צפייה בגרסה מלאה : נוסטלגיה # 1, קאמל טרופי
נתקלתי בסרט הזה ברשת, סיכום 10 הקאמל-טרופי האחרונים:
http://www.youtube.com/watch?v=UGWp8R-IqoE&feature=related
איזה עולם אחר זה היה, נסעו על צלעות הרים וכרתו עצים, התחרעו על יערות הגשם, עישנו...
היום, אף אחד לא מעז לצלם ג'יפ שלא נוסע על משטח כורכר! היסטוריה.
שאילתה מכנית - האם מישהו יודע אילו שיפורים הם הכניסו בדיסקאברים TDI300 של הטרופי? אם לשפוט על פי הסרט והזיכרון, רק מתלי HD וצמיגי 16*7.50. לא נראה לי שיש להם נעילות, הפגושים הם המקוריים (ממתכת, לא פלסטלינה). האם למישהו יש מידע בנושא זה?
אגב, אני ליוויתי כעיתונאי את הטרופי שנסע מארגנטינה לצ'ילה, שבועיים וחצי של ברדק מוטורי, מתנה של פעם בחיים.
מוני אורבך
20-09-12, 12:55
לא יודע היסטורית ועובדתית מה עשו לדיסקו כדי שיוכל לעבור כול כך הרבה דברים.
כן יודע עובדתית (מנסיון) מה צריך לעשות לדיסקו דור 1 כדי שיתמודד עם האתגרים הללו.
1. צריות מחוזקות (או הרבה צריות ספר)
2. נשמים מאורכים (מאוד מאורכים)
3. שנורקל טוב.
4. מיגונים לאורך כול הרכב (מיכל דלק, גיר, ודפרנציל קידמי)
5. צינורות קירור גיר מחוזקות.
6. לעבור על כול החשמל כדי להפוך אותו עמיד למים.
7. הגבהה קטנה לא תזיק.
סך הכול הדיסקו די עמיד (כחדש ואם עושים בו שיפורים מתאמים)
לא יכולתי שלא להשים לב שה"אתגר" הלך ופחת עם השנים.
לדפנדרים (בהתחלה) היו מעברים די קשים.
לדיסקו האתגר ירד.
לפרילנדר, זה הפך להיות משחק ילדים (אבל הצילום באיכות מעולה)
תודה על הסרטון.
אני אחרי 45 דק׳ , את ההמשך נראה בערב.
את המיגונים אפשר לראות מתחת לרכבים.
גם נראה שהתקינו כלוב התהפכות פנימי או כמה חיזוקים אחרים.
בשום שלב לא הצטרף צוות ישראלי ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
דווקא הקאמל טרופי שנעשה עם הדיסברי בקלימנטן אחד הטובים...
יש לי אפילו בבית 3 קלטות של הקאמל טרופי, שרכשתי מחול, אני זוכר כמה שחרשתי עליהן בזמנו.
ברור שיש לכלים מיגון וכלוב התהפכות, המשתתפים גם עשו בו שימוש נרחב...
במסע שאחרי ארגנטינה יצא צוות ישראלי, 1995 נדמה לי. מראים שם את הדיסקו הישראלי שנשפך לתעלה עמוקה. שומעים גם שיחה קצרה בעברית, בענייני חילוץ. יצאו 2 חבר'ה טובים ומוכרים מהצפון, אחד מהם אפילו ידיד די קרוב, אבל משום מה איני מצליח לזכור את השם. רועי? לימים יצא לדקאר עם אופנוע, סיפור אחר. הצוות הישראלי ב'טרופי' לא זכה בגביעים, קרוב לוודאי מכיוון שלא ניחנו ברמת היחצ"נות הנדרשת כדי להתבלט באירוע כזה, יאמר לזכותם...
יחד איתם יצא מאיר שלו, כעיתונאי מלווה. אני יצאתי בשנה שלפני כן, לכתוב כתבה מקדימה.
boaz avrahami
20-09-12, 16:37
. יצאו 2 חבר'ה טובים ומוכרים מהצפון, אחד מהם אפילו ידיד די קרוב, אבל משום מה איני מצליח לזכור את השם. רועי? לימים יצא לדקאר עם אופנוע, סיפור אחר. הצוות הישראלי ב'טרופי' לא זכה בגביעים, קרוב לוודאי מכיוון שלא ניחנו ברמת היחצ"נות הנדרשת כדי להתבלט באירוע כזה, יאמר לזכותם...
יחד איתם יצא מאיר שלו, כעיתונאי מלווה. אני יצאתי בשנה שלפני כן, לכתוב כתבה מקדימה.
לפי התיאור נשמע מתאים אולי למוטי אלדר...?
לפריז דאקר הוא יצא ונפסל טרום זינוק בגלל פציעת האצבע ביד.
לגבי הקאמל - היה לו כמה לנדרוברים מאוד מיוחדים בינהם אחד בתלבושת הטרופי - עוד כשבקושי הכירו את זה בארץ
לגבי הקאמל - היה לו כמה לנדרוברים מאוד מיוחדים בינהם אחד בתלבושת הטרופי - עוד כשבקושי הכירו את זה בארץ
הדיפנדר שלי היה בעברו בתלבושת טרופי מלאה.
מה שנשאר היום זה הרבה צהוב ופריט האספנות הזה:
64222
אולי היה של מוטי ?
מאיפה הוא בארץ ?
boaz avrahami
20-09-12, 19:46
מוטי היה מהקריות וכיום מטבעון.
היו כמה לנדרוברים בתלבושת מלאה שאני מכיר ולדעתי החליפה מומנה על ידי יבואן הסיגריות...
אני מכיר רכב אחד של ארז מכפר יהושע והיה לעוד בחור בשם דרור ( גם מהצפון) שהשתיל מנוע גדול במיוחד.
התחרות של 98׳ ממש נראית כמו ׳מלכת המדבר׳....
והפלא ופלא - ב-99׳ יצא מסע מלכת המדבר הראשון...
מאיפה משיגים את אזני הגרירה עם הפין הנשלף והשאקלים הצהובים ?
מוטי היה מהקריות וכיום מטבעון.
היו כמה לנדרוברים בתלבושת מלאה שאני מכיר ולדעתי החליפה מומנה על ידי יבואן הסיגריות...
אני מכיר רכב אחד של ארז מכפר יהושע והיה לעוד בחור בשם דרור ( גם מהצפון) שהשתיל מנוע גדול במיוחד.
נראה שזה זה...
גר בקרית אתא והיה הבעלים של מסעדת ה-camel בחוף הים של חיפה ?
תגיד לו שנשארו לי כמה מדבקות מקוריות מהמסעדה....
94׳, בנזין, העתק של הטרופי.
אכן, לחלוטין מוטי אלדר, כולל התקלה עם האופנוע לפני הדקאר.
אם כבר...
קישוטים:
http://www.cameltrophystore.co.uk/
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.