התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה האם אתם הייתם משתמשים...???

jase
06-09-12, 20:50
חשבתי למצוא איזה מקום סוג של מוסך ביתי לשים בפנים את כל הכלים הדרושים כדי לעשות את כל המשחקים שאנחנו כל כך אוהבים...
הרבה כלי עבודה :)
ואז להשכיר לפי שעת עבודה שיהיה ניתן לבוא ו"לשחק" כל מה שצריך זה להביא איתך קצת חומר או להתקשר להזמין מראש שיחכה לך שם...
בגלל שרובנו אוהבים לעשות את זה בבית כשנוח ולבד אז אולי זה לא יהיה מוצלח... אבל לרובנו מתחילים פתאום חסר בורג או איזה כלי עבודה.. צריך לקפוץ לחבר בשביל רתכת או לא יודע מה....
לא נחמד לבוא למקום שיש בו את כל השטויות האלו כבר? ובנוסף מי שיהיה במקום עצמו הוא גם מישהו שיודע קצת לעבוד כך שניתן להעזר בוא תמיד

סתם רעיון... מה אתם חושבים ברצינות?? אני יודע שדבר כזה הוא השקעה לא מבוטלת של כסף אבל יש לנו את רוב הכלים (כמעט כולם)

תודה

omri_t
06-09-12, 21:18
זה לא רעיון חדש.
לדעתי גם נדון פה בעבר.

על פניו זה אחלה רעיון וגם פוטנציאל כספי לא קטן.

הצרה היא שזה לא ממש חוקי....

jase
06-09-12, 21:21
וואלה??
למה לא חוקי? איזה בעיה יש בזה?

נמרוד
06-09-12, 21:37
הנושא נדון בערך פעם בשנה בעשר השנים האחרונות.

הבעייה היא ביטוחית -
אם אני נפצע כשאני מתקן את הרכב שלי, בחצר שלי, עם כלי העבודה שלי - זו בעייה שלי. אבל אם אני נפצע כשאני משתמש בכלי העבודה שלך, במקום שלך, כששילמתי לך דמי שימוש - מי משלם? ניחשת נכון... ואין שום ביטוח שיכסה את זה, כי אני לא מכונאי מוסמך, אני מניח שגם אתה לא, והמקום הוא לא מוסך...

jase
06-09-12, 21:42
אני מבין את הבעיה הבטיחותית... אבל אין קשר לחוק.. צריך פשוט לדבר עם חברת ביטוח זה לא זול אבל יגולם במחיר כמובן..
בואו נעזוב את הפן המשפטי.. נניח שזה לא בעיה (אני גם קצת בעניינים בגלל זה לא הבנתי מה לא חוקי :)
בכל אופן מעבר לזה..

הייתם באים להשתמש או לא? אם אני מבין נכול ודנו בזה בעבר הרבה אנשים חשבו על זה.. ואני לא טוען להיות ממציא של מגרש משחקים כזה :) אבל השאלה היא
האם הייתם מגיעים למקום כזה?

נמרוד
06-09-12, 21:43
העסק לא חוקי, כדי לעבוד על כלי רכב צריך מוסך וצריך להיות מכונאי מוסמך, אחרת מי יבטח אותך?

ולמה ללכת רחוק - שברתי לך כלי עבודה, שרפתי לך את הרתכת כי אני לא יודע לרתך בכלל, עזוב, גנבתי לך כמה מפתחות ואיזה רינג ראצ'ט כי בדיוק חסר לי... מי יפצה אותך?

jase
06-09-12, 21:54
קודם כל בשביל לעשות טיפולים לרכב שלך אתה לא חייב להיות מכונאי כל עוד אתה לא משנה משהו במרכב של הרכב שם חלקים לא חוקיים, או כל דבר שפוגע במבנה שלו באופן שהחוק לא מאפשר אתה בסדר..
אני מדבר על טיפולים פשוטים.. לא לפתוח מנוע וכאלה.. לבנות את הדברים שכולנו רוצים בעצמנו.. גגונים תוספות נחמדות לשיפור החיים בשטח כל המשחקים למינהם.. וגם טיפולים פשוטים שאתה יכול לעשות לבד.... הכוונה היא לא מוסך!! אלא מקום לעבוד בו על כל מני דברים אחרים... לבנות דברים לכיף לנפש ולשיפור איכות החיים או סתם כדי להנות מזה..

מעבר לזה... מצלמה ורישום יפתרו את עניין הגניבות, יש דרכים להתמודד עם זה... אם תגנוב לי את הרתכת אני כנראה אראה אותך... זה לא דבר קטן ואתה תהיה מצולם
חברת ביטוח לא חשוב איזו תשמח להעריך את הסיכונים שלה ולתת לך הצעת מחיר גם אם תהיה קוסם ותנסר אנשים ל 8 חלקים אל תדאג..

shmil
06-09-12, 22:24
קודם כל בשביל לעשות טיפולים לרכב שלך אתה לא חייב להיות מכונאי כל עוד אתה לא משנה משהו במרכב של הרכב שם חלקים לא חוקיים, או כל דבר שפוגע במבנה שלו באופן שהחוק לא מאפשר אתה בסדר..

אתה טועה.
ולא רק שאתה טועה, אם יקרה משהו לאחר שטיפלת, אתה או מישהו אחר ב"מוסכון" או ב"פינה של ג'ייס", אתה עשוי לעמוד לדין פלילי.

אני מציע לך להשתמש בפונקציית החיפוש בפורום, ולמצוא ולקרוא את אותם שרשורים שנמרוד ציין.

אה, גילוי נאות, במקצועי אני עורך דין.
אה, עוד גילוי נאות, חוזה בלתי חוקי אינו תקף ואינו אכיף, ועובדה זו תאפשר לחברת הביטוח שלא לשלם במידת הצורך.

sos4u
06-09-12, 23:21
הרעיון נחמד. חבל שאינו ישים ...

jase
06-09-12, 23:44
אוקי.... קיבלתי..
אז בוא נשנה קצת את העניין... נניח שלא לטיפולים ברכב... נניח רק לדברים שקשורים או לא קשורים לרכב כלומר... נגיד לבנות גגון, מיטה מתקפלת, עמודים לצילייה
שהכל מותאם אישית לצרכים ולאוטו שלך.. יש שרשור של מיטה שאני בניתי מתקפלת לאוטו אם ראיתם.. נגיד דברים כאלה בסגנון..
לא חייב להיות גם לרכב בהכרח... אבל כל מיני דברים כאלה... סדנא לבנייה עצמית במקום לשלם אלפי שקלים על ציוד שאפשר להכין לבד...
האם זה אפשרי? (אני מקווה שהבנתם את הכוונה....)

shmil
07-09-12, 07:09
ולמה אתה חושב שבשביל להשתמש בדיסק 9, או במשור חותך של מישהו, בתשלום, הוא לא צריך ביטוח?

yes1952
07-09-12, 07:28
jase בוקר טוב
למען האמת השתעשתי ברעיון הזה-וידיד שלי הציע לי חצר ענקית בפ"ת בדיוק למטרה זו
סוג של מועדון ומיפגשים לרכבי 4*4 למטרות טיפולים ברכבים בחברותא-
הנושא נפל ברגע שנבדקה האחריות-הביטוחית-פלילית-חשיפה לתביעות נזיקין וכו'
והופ נעלמה לה פנטזיה לעולם ההזיות-
גם בביתך באם אין לך ביטוח צד ג אתה חשוף לתביעה ולטביעה
אך הרעיון הזה מקסים ולא בר ביצוע מהסיבות שהוזכרו לעיל
יוסף

זרקו
07-09-12, 10:15
עוד נקודה-
נניח שיש רכב אחד בטיפול על הליפט ועכשיו משהו נשבר/לא מתוכנן קרה.
האם אתה מוריד אותו ומזיז הצידה כי התור של 16:00 הגיע?
הייתי שמח לראות מיזם כזה קורה, אבל בארץ האפשרויות המוגבלות עדיין זה לא ישים כנראה.
מה שכן, אם תביא מוסכניק זה יהיה חוקי+ביטוחי? שמיל?

shmulikbg
07-09-12, 14:27
עוד נקודה-
נניח שיש רכב אחד בטיפול על הליפט ועכשיו משהו נשבר/לא מתוכנן קרה.
האם אתה מוריד אותו ומזיז הצידה כי התור של 16:00 הגיע?
הייתי שמח לראות מיזם כזה קורה, אבל בארץ האפשרויות המוגבלות עדיין זה לא ישים כנראה.

מן הסתם לא.
גם למנהל מוסך אסור לעבוד במקום שלא הוגדר כמוסך.

polar bear
07-09-12, 14:36
ואם מדובר ברכישה משותפת? נניח - קבוצה של 10-15 איש קונים ביחד ציוד וכו', ומשלמים סכום מסוים לקופה קטנה לכיסוי עלויות שוטפות. כולל שכירות למיבנה אם צריך. האם הענין שהנפגע הפוטנציאלי הוא גם בעלים חלקי של ה"עסק" לא תוריד אחריות משאר המשתמשים ותהפוך את התאונה לתאונה באחריות הנפגע בלבד?

אפשר לעשות דבר דומה בלי להחזיק מקום קבוע אלא לשים את כל הציוד על עגלה מתוחכמת ופשוט לנייד אותה כל פעם לאן שצריך.

jase
07-09-12, 14:37
צאו רגע מעניין המוסך.... בואו נאמר שאין כל קשר בין רכב ובין המקום... אין ליפט אין כלום
רק כלי עבודה וחומרים ברזל עץ ברגים וכלים....
אני שואל... איך יכול להיות שאני הולך לעבוד אצל מישהו נניח בחשמל אני עובד עם דיסק עם מתח גבוה עם מה שאתם לא רוצים ואין בעיה ביטוחית כי הביטוח מכסה...
ואני ממש לא חשמלאי או כל עבודה אחרת לצורך העניין אבל לעבוד בסדנא מסודרת שמספקת לך מקום וכלי עבודה זה כן בעיה..?
אני לא מתווכח אם מותר או לא... למרות מה ששמיל אומר (העו"ד) אני בטוח שאתה צודק... אבל האם אין דרכים מסוימות לעשות זאת באופן חוקי?
מעבר לזה... שלעניות דעתי.. אם חברת ביטוח אומרת שהיא תכסה אותך על משהו מסוים אל אף שיכול להיות שההתחייבות שלהם לא חוקית... האם זה לא סותר את חובת תו"ל שלהם תקנת הציבור, פיצויי הסתמכות וכדומה... סתם מהשרוול אני זורק.. (אני בטוח שאתה מבין בזה יותר ממני) :)

shmil
07-09-12, 14:39
אם תביא מוסכניק בעל תעודות, המקום יקבל רישוי מוסך, והוא יעבוד ולא אתה - כן, זה יהיה חוקי.
אה, אבל את האופציה הזו אנחנו כבר מכירים, זה כל מוסך.....

עודד

האם הענין שהנפגע הפוטנציאלי הוא גם בעלים חלקי של ה"עסק" לא תוריד אחריות משאר המשתמשים ותהפוך את התאונה לתאונה באחריות הנפגע בלבד?
לא, מאותן סיבות של חוזה לא חוקי, יחד עם מה שנקרא "מעוולים ביחד ולחוד", ודווקא יהיה אינטרס ציבורי מאד תקוע גם את היתר, כדי שלא יעשו זות גם אחרים.

ג'ייס

איך יכול להיות שאני הולך לעבוד אצל מישהו נניח בחשמל אני עובד עם דיסק עם מתח גבוה עם מה שאתם לא רוצים ואין בעיה ביטוחית כי הביטוח מכסה...
ואני ממש לא חשמלאי או כל עבודה אחרת לצורך העניין אבל לעבוד בסדנא מסודרת שמספקת לך מקום וכלי עבודה זה כן בעיה..?
יש הבדל בין כשאני משאיל למישהו את הדיסק שלי (ואגב, אני לא משאיל את הדיסק שלי לכל אחד, ולא רק בגלל האפשרות שיקלקל), ובין כשאתה עובד על הדיסק שלי אצלי בחצר או אצלי במשרד. כשאתה עובד על הדיסק שלי, אצלי, ואין לך תעודה של בעל מקצוע במקצוע בו עושים את העבודה - אני בבעייה.

ואגב, חשמלאי, נגר, מסגר, או כל בעל מקצוע אחר שנותן לך לעבוד עם הכלים שלו אצלו בעסק הוא - איך לומר בעדינות - "לא חכם". אם אתה החבר הכי טוב שלו והוא יודע בדיוק מה יכולותיך, ונותן רק לך, עוד מילא, אבל אם נותן גם לאחרים, אני מקווה בשבילו שהוא לא יספק לי עבודה.

ושלא אובן לא נכון - אני עושה בעצמי ולעצמי הכל.
הבעייתיות מתחילה כשרוצים להפוך את זה לשיתופי/ כללי/ציבורי/ מועדון חברי, או כל שם אחרים שתבחרו.

snirjeepdreamer
09-09-12, 22:47
שמיל,
מה קורה אם קבוצה של חברים שוכרים יחד מקום בו כל אחד מטפל לעצמו ברכבו שלו בלבד וכאשר
כל אחד משתמש אך ורק בכליו האישיים שלו ?
האם זה פותר את העניין ?

ברור שריאלית זה לא יקרה כי אין מצב שלא ישאילו אחד מהשני כלים, אך בוא נניח זאת לצורך הדיון.

מה דעתך ?

שניר

shmil
09-09-12, 22:58
של מי הליפט?

על פיהתיאור שלך, שניר, וללא כל שיתוף, מתנהלים כבר כמה מקמות כאלו, ע"ע פורם אספנות ב-CF.
מה יהיה אם יקרה משהו? אין ודאות לכלום.

mugi8675
10-09-12, 21:35
שאלה מעניינת. כאן הכרכור הייתה חנות כלי עבודה די גדולה שהשכירה כלים, חלקם הניכר דורש מיומנות. הוא עדיין באזור, אבל אני לא בטוח שהוא עדיין משכיר כלי עבודה. היה גם יזם מקומי שהציע "מועדון כלים" תמורת תשלום קבוע, כשהתשלום מממן את רכש הכלים. ביחס לחנות, אני מניח שהוא לא היה מסתכן אם זה לא היה חוקי. ביחס למועדון, זה כבר לא קיים, אבל זה בעצם שיטת מימון לרכש הכלים. אתה בטוח ששני המציעים פעלו באופן לא חוקי?

יצחק.

asafk
10-09-12, 21:59
תיאורטית, אם כמה חברים שוכרים ביחד (נגיד בשביל ששמיל יהיה מרוצה מתאגדים כעמותה) האנגר.
ובהאנגר הזה באים לעשות כל מיני דברים.
מדברים שטויות, מפצחים גרעינים.
על הדרך כל אחד מביא איתו כלי עבודה ואחד בונה לו שולחן לחדר השינה, השני מרתך גגון, השלישי מתקין נעילה בדיפרנציאל.

כסף לא מחליף ידיים.

מה אתה אומר שמיל - מותר או אסור?

אסף.

shmil
10-09-12, 22:12
לגבי החנות המשכירה ציוד - אני מקווה בשבילם שהם החתימו את השוכרים, אם כי העובדה שהעבודה בכלים נעשתה לא אצלם מקלה.

לגבי המועדון, או בוורסיה השנייה של אסף - כל זמן שלא יקרה כלום - הכל מצויין.

על הדרך כל אחד מביא איתו כלי עבודה ואחד בונה לו שולחן לחדר השינה, השני מרתך גגון, השלישי מתקין נעילה בדיפרנציאל.
הרביעי, אגב, בדיוק סיים להרכיב נברשת לסלון של חמותו, ריתוך ועבודת חשמל.
למה השלישי מתקין נעילה, ולא מחליף צינור בלמים?
זה שבונה שולחן חדר שינה עושה את זה עם המשור סרט של החבר השני? זה שהדריך אותו לעבוד עם כפפות ולא לקרב את הידיים, או שהוא בדיוק היה עסוק כי החבר החמישי בדיוק הביא פיססטוקים ובירה?

כשמישהו יתחשמל, יחתוך לעצמו את הרגל, יפול עליו ליפט, יתעוור מריתוך, או כל תסריט זוועה אחר שתעלו בדמיונכם, מישה יתחיל לבדוק: מי נכח בעת התאונה, למי היתה הסמכה לעשות מה, של מי היה הרעיון לשכור האולם או להקים העמותה, מה באמת היו עושים שם, האם היה צריך להיות שם ממונה בטיחות, האם מותר יה בכלל לעבוד שם ועוד שאלות רבות ואחרות.

ועכשיו אתם רוצים שאהיה נביא ואדע מראש מה תחליט המשטרה ומה תחליט הפרקליטות, וגם מה יחליט אחר כך בית המשפט?
אם היה שחור ולבן, וללא צבעי ביניים, החיים היו יותר קלים (!?).

נמרוד
10-09-12, 22:35
ועכשיו אתם רוצים שאהיה נביא ואדע מראש מה תחליט המשטרה ומה תחליט הפרקליטות, וגם מה יחליט אחר כך בית המשפט?
אם היה שחור ולבן, וללא צבעי ביניים, החיים היו יותר קלים (!?).

ולא הייתה לך פרנסה...

tzagi
11-09-12, 09:18
תקנו אותי אם אני טועה,
לפי זכרוני (שהוא לא משהו) אסור לאדם פרטי לעבוד על רכבו ותקון רכב שאינו במוסך מורשה משרד התחבורה נחשב לעברה על החוק.
למי שחושב שזה בדיחה גרועה האדווקט הנכבד שמיל יכול לספר לכם על חבר פורום שהופטע בביקור ע'י סוכנים של משרד התחבורע ומה העונשים הצפויים בחוק.

למה? כי מקימי המדינה אימצו את החוקים הבולשבקיים שהם הביאו איתם. זה בלי צחוק...באמת ככה.

אז למה טוחנים מיים בפעם ה4000?

boaz avrahami
11-09-12, 09:48
עכשיו נפל לי האסימון למה זקנים בדרך כלל עצבניים....

בשביל הצעירים הכול חדש ובשביל הזקנים זה כבר טחון דק...

tzagi
11-09-12, 09:56
זה בהחלט מסביר מדוע אתה עצבני כמו תייש חסר עיזים אבל רצוי לזכור שנאמר לפני שנים, " חוסר ידיעת החוק אינו תרוץ"
אה כן, קיבלת מפתח.

snirjeepdreamer
11-09-12, 20:50
שמיל, מה קורה אם מביאים איזה עו"ד תותח, מכינים מסמך משפטי המהווה הצהרה
עליה חותמים כל המשתתפים בו הם מצהירים כי כל אחד אחראי על עצמו בלבד
ולא יהיו לו כל טענות למי מהמשתתפים ו/או בעלי הכלים במקרה של נזק.
יתפוס ?
אפשרי משפטית ? יכול לתת פתרון לעניין ?

yes1952
11-09-12, 21:35
שניר ידידי הצעיר
זה בדיוק כמו החתימה שלך
אבל יש פתרון ונדמה לי שהוא אפשרי
הקמת עמותה ללימוד טיפול ברכבי 4*4 ו 6*6
העמותה שוכרת מבנה המיועד לטיפולים כגון אילו
חייב להיות מנהל מיקצועי ומורים למכונאות
חברי העמותה נרשמים כחניכים והקורס הינו ל x זמן וכולל מבחני הסמכה למכונאות
ליד העמותה מקימים מועדון בוגרים (שכבר מוסמכים כמכונאים)
בודקים את דרישות המחוקק לכך(אל תגלו אבל בלילות עשיתי זאת עד שהבריק לי רעיון החנות)
והרי יש לנו מקום לתפארת-חוקי-מבוטח-ולהנאת חברי העמותה
שם?הצעה-ג'יפוטכני
רק אל תבקשו אותי להרים כזה פרויקט מפני שיהיו אולי 20 חברים
אז בואו נחלום חזק ביחד מפני שלפעמים חלומות מתגשמים תוך כך וכך שנים או מילניומים
יוסף

shmil
11-09-12, 23:13
שמיל, מה קורה אם מביאים איזה עו"ד תותח, מכינים מסמך משפטי המהווה הצהרה
עליה חותמים כל המשתתפים בו הם מצהירים כי כל אחד אחראי על עצמו בלבד
ולא יהיו לו כל טענות למי מהמשתתפים ו/או בעלי הכלים במקרה של נזק.
יתפוס ?
אפשרי משפטית ? יכול לתת פתרון לעניין ?
יתן אולי פתרון חלקי להליך האזרחי.
לפלילי - לטעמי, לא ממש.

אבל, אני מה אני מבין, אתה אומר מראש, שלוקחים תותח, לא אותי.:cool:
אז אם אני לא תתח, אני כנראה לא מבין כלום, וסתם מברבר פה ברשת.
אולי תלך לשאול איזה עורך דין תותח? :) ;)

hadtomer
12-09-12, 18:10
פעם בכל מיני מקומות היה אפשר למצוא שתי מסילות בטון מוגבהות, כאלה שבאים עם הרכב, עולים לשעה ויורדים. בדרך כלל היו כאלה במקומות שפעם היו בתחנות דלק מה שקראו פעם "תחנת סיכה". כשגרתי בחיפה היתה אחת בכפר חסידים-באים-מחליפים שמן בלי זיוני מוח-והולכים הביתה. בלי שכירות ובלי כלום. היום אני מחפש כזה בנרות. פשוט אין.

snirjeepdreamer
12-09-12, 19:54
יתן אולי פתרון חלקי להליך האזרחי.
לפלילי - לטעמי, לא ממש.

אבל, אני מה אני מבין, אתה אומר מראש, שלוקחים תותח, לא אותי.:cool:
אז אם אני לא תתח, אני כנראה לא מבין כלום, וסתם מברבר פה ברשת.
אולי תלך לשאול איזה עורך דין תותח? :) ;)

שמיל ידידי היקר,
אתה לא תותח, אתה פצצה במשקל 5 טון חודרת בונקרים !!! :cool:

אתה פשוט תהיה לנו יקר מידי ... ;)

gp1
17-09-12, 21:51
פעם בכל מיני מקומות היה אפשר למצוא שתי מסילות בטון מוגבהות, כאלה שבאים עם הרכב, עולים לשעה ויורדים. בדרך כלל היו כאלה במקומות שפעם היו בתחנות דלק מה שקראו פעם "תחנת סיכה". כשגרתי בחיפה היתה אחת בכפר חסידים-באים-מחליפים שמן בלי זיוני מוח-והולכים הביתה. בלי שכירות ובלי כלום. היום אני מחפש כזה בנרות. פשוט אין.

בכביש המוביל לכרם מהר"ל מכביש 4 בצד ימין יש מבנים של מחלקת היערות של קק"ל או משהו דומה . לרוב אין שם נפש חיה ויש שם בור טיפולים בחזית בצד ימין . אז אם אתה מהסביבה תשתלט לשעה ותשאיר נקי אז לא ידעו ולא יסגרו.

יובל מעגן
20-09-12, 14:45
תחליפו תחביב !
בכל מרינה בארץ ובעולם המרינה מרימה את כלי השייט לשטח עבודה ושם בעל כלי השייט רשאי לשפץ את כלי השייט באופן עצמאי .
כמובן שמחתימים אותו על הסכמים ועליו להציג הביטוחים .

lizard
20-09-12, 15:15
יקר לנו אחרת מזמן :-)

-->