צפייה בגרסה מלאה : מתלבט בין גדלי מנוע בCJ5 יש תובנות?
בין מנוע הוריקן 4 צילנדר גיר 3 הילוכים למנוע גדול יותר 4 הילוכים
מה דעת המומחים?
לדעתי ומניסיון של המון אבק אין כמו גיר שלושה הילוכים עם מנוע שש קטן ( 3800cc)
בשטח הילוך שני הוא ממש מדהים ממש כמו גיר אוטומאטי כי יש מספיק כוח ומספיק מהירות.
בגיר עם הארבעה הילוכים כל הזמן משחקים בין השני לשלישי.
אני ממליץ על הגיר עם השלושה הילוכים בחום רב.
יוסי
תלוי לאיזו מטרה:
לשיפוץ "נאמן למקור" - מה שהגיע עם הרכב אותו משפצים.
לנסיעה נוחה ונעימה בשטח ובכביש, ולשמירה על הרכב וחלקיו: הכי חדש.
יש הבדל מהותי בין המנועים מבחינת כוח מנוע, הבדל של יום ולילה.
אין הבדל בין ההילוך האחרון של שני הגירים, שניהם 1:1. ההבדל הוא ביחסי ההעברה של הילוכי הביניים.
אם תגיד מה המטרה שלך, ומה כבר יש לך תחת היד, תקבל תשובה יותר ספציפית.
קודם כל נעים מאוד להכיר ולקבל עזרה וייעוץ
אז ככה,אני משפץ כעת וויליס טנדר עם מנוע הוריקאן שלושה הילוכים כך שאני מכיר את "ההתנהגות" שלו
פרט לזה מצאתי CJ 5 שניראה ומרגיש לא רע מבחינה מכאנית
בעל הבית דורש בעבורו מחיר יקר לטעמי אך ככה זה בדרך כלל משקיעים הרבה יותר ממה ששווה וקשה למוכרים להשלים עם מחיר השוק בכלים הללו
השאלה שלי היא האים לא אתקל ברכב שלא "נוסע"??
כמו כן הבנתי שלא אוכל להחליף לו למנוע 3800 באופן חוקי שירשם ברישיון [אלא אם כן אני טועה,,,,,, הלוואי שכן] זו ההתלבטות
ההוצאה גם ככה כבדה כעת אז מתלבט
מה דעתכם המלומדת?
שנה טובה
זליג
QUOTE=shmil;471421]תלוי לאיזו מטרה:
לשיפוץ "נאמן למקור" - מה שהגיע עם הרכב אותו משפצים.
לנסיעה נוחה ונעימה בשטח ובכביש, ולשמירה על הרכב וחלקיו: הכי חדש.
יש הבדל מהותי בין המנועים מבחינת כוח מנוע, הבדל של יום ולילה.
אין הבדל בין ההילוך האחרון של שני הגירים, שניהם 1:1. ההבדל הוא ביחסי ההעברה של הילוכי הביניים.
אם תגיד מה המטרה שלך, ומה כבר יש לך תחת היד, תקבל תשובה יותר ספציפית.[/QUOTE]
אתה לא טועה.
מנוע שש בטור לא ייכנס ב-CJ5 הזה. לא מהבחינה הטכנית ולא מהבחינה חוקית.
יש הבדל באורך השילדה ובאורך תא המנוע בין דגמ יCJ5 עם מנוע 4 בוכנות לבין כאלה עם מנוע 6 בטור
CJ5 עם מנוע 6 בטור היו בישראל מ-1974 עד 1978. כולם שודכו לגיר 3 הילוכים.
בארה"ב הם יוצרו עד 1983 עם גיר 4 הילוכים.
מנועי ה-6 בטור חזקים ואמינים משמעותית. שמיים וארץ.
הביואיק V6 נכנסים לא רע ואפילו יש סיכוי לחוקיות.....הם באו אורגינל ככה.(לפני 71)
חוקיות בצד, שברולט 4.3, מתאים כמו כפפה.
אני אישית....הייתי הולך על LLV או LK5 ממשפחת אטלס.
קצת יותר מסובך, הרבה יותר יעיל,
איך אפשר לרשום חוקית מנוע של ביואיק V6???
לדעתי אתה לא יכול.
אם הרכב הספציפי הגיע במקור עם מנוע 4 צילינדרים, זה מה שיישאר. לפחות מבחינת החוק היבש.
להזכירך, פה זה ישראל, לא אמריקה.
מה אפשר לעשות בדרכים אחרות, זה כבר סיפור אחר. אם היה לי אומץ להתגרות בחוק, וכמובן זמן וכסף למשחקים כאלה, אולי הייתי שוקל להשתעשע בשתילת אטלס LL8 (טריילבלייזר 6 בטור) בסיקס/סופה. ג'יפ עם 291 כ"ס ממנוע 6 בטור סטנדרטי מודרני, שקט ואמין. יאמי...
איך אפשר לרשום חוקית מנוע של ביואיק V6???
הם הגיעו ככה במקור
http://cars.trovit.com/index.php/cod.frame/url.http%253A%252F%252Fwww.antiquecar.co m%252Fcategory%252FFor-Sale%252FAmerican-Cars%252FJeep%252Flistings%252F
גם ואגונירים וגלדיאטורים באו עם ביואיק V8
"במקור"אצל ג'ו = באמריקה.
ומי יודע-זוכר אם לפני 40 שנה הגיעו כאלה לארה'ק?
אף אחד לא יודע או זוכר אם הורכבו בישראל ג'יפים עם מנוע ביואיק V6. לדעתי ממש לא. אם יש כאן אקזמפלרים כאלה, הם מיובאים.
בכל מקרה, על פי החוק כאן מה שהיה ברכב ספציפי במקור, זה מה שמותר ושום דבר אחר.
פעם, לפני המון שנים, היו כל מיני חריגים שאישרו להם "הגדלת נפח מנוע" והתייחסו למכוניות עם תת-כוח ברור כמו חיפושית (החלפה מ-1200 ל-1300), סובארו (החלפה מ-1300 ל-1600) ופורד סיירה (מ-1300 ל-1600) או במקרה מיוחד ויוצא דופן של מכונית כמו NSU RO80 עם מנוע וונקל ייחודי שהתברר שהוא מתפגר כל 10-15K ק"מ ולכן קיבלו אישור מיוחד להחליף למנוע סובארו 1600.
היו אישורים מיוחדים למוניות לשעבר שרצו להעלות אותן על הכביש כפרייבטים רגילים, להחלפה ממנוע דיזל למנוע בנזין, אבל זה רק בגלל שבמדינת היהודים המתקדמת היה אסור אז לאזרח רגיל (שאינו נהג מונית או מורה דרך) לנהוג במכונית עם מנוע דיזל...
בג'יפ בכל מקרה לא היו מאשרים החלפת מנוע לגדול יותר כי מלכתחילה יש לו "נפח מנוע גדול" (במדינה שבה הטילו מסים מוגדלים על כל מנוע מעל 1,300 סמ"ק, מנוע 2,200 סמ"ק העתיק של ג'יפ נחשב ענקי) ואל תשכח שאנחנו מדברים כאן על תקופה במשרד תחבורע יהודי שחלק לא קטן מהפקידים שלו היו מחשבים כ"ס לפי נפח...
היום הם "התקדמו" וכבר אין חריגים ואין אישורים. מה שהגיע מהיצרן זה מה שיישאר.
כל מי שרוצה לשנות דגם ונפח מנוע ולשחק בכל מיני SWAPS, זה כבר בתחום האפור/שחור של החוק.
ארץ קשה ג'ו. קשה.
הג'יפ תוצרת ישראל או אמריקאי?
אסף.
GrafPotozky
21-09-12, 21:48
לפני שנים התחרתי במכרז של משרד הבטחון על 5 עם מנוע V6 ששימש כרכב כיבוי בתע"ש.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.