צפייה בגרסה מלאה : נעילה קדמית אוטומטית לXJ יש המלצות
או אולי כדאי ישר להרכיב נשלטת?
ברי
six 4 life
15-09-12, 01:13
באוטומטיות אין לך הרבה אופציות, או ספרטן או נו-סליפ, או דטרויט שהיא יקרה וגדולה יותר.
אם נשלטת, מצטרף להמלצה על הOX במידה ויש את הממון המתאים.
ברי, רק נשלטת. לא אוטומטית בקדמי..
איזה טרנספר יש לך? 231 או 242 (חמישה מצבים)?
אם יש לך טרנספר חמישה מצבים - האם אתה משתמש במצב 4X4 על הכביש? אולי בימי חורף?
אם אתה במילא נוסע ב2X4 כל השנה, באופן רגיל, או שבכלל אין לך טרנספר חמישה מצבים, אז אתה באותה סירה מבחינה טכנית כמו בעלי סופה - כלומר, אתה יכול להסתפק בנעילה קדמית אוטומטית בלי שזה ישפיע על חיי היום-יום עם הג'יפ.
אם אתה כן משתמש במצב 4X4 לכביש באופן קבוע ולא רוצה לוותר על כך, אז כנראה שנכון יותר להשקיע בנעילה נשלטת.
אבל לא לשכוח את המחיר - עדיין, אוטומטית זה עניין של מאות דולרים בודדים ביבוא מזוודה והתקנה קלילה, OX או ARB זה אלפים רבים של שקלים.
ידוע לי שנשלטת זה מומלץ,מה הבעיה באוטומטית כאשר אני ב2X4 זה בכלל לא עובד.
בשטח עם הג'יפ הזה 90% מספיק 2X4 כך שהנעילה פעילה רק במסלול קשה מאוד לפרק זמן קצר.
אני מתחיל עם 260$,לא יהיה טוב נעבור ל800$.
נמרוד
הקדמת אותי בכמה שניות,לXJ אין 4X4 קבוע.
ברי
נדמה לי שזה הצ'ירוקי של אריק לשעבר, אם כן,
עוד ידית של OX תהיה לדעתי הפתרון הטוב והאמין ביותר.
אני חסיד של נשלטת בפרט מקדימה.
תנסה לנסוע עם נעילות אוטמטיות בשיפוע צד חלקלק (בוץ בחורף) ותבין את החסרון והסיכון.
רענן
אם במילא אין 4X4 קבוע, אז נעילה קדמית אוטומטית לא רלוונטית לנסיעה יומיומית בכלל, ואני בהחלט מחזק את הבחירה בנעילה אוטומטית ברבע מחיר ביחס לנשלטת. אי אפשר להתעלם מהשיקול הכלכלי.
אני נסעתי במשך שנים בג'יפ נעול אוטומטי קדימה ואחורה, עכשיו אני נוסע כבר כמה שנים טובות בג'יפ לא נעול, ומסתדר יותר טוב ממה שחשבתי... אני כל הזמן דוחה את עניין הנעילות מסיבות שונות, משונות ולא רלוונטיות לרוב האנשים, אבל יום אחד הוא יהיה נעול, וזה יהיה אוטומטי קדימה ואחורה.
נמרוד,
יום קודם תחליף צריות אחוריות או סרן....
סער
נמרוד,
יום קודם תחליף צריות אחוריות או סרן....
סער
הסבר,נמק והבא דוגמאות
ברי,
הסבר ונימוק: הסרן האחורי שלך הוא דנה 35C, דרעק לא קטן.
הצריות חלשות מאוד ושילוב של עומס (גלגל 31 כמו של נמרוד) וקצת שטח גורמים לשבירת צריה אחורית (אם אני זוכר נכון, בד"כ השמאלית היא זו שנשברת)
פתרונות אפשריים: לנסוע ממש בזהירות - עדיין לא מבטיח כלום
להחליף לצריות מחוזקות (מישהו דיבר על לנדרובר?)
להחליף לסרן דנה 44 - דרושה התאמה של תושבות הקפיצים ושל ה ABS
(ראיתי גם XJ עם דנה 60...)
הבעיה העיקרית כאן היא ששבירת ציריה בסרן הנ"ל גורמת לגלגל לצאת ממקומו... לא ממש כיף.
דוגמאות:
1. חבר במעלה נורי עם XJ לפני מספר שנים
2. חבר בורדית (עם ZJ עם הסרן הנ"ל) לפני מספר שנים
3. שירשורים בפורום שמחפשים צריה (או מוכרים אחת בלבד :D )
סער
ברי,
הסבר ונימוק: הסרן האחורי שלך הוא דנה 35C, דרעק לא קטן.
הצריות חלשות מאוד ושילוב של עומס (גלגל 31 כמו של נמרוד) וקצת שטח גורמים לשבירת צריה אחורית (אם אני זוכר נכון, בד"כ השמאלית היא זו שנשברת)
פתרונות אפשריים: לנסוע ממש בזהירות - עדיין לא מבטיח כלום
להחליף לצריות מחוזקות (מישהו דיבר על לנדרובר?)
להחליף לסרן דנה 44 - דרושה התאמה של תושבות הקפיצים ושל ה ABS
(ראיתי גם XJ עם דנה 60...)
הבעיה העיקרית כאן היא ששבירת ציריה בסרן הנ"ל גורמת לגלגל לצאת ממקומו... לא ממש כיף.
דוגמאות:
1. חבר במעלה נורי עם XJ לפני מספר שנים
2. חבר בורדית (עם ZJ עם הסרן הנ"ל) לפני מספר שנים
3. שירשורים בפורום שמחפשים צריה (או מוכרים אחת בלבד :D )
סער
סער
כל זה ידוע לי שנים ובדיוק בגלל זה אני רוצה גם נעילה מקדימה.
אם נעילה קדמית אתה נוהג אחרת,גם בדיסקו עם החלפת מידת הצמיג גוזרים ציריות.
נכון לרגע זה אני נשאר במידה המקורית ונועל קדימה.
אתה נעול?
ברי
לא כלכך נורא... בייחוד כי זה קורה תמיד על כביש שטוח... ובמקום מוצל... :)
https://lh4.googleusercontent.com/-6D-JgaLO80M/TheGrMRsefI/AAAAAAAACfU/qdTe2IE9Hb4/s800/2011-07-08%252010.58.03.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-kG9r2TX31KY/TheKCmOSNQI/AAAAAAAACh8/2KjMrEYVKjI/s512/2011-07-08%252010.58.18.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-u6s9to9H478/TheKYGtdG9I/AAAAAAAACiY/jqBUUBlFGec/s800/2011-07-08%252010.41.01.jpg
איל
לידע כללי איך יוצאים מהשטח במצב הזה,בדיסקו שולפים את הצירייה ואפשר להמשיך לטייל
ברי
ברי,
אני לא נעול.
איך יוצאים מהשטח במצב הזה? ברוח הימים האלו, בעזרת השם :)
וברצינות, יש לי חבר שיצא ע"י החלפת צריה בורדית
חבר אחר החזיר את הגלגל למקומו כל מספר מטרים בודד
ראיתי פעם מתקן (מוצר מדף) שמורכב ממוט עם גלילים עליו שמאפשר לקשור את הגלגל למקום ולהמשיך בנסיעה איטית....
ברי,
אני לא נעול.
איך יוצאים מהשטח במצב הזה? ברוח הימים האלו, בעזרת השם :)
וברצינות, יש לי חבר שיצא ע"י החלפת צריה בורדית
חבר אחר החזיר את הגלגל למקומו כל מספר מטרים בודד
ראיתי פעם מתקן (מוצר מדף) שמורכב ממוט עם גלילים עליו שמאפשר לקשור את הגלגל למקום ולהמשיך בנסיעה איטית....
http://www.bc4x4.com/inthenews/images/2008-11-13_broken-axle-tool.jpg
motorica.net
24-09-12, 16:29
אחרי שנה וחצי עם נעילה אוטומטית (לוקרייט) בגרנד ויטרה דור ראשון , החלטתי שנמאס לי והזמנתי ARB גם לסרן האחורי.
נמאס לי לשמוע את המכות בסרן האחורי במעברים בתיבה האוט' , מנסיעה במצב נעול קבוע בשטח ובשיחרור החלקי בסיבובים.
מההתנסות שלי זה זה מרגיש לא טוב, כמעט כמו כשל מכאני תמידי.
זה לא עושה טוב לצמיגים וגם לא לציריות שהחופש המובנה בנעילה עובד כמו אימפקט על השיניים בשילוב של התיבה.
* לסרן הקידמי מראש הזמנתי ARB ולא חשבתי לרגע לנעול אותו בנעילה אחרת שאינה נשלטת.
אני מקווה שלא תופתע כשתשלוף הציריות .
אם חוזקן זהה לציריות ויטארה, אזי תמצא שהן קיבלו פיתול והתעוותו .
אני מניח שהעיוות והפיתול הם ביחס ישר לנסועה שעברו בכביש.
שנה טובה
רענן
motorica.net
24-09-12, 17:29
אני מקווה שלא תופתע כשתשלוף הציריות .
אם חוזקן זהה לציריות ויטארה, אזי תמצא שהן קיבלו פיתול והתעוותו .
אני מניח שהעיוות והפיתול הם ביחס ישר לנסועה שעברו בכביש.
שנה טובה
רענן
אתה מתכוון למשהו כזה ? ;)
זה כבר מאחוריי..
אתה מתכוון למשהו כזה ? ;)
זה כבר מאחוריי..
תתעלם מהגזירה , תסתכל ותראה איך השיניים קיבלו פיתול .
אני כמעט בטוח שזה "העבודה" של נעילה אוטומטית בכביש.
לכן יש השפעה על כמה אלפי קמ' נסעת עם נעילה אוטומטית.
מעניין שיחסית דיי מדברים על השבריריות של הפרונטאקס בויטארה/גראנד ויטארה, אך על בעיית "המקרוני" בציריות האחוריות (עם נעילה אוטומטית) ,
יחסית שקט ....
ייתכן שזאת בכלל תופעה שכיחה בהרבה רכבים ולכן מחליפים לסרנים חזקים יותר (צירוקי, סופה, לנדרובר עם ציריות כרמולי(
רענן
motorica.net
24-09-12, 18:01
שבירות מכאניות תמצא בכל רכב..
אני מכיר הרבה ויטרות וגם GV שעבדו ועובדות קשה ויש כאלה שלא חוו שבירה אחת
ואלו שכן שברו זה קרה להם פעם *אחת* ברכבים עם פז"מ מכובד על הכביש וציריות בנות כמעט 15.
בעיניי זה סביר ולא מדובר בתופעה חריגה.
motorica.net
24-09-12, 18:03
לגבי השימוש בכביש בנעילה האוטומטית
אם הסברה הזאת הייתה נכונה הייתי מוצא גם את הציריה השניה מעוותת והיא תקינה לחלוטין.
מצב כזה יכול להגרם כשכל הרכב מתקדם על גלגל אחד , סרן אחורי נעול וקידמי פתוח. העומס הוא עצום.
אפשר גם אחרת
http://youtu.be/ihmo5xFZUYk
המשך הערב בערוץ הדיסקברי
אני ממליץ בחום על אוטומטית בסרן קידמי לאחר ניסיון של שנים אבל שוב כל אחד וההידפות שלו.
בכל מקרה ובשום פנים ואופן לא לקנות ספרטן לסרן דנה 30 קידמי. הוא מגיע עם קרוס שאפט ״מחוזק״ שנשבר בקלות. זה קרה לי כבר בשני סרנים שונים על סופה וגרנד ולפי צורת השבר זהו שבר של כשל בחומר ולא שבר גזירה. בכל מקרה לבדוק טוב טוב את הקייס של הסרן לפני ההתקנה. אולי אפשר לשים ספרטן אבל עם הקרוס שאפט המקורי בלבד, הניסיון הקולקטיבי בעד לוקרייט.
בהצלחה!
הנסיון שלי בשתי סופות עם לוקרייט מלפנים היה מעולה. שום בעיה.
אני השתמשתי בקרוס שאפט המקורי של הג'יפ.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.