PDA

צפייה בגרסה מלאה : אוורור תא המנוע - רעיונות ? מוצרים קיימים ?

raanan
26-08-12, 01:23
שלום לכולם,

בעמידה ממושכת תא המנוע לוהט !
מחפש פתרון (רצוי מוכן לרכישה) לאוורור אך ללא כניסת מים או גשם בחורף.

ישנו הפתרון הפשוט הזה
63284
החסרון, עלול להכנס מים דרכו לתא המנוע.

ישנו הפתרון בדמות דלתית איוורור (כמו במכוניות מירוץ ומשאיות), ישנם דגמים המאפשרים שני כיווני פתיחה (לכיוון השמשה או לכיוון החזית)
6328563286

החיסרון, הידית פתיחה/סגירה תהיה בתא המנוע ותפריע להצמדת וונטה.

ישנו הפיתרון המשולב הזה
63287

חיסרון, פתחי אוורור קטנים. כניסת מים אפשרית. אין נתונים על הוונטה מבחינת אטימות למים ועמידה בחום תא המנוע .

שורה סופית, האם ידוע על מוצרי מדף דומים אך מוכחים לתא המנוע ? או,
שעדיף לבצע עבודת פחחות על מכסה המנוע הכוללת בניית כונס הפוך שיוציא האוויר החם לכיוון השמשה + התאמת וונטה שואבת מתחת לכונס ?

תודה מראש למשיבים
רענן

sos4u
26-08-12, 12:19
חשבתי שרק אנחנו סובלים מהתופעה המעצבנת ...
לא יודע מה תנוחת הישיבה שלך, אבל קח בחשבון ש:
1. כונס צריך לפחות 2-3 ס"מ כדי להיות יעיל. ובחלק מהמצבים הוא מגביל את שדה הראיה בצורה משמעותית. במיוחד בעליות.
2. כיוון הכונס, צריך להיות לכיוון השמשה. וונטה יכולה להועיל אך לא חובה.
3. "ה" בעיה, היא עניין חדירת המים לתא המנוע. פתרונות, וכנפונים יש בשוק בשפע.
4. מיקום הכונס צריך להיות בחלק הגבוה של מכסה המנוע, [ מה שאומר קרוב לשמשה] לייעל את זרימת האוויר החם החוצה. מה שמקצין את בעיות 1 + 3.

אפשרות נוספת היא לפתוח פתחים [ כמו בריינג' ] , בדופן תא המנוע. לא יודע איך בריינג' הם מנתבים אוויר חם דווקא לשם, אך לדעתי זה הרבה פחות יעיל אך מתמודד יפה עם בעיות 1 + 3

מאחל שתמצא פתרון ... אישית, אשמח לשמוע על כך.
בהצלחה

בוזי
26-08-12, 12:30
לגבי הריינג' - יש שם מניפה חשמלית שפועלת לסירוגין, ומוציאה מהפתחים האלה חום עצום.
עד כדי כך, שאי אפשר לעמוד ליד הרכב כשהיא פועלת. מכאן אני מניח שהיא יעילה.
לא יודע אם זו המניפה הראשית של הרדיאטור או מניפה נפרדת, אני יכול לברר.

JustDoB
26-08-12, 21:16
אני התקנתי תריסים ליציאת אוויר חם ובקיץ הקודם גם כונס (של מגנום).
אני מזהה הבדל בחום בתוך התא
(בלי קשר כמובן לחום המנוע) - לא זניח ולא משמעותי - נחמד.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=42528

טל חסיד
26-08-12, 22:15
יש תחבושות לבידוד תרמי לסעפות הפליטה שיורדות מראש המנוע, אני חושב שחברת M3 מיצרת כאלה לטענת מישהו שהרכיב כאלה הטמפרטורה ירדה משמעותית.

טל

ישי.פ
26-08-12, 23:01
מה המטרה של כל העניין?
לעזור בקירור המנוע או למנוע מהפח להתחמם?

אם הפתח יהיה לכיוון השמשה זה עלול לחמם אותה וזה יקרין גם על סביבת הנהג, לא נשמע לי נעים.
אולי תעשה פתח לכיוון הנסיעה, אבל מתחת למכסה מנוע תשים מעיין מרזב (אפילו רצועת פח שתיצור מעיין כניסה חד כיוונית בצורת Z )

raanan
26-08-12, 23:44
מה המטרה של כל העניין?
קח את הויטארה מחר לוורדית, תשאר מונע עם מזגן חצי שעה בזמן שכול החברה מטפסים.
תסתכל על מחוון הטמפ' . אני מהמר שהוא ינסוק ל 3/4 ויותר לכיוון התחום האדום.
תפתח את מכסה המנוע ותרגיש כאילו פתחת כבשן ....

רענן

raanan
26-08-12, 23:53
אני התקנתי תריסים ליציאת אוויר חם ובקיץ הקודם גם כונס (של מגנום).
אני מזהה הבדל
בחום בתוך התא
(בלי קשר כמובן לחום המנוע) - לא זניח ולא משמעותי - נחמד.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=42528

אהבתי !
האם יש אטימה מלאה לחדירת גשם כשהדלתיות סגורות ?
האם במצב עמידה מורגשת זרימה משמעותית של אוויר חם מהתריסים ?
מדוע הוספת כונס ? לאיזה כיוון מופנה הפתח שלו ?

תודה
רענן

motorica.net
27-08-12, 00:10
אם יש גומיות אטימה כלשהם לדלת של תא המנוע תסיר אותם ותראה את ההבדל

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

raanan
27-08-12, 00:18

יש גם את הפטנט של אפי, הגבהת מכסה המנוע .
כול זה מצויין בנסיעה. פחות במצב עמידה.
הכיוון שאני שואף אליו, שאיבה עם וונטה.
ראיתי פעם וונטה ביתית הכוללת תריסים קפיציים למצב סגור (אטימה), עם הפעלת הוונטה התריסים נפתחים מדחיפת האוויר של הוונטה.
דבר כזה לרכב, זה הפתרון האידאלי עבורי (הפעלה רק במצב עמידה).

רענן

sos4u
27-08-12, 00:22

הפתרון הזה עבד יפה בפגרו קצר. אצלי בגרנד, זה נחמד אבל לא מספיק.
פתיחת מכסה המנוע בשטח מסייע רבות, אבל לא בטיחותי. בינתיים זה הכי טוב בלי להרים את גובה מכסה המנוע.

הכונס חייב להסתכל על השמשה כדי לפלוט אוויר חם, החיסרון של חימום השמשה זניח.

יש איזו טכניקה ללחוץ את מכסה המנוע פנימה ולייצר פתח ע"י לחץ פנימה במקום כונס שמגביה את המכסה? מקווה שהבהרתי את כוונתי ...

motorica.net
27-08-12, 07:18
פירוק הגומיות בדלת תא המנוע (אם קיימות) זה פיתרון פשוט ובעיקר חינאמי, מהנסיון שלי הוא משמעותי בפינוי חום מהתא מנוע.

עוד משהו ששווה לנסות ולא יקר, במידה וסעפת הפליטה היא טובולארית, לאו דווקא המוצר הזה ספיציפי.
http://www.ngmotorsport.com/shop/products/23.php

Ersten
27-08-12, 07:33
יש איזו טכניקה ללחוץ את מכסה המנוע פנימה ולייצר פתח ע"י לחץ פנימה במקום כונס שמגביה את המכסה? מקווה שהבהרתי את כוונתי ...
אין. צריך לחתוך ולרתך.

לגבי ההגבלה של שדה הראייה - עם לעשות פתח קרוב לשמשה, אז הוא לא יגביל את שדה הראיה.

אני דווקה חשבתי על דבר אחר. לקנות מפרוקיה שתי וונטות של חימום/קירור תא הנוסעים עם הבית/כונס שלהן. להתקין אותן בחלקו העליון של תא המנוע כך, שכיוון זרימת האוויר מהוונטות יהיה כלפי מטה. על הבית/כונס של הוונטה להלביש צינור עמיד בחום ורק נשאלת השאלה לאן להוציא את שני הצינורות. אפשר למטה, אפשר לצדדים. וכמובן להוסיף מפסק לשליטה ע"י הנהג
הפתרון הזה עונה לכל הדרישות:
1. אין חשש לחדירת מים.
2. אין הלגבלת שדה הראייה.
3. אין התחממות שמשה הקידמית ולכן אין חשש להשפעה על חום בתא הנוסעים.
4. לא צריך לפגוע במרכב הרכב (בתנאי שמוציאים את הצינורות למטה).

החיסרון הגדול הוא שאין איוורור "טבעי". כלומר צריך לבזבז אנרגיה על מנת לקרר את הסביבה להבדיל מפתח פשוט שמאפשר לאוויר חם לזרום החוצה הודות כוח הדחף של הוונטה המקורית.

boaz avrahami
27-08-12, 09:46
כמה קריטי לחום המנוע אם תא המנוע לוהט או לא?
האם הרכב שלכם כשיצא מהחברה, גם סבל מהבעיה הזו?

אני הייתי חוזר לבדוק אם הסאפ של מערכת הקירור שלכם נכון.

טיב הרדיאטור
פקק הרדיאטור
מיקום חור העודפים ביחס לרדיאטור המקורי
רדיאטור גיר חיצוני - מיקומו והשפעתו.
מאוורר - האם הספיקה כפי שתוכנן במקור?

תבדקו מה השתנה שגרם לכל העסק לצאת מאיזון לפני שאתם מהנדסים את החללית מחדש

boaz avrahami
27-08-12, 09:47
*סאפ= סט אפ

ישי.פ
27-08-12, 10:36
1+
אם יש בעיות קירור למנוע, עדיף לפתור אותן בדרכים "המקובלות" כמובן רדיאטור תקין וכל שאר מערכת הקירור.
למה לחפש פתרונות "אפטר מרקט" וליצור בעיות. למשל חדירת מיים וכ'ו כאשר הפתרון מצוי בתכנון המקורי של הרכב.

sos4u
27-08-12, 10:53
1+
אם יש בעיות קירור למנוע, עדיף לפתור אותן בדרכים "המקובלות" כמובן רדיאטור תקין וכל שאר מערכת הקירור.
למה לחפש פתרונות "אפטר מרקט" וליצור בעיות. למשל חדירת מיים וכ'ו כאשר הפתרון מצוי בתכנון המקורי של הרכב.

מס' התגובות מהסוג הזה, שווה למספר השרשורים שעולים על "פינוי אוויר חם מתא המנוע" X מקדם שמשתנה לפי מזג האוויר ... X תוספת המצטרפים לאתר

אני לפחות לא מחפש פתרון למערכת קירור קלוקלת. מע' לא תקינה, לא תתפקד, גם אם תיסע בלי מכסה מנוע כלל... הסרת המכסה תשפר במשהו. לא יותר..
מע' קירור תקולה יש לתקן.

ויחד עם זאת צודק רענן וכל מי שינסה לעמוד עם רכב מונע לאחר נסיעת שטח איטית, ולהשאיר מנע מונע יבחין שטמפ' המנוע מזנקת לשמים. ולא יעזור רדיאטור חדש, או EFAN, או רדיאטור לקירור שמן הגיר.
פתיחת מכסה המנוע וניקוז האוויר החם החוצה משפרת את המצב פלאים. ולכן העניין עולה יותר מפעם אחת, לנקז את האוויר החם החוצה באופן קבוע. גם בתנועה. ואין ספק שניקוז האוויר החם יתרום לשיפור קירור המנוע. גם בנסיעה.

אני מדבר על כך שתא המנוע חם מדי, ופתרונות מקוריים של היצרן לא רלוונטיים ממספר סיבות והעיקריות שבהן :

1. הרכב תוכנן ל X ועושה Y
2. גיל הרכב משפיע על יעילות המערכות [ כל המערכות ]

העניין הוא למצוא פתרון פשוט, יעיל, זול ושלא יפגע בדברים אחרים [ כמו חדירת מים, או שדה הראיה למשל... ] להזיק, זה בוודאי שלא יזיק

raanan
27-08-12, 10:57
הרכב של כולנו מוגדר כ SUV .
דהיינו רכב פנאי ושעשועים . זה לא יונימוג או בהמה HD . אבל,
אנחנו פה משתמשים וכובשים פסגות שהיצרן אפילו לא דמיין בחלומות הכי וורודים/סיוטים שהרכב שלו יככב בהם.

לצורך הנ"ל אנו משפרים ומשנים הרכב מהמקור.
צמיגים גדולים יותר, תוספת משקל של מיגונים וטמבונים. אותם מיגונים חוסמים ומפריעים לזרימת האוויר ופינוי החום.
הגבהה מוסיפה גרר והתנגדות אוויר בנסיעה.
הוספת קולר לקרור הגיר פותרת בעיה אחת (התחממות הגיר) אך מאידך משפיעה על חסימת זרימת אוויר לרדיאטור המנוע.
כל הנ"ל עוד לפני שדיברנו על האקלים החם שבד"כ מאפיין את מדינתנו.

כול מי שלא חווה שום בעיית התחממות, האפשרויות הן :
א. בר מזל
ב. הג'יפ בתצורה (פחות או יותר) המקורית של היצרן
ג. הג'יפ ננהג בהתאם לציפיות היצרן
ד. מטיילים עם הג'יפ בעונות או מז"א נוח
ה. בעומס חום לא מופעל המזגן במצב עמידה ממושכת
ו. כול האפשריות נכונות ושילוב של מספר תשובות.

הערה, בגיר ידני, תופעת ההתחממות פחות שכיחה.

רענן
נ.ב - אצלי הרכב מתוחזק ברמה פדנטית (לא אפרט כדיי שלא תשלחו אותי למוסד ...) ומשופרת כולל מערכת הקירור (מנוע וגיר).
ייתכן שאחרים גם יהיו מרוצים מהטמפ' גיר, מנוע כמו אצלי בעומס מלא. אני לא מסתפק בטוב מאוד ...

sos4u
27-08-12, 10:58
אין. צריך לחתוך ולרתך.

לגבי ההגבלה של שדה הראייה - עם לעשות פתח קרוב לשמשה, אז הוא לא יגביל את שדה הראיה.

אני דווקה חשבתי על דבר אחר. לקנות מפרוקיה שתי וונטות של חימום/קירור תא הנוסעים עם הבית/כונס שלהן. להתקין אותן בחלקו העליון של תא המנוע כך, שכיוון זרימת האוויר מהוונטות יהיה כלפי מטה. על הבית/כונס של הוונטה להלביש צינור עמיד בחום ורק נשאלת השאלה לאן להוציא את שני הצינורות. אפשר למטה, אפשר לצדדים. וכמובן להוסיף מפסק לשליטה ע"י הנהג
הפתרון הזה עונה לכל הדרישות:
1. אין חשש לחדירת מים.
2. אין הלגבלת שדה הראייה.
3. אין התחממות שמשה הקידמית ולכן אין חשש להשפעה על חום בתא הנוסעים.
4. לא צריך לפגוע במרכב הרכב (בתנאי שמוציאים את הצינורות למטה).

החיסרון הגדול הוא שאין איוורור "טבעי". כלומר צריך לבזבז אנרגיה על מנת לקרר את הסביבה להבדיל מפתח פשוט שמאפשר לאוויר חם לזרום החוצה הודות כוח הדחף של הוונטה המקורית.

אלכססי , לפתרון שלך יש חסרון , מעבר למה שציינת :
1. מקום - אין בתא המנוע מקום לזה.
2. מקום ... ועוד מקום ...

chengreen
27-08-12, 11:57
אולי להפוך את כיוון הונטות החשמליות בזמן עמידה במקום ואז לייצר שאיבה של האויר החוצה?

כמובן רק במצב עמידה במקום

לדעתי אפשר במיתוג פשוט להתקין מפסק בתא הנהג

חן

ישי.פ
27-08-12, 13:38
ממש לא!
אתה מציע להזרים אוויר חם מתא המנוע לכיוון הרדיאטור.
זה רק יחמיר את המצב.

sos4u
27-08-12, 14:09
ממש לא!
אתה מציע להזרים אוויר חם מתא המנוע לכיוון הרדיאטור.
זה רק יחמיר את המצב.

זה גם לא כ"כ פשוט, היפוך כיוון הסיבוב לא מועיל. צריך גם לשנות את כיוון הכנפונים וזה קצת יותר קשה עם מתג בתא הנהג.

sos4u
27-08-12, 14:40

הכוונה למשהו כזה ... רק ששוב, לא מבין איך הוא מונע ממים לחדור פנימה. את מי שבנה זה לא כ"כ הטריד. ... הוא מצא פתרון מאד יעיל, קראו פה -

Thats the by-product of functional hood vents. I just don't drive my car in the rain. IF yours is a DD your going to have to come up with some kind of drip rail to catch the rain but at the same time venting the hot air. The VC filling with water is quickly going to short, ground your plug wires

:)

motorica.net
27-08-12, 15:03
רענן, מה לגבי החלפת מכסה המנוע בכזה של טרופר דיזל ?
אני מניח שאפשר להעביר את הכונס, אבל כנראה יהיה יותר פשוט להתאים צבע

raanan
27-08-12, 15:13
רענן, מה לגבי החלפת מכסה המנוע בכזה של טרופר דיזל ?
אני מניח שאפשר להעביר את הכונס, אבל כנראה יהיה יותר פשוט להתאים צבע
ביצעו זאת לפניי . אבל,
זה לא נותן פתרון לבעיה (חום רב בתא המנוע שלא מתנדף במצב עמידה) .
פשוט הכונס מכניס אוויר (וגשם ) בנסיעה בגלל הכיוון שלו קדימה. אני רוצה שאיבה מתא המנוע.
לדיזל יש מתחת את האינטרקולר ואני מעריך שגם אמבטיה עם ניקוז מים. בכלל דיזל פחות רגיש למים .

אני מתחיל להגיע למסקנה שצריך לחתוך ולבנות איזה "גיבנת" על מכסה המנוע שתזרים האוויר לאחור (לכיוון השמשה).

רענן

motorica.net
27-08-12, 15:37
מה לגבי היפוך כיוון הכונס ?

GodsFather
27-08-12, 15:47
רענן, אז מה שאתה אומר זה שכל אלה עם הכונסים שאין להם אינטרקולר סובלים ממים ?

מה קורה באימפרזות למשל ?

raanan
27-08-12, 15:59
רענן, אז מה שאתה אומר זה שכל אלה עם הכונסים שאין להם אינטרקולר סובלים ממים ?

מה קורה באימפרזות למשל ?
יש להם אינטרקולר וניקוז מים מסודר מהיצרן.

רענן

נמרוד
27-08-12, 16:01
יש כמה דברים שאני לא מבין בדיון הזה.

1. למה משתמשים במילה כונס בכלל? אנחנו מדברים על פתחים ליציאת אוויר. אז בואו נבטל את המילה "כונס" שסתם מבלבלת את הדיון עם כונסי אוויר אמיתיים, שנועדו להכניס אוויר לאינטרקולר אופקי, ברכבים בהם קיים.

2. ככאלו, למה שפתחים ליציאת אוויר יפריעו לשדה הראייה? הם גבוהים אולי בכמה מ"מ מעל מכסה המנוע. אני מדבר על הפתרון המוכר של חיתוך המכסה והתקנה של פתחי פלסטיק louvers ממכוניות אחרות.

3. למה ההתעקשות להוסיף בכלל פתחי יציאה עליונים ? בכלי רכב סטנדרטיים, תחתית הרכב פתוחה, ושטח החתך של היציאה גדול משמעותית משטח הכניסה לרדיאטור.

4. ומה בעצם משנה הטמפרטורה בתוך תא המנוע? הטמפרטורה של המנוע עצמו נשלטת על ידי מערכת הקירור, והיא נשארת בתוך גבולות קבועים כשמערכת הקירור תקינה. טמפרטורת האוויר בתוך תא המנוע נמוכה יותר מטמפרטורת העבודה של המנוע, וכל הרכיבים בתוך תא המנוע בנויים לעמוד בה. אולי הורדה של כמה מעלות בממוצע יכולה להאריך את חיי חלקי הגומי והפלסטיק בטווח הארוך. האם זאת המטרה?

raanan
27-08-12, 16:01
מה לגבי היפוך כיוון הכונס ?
רעיון מצווין בתנאי שהוא פריק,
שווה באמת בדיקה.

רענן

מוני אורבך
27-08-12, 16:26
נמרוד אוויר חום עולה (פיסיקה פשוטה)
לכן החום (האוויר החם) יתפזר הרבה יותר טוב עם פתח מלמעלה (מכסה מנוע)
הטענה היא שהורדת החום בתא המנוע עוזרת משמעותית להורדת חום המנוע עצמו.
לי זה נשמע הגיוני.
מה שלא נשמע לי הגיוני הוא שהיצרן לא דאג לכך בתכנון.
אומנם טעויות תכנון קורות, אבל זה טעות תכנון רצינית...
יותר הגיוני רדיטור ו\או צנרת מנוע סתומים ברכב הספציפי.
אחרי הכול לא מדובר על רכבים חדשים (ניחוש שלי 10 שנים ומעלה)

Scrusher
27-08-12, 16:43
הרעיון שלי - פתח אוויר (נמרוד לא מרשה להשתמש במילה כונס :P) לכיוון השמשה.איך לאטום אותו ממים? לקחת קפיץ תרמוסטט פושט,לקבע אותו בצד התחתון וכשהמצב רוח מתחמם,הצד שמתרחב מרים פלח מתכת (או משהו בסגנון) ששומר על הפתח אוורור סגור כשלא צריך אותו
אין לי מושג כמה זה ישים אם בכלל,אבל זאת מערכת אוטומטית מכנית שלא אמורה לעשות יותר מידי תקלות

motorica.net
27-08-12, 16:51
רעיון מצווין בתנאי שהוא פריק,
שווה באמת בדיקה.

רענן

יש כאלה שעשו את זה ב-GT טורבו.

talw
27-08-12, 18:13
רענן, שים לב טוב היכן זרימות האויר בתא המנוע הן הגבוהות ביותר.
קשה לי להאמין ש"כונס" במרכז מכסה המנוע יהיה יעיל כלכך.
אויר הוא עצלן ,לדעתי תמדוד את הזרימות הגבוהות ביותר שנזרקות מהוונטה הראשית דווקא בצדדים ליד הכנפיים.
שים לב בתמונה למיקום הנכון של פתחים אורגינליים בגראנד 5.9 ליטר.
לא סתם הרבה גראנדים מרגישים שיפור ניכר בטמפ' תא מנוע בשטח עם מכסה מעט פתוח,הרבה מאוד אויר חם יוצא בין המכסה לכנפיים,בקדמת הרכב.

נמרוד
27-08-12, 18:40
אתם מדברים על שיפור בטמפרטורות תא מנוע - לאיזו טמפרטורה הכוונה? מה שהשעון מראה, או משהו אחר?

talw
27-08-12, 19:14
נמרוד,לא הבנתי כלכך את השאלה,השעון בלוח השעונים מראה טמפ' גבוהה,שבימים חמים כמו אלה שעוברים עלינו,עם מזגן עובד בעמידה,אין מספיק יכולת לתא המנוע לנקז אויר חם החוצה,דבר שגורם לירידה דרסטית ביעילות המזגן ועליית טמפ' המנוע שגורמת ליצירת אויר חם יותר שלא יכול להתנקז החוצה שגורם ל ...:p

ישי.פ
27-08-12, 19:35
זה מזכיר לי את השרשור על הטמפרטורה של הג'וזונים..:rolleyes:
המד טמפרטורה מראה את טמפ' המים במערכת הקירור ולא את חום תא המנוע.

השמשוני יחיעם
27-08-12, 19:54
נמרוד,,,,תפסיק לבלבל אותם עם עובדות יבשות !!(:

סופת המדבר
27-08-12, 20:13
אבל אז... תחשוב מה יקרה
הוונטה תשאב את כל החום שיש בתא המנוע
לכיוון הרדיאטור ותחמם אותו יותר

sos4u
27-08-12, 20:13
נמרוד,,,,תפסיק לבלבל אותם עם עובדות יבשות !!(:

התכוונת עם "עובדות חמות " ...

boaz avrahami
27-08-12, 20:53
התאוריה של מי שמצדד בניקוז האוויר החם טוענת שככול שתא המנוע יהיה קר יותר המנוע יעבוד קר יותר בזמן עמידה או מאמץ במהירות זחילה.
עד כאן תיאוריה.

מבחנת הפרקטיקה ברור שאת החום שהמנוע מייצר סופחים המים אשר מצתננים ברדיאטור.
יחד עם זאת כולנו יכולים להסכים שחלק מחום המנוע נפלט לאוויר שמסביב למנוע ותורם במידת מה לצינון המנוע.
אם לאוויר החם קשה להתפנות אז מן הסתם המנוע יעבוד חם יותר.

כמה חם או קר יותר זאת השאלה.
אני חושב שזה זניח ביותר ואם יש בעית חימום הרי שהיא נגרמת מסיבות אחרות שכבר ציינתי במעלה השרשור.

רענן מוכר כבחור יסודי ורציני ובעל תנאים אופטימליים לבצע מדידות מדויקות לטמפרטורה.
באופן אישי אשמח אם לקרוא את התוצאות של המדינות ואולי להסיק מסקנות מועילות...

בועז

raanan
27-08-12, 21:07
רענן, שים לב טוב היכן זרימות האויר בתא המנוע הן הגבוהות ביותר.
קשה לי להאמין ש"כונס" במרכז מכסה המנוע יהיה יעיל כלכך.
אויר הוא עצלן ,לדעתי תמדוד את הזרימות הגבוהות ביותר שנזרקות מהוונטה הראשית דווקא בצדדים ליד הכנפיים.
שים לב בתמונה למיקום הנכון של פתחים אורגינליים בגראנד 5.9 ליטר.
לא סתם הרבה גראנדים מרגישים שיפור ניכר בטמפ' תא מנוע בשטח עם מכסה מעט פתוח,הרבה מאוד אויר חם יוצא בין המכסה לכנפיים,בקדמת הרכב.

טל,
הלחצת אותי ...
בדקתי היכן זרימת האוויר הכי גבוהה, מסתבר שבקו הציר הזרימה הכי גבוהה. לא בצדדים.
כלומר, פתח במרכז גם אסטטי וגם יעיל.

הבעיה עם שיפוע מכסה המנוע.
ע"מ לקבל פתח בגובה 5 סמ' בחלק האחורי של המכסה (קרוב לשמשה), נדרש לייצר גיבנת גבוהה מהחלק המרכזי של המכסה (שם יחתך עיגול מדוייק עבור הוונטה) לכיוון החלק האחורי.
לחובבי הנוסטלגיה, המכסה לאחר השינוי יזכיר במשהו את המכסה של אלפא GTV6 (עד שנת 86 ).

הוונטה צריכה להיות מסוג "דוחפת" למרות שהיא בפועל שואבת.
הסיבה, יהיו החזרי אוויר לכנפיים מהחלק העליון של מבנה הכונס. הכנפיים בוונטה דוחפת מתמודדים טוב יותר עם החזרים אלו.
נראה לי שדווקא עדיף ספיקה נמוכה אך הכי חשוב עניין העמידות בטמפרטורה .

רענן

אפיז
27-08-12, 21:22
פירוק הגומיות בדלת תא המנוע (אם קיימות) זה פיתרון פשוט ובעיקר חינאמי, מהנסיון שלי הוא משמעותי בפינוי חום מהתא מנוע.

עוד משהו ששווה לנסות ולא יקר, במידה וסעפת הפליטה היא טובולארית, לאו דווקא המוצר הזה ספיציפי.
http://www.ngmotorsport.com/shop/products/23.php

אני משתמש כבר הרבה זמן בטיטניום 2'' והוא מעולה

talw
27-08-12, 21:28
רענן ,זה קצת קשה למדוד זרימות עם מכסה מנוע סגור.
אל תשכח שכשמכסה המנוע סגור וקרוב מאוד לראש המנוע,לאויר יהיה הרבה יותר קל להיזרק מצידי המנוע.
ככה לפחות זה ב zj.
ולכל אלה שחושבים שהמיים מקררים את המנוע (כן ,זה שהשעון חום מחובר אליהם ),אז לא,זה האוויר שסופח את החום מהמיים דרך הרדיאטור ומנסה לצאת מתוך תא המנוע.
יש רכבים יותר רגישים ויש פחות.תקינים כמובן.לאחר מאמץ כמובן.בעמידה.בחום מידברי כמובן ומזגן.

shmil
27-08-12, 21:28
זה ממש לא שרשור הגוז'ונים.

נמרוד, אתה ודאי יודע שהתחממות היא לא ליניארית, אלא אקספוננציאלית. מתונה אמנם, אבל ודאי לא ליניארית.
נכון, בעבודה רגילה, אין השפעה ממשית לממפרטורת תא המנוע. טמפרטורת התא, אגב, לא נמדדת בשום שעון, ואולי נכון יותר לקרוא לזה קצב פינוי האויר החם מתא המנוע.
ככל שפינוי האויר מהתא לא מספיק, וזה קורה בימים חמים מאד ובמקומות בהם המנוע מתאמץ ו/או שהוא לא בתנועה, מה שקורה זה שבשלב מסוים, קירור המים של המנוע מצליח פחות לקרר, והמנוע מתייצב על טמפרטורה גבוהה יותר מאשר כרגיל.
גם מעבר האויר על פניו החיצוניים של המנוע מקרר את המנוע, גם אם הרבה פחות צאשר קירור המים הפנימי.
כאשר האויר לא מתפנה מהתא ולא זורם על פני המנוע מספיק, התא מתחמם, ותורם את שלו להתחממות המנוע.

באורח "פלא", התופעה מוכרת לי, והיא לא נובעת ממערכת קירור לא תקינה, אלא מהשילוב של יום חם יחד עם פינוי אויר לקוי מהתא.
אם דוקא מספרים אתה רוצה - במקום עבודה סדירה בטמפרטורה של 91 מעלות בסטייה של 2 מעלות עם פעוולה לא סדירה של הונטה, מתקבלת עבודה בטמפרטורה של 97-09 מעלות עם עבודה קבועה של הונטה, שלא מצליחה לקרר יותר מזה את המנוע אפילו בעמידה ובסרק.
פתיחת מכסה מנוע, אחרי 10 דקות ללא הצלחה בקירור, מורידה תוך דקה את טמפרטורת העבודה של המנוע ל-91 ופחות.

פתרונות לתופעה הם פחות או יותר אילו שצוינו בשרשור.
תזכרו שתא המנוע לא תוכנן באופן אוירדינמי, מה גם שכאמור, אויר חם עולה למעלה.
כונסים אמורים לשפר את פינוי החום באופן משמעותי.

raanan
27-08-12, 21:52
התאוריה של מי שמצדד בניקוז האוויר החם טוענת שככול שתא המנוע יהיה קר יותר המנוע יעבוד קר יותר בזמן עמידה או מאמץ במהירות זחילה.
עד כאן תיאוריה.

מבחנת הפרקטיקה ברור שאת החום שהמנוע מייצר סופחים המים אשר מצתננים ברדיאטור.
יחד עם זאת כולנו יכולים להסכים שחלק מחום המנוע נפלט לאוויר שמסביב למנוע ותורם במידת מה לצינון המנוע.
אם לאוויר החם קשה להתפנות אז מן הסתם המנוע יעבוד חם יותר.
אני אנסה להסביר בפשטות,
המנוע מייצר חום , החום מתהליך הבעירה נפלט ברובו מסעפת הפליטה לאגזוז.
את מעטפת המנוע מקררים בעזרת הנוזל שעובר בסרקולציה.
מכיוון שהמערכת סגורה, חייבים לסלק את החום מהנוזל קרור אחרת הטמפ' תעלה ותעלה ...
הרכיב שמסלק החום הוא הרדיאטור. העקרון פשוט, מסיעים את החום מהנוזל לאוויר החיצוני.

לעצם העניין והבעיה שהתכנסנו עבורה ...
ככול שהפרש הטמפ' בין האויר (שמוזרם דרך צלעות הרדיאטור) לנוזל הקרור גדול יותר, יעילות הקרור טובה יותר.
כלומר, כשתא המנוע לוהט, גם האוויר שמסביב הרדיאטור חם ולכן היעילות יורדת וחום המנוע מטפס ...
הבעיה שהיום הרבה מחוונים מכווילים כך שהמחוג לא זז מאמצע הסקלה (עד שממש חורגים מהטפ' )
הערה חשובה ! רוב הבעיה נוצרת בעמידה בגלל החום שמופק ממעבה המזגן (לא לשכוח שהוא לפני הרדיאטור והוונטה שואבת את האוויר החם שלו לרדיאטור).

כמה חם או קר יותר זאת השאלה.
אני חושב שזה זניח ביותר ואם יש בעית חימום הרי שהיא נגרמת מסיבות אחרות שכבר ציינתי במעלה השרשור.
ממש לא זניח. אם תתקין חיישן טמפ' לינארי (למד דיגטלי) על הבלוק או הראש, תבין בדיוק על מה אני מדבר.
שוב, מע' הקרור שלי טובה יותר מהמקור (רדיאטור חדש HD כפול שורות, משאבת מים GMB חדשה, צנרת חדשה, נוזל קרור ולווליין).

רענן

raanan
27-08-12, 22:03
רענן ,זה קצת קשה למדוד זרימות עם מכסה מנוע סגור.
אל דאגה, לא הכנסתי את הראש מתחת למכסה המנוע ...
עשיתי ניסוי ביתי פשוט, מאוורר ונייר טישו ....

אל תשכח שכשמכסה המנוע סגור וקרוב מאוד לראש המנוע,לאויר יהיה הרבה יותר קל להיזרק מצידי המנוע.
ככה לפחות זה ב zj. .
דווקא אצלנו (בטרופר בנזין) החלק המרכזי נמוך יותר מהצדדים שהראשים נמצאים (V6 )

רענן

talw
27-08-12, 22:16
לעצם העניין והבעיה שהתכנסנו עבורה ...
ככול שהפרש הטמפ' בין האויר (שמוזרם דרך צלעות הרדיאטור) לנוזל הקרור גדול יותר, יעילות הקרור טובה יותר.

רענן

למען הרקורד .... צריך להוסיף למשוואה גם את כמות זרימת האוויר וצפיפותו.;-)

raanan
27-08-12, 22:21
למען הרקורד .... צריך להוסיף למשוואה גם את כמות זרימת האוויר וצפיפותו.;-)
צודק !
יש עוד הרבה פרמטרים שהשמטתי.
הכוונה הייתה לפשט ולהדגיש (לבועז) עד כמה חשוב להזרים אוויר קר לרדיאטור ולא אוויר "עומד" לוהט.

רענן

hogi
27-08-12, 22:46
לרנגלרים שרוצים להתחפש להמרים חב' בסטופ יצרה את זה:
http://www.bestop.com/images/hero_shots/hoodaplique.png

boaz avrahami
27-08-12, 22:50
כלומר, כשתא המנוע לוהט, גם האוויר שמסביב הרדיאטור חם

חולק על המסקנה הזו.
האוויר הקר מגיע מחוץ לתא המנוע וולכן אין לטמפרטורת תא המנוע השפעה קירור הרדיאטור.

raanan
27-08-12, 22:50
לרנגלרים שרוצים להתחפש להמרים חב' בסטופ יצרה את זה:
http://www.bestop.com/images/hero_shots/hoodaplique.png

אותי מעניין מה הפתרון לגשם. יש תמונה מהצד התחתון ?

רענן

אפיז
27-08-12, 22:56
רענן , דיברנו על כך יש פתרון חינמי התחלתי זה כאמור הורדת גומיות האטימה , פרוק הבידוד מהמיכסה , והגבהה של 1-2 ס''מ של המיכסה מצד השימשה .
יש פיתרון זול מאד (כל רכב משופר או שרירים ביתי בארה''ב וכו' משתמש בו כבר 50 שנה ,לא המצאנו את הגלגל )
יצירת משפך על מכסה המנוע מ-0 בחזית ברוחב 20-40 ס''מ להגבהה של 5-10 ס''מ בצד החלון (צורת משולש ) לפי הרכב ושדה הראיה שלו , לא פוגם בשדה הראייה כלל ,
לא חותכים את המיכסה אלה עושים סידרה של חורים עגולים עם מקדח כוס (בכדי לא לפגום בחוזק ומיבנה המיכסה ) מאיזור 1/4 -1/3 קידמי לכוון השימשה
מסימים את החורים לפחות 15 ס''מ ליפני סיום המשפך (בצד השמשה )ומקבעים בתוכו פרופיל בצורת ח' פתוח לכוון השמשה עם חורי פינוי לצידי המשפך (מעגלים אותו או בצורת האות V ) לצורך פינוי יעיל של המים = אף מים ,וכו'
כך גם בשטיפה או בחורף לעולם לא יחדרו מים למנוע
המהדרים גם עושים את החורים עם ''פנצ' '' = ימכשיר לחיצה שיוצר קונוס כלפי מעלה
את המשפך קל ליצר אצל כל מכופף פחים ,זול פשוט ,יעיל, ו....קול.....
2 האג' שלי

סופת המדבר
27-08-12, 23:00
אבל אז... תחשוב מה יקרה
הוונטה תשאב את כל החום שיש בתא המנוע
לכיוון הרדיאטור ותחמם אותו יותר

אופסססס לא שמתי לב שיש דף2

raanan
27-08-12, 23:05
חולק על המסקנה הזו.
האוויר הקר מגיע מחוץ לתא המנוע וולכן אין לטמפרטורת תא המנוע השפעה קירור הרדיאטור.
בועז,
כשהאוויר החם לא מפונה בעמידה (בנסיעה אין בעיה), נוצרת שכבה לוהטת למטה בכל משטח המכסה מנוע שמחפשת מקום להתנדף ממנו.
האוויר הלוהט מגיע עד לקצה הקידמי של מכסה המנוע ונשאב שוב דרך הרדיאטור.
פתיחה והרמה של מכסה המנוע בכמה סנטימטר, מחוללת פלאים בהורדת הטמפ'.

רענן

אפיז
27-08-12, 23:09
דוגמאות סתם משיטוט ריגעי
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1972-CHEVY-EL-CAMINO-400-RARE-MODEL-CB750-Completely-Restored-RARE-402-ENGINE-/150880350714?pt=US_Cars_Trucks&hash=item23212b71fa#v4-37

עוד דוגמה היתה לי כזו 80
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1982-Chevy-El-Camino-/271040676726?pt=US_Cars_Trucks&hash=item3f1b488376

הרעיון עתיק י ליפני שרובכם נולדתם
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1969-Chevrolet-El-Camino-Fully-Restored-468-CI-V8-Powered-Mild-Custom-/290764354680?pt=US_Cars_Trucks&hash=item43b2e7f478

אם תחפשו תגלו שכבר הייה נפוץ בשנות החמישים של המאה שעברה ....

hogi
27-08-12, 23:13
אותי מעניין מה הפתרון לגשם. יש תמונה מהצד התחתון ?

רענן

חיפשתי ולא מצאתי תמונה מלמטה.

האם יש מקום כלשהו בכנפיים לפתוח פתחי אוורור? יש עשרות מוצרים אוניברסאליים ברמות מחירים שונות לפתחים כאלה [ http://www.carid.com/side-vents/ ]. מכיוון שהם צדדיים יש פחות בעיית גשם וממילא לא מסובך מאוד לסגור אותם בחורף:
http://www.autotrucktoys.com/300/images/fendervents.jpg

raanan
27-08-12, 23:27
הרעיון עתיק י ליפני שרובכם נולדתם
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1969-Chevrolet-El-Camino-Fully-Restored-468-CI-V8-Powered-Mild-Custom-/290764354680?pt=US_Cars_Trucks&hash=item43b2e7f478

אם תחפשו תגלו שכבר הייה נפוץ בשנות החמישים של המאה שעברה ....
בראבו אפריים ...
בדיוק לזה אני מתכוון .
עכשיו צריך פחח אומן (אסטטיקה מאוד חשובה לי ) לבנייה כזאת.

חידה, מדוע הגיבנת נמתחה לכול האורך והפתח מגיע כמעט צמוד לשמשה ?
63356

רענן

אפיז
27-08-12, 23:28
חיפשתי ולא מצאתי תמונה מלמטה.

האם יש מקום כלשהו בכנפיים לפתוח פתחי אוורור? יש עשרות מוצרים אוניברסאליים ברמות מחירים שונות לפתחים כאלה [ http://www.carid.com/side-vents/ ]. מכיוון שהם צדדיים יש פחות בעיית גשם וממילא לא מסובך מאוד לסגור אותם בחורף:
http://www.autotrucktoys.com/300/images/fendervents.jpg

פתחים מהצד לא מתאימים לכל רכב
ויש בעיה נוספת שלפעמים אם אתה עם חלונות פתוחים אתה סופג חלק ניכר מהאויר החם בתנאים מסוימים ויום חם לא נעים,
הפתרון לכוון השימשה מונע את הבעיה (אלה אם אתה עם סן רוף פתוח ...חחחחח)

סופת המדבר
27-08-12, 23:50
אני חושב לעשות בסופה גם משהו לפינוי האויר
יש כרגע כונס מורכב אבל סתם ליופי אין בתוכו שום חור לתא המנוע
הרעיון שאפיז העלה נשמע לי הכי בכיוון שלי
או שאני יהפוך את הכונס עם הפתח לכיוון הנהג ואז יעשה חורים
אבל מה רע שהכונס יהיה פתוח לכיוון קדימה
ואז יכנס דרכו אויר קר לחלל המנוע והאויר החם כבר ידחף לאיפה שהוא למטה כדי לצאת
אבל.לא הבנתי מה לעשות עם ה'ח' בסוף?

raanan
27-08-12, 23:59
אני חושב לעשות בסופה גם משהו לפינוי האויר
יש כרגע כונס מורכב אבל סתם ליופי אין בתוכו שום חור לתא המנוע
הרעיון שאפיז העלה נשמע לי הכי בכיוון שלי
או שאני יהפוך את הכונס עם הפתח לכיוון הנהג ואז יעשה חורים
אבל מה רע שהכונס יהיה פתוח לכיוון קדימה
ואז יכנס דרכו אויר קר לחלל המנוע והאויר החם כבר ידחף לאיפה שהוא למטה כדי לצאת
מה רע ?
א. כניסת גשם
ב. אין צורך באוורור והכנסת אוויר בנסיעה. הבעיה לפלוט את האוויר החם במצב עמידה.

רענן

yes1952
28-08-12, 00:25
יש פתרון פשוט וזול וממש לא המצאתי אותו-ואנסה להסביר
במפרשיות,בחלק האחורי יש חור שמכוסה בתבנית פלסטיק קטנה על ציר-
בזמן הפלגה פותחים אותו(בלחיצה כלפי מטה-לכיוון המים כמובן)תוך כדי ההפלגה נוצר ואקום ששואב את המים מתוך הסירה למים
יש בים להקפיד מאוד לסגור פתח זה כשהסירה עומדת ללא נוע אחרת היא בלו בלו בלו ואין סירה-
אבל וכאן האבל הגדול-על מכסה מנוע שניים קטנים כאלה ייצרו את אותו אפקט הואקום וכל האוויר החם ישאב אל מחוץ תא המנוע-
ותשאלנה הרי שתי שאלות
א-מה קורה שהרכב עומד? ובכן ונטה קטנה מספיקה בהחלט
ב-ובגשם?גשם לא משפיע מאחר והחלק פונה בניגוד לכיוון הנסיעה-דמיינו חצי קונוס חתוך לאורך כשהחלק הרחב הינו פתח היציאה-גשם לא יכול לחדור גם בעמידה
ג-האם אני אעשה זאת?יש להניח שכן-אשתדל לפני המפגש-(חורים כבר יש במכסה המנוע לא רחק מהחלון-רק אלוהי הג'יפים יודע למה במג"ב עשו אותם

יוסף

boaz avrahami
28-08-12, 00:42
העיקרון הפיזיקלי שיוסי מתאר ובהנחה שהבנתי נכון נקרא למיטב זיכרוני ״צינור וונטורי״

yes1952
28-08-12, 00:46
בועז הבנת נכון
פטנט ישן חלוקות הדעות מבחינה היסטורית מתי בדיוק החלו להשתמש בו לניקוז מי הים בספינות המפרש
יש עדויות היסטוריות שהיה בשימוש בספינות מוסלמיות-יש טיעונים ע"י בוני סירות נורווגיים שהשיטה הזו ידועה להם הרבה דורות אחורה אך אין תיעוד
יוסף

Ersten
28-08-12, 10:16
מצרף תמונה של פתחי אויר של גרנד צ'רוקי ZJ 5.9L
כפי שאתם רואים ישנו מגש לאיסוף מים.
63364

דיננוזאור שטח
28-08-12, 13:51
הרכב של כולנו מוגדר כ SUV .
דהיינו רכב פנאי ושעשועים . זה לא יונימוג או בהמה HD . אבל,
אנחנו פה משתמשים וכובשים פסגות שהיצרן אפילו לא דמיין בחלומות הכי וורודים/סיוטים שהרכב שלו יככב בהם.

לצורך הנ"ל אנו משפרים ומשנים הרכב מהמקור.
צמיגים גדולים יותר, תוספת משקל של מיגונים וטמבונים. אותם מיגונים חוסמים ומפריעים לזרימת האוויר ופינוי החום.
הגבהה מוסיפה גרר והתנגדות אוויר בנסיעה.
הוספת קולר לקרור הגיר פותרת בעיה אחת (התחממות הגיר) אך מאידך משפיעה על חסימת זרימת אוויר לרדיאטור המנוע.
כל הנ"ל עוד לפני שדיברנו על האקלים החם שבד"כ מאפיין את מדינתנו.

כול מי שלא חווה שום בעיית התחממות, האפשרויות הן :
א. בר מזל
ב. הג'יפ בתצורה (פחות או יותר) המקורית של היצרן
ג. הג'יפ ננהג בהתאם לציפיות היצרן
ד. מטיילים עם הג'יפ בעונות או מז"א נוח
ה. בעומס חום לא מופעל המזגן במצב עמידה ממושכת
ו. כול האפשריות נכונות ושילוב של מספר תשובות.

הערה, בגיר ידני, תופעת ההתחממות פחות שכיחה.

רענן
נ.ב - אצלי הרכב מתוחזק ברמה פדנטית (לא אפרט כדיי שלא תשלחו אותי למוסד ...) ומשופרת כולל מערכת הקירור (מנוע וגיר).
ייתכן שאחרים גם יהיו מרוצים מהטמפ' גיר, מנוע כמו אצלי בעומס מלא. אני לא מסתפק בטוב מאוד ...

צודק רענן לחלוטין טרופר בנזין למשל כשהוא יוצא מהמפעל איננו רכב מדברי והוא מיועד להפעלה מאקלים ארקטי עד אקלים חם ובעומס בינוני שעיקרו כבישים ומאחר ותנאי קיצון אז חלק מהפרמטרים הינם פשרה

קח את הטרופר תעמיס עליו מיגונים שחוסמים את זרימת האויר צמיגי שטח 31 ונסיעה בשטח במדבר באמצע היום כולל עמידה במקום מונע לצורך המזגן בשעה שעולים מעלות וזה מחוץ ליכולת של הרכב לקרר עצמו

הרכב שלי מתחמם מנוע פלוס גיר והמזגן מפסיק לעבוד אך ורק בעמידה במידבר עם מזגן בשיא הקייץ לזמן ארוך
זחילה איטית או
כיבוי מזגן או
פתיחת מכסה מנוע

אחד מהם

מיד מתקרר המנוע לטמפ כמו בכביש בחורף הטמפ של הגיר יורדת והמזגן מתעורר לחיים...

שלא לדבר על הרגשת הבישול מלמטה וטיגון הביצים שלי והואגינה של זו שליידי הכל לוהט

נאבקתי בתופעה בעזרתו של ארנון משאבת מים טרמוסטט פאן קלאטץ יפני איסין רדיאטור צינורות נוזל קרור 2 מניפות חשמליות מלפנים הכל חדש ואיכותי, הבעה שאצלו במוסך זה לא מראה סימני התחממות רק כשהשמש קופחת במדבר ואתה צמא למזגן זה קורה לי...

נמרוד
28-08-12, 14:07
אם כל המטרה היא לייצר עוד פתחים ליציאת אוויר, ורוצים להמנע מגשם - אז למה לא לפתוח פתחים בצד של תא המנוע? מי אמר שחייבים על המכסה?

ובכל מקרה - נשאל כאן אם יש מישהו שאף פעם לא סבל התחממות... אז אני לא מכיר מישהו כזה, אבל אני יכול להגיד על עצמי ועל כל המכוניות שעברו תחת ידי - כשהמנוע התחמם מעבר למותר, זה תמיד היה בגלל תקלה במערכת הקירור - משאבת מים, חוסר בנוזל קירור עקב נזילה. לאחרונה הצ'רוקי התחמם בתנאי חום קיצוניים באמת, בשטח, והאשם היה ממסר הפיקוד של המניפה החשמלית שנדפק. אבל בפרוש ברוב רובם של שנותי עם ג'יפים, העברתי טיולי עבירות פסיכיים בימים הכי חמים בלב המדבר, בסיקס, בהיילקס, בצ'רוקי, בסמוראי - בלי שום התחממות.

אם מישהו כאן סובל מהתחממות המנוע מעבר לתחום העבודה המותר, באופן קבוע, והפתרון היחיד שהוא מוצא לעניין זה לחתוך את מכסה המנוע - שיהיה בהצלחה, אבל לא נראה לי. מישהו כזה, צריך לשפר את הלב של מערכת הקירור - רדיאטור גדול/יעיל יותר, וספיקת מים גדולה יותר.

sos4u
28-08-12, 14:29
אם כל המטרה היא לייצר עוד פתחים ליציאת אוויר, ורוצים להמנע מגשם - אז למה לא לפתוח פתחים בצד של תא המנוע? מי אמר שחייבים על המכסה?

ובכל מקרה - נשאל כאן אם יש מישהו שאף פעם לא סבל התחממות... אז אני לא מכיר מישהו כזה, אבל אני יכול להגיד על עצמי ועל כל המכוניות שעברו תחת ידי - כשהמנוע התחמם מעבר למותר, זה תמיד היה בגלל תקלה במערכת הקירור - משאבת מים, חוסר בנוזל קירור עקב נזילה. לאחרונה הצ'רוקי התחמם בתנאי חום קיצוניים באמת, בשטח, והאשם היה ממסר הפיקוד של המניפה החשמלית שנדפק. אבל בפרוש ברוב רובם של שנותי עם ג'יפים, העברתי טיולי עבירות פסיכיים בימים הכי חמים בלב המדבר, בסיקס, בהיילקס, בצ'רוקי, בסמוראי - בלי שום התחממות.

אם מישהו כאן סובל מהתחממות המנוע מעבר לתחום העבודה המותר, באופן קבוע, והפתרון היחיד שהוא מוצא לעניין זה לחתוך את מכסה המנוע - שיהיה בהצלחה, אבל לא נראה לי. מישהו כזה, צריך לשפר את הלב של מערכת הקירור - רדיאטור גדול/יעיל יותר, וספיקת מים גדולה יותר.

נמרוד,
כשאני כותב ש"רכבי בנזין מתחממים", אין הכוונה , מעל לטמפ' העבודה הנורמאלית. או שמדובר על מע' קירור לא תקינות.
אישית, אני לא זוכר פעם אחת שסבלתי מהתחממות של מעל 106-108 מע' בימים החמים ביותר, ובעליות קשות, כולל פעם אחת, שגררתי בשיא החום , [ טרופר ] שנתקע את כל הדרך לסרטבא... ובגרנד, למי שלא מכיר - זה לא "חם מדי" , אלא בגבול הנורמלי. .

אבל , שתי תובנות חשובות:
1. פתיחת מכסה המנוע, [ לא לגמרי, אלא רק למצב שנתפש ע"י הקפיץ ] מורידה את הטמפ' חזרה, ובמהירות.
2. הבעיה, במעבר קו ה 100 מע' , הוא חוסר מזגן. [ עד לאחרונה, לא עניין במיוחד, כיוון שבכל ירידה לשטח אני נוסע עם חלונות פתוחים... , אבל ל"שתחייה" שלי נמאס מהחום. מזל שיש על מי להפיל את התיק.... ]

לכן, הרעיון של "לשחרר קיטור " מתא המנוע, לא כ"כ פסול. ואני חושב שהוא יכול לסייע בלשמור על טמפ' העבודה מתחת לקו ה 100 מע' במקום מעליו.
הרי אף אחד פה לא חושב שפתיחת חרכים במכסה המנוע, יגרום לרכבים לנסוע בשיא הקיץ ב 86 מע' , או יאפשר לנסוע ללא וונטה כזו או אחרת, או עם משאבה תקולה. או בלי נוזל קירור במידה הנכונה.

אבל, אם וזה יאפשר לנוע באיטיות, [ או במצב עמידה ] ולשמור את המנוע מתחת לקו ה 100, דיינו ...

הבעיה, היא עם חדירת המים, בחורף. ואכן הפתרון של חיתוך בצד הרכב במקום במכסה המנוע- נבחן.
אישית, לא פוסל את האפשרות. אך, היעילות מן הסתם נמוכה יותר, אבל יש בהחלט אפשרות להשתמש ב וונטה. נדמה לי שכך זה נעשה ב ריינג'.

דיננוזאור שטח
28-08-12, 16:25

אתה מתחפר ... ואני מביא שפלות לחלץ אותך :)

השרשור הזה לא עוסק במנועים שמתחממים.. לצורך הדיון אגדיר מנוע מתחמם... מנוע שיש בו תקלה במערכת הקרור ולא מסוגל לשמור על המנוע בטווח האופטימלי בגלל מגבלה של שחרור חום והחלפת חום לסביבה!

האינדיקציה למנוע שמתחמם היא שככל שהעומס על המנוע גדל כך גדל ייצור החום שעל מערכת הקרור לפנות וכך עולה הטמפרטורה של מי הקרור עד למצב של רתיחה , עומס משמע עליה קשה גרירה מאבק במעלה אתגרי ככל שהעומס יותר גדול ככה גדלה בעית ההתחממות.

במקרה של הרכב שלי המצב הפוך

...
כל עוד הרכב בתנועה אפילו זחילה במעלה קשה או בעליה קשה בכביש (העליות מכביש הערבה) אין בעיה המנוע והגיר בטמפרטורה אידאלית

אבל

כדי שהרכב יתחמם צריך שני תנאים עמידה במקום בשמש בקייץ במדבר משך זמן ארוך והתנאי השני הפעלת מזגן אז הכל מתחמם גיר סביבות 105 ומנוע מעל החצי לא נוגע באדום כשבדרך כלל הוא בשליש המנוע לא רותח אבל אני מעדיף את הטמפרטורות היותר נמוכות והרגילות כמו בכביש והמזגן מפסיק לעבוד

מתחיל לנוע הכל מתקרר... אפילו אם התנועה היא זחילה איטית בשטח

מכבה מזגן הכל מתקרר ויכול להמשיך לעמוד במקום ולא יתחמם

זה לא רכב עם בעית התחממות זה רכב שנמצא במקום שמעבר למעטפת התכנון שלו

שלא לדבר על השפעת החום מהרצפה ומכיוון תא המנוע על אברי הרביה של היושבים מקדימה

matan.y
28-08-12, 17:32
אלף אלפי הבדלות אבל:
בפרייבט -לא חשוב איזה ארץ יצור...- היתה בעיה דומה-
בנסיעות- אפילו העליות הקשות- עליות בחיפה/כרמל/ירושליים- לא מתחמם
עמידה ברמזור בקיץ- מתחמם
ממשיכים בנסיעה - חוזר לטמפ' נורמלית

הוחלף נוזל קירור
הוחלף ראדיאטור
הוחלף טרמוסטט
פורקה משאבה- שהתברר שהאימפלר שלה היה שחוק ולא סיחרר מים אם לא נותנים גז אפילו טיפה
הוחלפה ובחדשה התברר שהאימפלר לא מסתובב... יותר נכון- מסתובב על ריק על הציר
כשהוחלפה שוב- הכל חזר להיות נורמלי

הדימיון היחידי הוא בזה שגם בזחילה או כל תנועה עם הרכב- (עליה אפילו של כמה מאות בסל"ד) הוא חוזר לטמפ' נורמלית
איזה רוח פרצים יש בזחילה שמקררת את תא המנוע?
לכן אולי המשאבת מים במצבי קיצון כבר לא מה שהיתה פעם (אימפלר מעט שחוק)

שוב, אלף הבדלות אולי 999 -
בדיפנדר בשיא החום בקיץ הרכב הותנע בבוקר וכובה בערב- עבד רצוף לפחות 7 שעות בטיול בדרום בערבה כולל עליות ומעלות כשהמזגן לא כובה פעם אחת כדי לשמור על בקרת האקלים בקבינה עם גברת בהריון.
כאמור לא התחמם- והייתי מעודכן און ליין עם חיבור קבוע לOBD - אני יכול להעיד שהטמפ' בחיישן סעפת היניקה הגיע לטמפ' שלא ראיתי אף פעם לפני זה- כמעט 70

אבל אני חייב לומר שנושא פינוי החום נשמע מעניין- בעניין הזה אני מתחיל לחפש- אולי אתרום משהו בהמשך....

דיננוזאור שטח
28-08-12, 17:48
אני כבר בחרתי את הפיתרון שלי למרות שפתחי איורור במכסה מנוע הם סקסיים...

אני הולך על הרמה של המכסה מנוע על ידי בורג ארוך וספייסר שייצר רווח של סמ לאורך החלק האחורי של המכסה מנוע ליד החלון נהג

זה הפיך במחורף אין בעית מים

השמשוני יחיעם
28-08-12, 18:07
סליחה אבל לא הבנתי את נושא המים לתא המנוע,,,,,

שהרי כולנו (כמעט) "דואגים" להיכנס לשלוליות ו/או מעברי מים אז מה ??? לא נשתף המנוע במים (במקרה הטוב) או בוץ ????

asafk
28-08-12, 21:25
האוויר בתא המנוע בעמידה הוא בטמפרטורה שסביב ה 80 מעלות. אל תשכחו שמדובר בעמידה, ולכן המנוע לא מתאמץ ומתקרר לאט לאט, והעומס היחיד שמייצר עוד חום הוא המזגן.
גם בזחילה זה המצב אם משתמשים בהילוך המתאים.
המנוע לא מתחמם מזה שתא המנוע חם, ואם כן - יש תקלה במערכת הקירור. רוב ספיקת הקירור של הרכב היא בחטיבת המצננים - הנוזל זורם שם, בלי קשר לטמפרטורת תא המנוע, והאוויר שנכנס לשם גם הוא נכנס בספיקה וטמפרטורה שאינה קשורה לטמפרטורת תא המנוע. משם הלא צריך לאפשר לו לזרום בחופשיות בכיוון שבו הוא אמור לזרום, ויציאה ממנה הוא אמור לצאת.

המכוניות שלנו, בלי שום קשר לשטח, מתוכננות לעמוד הרבה זמן במנוע מונע, בחום קיצוני, בלי להתחמם. זוה לא משנה אם זה על משטח קשה או בשטח.

הבעיה שכן עלולה להיגרם היא כתוצאה ממיגונים אשר מפרים את זרימת האוויר המתוכננת שבתא המנוע וסביב המכללים. לכן חשוב לשים לב לנושא האיוורור כאשר מרכיבים מיגונים תחת תא המנוע. בלא מעט מכוניות, למשל, יש אזור לחץ נמוך מאחורי המנוע, שתפקידו למשוך את האוויר החם החוצה. בנסיעה, כמובן.

דווקא פתחי איוורור כאלו או אחרים עלולים לגרום לשינוי בזרימת האוויר במנוע בזמן נסיעה, שינוי לרעה במקרים רבים. האוויר אמור לזרום בנסיעה לכיוון מטה, ולזרום בדרך גם סביב צנרת הפליטה או הגיר.
אין לכם מושג כמה חשוב לשמור על זרימת אוויר נכונה - וזרימת אוויר נכונה היא לא בהכרח איוורור וכניסת עוד אוויר דווקא מהצד או מלמעלה. תחשבו על כניסת אוויר מהצדדים, שיוצרת אזור של זרימת אוויר מצידי המנוע, בדיוק איפה שהאוויר החם מהרדיאטור היה אמור לזרום. האוויר מהרדיאטור נתקל במחסום הזה, ולא זורם. אז תא המנוע יהיה בטמפרטורה נמוכה יותר... אבל המנוע יעבוד חם יותר. זה טוב או לא?
אני לא אומר שזה תמיד המצב - יש מקרים של פתחי איוורור שאכן עוזרים לאוויר החם שאחרי הרדיאטור לצאת גם בנסיעה, וזה מבורך. אבל זה לא מובן מאליו שקניית תריסים אקראיים וחיבור שלהם לפח של הרכב ייתנו את התוצאה הזו.

אם כבר רוצים ליצור פתחי יניקה יעילים, שמכוונים באופן ספציפי למיקום זה או אחר, כדי לקרר מכלל ספציפי, אני ממליץ להשתמש ב NACA DUCT (תחפשו, ויש כאלו גם מוכנים לקנות), ותחשבו גם איך האוויר יוצא החוצה בלי להפריע לזרימה של האוויר מהרדיאטורים.

אסף.

מאיר רוטברג
28-08-12, 21:51
בסופה התקנתי כונס מתחתיו ונוטה דו כיוונית. הנושא נבדק מדעית וטמפ תא המנוע צנחה משמעותית.

asafk
28-08-12, 21:58
מאיר, איך זה השפיע על טמפרטורת נוזל הקירור?

אסף.

דיננוזאור שטח
08-09-12, 21:34
בבניסוי היום בשיא החום בהרי ירושליים מסלול שטח של כמה שעות הנעתי את הרכב אחרי ארוחת הבוקר וכיביתי אותו בסוף המסלול לארוחת הצהריים בכל הזמן הזה המזגן עבד במלוא העוצמה...

הרכב שבעבר היה מתחמם בעת העמידה עןם מזגן לא התחמם כלל.. הטמפרטורה בגיר הכי גבוהה שנמדדה בעת מעלה ארוך הייתנ טמפ ריגעית של 92 מעלות שבדרך כלל הגיר היה על 80 מעלות...

המנוע עמד על השליש הנמוך של הסקלה ולא זז כל היום

והמזגן קרר

המסקנה שלי שהרמת המכסה מנוע הקלה על שחרור החום מתא המנוע ופתרה לי את הבעיה...

sportman
09-09-12, 06:02
פאגרו קינג דיזל בניסוי שחרור מכסה מנוע ז"א שחרור התפס ומכסה קופץ בסנטימטר וחצי בערך
טמפרטורת מנוע יורדת מיד+מזגן מקרר בעוצמה.

חתול-בר
09-09-12, 21:15
האם הסרת הביטנה ממכסה המנוע תתרום להפחתת "אפקט החממה" הנ"ל?ואם כן מה המשמעויות הנלוות?
אלון.

sos4u
09-09-12, 21:19
האם הסרת הביטנה ממכסה המנוע תתרום להפחתת "אפקט החממה" הנ"ל?ואם כן מה המשמעויות הנלוות?
אלון.

1. כן
2. רעש. מכסה מנוע לוהט. [ מאפשר טיגון חביתות בקלות רבה .. ]
3. לא ממליץ ...

אפיז
09-09-12, 23:00
מצטער אבל רצוי ביותר , בגי'פ אפקט הרעש שולי , אבל כל דרך שתפנה או תמנע אפילו מעלה או יותר מתא המנוע (מנסיון רב שנים , תוריד הרבה יותר )
רצויה ביותר ותקטין משמעותית את העומס על הרדיאטור ושאר המערכות ,
מיכסה המנוע בקיץ לוהט עם ובלי הבידוד בצורה זהה
כל דבר שיוריד טמפרטורה בסביבת המנוע בקיץ הישראלי רק ישפר את ביצועיו וימנע נזקים לא רק מהמנוע אלה מכל שאר המערכות ויוריד משמעותית בלאי
גם ברכיבים ובטח בחומרים הסינטטים המרובים כל כך ברכב כבר משנות השבעים ווזה רק הולך ומחמיר

sos4u
10-09-12, 00:31
אפיז,
רק כדי להבין, למה ה"מצטער ביותר" ? כי אתה חושב אחרת ? אל תצטער, זו בדיוק מטרתו של הפורום, לשמוע כמה שיותר דעות, גם אם הן שגויות, [ לדעת אחד, ונכונות לדעתו של אחר .. ] , זה שכתבתי משהו, לא הופך את זה ל"תורה למשה מסיני .." . אני לא חושב שיש פה תחום אחד שבו יסכימו על "פתרון בית ספר" שמתאים לכולם, אז מה?

אישית, אני לא נפגע כאשר מישהו מעמיד אותי על טעותי. [ כל עוד זה נעשה בצורה מכובדת לגופם של דברים ולא לגופו של האומר אותם ] , ולהפך, שמח לשמוע דעות אחרות, וללמוד.

לא מבטיח שתמיד אשתכנע, אבל לשמוע, אני תמיד פתוח ...

שנה טובה לכולם, שנת הצלחה ושגשוג, והורדת מחירי הדלק [ לפחות לטיולים ...]

מאחל לכולנו, הגשמת כל חלומותינו, ושייפתחו מסלולי טיולים חדשים, ממדבר סיני בדרום, ועד לסוריה וללבנון בצפון, [ אין פה שום הצהרה פוליטית- רק ששון לקראת מסלולי טיולים במקומות "חדשים" ]

חג שמח ומאחל לכולנו שתמיד נמצא את מיכל הדלק מלא, לא משנה כמה נסענו !

ד ו ר ו ן
09-06-13, 01:34
ומה אכפת לך שיכנס קצת גשם?

בנסיעה בכביש רטוב, דרך שלוליות מזדמנות, המנוע מקבל מים הרבה יותר ממה שנכנס בפתחי אוורור האלו.

עידו לוריה
09-06-13, 19:51
דורון זה שרשור מלפני שנה .

עידו

ד ו ר ו ן
09-06-13, 20:41
דורון זה שרשור מלפני שנה .

עידו

משהו מוזר..
עשיתי ״רענון״ להודעות חדשות וזו עלתה למעלה.. לא הסתכלתי על התאריך.

raanan
19-10-14, 15:15
שלום לכולם,
למרות שהשרשור ישן אני חושב שיש בו מידע טכני שיכול לסייע למתלבטים בסוגיה.

שרשורים ופרוייקטים בנושא :
א. של מאיר רוטברג על הסופה
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/23534-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%90-%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%AA%D7%90-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2
ב. של יורם על הגראנד צ'ירוקי V8
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/82964-%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%A6%D7%A2%D7%93-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2
ג. שני טרופרים בנזין שהפרוייקטים הוצגו באתר איסוזו (נדרש להיות חבר כדיי לראות התוכן)
מס' תמונות מההתקנה בלי לחשוף הרכבים
920709207192072
למעשה שלושת ההתקנות הן למעשה שלוש מתודות המנסות לפתור אותה בעיה בדרכים שונות .
הבעיה - בד"כ בבנזין אוטומטי, לאחר מאמץ במצב עמידה חום מנוע מטפס מעל הנורמל (חצי סקאלה) .
אגב, אפשר להתווכח אם זאת בעיה או מצב טבעי שניתן "לחיות" איתו .

1.השיטה שמיושמת בסופה - כונס אוויר רגיל ובאמצעות וונטה מושכים אוויר ומקררים את חלל תא המנוע
2. השיטה שמיושמת בגראנד צ'ירוקי - דפיוזרים קבועים שמנדפים אוויר חם שעולה למעלה.
3. השיטה שמיושמת בטרופרים - כונסים הניתנים לסגירה מלאה וכן מצב הפוך לפליטת אוויר מתא המנוע לשימשה.

לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה :
עבור 1
יתרונות - יש כונסים בשפע במחירים זולים
חסרונות - כניסת גשם, לדעתי היעילות במצב עמידה פחותה לעומת שאיבה ופינוי אוויר חם.
עבור 2
יתרונות - זול ומאפשר התקנת וונטה שואבת מתחת
חסרונות - שינוי משטר זרימת האוויר בנסיעה (הסבר מפורט של אסף בהמשך)
עבור 3
יתרונות - מאפשר 3 מצבים ובמצב סגור אין השפעה על תכנון היצרן
חסרונות - יקר ואין אפשרות להצמיד וונטה מתחת בגלל ידית שינוי המצבים כך שלמצב פינוי האוויר החם
לדעתי זה פחות יעיל

אני חשבתי ליישם עקרונית כמו שיטה 2 ע"י התקנת זוג מפני אוויר של כנפי דיפנדר .
מפני האוויר יותקנו במרכז מכסה המנוע (פתחים לכיוון השמשה) שמתחת תותקן וונטה שואבת .
92073
אבל אז אסף ערער לי הבטחון בכל הקונספט בשרשור :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/87774-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%9B%D7%A0%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%93%D7%99%D7%A4%D7%A0%D7%93%D7%A8
ע"מ שכל המידע לא יתפזר, אני מצרף את תגובת אסף לכאן ע"מ שנמשיך להתדיין בשרשור זה ....

נסה להוציא את האוויר החם לכיוון מטה. זה יעיל יותר, נכון יותר, וכך זה אמור להיות.
אבל כיוון שברור לי שזה לא יקרה, אז לכל הפחות תשתמש בפתח שמושך אוויר ולא רק מוציא זרימה אקראית. אני חושב שהנכון ביותר יהיה כזה:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=naca+duct&_from=R40|R40|R40|R40&_jsoff=1&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=naca+duct&_sacat=0 (http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=naca+duct&_from=R40%7CR40%7CR40%7CR40&_jsoff=1&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=naca+duct&_sacat=0)

(ואפשר גם לייצר לבד, יש לצורך זה שרטוט מידות עיקריות שהוא פרמטרי)

בתכנון נכון, זה הדבר היעיל ביותר שיש - גם מושך אוויר החוצה וגם לא יוצר גרר מיותר.

אסף.

אסף,
למה למטה ???
בנסיעה אכן האוויר נשאב (בגלל התת לחץ) מתחת ואנחנו דיי מפריעים לזרימה עם המגנים . אבל,
בעצירה או זחילה האוויר החם עולה ונחסם ע"י מכסה המנוע .
בעמידה ממושכת לאחר מאמץ חום המנוע מטפס מעט לכיוון ה 3/4 , עם פתיחת מכסה מנוע החום צונח לנורמל .
הערה - מערכת הקירור שלי משודרגת ותקינה לחלוטין !

אני חושב שבנסיעה זרימת האוויר על מכסה המנוע והשמשה תייצר תת לחץ ושאיבה מהפתחים כשהם מופנים לכיוון השמשה.
זה בונוס שלא זקוקים לו . פינוי החום נדרש בזחילה או עמידה.
הדבר היחיד שמטריד אותי זה חדירת גשם ! למרות שמכיוון שהראשים בצדדים, לא ינזל מים (אם בכלל) על הכויילים.
ייתכן שבנסיעה מאותה סיבה של שאיבה בכלל לא תהיה חדירה . אולי גם בעמידה הפעלת הוונטה תמנע חדירת מים.

רענן

מוציאים את האוויר מלמטה גם בתכנון המקורי של המכונית. זה כמובן מושג על ידי תכנון הזרימה שאנחנו מקלקלים עם המיגון. החשיבות היא זרימת אוויר רצופה לאורך המנוע והגיר.
אם הוא יוצא מלמטה הוא נכנס מפתחי הכניסה, מתחמם בחטיבת המצננים, ממשיך לזרום על המנוע לכיוון מטה ובדרך מפנה עוד קצת חום מהבלוק והאביזרים, תוך כדי שהוא זורם על הכנפיים הוא מאפשר להן לשמור על דלתא T מינימלי וסביר ביחס לחלקים החמים שבתא המנוע, ממשיך לכיוון הגיר ועוטף אותו בזרימה תוך כדי שהוא שומר שהאוויר שבין האגזוז לבין הגיר לא יעמוד ויתחמם יתר על המידה.

אם אתה מוציא את האוויר ממכסה המנוע, הוא זורם מפתחי הכניסה דרך חטיבת המצננים, הטמפרטורה שלו עולה מעט והוא מייד יוצא החוצה מהמכסה מנוע, בערך באמצע המנוע והרבה לפני הגיר. הכנפיים מתחממות והיכולת שלהן לפנות חום קטנה, האוויר סביב האגזוז זורם פחות ולכן בינו לבין הגיר נהיה חם יותר, וכמובן הגיר לא מתקרר מבחוץ אלא רק מבפנים.
כתוספת לזה, הזרימה המתוכננת בצורה מאוד מדוייקת דרך המצננים, מורעת. אתה כבר לא יודע כמה אוויר חם יחזור למצננים ויקטין את היעילות שלהם, כאשר אתה פותח פתחים במכנסה המנוע או בכנפיים. כמובן שפתחים שיונקים אוויר בנסיעה ולא משפיעים בעמידה יותר טובים לדעתי הצנועה מאשר "סתם" כונסים שאתה לא יודע בכלל מה כיוון הזרימה שהם יוצרים ואולי הם יוצרים מערבולות שפוגעות בכושר הקירור.

שורה תחתונה במערכת קירור תקינה, אין מה להתעסק עם הדברים האלו.
תא מנוע חם זה מצב נתון, הוא כמעט לא משפיע על התחממות המנוע.
זרימת אוויר מופרעת, לעומת זאת, כן משפיעה על התחממות המנוע והמכללים האחרים המתקררים בחטיבת המצננים..

אסף.

זהו זה !
עפ"י אסף קונספט של שאיבה ופינוי אוויר בנסיעה כלפי מעלה ישפיע על משטר הקירור לגיר.
כלומר שיטה 2 ו 3 בעייתית .
בשיטה 3 אפשר לסגור הפתחים לפני נסיעה ואז חוזרים לתכנון המקורי של היצרן .
החסרון שפינוי האוויר בעמידה נעשה ע"י תנועת טבעית של האוויר החם כלפי מעלה וללא סיוע משמעותי של וונטה.
על פניו שיטה 1 טובה יותר למעט נסיעה בגשם (בפרט עם מנועי בנזין ). אפשר כמובן לאטום הכונס בחורף.

אופציה נוספת שאני חושב שאסף מתכוון אליה,
לבנות תיבה עם וונטה שואבת שתותקן מתחת למכסה המנוע. הוונטה תדחף את האוויר לצנרת שרשורית (חסינת חום)
לכיוון מטה והחלק האחורי של תא המנוע. אפילו מעבר לתא המנוע ולגיר.

תגובות מקצועיות יתקבלו בברכה

רענן

boaz avrahami
19-10-14, 17:39
שמתי לב שרבים מהמנועים המודרניים עטופים בפלסטיקים ופחים.
האם זה לצורך תיעול האוויר?
אם כן, כמה הם באמת תורמים?

סוזי המשתוללת
22-10-14, 09:32
בעז
אני בשונה מהחברים חושב כמו אסף .... שהעסק מיותר
אני נוסע על אותה נבלה ואין בעיות התחממות ואצלי אין אפילו כונס למאוורר מנוע !!!
עיקרון בסיסי הוא שאם חום תא המנוע נמוך מטמפרטורת המנוע הסעת החום תהיה מהמנוע אל החלל של תא המנוע
מכיוון שלא מדובר במנועי קירור אויר שם חשובה טמפ סביב המנוע כאן מערכת הקירור לא מסתמכת על פינוי חום באמצעות אויר בלבד
יותר מכך
מנוע שעובד קר מדי עובד לא נקי , מייצר יותר פיח , מבזבז יותר דלק וכו'
מנוע שעובד נכון יגיע ליחס סטויכומטרי (1:14.7 )רק כאשר טמפ המנוע מגיעה ל 94 מעלות ובגובה פני הים 100 kpa (בטרופר 3.2 ) ולכן כאשר טמפ המנוע עומדת בסביבות ה 85 בגובה פני הים מחשב הדיאגנוסטיקה מראה יחס של 1:14.6 ולא 1:14.7 (תערובת עשירה יותר ) ז"א תצרוכת דלק גבוהה יותר
תורידו עוד את טמפ המנוע ותקבלו עו דתצרוכת דלק ועוד פיח ועוד החלפת שמנים מוקדמת יותר ועוד בלאי ושחיקקה גבוהים יותר למנוע כך שבסופו של יום שכרכם יוצא בהפסדכם
כנ"ל לגבי קירור אוברקיל בגיר או עטיפת סעפת האגזוז בבד פיבר ....
לא סתם היצרן משתמש בפחים כדי לחצוץ בין צינור האגזוז לבין הבודי
תדאגו שמערכת הקירור תהיה תקינה , מושלמת ועם כל מה שהיצרן דאג שיהיה
למשל רכבים שהגיעו לארץ הגיעו מרביתם בלי מאוורר חשמלי למזגן לעומת רכבים שמגיעים לסעודיה שמגיעים עם מאוור מקורי נוסף כי שם חם יותר
כשנתקלתי בבעיה במזגן גיליתי שלחץ הראש מרקיע שחקים
מכיוון שאין לי כונס למאוורר הראשי מותקנים שני מאוורים למזגן (במקור אי כלום או יש רק אחד)
בבדיקה התברר שאחד מהם מת ולכן עלה לחץ הראש
הנבלה החוחלפה והמזגן מקפיא
העניין הוא שאני עקפתי את הבעייה המקורית על ידי תוספת מאוור חשמלי ולא טיפלתי בבעיה המקורית
אגב כך תצרוכת הזרם עלתה , מה שמשפיע על תצרוכת הדלק בנוסף לעובדה שגם מאוור המנוע עובד תקופות יותר ארוכות וצורך את ליטרת הבשר שלו
בקיצור לא צריך להמציא את הגלגל ואם יש בעייה ספציפית צריך לפתור אותה ולא לעקוף אותה !!

boaz avrahami
22-10-14, 09:34
כמה שאתה צודק

ezraiz
22-10-14, 21:09
להלן תיאור עובדתי:
גראנד צ׳ירוקי 5.2 לא מתחמם מעבר לטמפ׳ עבודה בשום מצב, למעט מצב אחד:
מזגן עובד והרכב זוחל/עומד.

עם מזגן עובד ורכב בתנועה - לא מתחמם מדי.
עם מזגן עובד ורכב עומד ומכסה תא מנוע פתוח - לא מתחמם מדי.
בזחילה או עמידה ביום חם, ללא מזגן - לא מתחמם מדי.

הכל עובדות.

איך זה מסתדר עם ההסברים (ההגיוניים, יש להודות, אךלא מסתדרים עם העובדות) שטמפ׳
תא המנוע אינה משפיעה על טמפ׳ המנוע?

למי שתוהה - טמפ׳ תא המנוע בגרנד צ׳ירוקי מגיעה גם ל-96 מעלות בחלק המרכזי שמתחת
למרכז מכסה המנוע בימים חמים בזחילה.

למי שתוהה 2 - הוצאת הגומי שקרוב לצד החלון לא מורידה את הטמפ׳ הנ״ל.

למי שתוהה 3 - הרמת המכסה בצד החלון + פתיחת פתחים במרכז מכסה המנוע + הוספת מאוורר
נוסף בקידמה למזגן במקומו של רדיאטור הגיר שזז למקום אחר והוצמד אליו מאוורר משלו....
לא שינו את המצב העובדתי שמתואר בהתחלת הודעה זו (לא מדדתי טמפ׳ בתא המנוע אחרי השינויים כדי לראות
אם היא השתנתה אלא בדקתי רק את אם המצב השתפר ברמת ״מתחמם או לא עם מזגן בעמידה״... אז
הוא עדיין מתחמם)
*

opl
22-10-14, 21:30
אני היחידי שזה מזכיר לו פרק בטופ גיר?

92300

talw
22-10-14, 22:22
להלן תיאור עובדתי:
גראנד צ׳ירוקי 5.2 לא מתחמם מעבר לטמפ׳ עבודה בשום מצב, למעט מצב אחד:
מזגן עובד והרכב זוחל/עומד.

עם מזגן עובד ורכב בתנועה - לא מתחמם מדי.
עם מזגן עובד ורכב עומד ומכסה תא מנוע פתוח - לא מתחמם מדי.
בזחילה או עמידה ביום חם, ללא מזגן - לא מתחמם מדי.

הכל עובדות.

איך זה מסתדר עם ההסברים (ההגיוניים, יש להודות, אךלא מסתדרים עם העובדות) שטמפ׳
תא המנוע אינה משפיעה על טמפ׳ המנוע?

למי שתוהה - טמפ׳ תא המנוע בגרנד צ׳ירוקי מגיעה גם ל-96 מעלות בחלק המרכזי שמתחת
למרכז מכסה המנוע בימים חמים בזחילה.

למי שתוהה 2 - הוצאת הגומי שקרוב לצד החלון לא מורידה את הטמפ׳ הנ״ל.

למי שתוהה 3 - הרמת המכסה בצד החלון + פתיחת פתחים במרכז מכסה המנוע + הוספת מאוורר
נוסף בקידמה למזגן במקומו של רדיאטור הגיר שזז למקום אחר והוצמד אליו מאוורר משלו....
לא שינו את המצב העובדתי שמתואר בהתחלת הודעה זו (לא מדדתי טמפ׳ בתא המנוע אחרי השינויים כדי לראות
אם היא השתנתה אלא בדקתי רק את אם המצב השתפר ברמת ״מתחמם או לא עם מזגן בעמידה״... אז
הוא עדיין מתחמם)
*

גם אני בעל גראנד 5.2 כבר מעל ל 10 שנים (איך שהזמן טס ,קיבינימט) ואני חושב שאני מכיר את החיה הזו מספיק טוב בכדי לומר שהרכב הזה גבולי מבחינת התחממות, בגבולי אני מתכוון שכל מערכת הקירור חייבת להיות תקינה +,רכיבים שהם במחצית החיים שלהם יגרמו לתאורים שנתת.
העובדות שלי הן שהרכב שלי התנהג פחות או יותר לפי התאור שלך עד לא מזמן,החלפתי רדיאטור לחדש מקורי לפני כשנה,הרדיאטור הישן לא היה סתום ,למען האמת הוא היה די נקי,שיפור קל בקירור אובחן,לפני כמה חודשים החלפתי משאבת מיים מקורית שעשתה 100,000 ק"מ במקורית חדשה ועל הדרך ניקיתי את מנגנון הפאן קלאטצ' שהיה מלא אבק וג'יפה,אני מרגיש שהפאן קלאצ' עובד יותר נכון ועם סל"ד מעט יותר גבוה בסרק ,שיפור בקירור אובחן,המחוג לא עובר את ה 100 ביום חם בשטח בעמידה עם מזגן.
לא ניסיתי עדיין בחמסין עם מזגן לאחר מאמץ בעמידה,נראה מה יהיה.
עוד עובדות-הרכב שלי מוגבהה ללא מגינים תחתונים נוספים,כמו כן יש הטיה של המנוע והגיר מטה בתושבת גשר הגיר לטובת זווית עבודת דרייבשאפט אחורי,דבר שמשנה את צורת הישיבה של המניפה בתוך הכונס המקובע על הרדיאטור. (כמו בהרבה גראנדים מוגבהים אחרים).

עידו לוריה
23-10-14, 07:47
חברים אני לא מבין את הבעיה , נראה לי שאתם מתבלבלים לא קניתם רכב , קניתם תנור אפייה נייד .
בטיולים פשוט תכניסו בבוקר את כול האוכל הקפוא לתא האפייה ובצהריים יש לכם ארוחה מוכנה , וכנראה על הדרך התנור לא יתחמם מידי

עידו

92310

ezraiz
23-10-14, 07:57
גם אני בעל גראנד 5.2 כבר מעל ל 10 שנים (איך שהזמן טס ,קיבינימט) ואני חושב שאני מכיר את החיה הזו מספיק טוב בכדי לומר שהרכב הזה גבולי מבחינת התחממות, בגבולי אני מתכוון שכל מערכת הקירור חייבת להיות תקינה +,רכיבים שהם במחצית החיים שלהם יגרמו לתאורים שנתת.
העובדות שלי הן שהרכב שלי התנהג פחות או יותר לפי התאור שלך עד לא מזמן,החלפתי רדיאטור לחדש מקורי לפני כשנה,הרדיאטור הישן לא היה סתום ,למען האמת הוא היה די נקי,שיפור קל בקירור אובחן,לפני כמה חודשים החלפתי משאבת מיים מקורית שעשתה 100,000 ק"מ במקורית חדשה ועל הדרך ניקיתי את מנגנון הפאן קלאטצ' שהיה מלא אבק וג'יפה,אני מרגיש שהפאן קלאצ' עובד יותר נכון ועם סל"ד מעט יותר גבוה בסרק ,שיפור בקירור אובחן,המחוג לא עובר את ה 100 ביום חם בשטח בעמידה עם מזגן.
לא ניסיתי עדיין בחמסין עם מזגן לאחר מאמץ בעמידה,נראה מה יהיה.
עוד עובדות-הרכב שלי מוגבהה ללא מגינים תחתונים נוספים,כמו כן יש הטיה של המנוע והגיר מטה בתושבת גשר הגיר לטובת זווית עבודת דרייבשאפט אחורי,דבר שמשנה את צורת הישיבה של המניפה בתוך הכונס המקובע על הרדיאטור. (כמו בהרבה גראנדים מוגבהים אחרים).

מניסיונות של אחרים למדתי שגם החלפת הרדיאטור והמשאבה לא פותרים את הבעיה. לכן אני ממתין עם זה.
רוצה לומר - אולי גבולי כמו שאתה אומר, אבל זה אומר שכולם (מלבדך :) ) גבוליים.
אגב, הייתי מצפה שאם היה גבולי - הוספת מאוורר נוסף למזגן והזזת רדיאטור גיר יפתרו את המצב.
גם שלי מוגבה, ללא מיגונים, עם הנמכה של הטרנספר (כתבת הנמכה של הגיר? לא של הטרנספר?)
והפאן קלאץ' שלי לא תקין - אלא נעול (תמיד מסתובב במהירות המקסימלית יחסית לסל"ד)

asafk
23-10-14, 09:08
אם הבעיה היא רק בעמידה, אין לזה קשר ישיר לטמפ תא המנוע - אלא לספיקת הקירור של המערכת.
האם פתיחת דרכי איוורור משפרת את סהכ יכולת הקירור? לפי המדידות שלכם, האם זה תורם ליכולת פינוי החום על ידי זרימת האוויר המאולצת שיוצרות המניפות?

עוד שאלה.. מה הפרש הטמפרטורה בין הצד החם לצד הקר של המצנן? וכמה הנוזל מתחמם חזרה עד שהוא נכנס למנוע?

אסף.

talw
23-10-14, 16:11
אסף,ברור שהכוונה היא לספיקת הקירור של המערכת,אני לא חושב שמישהו פה התכוון לכך שטמפ' האוויר בתא המנוע גורמת לחימום המנוע.
בגראנד 5.2 מספיק שאתה פותח את מכסה המנוע כאשר הוא נשאר תפוס על הקליפס מקדימה,נוצר מעבר של אוויר בין הכנפיים למכסה בסדר גודל של 2 ס"מ לאורכו,אפשר להרגיש את זרימות האוויר הגבוהות החוצה מתוך תא המנוע ,ובאופן כמעט מיידי תבחין בירידה של 5 מעלות בשעון הטמפ' של הרכב.
מה שמרמז על זרימות לא תקינות מתא המנוע החוצה כפי שתכננו אותו(באופן גבולי כמו שהזכרתי בהודעה הקודמת),המניפה (בייחוד בסרק)מנסה לדחוף פנימה לתוך תא "שמתנגד לקבל"=זרימת אוויר פחותה דרך המצננים.
ב 105~110 מעלות על השעון המזגן מפסיק לתפקד,כך שעדיף תמיד לא לעבור את ה 100 מעלות,-קשה מאוד בימים לוהטים אפילו עם מערכת קירור חדשה ומכסה מנוע סגור,בעמידה,-צריך מדי פעם להרים סל"ד בכדי להזרים מכת אוויר דרך המצננים להוריד טמפ' לכמה דקות.
זה הנסיון שלי עם הרכב הנ"ל. כרגע עם מערכת קירור חדשה לא חוויתי בעיות ,אני מאמין שכשהטמפ' החיצונית תגיע ל 40-42 צלזיוס אני אחווה ...(לא מחליף אותו באחר).

raanan
23-10-14, 16:43
אסף,ברור שהכוונה היא לספיקת הקירור של המערכת,אני לא חושב שמישהו פה התכוון לכך שטמפ' האוויר בתא המנוע גורמת לחימום המנוע.

בגראנד 5.2 מספיק שאתה פותח את מכסה המנוע כאשר הוא נשאר תפוס על הקליפס מקדימה,נוצר מעבר של אוויר בין הכנפיים למכסה בסדר גודל של 2 ס"מ לאורכו,אפשר להרגיש את זרימות האוויר הגבוהות החוצה מתוך תא המנוע ,ובאופן כמעט מיידי תבחין בירידה של 5 מעלות בשעון הטמפ' של הרכב.
שני משפטים סותרים אחד את השני באותה תגובה ....

אסף,
כשמתקינים מזגן ביתי במסתור כביסה לא מאוורר היטב,
המסתור כולו לוהט מחום (בקיץ) ויעילות המזגן בקירור הבית יורדת משמעותית !

לדעתי זה אותו המצב שקורה לנו במנועי הבנזין הגדולים + מיגון גחון וגיר .
החום לא מפונה היטב מחלל תא המנוע כך שכנראה האוויר החם (או חלקו) מתא המנוע ממוחזר ונשאב שוב
דרך הרדיאטור .
כמובן שהזרמת אוויר חם דרך הרדיאטור מורידה את הנצילות .

אני הזמנתי את הפתחים של הדיפנדר.
אחרי שאתקין (פתחים לכיוון השימשה ) + וונטה מתחת שואבת אדווח תוצאות .

רענן

סולי
23-10-14, 17:12
ניסיתם בית טרמוסתת ומשאבת מים משופרות?
ל-4ליטר בצ'ירוקי של כפיר זה עשה שינוי משמעותי..

talw
23-10-14, 17:20
רענן,ספיקת קירור של המערכת היא גם ספיקת האוויר שעובר דרך המצנן ,אלא אם אסף התכוון רק לספיקת המיים,ולא נראה לי.
אני לא מבין איפה הסתירה,אלא אם כן היא משמשת אותך לטיעון סירקולציית האוויר החם...

boaz avrahami
23-10-14, 19:05
מי דהתקין פתחי אוורור על מכסה המנוע והרגיש שיפור, שיקום.

רענן, הדוגמא של המזגן לא דומה כי מה שקורה למזגן הוא שהוא שואב אוויר חם ולא אוויר טרי מהסביבה.
במנוע זה שונה כי המאוורר מסיע אוויר טרי מבחוץ על פני הרדיאטור ובכך מיצר ספיחת חום זהה כל הזמן מבחינת הפרשי טמפרטורות.
נשאר לפתור כביכול רק את השאלה אם המנוע משתמש בסביבתו הקרה בכמה מעלות בודדות לצורך שמירה על טמפרטורת עבודה נורמלית.

raanan
23-10-14, 19:43
מי דהתקין פתחי אוורור על מכסה המנוע והרגיש שיפור, שיקום.
החברה עם הטרופרים טוענים שהבעיה נפתרה ! ואצלהם זה פינוי אוויר טבעי ללא דחיפה/שאיבה עם וונטה.

רענן, הדוגמא של המזגן לא דומה כי מה שקורה למזגן הוא שהוא שואב אוויר חם ולא אוויר טרי מהסביבה.
אני לא רואה את ההבדל.

במנוע זה שונה כי המאוורר מסיע אוויר טרי מבחוץ על פני הרדיאטור ובכך מיצר ספיחת חום זהה כל הזמן מבחינת הפרשי טמפרטורות.
השאלה, האם זה באמת קורה בפועל ? לדעתי, לא ! בפרט כשהוספנו מיגון מנוע+גיר.

רענן

snirjeepdreamer
24-10-14, 00:26
זה מדהים כמה שרשורים באותו נושא חוזרים על עצמם..
הכותבים הם אותם כותבים, הטענות והדוגמאות גם כן נכתבו כאן כבר מספר פעמים
ורק זהות השואל מתחדשת...

boaz avrahami
24-10-14, 00:58
עד שמצאנו מישהו חדש שמוכן להקשיב לנו אז אתה בא ומקלקל?
גם כן חבר..,

עידו לוריה
24-10-14, 07:53
זה מדהים כמה שרשורים באותו נושא חוזרים על עצמם..
הכותבים הם אותם כותבים, הטענות והדוגמאות גם כן נכתבו כאן כבר מספר פעמים
ורק זהות השואל מתחדשת...

גם כן חבר..,

רק בשביל זה היה שווה ;)

עידו

Bernard
24-10-14, 14:41
גם כן חבר..,

לפעמים יש לך הברקות, שעושות לי את היום - מעלות לי חיוך דבילי, שנשאר כל היום:).

ואני אומר שכולם צודקים.
אבל..

אבל לחשוב שהיצרן התקין/תיכנן את מערכת הקירור הטובה ביותר שאפשר, זו די נאיביות.
לעיתים אין קשר (ישיר) בין תיכנון/עיצוב הרכב ליעילות הטכנית/הנדסית שלו.
לדוגמא ב-ZJ - לשים שני מנועים שונים בתצורה ובגודל ובספיקת/צריכת הקירור שלהם, באותו תא מנוע קטנטן וצפוף ולהגיד שמה שהיצרן "התקין" זה הכי טוב, זה פשוט לא הגיוני.
לפעמים הצרכים העיצוביים שונים/סותרים(סוטרים) את הטכניים ובד"כ.. העיצוביים "מנצחים" - אתה קונה רכב חדש בגלל איך שהוא נראה ולא בגלל יעילות מערכת הקירור..
מתפשרים - זה ברמה העקרונית.

ברמה המעשית.
ושוב לדוגמא ה-ZJ - בתא מנוע צפוף, זרימת האויר (למעלה או למטה.. לא ממש משנה לצורך העניין) מוגבלת מאוד ומשום שמדובר בתא(די) סגור, שלאויר אין מקום "להתפנות" ובמיוחד בזמן עמידה/זחילה, כשאין תנועה שמייצרת שאיבה, יש בעייה לאויר חדש "להיכנס" ולעבור דרך הרדיאטור וממילא יעילות קירור המנוע יורדת - במיוחד עם מיגונים, ש"סוגרים" יותר את התא אבל גם בלי, אין שם יותר מידיד תנועה..
כשפותחים עוד פתח/מכסה מנוע, זרימת האויר בתא המנוע משתפרת ו"נכנס" יותר אויר "טרי", שעובר דרך הרדיאטור.

וכל זה, עוד לפני שדיברנו על שיפור הרכיבים המרכיבים את מערכת הקירור.

אני לא יודע כמה משפיעה עליית טמפ' תא המנוע על יעילות מערכת הקירור (אף פעם לא בדקתי) אבל אני בטוח שלמהירות ולכמות זרימת האויר פנימה/החוצה מ/לתא המנוע, יש השפעה.

ולעניין התקנת פתחים "לאחור" + ונטה שואבת (אני מתאר לעצמי שתותקן בתוך התא ולא תבלוט החוצה - שואבת לתוך תא המנוע) - זה לא קצת יסתור זה את זה?
הפתחים לאחור ישאבו החוצה והוונטה תשאב פנימה...:rolleyes:

raanan
24-10-14, 14:55
ולעניין התקנת פתחים "לאחור" + ונטה שואבת (אני מתאר לעצמי שתותקן בתוך התא ולא תבלוט החוצה - שואבת לתוך תא המנוע) - זה לא קצת יסתור זה את זה?
הפתחים לאחור ישאבו החוצה והוונטה תשאב פנימה...:rolleyes:
שואבת מתא המנוע ודוחפת דרך הפתחים החוצה ....

רענן

Bernard
24-10-14, 15:12
אה.

זה לא כ"כ טוב למנוע החשמלי.
כתבתי את זה איפשהו באתר. כשבדקתי אפשרויות לשפר את קירור המנוע בריינג', בדקתי גם מאווררים חשמליים - מעבר האויר החם על המנוע החשמלי מקצר משמעותית את חייו.

כשיש צורך להעביר אויר דרך רדיאטור, יש עדיפות לשאיבה. בכל יתר המקרים, עדיף לדחוף אויר טרי מאשר לשאוב חם.
למאוורר חשמלי (במיוחד הקטנים האלה) עדיף לדחוף ולא לשאוב.. כשאפשר ויש אפשרות לבחור, כמובן...

asafk
24-10-14, 17:53
אני מציע לצורך ההשכלה בדיקה.
מדדו את מפל הטמפ על המצנן עם ובלי תריסים באותם תנאים.
לא בשעון אלא ברדיאטור ( עם מדחום אינפרה אדום פשוט)
וחוץ מזה..... כל הדיונים האלה מזכירים לי שוב כמה טוב זה קירור אויר....

אסף.

raanan
24-10-14, 18:00
אני הצעתי לחברה עם הטרופרים

אני הייתי מציע ניסוי מבוקר לניק או לחתלתול של מדידה בעזרת מד אינפרא אלחוטי על נקודה במכסה המנוע (אם אין שמיכת בידוד)
או בחלק הגבוה של אחת מהכנפיים הקידמיות .
הניסוי צריך להערך דווקא בלילה כדיי לנטרל השפעת הקרנת חום השמש על הרכב .
הייתי מציע שהניסוי יהיה כדלקמן :
א. פתחים סגורים והנעת הרכב והגעה לטמפ' עבודה (עפ"י המחוון חום מנוע).
ב. מדידה חיצונית
ג. פתיחת הפתחים והמתנה של 5 דקות
ד. מדידה חיצונית (כמובן לאותה נקודה ומאותו מרחק)
ה. סגירת הפתחים והמתנה של 5 דקות
ו. מדידה חיצונית (כמובן לאותה נקודה ומאותו מרחק)

מאד מסקרן אותי התוצאות ! :roll:

רענן

רענן

amit1
24-10-14, 21:23
אילו מגינים מתוקנים בטרופר שלך?

ezraiz
25-10-14, 08:24
בהיבט פונקציונלי, כלומר, ״עוזר למזגן או לא עוזר למזגן״ - כאמור, הפתחים לא עוזרים.

raanan
25-10-14, 08:44
בהיבט פונקציונלי, כלומר, ״עוזר למזגן או לא עוזר למזגן״ - כאמור, הפתחים לא עוזרים.
על מנת לתרום לדיון (ואני מניח שיש לך מה לתרום), רצוי מאד לקרוא ולהבין במה עוסק השרשור לפני שכותבים הודעה ....

רענן

ezraiz
26-10-14, 07:10
על מנת לתרום לדיון (ואני מניח שיש לך מה לתרום), רצוי מאד לקרוא ולהבין במה עוסק השרשור לפני שכותבים הודעה ....

רענן

היי רענן.
מה לא בסדר בתגובה שלי (כתגובה להודעות #99, #100) לגבי יעילות פתחי האוורור על מכסה המנוע?

raanan
26-10-14, 14:08
היי רענן.
מה לא בסדר בתגובה שלי (כתגובה להודעות #99, #100) לגבי יעילות פתחי האוורור על מכסה המנוע?
כי הדיון על איוורור תא המנוע שכנראה תורם למניעת עליית חום מנוע בחמסין בעמידה או זחילה.
כך שעניין אם הפתחים יעזרו ליעילות המזגן, לא על הפרק.

רענן

boaz avrahami
27-10-14, 14:28
נחמד, כל אחד כותב מהיכן שכואב לו אבל כולם מדברים על אותה הבעיה....
בגרנד עליה ל 105 היא לא מסוכנת אבל נפוצה ומעצבנת.
האדום ב 120 אבל המזגן הופך לא יעיל כבר ב 105.
זו הסיבה שבעלי הגרנדים עסוקים בנסיונות לשיפור הקירור

Bernard
27-10-14, 16:16
וחוץ מזה, כפי שכתבתי לגידי לגבי ה-RR, אחד הסימנים הראשונים להתחממות מנוע לא רצוייה, היא הפסקת פעילות המזגן.

ב-RR, כשטמפ' המנוע עולה מעל הרצויי/בטוח, המחשב פשוט מפסיק את פעילות המזגן - המאווררים עובדים ומזרימים אויר אבל המדחס מנותק.
ב-RR זה קורה ללא שום קשר למחוון הטמפ' בלוח השעונים (יש שני סנסורים על המנוע - ללוח השעונים ולמחשב) ולעיתים גם כשהמחוג בכלל לא זז.

אולי גם בג'יפ יש מנגנון כזה ובגלל התחממות המנוע, המזגן מפסיק את פעילותו לפרקים..

ezraiz
27-10-14, 22:32
רענן, אני מאמין שקיבלת תשובה למה זה רלוונטי....

-->