צפייה בגרסה מלאה : רצועה קינטית - מחפש חומר מקצועי בנושא
רצועת חילוץ קינטית \ חבל אנרגוקינטי
אני כרגע מטייל באפריקה.
הניסיון שלי עם הנ"ל דל.
ניסיתי למצוא מדריך רציני או חומר מקצועי בנושא חילוץ באמצעות הנ"ל.
אשמח אם תוכלו לסייע.
תודה.
"כבל אנרגוקינטי" בשמו המקצועי או בשמו העממי "חבל הקסמים".
חשוב לדעת שזהו ציוד חילוץ מעולה אך מסוכן מאוד !!! מי שלא מקפיד על הוראות בטיחות בתפעולו עלול לשלם מחיר יקר !!
הכבל עשוי מסיבי ניילון הקלועים יחדיו. מדוע ניילון ? מכיוון שהוא נחשב לחזק מאוד וגמיש מאוד ! הכבל כשמו כן הוא - הוא אוגר אנרגיה בתנועה ומפרק אותה בבת אחת כמו קפיץ טעון שמשתחרר. הוא מאפשר לרכב המחלץ הרתום לו לפתח מהירות גבוהה יחסית, אשר זו תגרום להתפתחות האנרגיה הקינטית בכבל הדרוש לחילוץ הרכב התקוע. הוא מסוגל להימתח עד 40% יותר מאורכו המקורי. כאמור, הרכב המחלץ מפתח מהירות ומייצר בכבל אנרגיה פוטנציאלית, עם עצירתו מעביר הכבל את עוצמת האנרגיה הקינטית שהתפתחה לרכב התקוע מאחר והוא שואף לחזור לממדיו המקוריים. הכבל מסוגל להוציא ממצבים קשים מאוד של ישיבה על הגחון בחול, שלג או בבוץ מהר מאוד וכמעט ללא מאמץ. יתרון הכבל הוא ביכולת שיכוך האנרגיה שהוא מעביר לרכבים ומשחרר אותה באופן הדרגתי מבלי לפגוע במכלולים ובאותה נשימה אוסיף כל עוד שומרים על כל כללי ההפעלה, במידה ולא הוא יפגע במכלולים ואף עלול לגרום לפגיעות פיזיות.
קישור להדגמת פעולת הכבל
http://www.streetfire.net/video/jeep-using-a-kinetic-rope-to-pull-a-range-rover-classic-out-of-the-mud_2068025.htm
בהצלחה
כבל קינטי הוא כלי רב עוצמה, ראיתי סמוראי מחלץ בעזרתו דיפנדר תקוע בבוץ, חילצתי בעזרתו משאית 2X4 תשעה-טון מהבוץ בגואטמלה, עם טנדר די-מקס.
הבעיה היא שבמהלך החילוץ נאגרת בכבל אנרגיה קינטית גבוהה מאוד, והיא אשר מחלצת את הרכב הנגרר - או, תולשת ווי גרירה ורצועות. צריך לחבר אותה עם רצועות רסן בשני הקצוות (לחלק את האימפקט על 4 נקודות תקניות וחזקות), והמהדרין ממליצים להוסיף רצועת ביטחון שלישית בכל צד, למקרה שהרסן ייקרע... אם למישהו כאן יש את 'ספר החילוצים' של ברקאי ואפשר לסרוק עמודים רלוונטיים, יש שם הסבר ארון ומפורט על דרך הפעולה.
השאלה היא גם אם אתה יכול לקנות באפריקה חבל כזה במצב חדש, והאם יש לך נקודות עיגון נאותות? אסור לחלץ עם דבר כזה טנדר טויוטה מיושן, כי אתה תתלוש לו כל מיני חלקים רופפים.
בספריית האתר (http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2210) יש ספר בשם FM20-22 Vehicle recovery operations שזה מדריך החילוצים של הצבא האמריקאי. לא יודע אם יש שם התייחסות לרצועה אנרגו-קינטית - לצערי, זה עוד ספר ש"קניתיו אך טרם הספיקותי לעיין בו" אבל מרפרוף קצר בזמנו, צריך להיות בו ה-כ-ל.
נקודות העגינה בהיילקס מחוברות לנקודות מפתח בשילדה, לא הייתי דואג אם הן תקינות.
אבל תקינות זה המפתח, הרצועה הזו תולשת דברים בקלות אם היא מחוברת למקום לא נכון, מהמחלץ ומהמחולץ.
אכן נושא הבטיחות ברצועה זו הינו קודם לכל.
האנרגיה הקינטית העצומה שנאגרת, משתחררת בבת אחת כמו קליע,
אם אתה מוכן לזה ונערכת כיאות מבחינה בטיחותית, המטרה תושג,
אם לא....... התוצאה תהיה על משקל פליטת כדור,
מצרף הדגמה לפליטת כדור שכזו.....
הנהג שמשפשף את ראשו מרסיסי הזכוכית - ניצל בנס.
http://www.youtube.com/watch?v=HEtuO-Mh9Lg&feature=player_embedded#!
...אם למישהו כאן יש את 'ספר החילוצים' של ברקאי ואפשר לסרוק עמודים רלוונטיים, יש שם הסבר ארון ומפורט על דרך הפעולה...
העליתי פוסט עם סריקת כל הפרק הרלבנטי מ-"ספר החילוצים" , אבל משום מה הפוסט נעלם... מנסה שוב :
*****
גם עכשיו התמונות נעלמו, כי בהעלאת דפים מהספר ללא אישורו של אבירם ברקאי יש משום הפרת זכויות יוצרים, מעבר לעובדה שלא בא לנו לגזול מאבירם פרנסה.
המערכת.
*******
זאת גם הסיבה שרצוי לפתוח מכסה מנוע כשמפעילים כננת.
העליתי פוסט עם סריקת כל הפרק הרלבנטי מ-"ספר החילוצים" , אבל משום מה הפוסט נעלם... מנסה שוב :
*****
גם עכשיו התמונות נעלמו, כי בהעלאת דפים מהספר ללא אישורו של אבירם ברקאי יש משום הפרת זכויות יוצרים, מעבר לעובדה שלא בא לנו לגזול מאבירם פרנסה.
המערכת.
*******
או.קיי , הבנתי :)... עכשיו לפחות אני יודע מדוע...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.