PDA

צפייה בגרסה מלאה : לא משתלב להילוך אחרי נסיעה קצרה

ilan.sch
23-08-12, 08:43
אהלן בוקר טוב לכולם,
סמוראי 96 מוזרק - ידני :D

היסטוריה קצרה: המצב הוא כזה, ליאור אמר שהגיר הולך למות בחודשים הקרובים כי פעם קודמת שהחלפנו שמן יצאו המון חתיכות מתכת..
בינתיים אמרתי נמשיך עד שימות או שממש יעשה בעיות..

אז הבעיה היא כזו. אני נוסע חצי שעה, נכנס לחניה, האוטו מפסיק תנועה, כלומר עומד במקום, טורים ממשיכים לעבוד רגיל (יורדים כמובן לאזור ה800) ואז הוא בקושי בקושי נותן לי לשלב לרוורס או ראשון (או כל הילוך) כאשר אני לוחץ על הקלאצ'. צריך מאוד בכח ורק אז משתלב וגם בקושי מלווה בבום כמו כניסה לפעולה של נעילה אחורית.. אחרכך אם מנסים פעם פעמיים הוא לא נותן יותר להכניס, ומה שמוזר זה שנניח אנחנו בכביש נוסעים ומנסים לשלב להילוך ללא קלאצ' אז הוא זורק אותך ועושה רעש.. פה הוא לא עושה את זה, הוא פשוט מתנגד לשילוב.
שאני בא בבוקר, מניע, הכל משתלב חלק, זה קורה אחרי שהאוטו מתחמם ואחרי נסיעה, ברגע שעוצרים ועומד במקום (בדרך כלל שאני בא לשלב לרוורס) כי ברמזור למשל שאני משלב לראשון הוא לא עשה את זה

מה אתם אומרים, קלאצ' ? גיר ? .. כמובן שצריך לבדוק אולי כל הסיפור זה כבל קלאצ' או הרגלית .. אבל אם היה בעייה שם אז הייתי מרגיש את זה כל הזמן ולא רק אחרי חצי שעה

ניבו
24-08-12, 01:14
נשמע כמו קלאץ' אבל אמרת שאחרי שהרכב מתקרר אז הכל בסדר גמור (עד שהוא מתחמם שוב פעם אני מבין)
הייתי סומך על הקביעה של ליאור ובהחלט זה נשמע מתי שהגיר מתחמם אז מתחילות הבעיות.

שיהיה בהצלחה!

ilan.sch
24-08-12, 18:47
נשמע כמו קלאץ' אבל אמרת שאחרי שהרכב מתקרר אז הכל בסדר גמור (עד שהוא מתחמם שוב פעם אני מבין)
הייתי סומך על הקביעה של ליאור ובהחלט זה נשמע מתי שהגיר מתחמם אז מתחילות הבעיות.

שיהיה בהצלחה!

תודה
כנראה כבל קלאץ עוד לא בטוח.. דיאגנוזה השבוע

misha_k
24-08-12, 20:13
תאמת לי זה לא נשמע כמו כבל קלאץ'... לא נראה לי שיש עליו השפעה כל שהיא של חום - זה כבל וקפיץ אין שם שום דבר מתוחכם מדיי..

נשמע כמו בעיה בתוך הגיר עצמו... (בעיקר אם אתה אומר שנפלו חתיכות מתכת כשרוקנתם שמן..)

BeAsT
30-08-12, 03:01
לפני שאתה הורג את הגיר, תבדוק אם אתה יכול לכוון את כבל הקלאץ', יש סיכוי טוב שהקלאץ' קצת "נשרף" ולא מפריד מספיק על מנת לשלב הילוך בצורה תקינה.
בכל אופן אם זה גיר / קלאץ' כל דבר אחר, אני ביצעתי אצלי בסמוראי 96 שיפוץ גיר מלא, אם תרצה עזרה אני אשמח לעזור, בהצלחה, יואב.

GodsFather
30-08-12, 06:49
מצטרף להמלצות לבדוק את הכבל קלאצ', כבר היו מקרים בעבר שבאופן לא ברור (בטוח יש הסבר טכני אבל אף אחד לא טרח לחפור בנושא), בלאי של הכבל מנע העברת הילוכים ולא באופן מיידי.

עוד אפשרות - מיסב לחץ. למרות שאז היית שומע רעשים ומרגיש ברגל.

-->