צפייה בגרסה מלאה : תחזוקה ובעיות בגרנד דיזל 2700 לימיטד 04'
מעוניין מאד לרכוש גרנד דיזל כנל ומבקש את עזרתכם
והמלצות לטוב ולרע על הגרנד דיזל הנל .
- חפרתי רבות באתר ולא מצאתי כתבות והתיחסות רצינית -
הרכב לנסיעות יומיומי עירוני כ-1500 ק'מ בחודש ואחת לשבועיים
בטיולי שטח בינוני פלוס .
האם הדיזל אמין (או בעייתי במיוחד שתיעצו לי לא לגעת .)
מה הבעיות / המחלות העיקריות והאם נסבלות כמו כל שאר ה SUV
מה עלויות האחזקה בשוטף .
מה חשוב לבדוק לפני קנייה .
מה רמת הסחירות - אין הרבה דיזלים .
איזה שיפורים באים עם הרכב -הלימיטד - במצב הבסיס.
מודה מאד על זמנכם ותגובתכם
דודי.
בעלי הניסיון ב WJ
כבר 10 שנים קיימים הדיזלים הנל
אין לכם שום ידע ... ?
תודה לעונים.
הרוב כאן בעלי מנוע הבנזין שלטעמי לאורך זמן תחסוך את הפרשי הדלק בתחזוקה שוטפת זולה וזמינה יותר מדגם הדיזל.
אבל שאלת לגבי הדיזל אשתדל לענות לך על סמך ניסיון של אחרים בלבד.
לגבי מנוע וגיר, תוצרת מרצדס, אותו מנוע CRD 2.7 החזק והמצוין שמניע את ה ML270, אולי אחד ממנועי הדיזל היותר אמינים שיש בשוק, אך אם נפלת איתו נפלת חזק!, חלקים יקרים, אין מנועים כאלה בפירוקיות ואין חלקים בשוק האמריקאי הזול כמו שיש לדגמי הבנזין. כנ"ל לגבי הגיר.
שאר המיכלולים די זהים לדגם הבנזין, אותם סרנים אותם חלקי פח ומיתלים. שיפורים ניתנים כיד הדימיון הפרוע, עומק הכיס ועומק השריטה שלך. זה בכל זאת רכב ממשפחת JEEP.
הרכב במצבו הבסיסי זקוק להגבהה מסוימת, החלפת גל הינע, שידרוג קפיצים, בולמים ועוד אי אלו חלקים ואתה די מסודר בעלות של כ 10K.
דגם הלימיטד מגיע עם מע' קוואדרה-דרייב, מעין "נעילות" לא כמו האמיתיות, אך אם המערכת תקינה הן עובדות לא רע בשטח.
חשוב לבדוק לפני קניה את מצב הסרנים, רעשים מוזרים ושריקות במהירות, יכניסו אותך להשקעה נוספת.
לבדוק את תקינות המזגן גם בקור וגם בחימום.
פיצ'יפקס קטנים שנוטים להתקלקל במשך הזמן בד"כ מנגנוני חלונות חשמל, מראות חשמליות, פנסים אחוריים שעובדים חלקית, לא משהו יקר שהייתי פוסל רכב בגללו.
הWJ בהשוואה לטרופר דיזל לצורך העניין יתן לך המון שקט נפשי מבחינת תקלות, אין לו מחלות כרוניות ידועות, אבל כמו כל רכב בן 10 שמתיישן, חובה לבדוק היטב ורצוי גם קצת טיפת מזל.
רמי נתן לך תאור לא רע. אני אוסיף מנסיוני.
לגבי מערכות ההנעה - הכל זהה ל WJ בנזין (טרנספר, נעילות VARILOCK, מתלים, ציריות וכו' וכו') כך שיש המון חומר על זה באתר.
הדבר המרכזי ששונה זה המנוע כמובן והגיר (חמש הילוכים). שניהם תוצרת מרצדס כאמור.
זמינות החלקים לא מדהימה, אבל.. וזה חשוב, ברגע שאתה מבין שחלק גדול מאד מהחלקים חופף לספרינטר מרצדס(מסחרית) שיוצר ב 2002-2006, החיים יותר קלים (וזולים). ישנם עשרות דילרים לחלקי מרצדס. אני משתמש בשניים מהם כדי לספק כל מה שצריך לג'יפ. לדוגמא עלות טיפול (תחליפי גרמני טוב): פילטר שמן 50 ש"ח, פילטר אוויר 45 ש"ח, שמן מנוע חצי סינטטי סטנדרטי לדיזל 70-150 לגלון (צריך גלון וחצי), פילטר סולר 140 ש"ח.
לגבי המנוע: אמינותו זהה לדיזלים אחרים שהיו לי (למעט היילקס 95 יד ראשונה שהיה לי וסירב להתקלקל כמה שלא ניסינו).
בעיות ידועות כוללות בעיקר בעיית בריחת לחץ מאטמי מזרקים (בלשון העם= פלוצים). הבעיה ניתנת לתיקון בעלות לא גבוהה - אבל צריך לדעת מה לעשות!
בנוסף ככל מנוע דיזל בעל מסילת הזרקה, הוא רגיש לשינויי לחץ במערכת הדלק (משאבת סולר, אטמים, חיישנים שונים וכו'). באופן אישי לא חוויתי בעיות מהחזית הזו אבל מכיר כאלה שחוו. הכל פתיר בעלויות סבירות לחלוטין אם יש ברשותך ידע/נסיון (או למוסכניק). מצנן שמן עשוי לפרוץ אם עברת 150K - לא נעים, לא נורא (כ 1,000 ש"ח תיקון) זה כל מה שאני מכיר ברמה הכרונית.
באופן כללי המנוע נהדר ובשרני, לא מתחמם והגיר הוא מהנעימים שנתקלתי בהם (לא מרגישים העברות, אין חורים של חוסר כח). הרכב מפנק וזולל מעט סולר יחסית לרכב 2 טון (כ 11 קמ לליטר מחוץ לעיר ו 7.5 בעיר ריאלי). יש מוניות (270 CDI) שעשו יותר מ500,000 קמ עם מנוע זהה. הלימיטד מגיע באבזור מלא ומפנק, הכל חשמלי, בקרת אקלים וכו'. מערכת הנעה מוכחת של קוודרה דרייב (תקרא על זה באתר).
סחירות? קטונתי, אבל לדעתי אין הרבה כאלה ואם יש אחד במצב טוב עם קילומטרז' נמוך תידרש לשלם לפחות מחירון (שגם כך מצחיק - הרבה אוטו בקצת כסף).
לדעתי המשוחדת שווה גם שווה - מסוג הרכבים המעולים שנמצאים חזק מתחת לרדאר פשוט כי לא נמכרו הרבה כחדשים (היו זמינים לקניה בארץ רק שנתיים 2003-4 עם מחיר פתיחה של 330,000 ש"ח בזמנו.. לדעתי מסתובבים פחות ממאה כאלו).
לבסוף, מדובר בג'יפ אמיתי עם שני סרנים חיים ומנוע דיזל שמספק איכות חיים גבוהה גם בכביש. כל מה שאני מכיר בקטגוריה הזאת, או מספק חווית נסיעה של טרקטור בכביש או מצריך להחזיק מגב קבוע בתא המטען לגרוף את שלוליות השמן כל בוקר מתחתיו. בהיבט הזה גראנד דיזל הוא חיה מזן נדיר בארצנו.
תודה על תשובתך המפורטת רוכב רודאו .
מדודי - שנה טובה .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.