צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לפני קניית גימיני עם קצה שלדה...
ראיתי גימיני שנת 2007 הדגם המפואר JLX-L יד 2,
.הרכב עבר 98,000 ק"מ, הרכב מטופל מהיום הראשון שיצא גם ביד הראשונה וגם עם הבעלים עכשיו במוסך מורשה סוזוקי עם היסטורית טיפולים מלאה (הלכנו למוסך וראיתי) כולל טיפול גדול שנעשה לפני חודשיים.
הרכב שמור ברמה מאוד גבוהה וחשוב לציין שהמוכר היה כנה לאורך כל תהליך ההתקשרות וישר אמר שיש לרכב קצה שילדה, הרכב אצלו 4 שנים והוא הראה לי את הבדיקה של קומפיוטסט שהוא עשה לרכב משנת 2009 ושם כתוב שיש לרכב פגיעה ברמת סיכון נמוכה או משהו כזה בחלק הקידמי,
מה השלכות של דבר כזה? בעל הרכב מוריד כמובן במחיר אבל האם שווה להתעסק עם דבר כזה גם מבחינה עתידית שאני ארצה למכור?
האם לקחת שוב לבדיקה? ועל מה עוד שווה לשים לב אם אמשיך איתו בתהליך הרכישה
אם הרכב במצב כללי טוב, שמור, מטופל ותקין, אז לקצה שלדה אין השפעה על תפקוד הרכב.
הרכב שווה... כמה שהוא שווה. שזה הכי הרבה שאתה מוכן לשלם והכי פחות שהמוכר מוכן לקבל.
אותו הדבר יקרה גם כשתרצה למכור את הרכב. הקונה הפוטנציאלי ייתחשב בקילומטראז', ידיים, מצב הרכב והעובדה שיש לו פגיעה בקצה השילדה.
לדוגמה, אם עד אז יהיו לרכב המון קילומטרים, מצבו יהיה סביר מינוס, מוזנח + קצה שילדה - הוא יימכר בפרוטות, אם בכלל.
ההשפעה של קצה שילדה היא בעיקר פסיכולוגית (שים לב - גם עליך) והיא גורמת לרתיעה של קונים פוטנציאליים, בלי סיבה אמיתית.
כדאי לקחת את הרכב לבדיקה, אבל לא במכון, אלא במוסך שמכיר היטב את הדגם הזה, רצוי במוסך שבו אתה מתעתד לטפל ברכב.
בעז
כמו כן הבנתי שעד שנת 2005 השילוב ל-LOW התבצע ע"י ידית אך המנוע היה מדגם ללא VVT ומשנת 2005 השילוב ל-LOW מתבצע ע"י מערכת אלקטרונית אך המנוע
קיבל את תוספת ה-VVT.
עד כמה זה משנה\טוב\לא טוב והאם שווה לחפש את הדגמים הישנים יותר או החדשים יותר
סביר שקצה השלדה נפגע ע"י תאונה
ובתאונה הזו סביר שהיו חלקים נוספים שנפגעו תוקנו והוחלפו.
אם זה מעניין אותך כי ככה אתה רוכש שנת 2007 במחיר של 2006
תקנה 2006
באופן כללי יש להמנע מרכישה של רכב אחרי תאונה משמעותית.
לחישוב אובדן הערך של שמאי הרכב אין קשר למציאות
השמאי משרת יותר את חברות הביטוח מאשר את בעל הרכב.
השוק מוצף בכלי רכב יד שניה , למה לך רכב אחרי תאונה?
מושיק תודה, כנראה שבאמת אני ארד מהרכב הזה למרות שמבחינת טיפולים הוא שמור ביותר פשוט העניין הזה של קצה שלדה מפריע לי מה גם שהבנתי שהמונח "קצה שלדה " זה המצאה ישראלית.
אז עם מה נשארתי,- גימיני יד 2 שנת 2007 עם 115,000 ק"מ שמור,כאמור מנוע VVT אך טרנספר אלקטרוני עם היסטורית טיפולים,לוקרים הוחלפו לידניים בגלל בעייה שהייתה במערכת וואקום (מה זה אומר?) ממוגן אספיר, חוץ מזה סטנדרטי לחלוטין אבל יד ראשונה ליסינג!! המוכר מתחייב בבדיקה וגמיש במחיר.
מצד שני גימיני יד 2 עם 96,000 ק"מ יד 2 ידיים פרטיות,שנת 2005 דגם מנוע ללא VVT אך ידית LOW ללא תוספות, סטנדרטי לחלוטין, הסטורית טיפולים לא ברורה ודורש מחירון.
[QUOTE=moshik999;467390]סביר שקצה השלדה נפגע ע"י תאונה
ובתאונה הזו סביר שהיו חלקים נוספים שנפגעו תוקנו והוחלפו.
QUOTE]
לא מתיימר להיות מומחה גדול, אבל מחזיק ג'ימני.
אם הרכב ירד לשטח- קצה שילדה יבקלות יפגע מסלע שנמצא בגובה שלה. ועדין זה בד"כ כלום. קצה שילדה מתחבר לשילדה וכל עוד היא לא נפגעה הרי שעשה את תפקידו נאמנה. ויתקנו אותי המומחים במידה וטעיתי.
אם הרכב לא ירד לשטח הרי שזה קרה בתאונה ואז מושיק אתה צודק, אם כי לא בטוח שמשהו הוחלף.
תגלם את המחיר בקניה שלך ותראה אם העסק עדין כדאי. סביר להניח שכן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.