צפייה בגרסה מלאה : בניית בור טיפולים
שלום רב,
אני בתהליך של בניית בית (רגע לפני הגשת תוכניות לועדה המקומית) ואני מעוניין לבנות בור
טיפולים בחניה המקורה של הבית. האם עלי לציין זאת בתוכניות המוגשות לועדה (האם זה נוגד חוק כלשהו)? או שכדאי
לבצע באופן "פיראטי" לאחר קבלת ההיתר?
אשמח לתגובה של כאלה שבנו או מכירים היטב את הנושא.
תודה,
אלק.
בור הוא לא בטיחותי במהותו. לא הייתי מכניס אותו לתכניות שאתה מגיש(הגרמושקה), כן לבצע בפועל אם אתה מחליט ואז לכסות אותו בבנייה קלה כלשהי עד קבלת טופס ארבע, ולאחר מכן - תעשה מה שאתה רוצה.
אישית, לא רואה טעם בבור בסדנא הביתית - בור הוא דבר מסוכן! - ומצד שני יעיל רק לטיפולים מסוימים שבהם הג'יפ נשאר עומד על גלגלים. ובשביל ג'יפ מוגבה כמו שצריך, אין צורך בכלום מלבד מיטת מוסך בשביל כמעט כל דבר. ולדברים המעניינים - מתלים, הגבהות, סרנים וכולי - צריך במילא להרים את הגלגלים מהקרקע, ובשביל זה צריך ארבעה חמורים טובים ויציבים וג'ק בריא, זה הכל.
מה גם שטיפולים שוטפים ומשעממים אני משאיר למוסך... החלפתי הרבה שמנים ופילטרים כשהייתי צעיר בשביל להבין שאין בזה חוכמה גדולה ומצד שני הרבה לכלוך.
תתכנן ותבצע משטח "חזק" בעובי 20 ס"מ עם מקום לליפט, כהכנה בלבד.
ליפט משומש עולה 7000 שקל +- 3000.
לא מחייב אישורים הקשורים לבניית מהועדה המקומית.
להתכין א"כ ליפט לא מחייב אותך לבקשר מהועדה המקומית אישור.
(מה שלא יודעים לא כואב)
תדהר.
כל בנייה בחצר למעט כל סוג של ריצוף או מסלעת נוי אתה זקוק לאישור הוועדה .אחת כמה וכמה מבנה שאולי בגלל טעות מישהו יפל יפצע חס וחלילה ולא היה אישור בנייה תהיה בהרבה בעיות .(התעסקתי לא מעט בבעיות כאלה בחיי ואיני בעל מקצוע)
BackDoorMan
15-09-12, 16:49
כמה עולה לבנות בור ? נראה שליפט כבר יותר זול.
ליפט דורש גג מספיק גבוה כדי שיהיה מקום להרים את האוטו לגובה עבודה. לא טריוויאלי.
כמו כן ליפט דורש אישור תקופתי של מהנדס בודק.
בברכה,טושי
GodsFather
15-09-12, 21:21
טושי, אתה מדבר על ליפט כשאתה עובד באופן חוקי... וכמובן עם הגיון של תקינה.
גם אם אתה עובד באופן לא חוקי צריך גג מספיק גבוה אלא אם המכונאי ננס...
בברכה,טושי
GodsFather
15-09-12, 21:27
התייחסתי רק לעניין הבדיקה של המהנדס, לא לגג.
ליפט דורש גג מספיק גבוה כדי שיהיה מקום להרים את האוטו לגובה עבודה. לא טריוויאלי.
כמו כן ליפט דורש אישור תקופתי של מהנדס בודק.
בברכה,טושי
כמה עולה בדיקת מהנדס פעם בשנה?
200 ש"ח X שלושים שנה (כמה כבר בנאדם יכול לעבוד בחיים שלו..) 6000 שקל לשלושים שנה, זה לא כסף!
תדהר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.