PDA

צפייה בגרסה מלאה : מבט אישי - מפגש ג'יפולוג 2012

יניב גולן
22-09-12, 09:56
שלום לכולם,

אתמול השתתפתי במפגש כמתחרה. גדלתי בבית בו אהבת הארץ שולבה עם האהבת הג'יפים. אבא שלי היה בונה ג'יפים ומאז שאני זוכר את עצמי, הייתה לנו שלדה כזו או אחרת בחצר הבית. במרוץ השנים אבא שלי נפצע באינתיפאדה ומאז לא חזר לשגרה. אולם, החיידק הזה קונן בגופי, ולפני מספר חודשים רכשתי רוביקון ארוך ומיד חשבתי על תאריך היעד להצגה שלו. כמובן שהמדובר הוא במפגש השנתי.

התחלתי בעבודת מחקר שארכה כחודשיים באשר לחלקים שאני רוצה וצריך לשפר וכיצד אני רוצה שהג'יפ יראה. עברתי הליך בירוקרטי לא פשוט מול משרד התחבורה (לא הזמנתי בורג מבלי לקבל את האישור שלהם). חודשיים חיכיתי עד שכל החלקים הגיעו לאחי בארה"ב, חודש הפלגה בים ושבועיים מורטיי עצבים עד ששחררתי את המכולה ועד לרגע שהיא נחתה בבית הורי.

מאותו הרגע החל מרוץ סביב השעון, עבודה של 24 שעות ביממה, ואני אומר 24 שעות ביממה כי גם במהלך הארבע שעות שינה שישנתי לו הפסקתי לחלום ולתכנן את יום המחרת. עבדנו עד הדקה התשעים ואתמול סיימנו ממש לפני חצות. אפילו לנקות את הרכב לא הספקנו ובבוקר עצרתי ברמלה אצל הבני דודים והם צחצחו לי את הרכב.

מבחינתי, הגשמתי חלום עם הכניסה לרחבת המתחרים. קשה להסביר איזו תועלת פסיכולוגית הייתה לי רק מלשבת בצל ולהביט על הרכב. עבודה של חצי שנה הגיע לסיומה, וגם אם נשארו כל מיני תוספות קטנות, במטרה האישית שלי עמדתי.

בתחילת הארוע פנו אלי אנשים שונים והפצירו בי להביא כמה שיותר חברים להצביע, ומבחינתי עצם ההשתתפות והעמידה בלוחות הזמנים הבלתי אפשריים הייתה הנצחון הגדול ביותר, וזו הייתה הגישה בה דגלתי.

רגע ההכרזה היה מרגש במיוחד עבורי, הפרס לא היה הדבר המרכזי אלא ההכרה כי העבודה הקשה בחצי השנה האחרונה ובשבועיים האחרונים בפרט נשאה פרי, נתנה לי תחושת סיפוק אדירה. עכשיו , כל שנותר הוא להינות מהרכב ומהעבודה הקשה שהשקעתי.

לסיכום רציתי לומר תודה לסביון ולנמרוד ולשאר מנהלי האתר ואם שכחתי משהו אני מראש מתנצל. תודה על המפגש השנתי שצובר תאוצה משנה לשנה. אני מאמין כי הארוע ילך ויגדל עם השנים ובטוחני כי מעבר לתחושת הסיפוק לאחר ארוע מוצלח הוא גם יניב פירות כלכליים.

תודה על המיילים האישיים ועל העובדה ששכנעתם אותי להשתתף למרות שלא ראיתם אפילו תמונה אחת של הרכב, נרשמתי בדקה התשעים בזכותכם.
תודה על הפעלת שיקול הדעת הנכון באשר לסוגיית הבחירה המקדמית, פשוט לא היו לי תמונות להעלות בשלב הזה, שכן המכולה נחתה ביום חמישי לפני שבועיים.

אני מקווה שלא תכעסו, אבל אני חייב עוד תודה אחת קטנה,
תודה לאילן אחי, ליוסי ולנתן על העזרה בהרכבת הג'יפ,
ותודה אחרונה וגדולה לסמי, על הלב והנשמה שהושקעו בהרכבת הג'יפ.

שבועיים לקח לנו להכין את הג'יפ, היו אלה שבועיים מהנים ומענים בו זמנית, עם רגעי אושר ורגע אכזבה.
ועכשיו כשכבר ניתן לסכם, אני יכול לסכמם כשבועיים של שיגעון חושים, פשוט כמו להיות שבועיים ברכבת הרים.
מצ"ב קישור לדף הפייס שלי בו ניתן לראות את התקדמות בניית הג'יפ בשבועיים האחרונים.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3677397102541.2127006.1503409809&type=1

שתהיה לכולנו שנת טיולים והמשך הנאה בשטח,
נתראה בשנה הבאה,
ושוב תודה יניב גולן

hogi
22-09-12, 11:48
יניב,

אכן כלי לתפארת. נהניתי להסתובב סביבו במפגש. כשאתה נותן את הספור שלך כאן זה גורם להעריך את הכלי והעבודה עוד יותר מאשר לראות אותו בתצוגה ולחשוב שהזמנת אותו כך מחו"ל או שהעבודה בוצעה ע"י אחת הסדנאות.
לדוגמא:
בשורת המציגים היה סוזוקי שחור-כתום. הוא אכן היה יפה מאוד אבל מכיוון שראיתי אותו קודם בפורום, עם קצת יותר פירוט, ידעתי להעריך יותר את הכלי ולעצור ולבחון אותו מקרוב יותר זמן. [לי בכלל היה חסר שהכלים הוצגו ללא אף מילה או הסבר, הרי רוב הצופים הם לא מהגרעין הקשה של הפורום ולא מכירים את כל הכלים].

אם במקום להעלות או סתם 'להשליך' את כל התמונות בדף הפייסבוק, היית מעלה את התמונות בפורום תוך כדי התהליך ומוסיף כמה מילים - כיצד נבחר חלק זה או אחר מבין שלל המתחרים, אילו בעיות צצו בהרכבה וכו' - היינו כולנו מתמוגגים יותר ומבינים עוד יותר את רמת ההשקעה והעבודה מול לחץ הזמן.

לצערי אין בפורום מספיק יומני בנייה ושיפצור ואני לא חושב שנתקלתי באף פורום עברי בבניה של רנגלר חדש. זה חבל, כי גם התפרנים שבינינו אולי יחזיקו יום אחד ברנגלר חבוט יד 5-7 [או בסופה 3 סדוקת שאסי יוצאת מג"ב?] וישמחו למצוא חומר גם בעברית.

יניב גולן
22-09-12, 12:15
יניב,

אכן כלי לתפארת. נהניתי להסתובב סביבו במפגש. כשאתה נותן את הספור שלך כאן זה גורם להעריך את הכלי והעבודה עוד יותר מאשר לראות אותו בתצוגה ולחשוב שהזמנת אותו כך מחו"ל או שהעבודה בוצעה ע"י אחת הסדנאות.
לדוגמא:
בשורת המציגים היה סוזוקי שחור-כתום. הוא אכן היה יפה מאוד אבל מכיוון שראיתי אותו קודם בפורום, עם קצת יותר פירוט, ידעתי להעריך יותר את הכלי ולעצור ולבחון אותו מקרוב יותר זמן. [לי בכלל היה חסר שהכלים הוצגו ללא אף מילה או הסבר, הרי רוב הצופים הם לא מהגרעין הקשה של הפורום ולא מכירים את כל הכלים].

אם במקום להעלות או סתם 'להשליך' את כל התמונות בדף הפייסבוק, היית מעלה את התמונות בפורום תוך כדי התהליך ומוסיף כמה מילים - כיצד נבחר חלק זה או אחר מבין שלל המתחרים, אילו בעיות צצו בהרכבה וכו' - היינו כולנו מתמוגגים יותר ומבינים עוד יותר את רמת ההשקעה והעבודה מול לחץ הזמן.

לצערי אין בפורום מספיק יומני בנייה ושיפצור ואני לא חושב שנתקלתי באף פורום עברי בבניה של רנגלר חדש. זה חבל, כי גם התפרנים שבינינו אולי יחזיקו יום אחד ברנגלר חבוט יד 5-7 [או בסופה 3 סדוקת שאסי יוצאת מג"ב?] וישמחו למצוא חומר גם בעברית.

הי,

ראשית, תודה על המחמאות.

ברמה העקרונית אני מסכים על כל מילה. רק שעבדנו סביב השעון ולא היה לי זמן לצרף את התמונות ושלא לדבר על המלל. הייתה לי כוונה לעשות את התהליך בצורה מסודרת אבל העיכוב בנמל דחק אותנו לפינה כך שכל לילה כשהגעתי הבייתה פשוט קרסתי מעייפות. הדבר היחידי שעשיתי הוא לעדכן בפייס בוק פשוט כי זה היה נוח וקל. אפילו את רשימת התוספות והשיפורים שרציתי לתלות על הגיפ לא הספקתי לעשות.

אני אקח שבוע להתאושש ואכין מקבץ תמונות לגלריה שתעלה לאתר.

ושוב תודה
יניב

kobiarava
22-09-12, 14:03
עזוב גלריה, העם דורש כתבה!

קובי

yes1952
22-09-12, 14:23
כמתחרה אל מתחרה
בתחרות המתחרה תמיד רוצה לנצח וזה ברור
אך גם להפסיד צריך לדעת
כאשר בתחרות הפויקה לא הגעתי למקום ראשון ,זה היה מפני שלמקום הראשון הגיע הפרס
כך גם כאן
ה Jeep שלך פשוט מדהים וסופי הירוקה שלי אמרה לי"וואוו הוא חתיך אמיתי אולי הוא יעשה לי ג'יפון?"
זכית ביושר
יוסף

boaz avrahami
22-09-12, 15:05
עזוב גלריה, העם דורש כתבה!

קובי

אני בהחלט מצטרף לבקשה הזו.
הרכב הזה ראוי לפיצ׳ר

בועז

דרור ברלי
23-09-12, 07:56
יניב, אם אתה מעוניין שנעשה פיצ'ר מסודר, צור קשר בה"פ.

יניב גולן
23-09-12, 20:23
כמתחרה אל מתחרה
אך גם להפסיד צריך לדעת
כך גם כאן
ה Jeep שלך פשוט מדהים וסופי הירוקה שלי אמרה לי"וואוו הוא חתיך אמיתי אולי הוא יעשה לי ג'יפון?"
זכית ביושר
יוסף

יוסף הי,

ראשית תודה על המחמאות. אכן, בכל תחרות יש את הרצון לנצח, הרי הרצון הזה הוא שדוחף אותנו קדימה.
כיף לקרוא את תגובתך, בפרט כמתחרה בתחרות.
בחצי השנה האחרונה הקדשתי את כול כולי לפרוייקט הזה, ואין ספק שכיף לראות את התוצאות.
היום החנתי את הרכב במקום שניתן לראות אותו מחלון המשרד, ובערך כל חצי שעה העפתי מבט אל התינוק, ממש כמו לאחר הלידה של הבכור ....
אני עדיין מתרגש מכל נסיעה וזו פשוט חוויה שאני מאחל לכל ג'יפאי לעבור אותה.

קובי הי,
באשר לפיצ'ר, אני צריך להשלים פערים אדירים במשרד, ולאחר מיכן בכיף.

hogi
23-09-12, 20:32
כמתחרה אל מתחרה
אך גם להפסיד צריך לדעת
כך גם כאן
זכית ביושר
יוסף

אני דורש מכולם להפעיל לחץ! משרד, שמישרד, רוצים כתבה על רנגלר בבניה מקומית.

יוסי, אתה טועה בהגדרת הג'נדר של הסופה. אין סופה נקבה ושלך מסוקסת מדי מכדי להיות טרנס-ג'נדר

-->