צפייה בגרסה מלאה : בעיית חשמל לא פתורה מדוע הנייד נכבה
המחשב הנייד לניווט (פגיסטו 3400 ) מחובר ישירות למצבר עם פיוז הגנה .
כאשר אני מניע את הטיוטה (היילקס 97) כאילו המצבר מתרוקן והמחשב כבה . עלי לציין שזה לא היה קודם .מאז הספקתי להחליף את המצבר ואת הסלילי הלהט ,וההתנעה רגילה .
אז מה עושים כדי למנוע את כיבוי המחשב כל פעם שני מכבה את המנוע ?
תודה דורון
למחשב אין סוללה, והשקע של המצית נכבה באופן ייזום כאשר אתה מתניע.
הפתרון- חבר את שקע הסוללה ישירות אל המצבר.
ץודה
אבל כבר כיום הוא מחובר ישירות למצבר
boaz avrahami
30-08-12, 17:58
אני משער שהמצבר שלך כבר לא כל כך אי אי אי או שהוא קצת חלש ביחס למה שהאוטו צורך בזמן ההתנעה. (יש מדד לאמפר שעה ויש מדד לזרם התנעה!)
מה שקורה הוא שבזמן ההתנעה אין למצבר מספיק כח להחזיק את ההזנה של המחשב בוולטאג' הנחוץ.
נסה לבצע נסיון עם כבלים מרכב נוסף שמחוברים למצבר בזמן ההתנעה.
אם המחשב לא נופל אז ההשערה שלי כנראה נכונה.
חבר סוללת גיבוי 12V 5AH או אפילו קטנה יותר [ כמו שיש במכוניות חשמליות של ילדים, או אזעקות ] בין המצבר למחשב ושתטען באופן קבוע, ותשמש כעין UPS למחשב בזמן נפילת המתח.
חבר סוללת גיבוי 12V 5AH או אפילו קטנה יותר [ כמו שיש במכוניות חשמליות של ילדים, או אזעקות ] בין המצבר למחשב ושתטען באופן קבוע, ותשמש כעין UPS למחשב בזמן נפילת המתח.
הניתוח של בועז נכון.
יוסי, הפתרון שלך לא יעבוד. הסוללת גיבוי שתחובר במקביל תפרוק את מטענה מייד יחד עם המצבר בהתנעה.
הפתרון ספק כוח אונברסלי לרכב (100 עד 250 ש"ח ) DC TO DC CONVERTER .
בכלל מה המתח הרצוי לפוג'יסטו ? (אני לא בטוח שזה 12V )
רענן
הניתוח של בועז נכון.
יוסי, הפתרון שלך לא יעבוד. הסוללת גיבוי שתחובר במקביל תפרוק את מטענה מייד יחד עם המצבר בהתנעה.
הפתרון ספק כוח אונברסלי לרכב (100 עד 250 ש"ח ) DC TO DC CONVERTER .
בכלל מה המתח הרצוי לפוג'יסטו ? (אני לא בטוח שזה 12V )
רענן
כדי להבהיר את הנקודה,
נניח שהסוללה של המחשב הייתה תקינה וטעונה , לפי מה שאתה [ רענן ] טוען , גם היא אמורה להפרק, לא ?
או שמא יש איזו הגנה ?
את המצברון גיבוי מחברים למצבר הראשי דרך דיודה וכך הוא רק נטען ולא נפרק לראשי או יורד במתחם בהתנעה
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
כדי להבהיר את הנקודה,
נניח שהסוללה של המחשב הייתה תקינה וטעונה , לפי מה שאתה [ רענן ] טוען , גם היא אמורה להפרק, לא ?
או שמא יש איזו הגנה ?
בוודאי שיש הגנה, כמעט בידוד מלא.
רענן
את המצברון גיבוי מחברים למצבר הראשי דרך דיודה וכך הוא רק נטען ולא נפרק לראשי או יורד במתחם בהתנעה
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
בתאוריה זה נכון, בפועל לא מיישמים כך.
הסוללה הנטענת תיהרס מהר במידה ולא תהיה הגנה בפני טעינת יתר. את זה עושים עם פולסים.
אלא אם כן הסוללה תהיה 15V (מעל המתח הטעינה של האלטרנטור) - לך תשיג אחת כזאת.
רענן
דיננוזאור שטח
30-08-12, 21:14
בתאוריה זה נכון, בפועל לא מיישמים כך.
הסוללה הנטענת תיהרס מהר במידה ולא תהיה הגנה בפני טעינת יתר. את זה עושים עם פולסים.
אלא אם כן הסוללה תהיה 15V (מעל המתח הטעינה של האלטרנטור) - לך תשיג אחת כזאת.
רענן
רענן אני חולק עלייך
הדיודה מייצרת מפל של כחצי וולט ככה שהמצברון יראה בזמן פעולת האלטרנטור מתח הנמוך בחצי וולט מהמתח שיראה המצבר הראשי ובזמן שאין טעינה יראה את מתח המצבר מינוס חצי וולט אין סכנה של בישול או טעינת יתר של המצבר המשני
הסכמה שצרפתי היא לשני מצברים בעלי הספקים גדולים
למצבר קטן מספיקה דיודה אחת
החיסרון של ספרטור שתי דיודות הוא העדר פידבק מהאלטרנטור על המתח האפקטיבי שעל המצברים
במקרה של דיודה אחת המצבר הראשי מקבל טעינה אופטימלית המצברון מקבל טעינת חסר
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.