PDA

צפייה בגרסה מלאה : עברתי טסט ועכשיו הזמן למצוא רכב

neta4x4
05-09-12, 22:26
שלום לכולם, אני נטע, בן 17 ועברתי לאחרונה טסט (ראשון ;)) ועכשיו הזמן למצוא אוטו.
הפנטזיה הייתה שיהיה ביטוח לדימקס של אבא אבל המחיר המטורף של הביטוח מגיע ל-15,000 ש"ח.
עכשיו המסקנה שהגענו אליה שעדיף להביא אוטו בשבילי. החלום והראש אומרים היילקס, כל השנים הייתי בטנדרים ואני גם אוהב את זה.
אממה, היילקסים יקרים מידי. התחלתי לפזול לכיוון של ג'יפ. סיקסים וסופות הגיעו ראשונים ברצון ובתשוקה אבל נפלו במבחן הדלק.
מחשבה שעלתה לי היא סמוראי, נשמע לי תמורה די טובה לכסף.
האופציה היחידה בסמוראי היא הסמוראי הארוך כי הקצר קטן מידי לדעתי ולמידות גופי הארוכות.
ארוך קשה להשיג אבל נשארו חודשיים למלווה ככה שיש עוד זמן.
ועכשיו לעניין המרכזי, התקציב שלי הוא 15,000-20,000, נכון, ל בשמיים אבל אני מאמין שאפשר להגיע למשהו טוב בלי יותר מידי הרפתקאות.
תודה לכל מי שיעזור ויעלה רעיונות.
נטע

עמוס.מ
05-09-12, 23:58
ברכות
סע בזהירות

שגיא S
06-09-12, 00:04
דבר ראשון תתחדש על הרשיון.
.דבר שני אין סיכוי לקנות סמוראי ארוך במצב נורמלי ב15-20. הסטנדרטיים מתחילים ב25, והמשופרים יותר מתחילים מ40 ומעלה...

אבל סמוראי קצר יכול להתאים לך..

ניר ל
06-09-12, 16:38
יש משהו טוב בלצאת לכביש עם היילקס או סמוראי- לא ניתן לנהוג בהם מהר ולהשתולל יותר מדי , אבל הם ממש לא כלי רכב בטוחים ולהתהפך איתם זה אחד הדברים היותר קלים. אני את הילדים שלי אשלח לכביש בחצי השנה הראשונה (ללא מלווה) עם וולו 244 פחות צילינדר אחד... זה לא בגלל שאני לא אסמוך עליהם , זה פשוט בגלל שאני לא אסמוך עליהם .... אני הייתי מאד אחראי ורציני בצעירותי (ללא ציניות) ועדיין נס גדול שנשארתי בחיים ולא הייתי מעורב בתאונה. עכשיו לעניין - מה ההבדל בין צפיפות במושב הנהג בסמוראי ארוך לעומת קצר ? אם אתה בן 17 סביב 185 מ׳ ללא בעיות גב או השמנת יתר , אתה יכול להסתדר בסמוראי. לא הייתי חותם על זה שהיילקס יהייה נוח יותר עם תנוחת הישיבה בו.

neta4x4
06-09-12, 16:55
תודה לכל מי שענה, הבעיה שלי עם הסמוראי הקצר הוא חוסר המקום מאחורה, בכל זאת צעיר שרוצה לטייל עם חברים ולקחת ציוד זה לא ממש מסתדר עם סמוראי קצר.
רעיון נוסף שעלה הבוקר הוא יונדאי גאלופר קצר. לחברים של המשפחה היה אחד ארוך והוא היה רכב מעולה. ראיתי ביד 2 גאלופרים מתחילת ה2000 במחירים שנעים סביב ה20 וקצת אלף שקל. בנוסף, קניה של גאלופר ידני משאירה אותה עם חיסכון מסוים בדלק. אין לי שום בעיה בנסיעה עם ידני.
קיימת העדפה לדיזל כדי לחסוך.
אם יש למישהו הארות/הערות או רעיונות שעוד לא עלו הוא מוזמן להוסיף.
תודה, נטע

ניר ל
06-09-12, 18:13
גלופר יכול להיות לך יקר לאחזקה בסבירות גבוהה, ספק אם הפרש הגודל בין הקצר לסמוראי יהיה קריטי , בסמוראי פתוח קצר הייתי מטייל עם עוד שני חברים עם מספיק ציוד ליומיים- שלושה, פעם גם נדחסנו אליו ארבעה, חלק מהציוד נקשר מחוץ לרכב (מזרנים , שקי שינה וכו׳) , אתה חייב לקחת בחשבון שרכב ישן מתקלקל לא מעט.

זרקו
06-09-12, 20:16
בזמנו כשחיפשתי היו כמה ארוכים במחירים סביב הסכום שלך. נכון, הם לא היו משופרים מהתחת, אבל ארוך נעול וקצת גובה מספיק בהחלט כדי להתחיל וכדי לא להיכנס למקומות שלא תדע איך לצאת מהם.
אני אנסה לאתר לך אחד מהם.
בהצלחה
נועם

boaz avrahami
06-09-12, 20:18
בנה לך עגלת טוקטוק עם סודני שקץ מלפנים.
עשירית ממחירי הדלק ואחזקת הרכב.
עבירות לא פחות טובה אם אתה מוצא סודני עם טרנספר...

ד ו ר ו ן
06-09-12, 20:23
בנה לך עגלת טוקטוק עם סודני שקץ מלפנים.
עשירית ממחירי הדלק ואחזקת הרכב.
עבירות לא פחות טובה אם אתה מוצא סודני עם טרנספר...

כל הסודאנים באים עם טרנספר, זה עניין של זמן עד שמפעילים אותו.

neta4x4
06-09-12, 20:27
בזמנו כשחיפשתי היו כמה ארוכים במחירים סביב הסכום שלך. נכון, הם לא היו משופרים מהתחת, אבל ארוך נעול וקצת גובה מספיק בהחלט כדי להתחיל וכדי לא להיכנס למקומות שלא תדע איך לצאת מהם.
אני אנסה לאתר לך אחד מהם.
בהצלחה
נועם

תודה, יש לי מספיק זמן למצוא אוטו עד סיום המלווה ככה שלא צריך להתפשר על גרוטאות

Tourist
06-09-12, 20:33
כל הסודאנים באים עם טרנספר, זה עניין של זמן עד שמפעילים אותו.

למה להסתבך עם טרנספר סודאני או פלסטיני ?
הטרנספר היהודי עובד חלק !

ובחזרה לנושא המקורי - גאלופר לא ?
למיטב הבנתי זו תמורה מצויינת עבור ההשקעה.
בדקת ניסן טראנו קצר ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

neta4x4
06-09-12, 20:59
הטראנו במחירים שהקצבתי לעצמי ישן משמעותית מהגאלופר ואמינות מעורערת בשנים האלו (95+-) למיטב ידיעתי.
מקריאות פה ושם בפורום הבנתי שמהטרופר צריך להתרחק, הבנתי נכון?

Tourist
07-09-12, 00:32
טרופר עם המנוע שבתקציב שלך - להתרחק.
טרופר עם סוג המנוע המומלץ - מחוץ לתקציב שלך.

אם אתה סבלני - אתה תמצא.
אל תנעל על סוג אחד.

אני ממליץ, כשאתה נובר ביד2, לבחור בקטגוריית ג׳יפים, לרשום עד סכום X ולהריץ חיפוש... בלי חברה/מודל, לך תדע...

שגיא S
07-09-12, 15:05
טרופר - רק בנזין 3200, שצורח מלא דלק
או דיזל 3100 - שהוא מעולה, אבל יהיה יקר יותר לאחזקה

סמוראי ארוך - אין כבר הרבה טובים...ואלה שטובים יקרים מאוד.

סמוראי קצר - הרבה צעירים מטיילים עם סמוראי קצר, יומיים וגם שלושה, 2 אנשים פלוס כב זה מאוד אפשרי...
אני ממליץ!

קליש
11-09-12, 17:41
אני מחזק את שגיא, אני גם חושב שסמוראי לא ארוך, יתאים לך...אבל...בתקציב שלך היום הג'יפים הם "טרקטורים" (סמוראי, SIX...)וטיול בשטח עם ג'יפ לחברים שיושבים מאחור זה יהיה אחד מהרגעים הכי קשים שהם יחוו בחיים!!!כדאי שיהיה רק נוסע לידך, ושאר החברים שיקנו גם הם ג'יפים קטנים.תמיד אפשר להתקין גגון ולהעמיס אותו, אלא אם הרכב פתוח, ואז גם לא צריך להשקיע בלקחת יותר מיידי בגדים, כולם יהיה באותו מצב אחרי יום נהיגה.עדיין שים לב שבגילך יצר ההתפרעות הוא בשיאו, ונהיגה בשטח לא דומה בכלל לנהיגה בכביש...אני מאחל לך בהצלחה.

djd97
02-10-12, 17:23
תודה לכל מי שענה, הבעיה שלי עם הסמוראי הקצר הוא חוסר המקום מאחורה, בכל זאת צעיר שרוצה לטייל עם חברים ולקחת ציוד זה לא ממש מסתדר עם סמוראי קצר.
רעיון נוסף שעלה הבוקר הוא יונדאי גאלופר קצר. לחברים של המשפחה היה אחד ארוך והוא היה רכב מעולה. ראיתי ביד 2 גאלופרים מתחילת ה2000 במחירים שנעים סביב ה20 וקצת אלף שקל. בנוסף, קניה של גאלופר ידני משאירה אותה עם חיסכון מסוים בדלק. אין לי שום בעיה בנסיעה עם ידני.
קיימת העדפה לדיזל כדי לחסוך.
אם יש למישהו הארות/הערות או רעיונות שעוד לא עלו הוא מוזמן להוסיף.
תודה, נטע

קשה מאוד למצוא גאלופרים מנסיון חיפוש שנערך מאז פסח (!)

djd97
02-10-12, 17:26
טרופר עם המנוע שבתקציב שלך - להתרחק.
טרופר עם סוג המנוע המומלץ - מחוץ לתקציב שלך.

אם אתה סבלני - אתה תמצא.
אל תנעל על סוג אחד.

אני ממליץ, כשאתה נובר ביד2, לבחור בקטגוריית ג׳יפים, לרשום עד סכום X ולהריץ חיפוש... בלי חברה/מודל, לך תדע...

מדיויק@ אנחנו מצאנו את הטראנו בפוקס! באותה שיטה מריצים חיפוש

Scrusher
05-10-12, 13:18
תבדוק סמוראי אחד לפני קניה. קח סיבוב עם המוכר
בהתחלה קיבלתי את הרושם שזה רכב זוועה שלא טוב לכלום חוץ משטח. כשנסעתי ונהגתי בו הבנתי שזה ממש לא ככה. מבחינת "מימדי גוף גדולים" - יש לי חבר 1.90 ששקל 140-150 קילו והיה לו סובארו ג'אסטי. פשוט אף אחד לא יכל לשבת מאחוריו כשהוא על ההגה :p (אגב,אחרי הג'אסטי הוא קנה ויטרה קצרה,מעולם לא התלונן שהרכב לא נוח לו)
לדעתי לקנות SUV בגיל 17 כשיש לאבא טנדר זה לא פרקטי. שנה הבאה אתה מתגייס (אני מניח) ולתחזק SUV עם משכורת של 700 שקל גג למשך 3 שנים זה לא רעיון טוב. בכללי,SUV בדרך כלל בא בתור פשרה בגלל אישה\ילדים או סתם פינוק. ברור שאפשר לעשות עם הרכבים האלה שטח רציני,אבל זה לא אותה חוויה של ענני אבק ומיזוג אוויר טבעי שיש ברכב פתוח שעשוי מברזלים אז גם לא צריך לעשות חשבון נפש לפני כל מכשול וחצי מכשול

-->