מקום באופן ישיר (שלא דרך מחבר גומי)
טוב נו- ממש לבד אני לא מתכוון לנסות את זה..... :oops:
מתנדבים?
yossivarman
12-03-05, 11:32
רוצה גם לבוא :D
yossivarman
12-03-05, 11:33
להזכירך אני עובד ליד מכשירי תנועה וגם ליד יצחק שדה = הרבה חנויות חלפים
דבר איתי
עידן- תודה- אני ארים טלפון ונתאם.
יוסי- גם תודה- הבעיה היא כמובן- האם לרכוש תושבות לפני שברור ששם נעוצה הבעיה?.... או לפרק לגלות ששם הבעיה ואז לרוץ לקנות?... 8) או שהפתרון זה לעשות את זה ביום חול- ואז קודם מפרקים- אם רואים ששם הבעיה לוקחים מונית למכשירי תנועה וחוזרים עם הסחורה?
עידן- יש יום באמצע שבוע שבא מבחינתך בחשבון? _לפני שמנהלי האתר נוזפים בנו על ה"צ'אט" הזה- אנחנו מבטיחים לצלם את ההליך ולפרסמו ברבים למען ילמדו הדורות הבאים...)
בקיצור- נדבר בטלפון- נראה לי ששם נעוצה הבעיה כי כמו שאמרתי בניתוק כח אחד מחוטי ההצתה האוטו יורד לסל"ד מפחיד והמנוע כמעט קטפץ מחוץ למכסה בריקודים... :shock:
לוקחים מונית
= יואב נוסע עם הג'יפ של עידן למכשירי תנועה :D (בעיקר כדי להרגיש רכב עם נעילה אוטומטית).
yossivarman
12-03-05, 15:23
יש לי ספייר -חשבתי שאני צריך להחליף
כנראה שלא
כך שיש לי שתיים
קניתי ביצחק שדה במאה שקל
השיקול שלך היא אם לשים מקורית או לא
(אם אני לא טועה מקורית עולה קרוב ל400)
אתה מוזמן להשתמש בה- אם תצטרך
http://www.geocities.com/yossivarman/mount1.JPG
http://www.geocities.com/yossivarman/mount2.JPG
אני מעלה את השרשור הזה מהאוב,
אני מעוניין להחליף תושבות מנוע וקניתי תושבות בדיוק כמו בתמונה,
האם הגומיות הנ"ל נכנסות לתוך הבתים ממתכת שמצויים שם (שני מלבנים ממתכת בכל צד) או שמא מחליפות?
אני שואל מכיוון שבקטלוג חלקים של סוזוקי (המקום היחיד שאפשר לראות בו את התושבות האלה) לא מצויין שום דבר על הבתים ממתכת והתושבות מתחברות ישירות למה שהם קוראים שם - בראקטים.
תודה,
דרור
אני מעלה את השרשור הזה מהאוב,
אני מעוניין להחליף תושבות מנוע וקניתי תושבות בדיוק כמו בתמונה,
האם הגומיות הנ"ל נכנסות לתוך הבתים ממתכת שמצויים שם (שני מלבנים ממתכת בכל צד) או שמא מחליפות?
אני שואל מכיוון שבקטלוג חלקים של סוזוקי (המקום היחיד שאפשר לראות בו את התושבות האלה) לא מצויין שום דבר על הבתים ממתכת והתושבות מתחברות ישירות למה שהם קוראים שם - בראקטים.
תודה,
דרור
התושבות האלו מתאימות והם נכנסות לתוך הבתים מברזל. שים לב שליד כל בורג יש מעין צופצ'יק שאחראי על הרכבה ישרה של התושבת בתוך הבית שלה (בבית מברזל יש חור שאליו נכנס הצופצי'ק).
איתי.
התושבות האלו מתאימות והם נכנסות לתוך הבתים מברזל. שים לב שליד כל בורג יש מעין צופצ'יק שאחראי על הרכבה ישרה של התושבת בתוך הבית שלה (בבית מברזל יש חור שאליו נכנס הצופצי'ק).
איתי.
תודה, עכשיו שאני פחות או יותר סגור על איך צריך לעשות את זה צריך רק למצוא זמן בבית של ההורים...
דגשים מיוחדים מישהו?
תודה,
דרור
תודה, עכשיו שאני פחות או יותר סגור על איך צריך לעשות את זה צריך רק למצוא זמן בבית של ההורים...
דגשים מיוחדים מישהו?
תודה,
דרור
תיזהר כשאתה מרים את המנוע.
איתי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.