PDA

צפייה בגרסה מלאה : טיפול היכרות

rotev
24-09-12, 23:38
שלום
זה עתה רכשתי פאג'רו 98 ארוך, ואני מעונין להעביר לו טיפול היכרות - שמנים , פילטרים וכל היוצא בזה (כולל שמן בסרן אחורי ומה שצריך במה שיש מקדימה.....בסופה שהייתה לי היה סרן מקדימה.....)
אם מישהו יכול להסביר פחות או יותר ולתת המלצות ופויינטרים למה לשים לב כמו כן סוגי שמנים - אודה מאוד.

תודה רותם

גלדיאטור
25-09-12, 22:39
רותם פתח את ספר הרכב שקיבלת (כן זה עם הציור של הידית של הרכב) לקראת סופו יש דף עם כמות השמנים והסוג לכל מכלול יחסוך לך הרבה בעיות

אין יותר מדי לחדש מעבר לטיפול רגיל...
רוקן את השמן מהמנוע - החלף פילטר (בזה שאתה מרכיב מלא שמן לפני ההרכבה) ומלא שמן לפי הכמות/המדיד.

פילטר אויר אין בעיה
פילטר סולר - הזהר שלא לשבור לו את ברז ניקוז בחלקו התחתון. כמובן לאחר ההחלפה מלא סולר בפילטר ורק אז סגור אותו (אחר כך נקז אויר בעזרת הבורג ניקוז בראש הפילטר)

סרנים נקז ומלא לפי שמן שבספר

rotev
26-09-12, 11:43
קודם כל תודה.
לא קיבלתי ספר של הרכב עם הרכב - אבל אני אסתדר.
גיר - אותו שמן של סרנים או שמן אדום כמו של מערכת הידראולית?
טרנספר - כנ"ל

תודה מראש

רותם

ניר ל
29-09-12, 00:45
בדוק את הצבע והריח של שמן הגיר , אם לא מריח שרוף ונראה צלול ואדום/כתום (לא שחור) - אל תתעסק . רק תוודא שמפלס הנוזל תקין. אני מקפיד על פילטר שמן מקורי ועל שמן איכותי (אין אצלי נזילות אז משתמש בסינטטי מלא) . ממליץ לקנות את החלפים ולהחליף אצל מוסכניק / סיכאי מסודר שיש לו צובר לשמן השרוף והוא נפתר ממנו כראוי. זה גם לא מלכלך את הידיים והחנייה.

shlomomos1
29-09-12, 08:40
רותם שלום,

מציע לך למצוא ספר אחזקה של הרכב, של Hynes או Chilton, תריץ חיפוש ברשת.
זה ייתן לך מושג על מה קורה ברכב, ולא פרשנות ישראלית מאולתרת.

למשל: http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=37805&langId=-1
(זה לדגם האוסטרלי, לא בטוח שמתאים אחד לאחד למה שנמכר בארץ מבחינת מע' דלק וזיהום סביבה)

שלמה

savyon
29-09-12, 09:03
בספריית ההורדות של ג'יפולוג יש לך ספר של פאג'רו ספורט,
תראה מה מהמכללים תואם.
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2210

וזו ההזדמנות לבקש ממי שיש לו ספר רכב כזה או אחר ומוכן לחלוק אותו עם הכלל,
אנא שלחו אותו במייל ל- [email protected] והוא כבר יעלה אותו.

סביון

-->