PDA

צפייה בגרסה מלאה : צ'ירוקי XJ - איך יודעים מה גובה הקפיץ ה'נכון' ?

JustDoB
03-10-12, 21:27
ההגבהה הקדמית שלי היום היא קפיצי סליל מוגבהים קצת (לא המקוריים, כחולים) + אוקולונים של 2".
מאחור אותו תהליך הגבהה ראשוני כלל עלה נוסף וערגול, אבל כשאלו התעייפו בסופו של דבר החלפתי אותם בקפיצים מוגבהים ב 3" ובנוסף נדנדות מוגבהות ב 1.5" כך שיתאזנו עם הקדמיים.

אני שוקל להחליף את הקדמיים לקפיצים ללא אוקולונים, אבל לא יודע לומר איזה קפיץ עם איזו הגבהה ישיג את אותו גובה (כדי לא להצטרך לשנות מאחור שוב).
יש דרך לומר על פי גובה הסרן מנקודה מוסכמת מה גובה ההגבהה הנדרש ?

JustDoB
04-10-12, 07:51
אוקי,
אנסה לשאול יותר פשוט - איך מודדים את גובה האוטו ומה המקורי כדי לומר מה גובה ההגבהה מלפנים ומאחור ?

נמרוד
04-10-12, 08:42
הגובה המקורי לא רלוונטי, ונמוך מדי בכל מקרה.

השאלה שאתה שואל היא כזאת שאין לה תשובה ברורה... מה זה קפיץ "מקורי" ומה זה קפיץ "כחול"?

אבל הייתי אומר שאם מאחורה יש לך הגבהה של 4.5 אינץ' של יצרן מוכר (נניח רוביקון) אז קפיץ קדמי 4.5 אינץ' של רוביקון אמור להיות הבחירה הנכונה, או קפיץ 4.5 אינץ' של ייצרן אחר. לגבי קפיצים משומשים, כחולים, לא מזוהים... קשה לומר, כמה הגבהה הם יתנו תחת משקל של צ'רוקי, הדרך היא להרכיב אותו ולראות בפועל.

JustDoB
04-10-12, 09:38
נכון, עזוב את המשומשים, זו היתה רק דרך להסביר שאני לא יודע את הגובה המדויק מלפנים.
אבל מאחור יש לי גם שעטנז - ואין לי "
הגבהה של 4.5 אינץ' של יצרן מוכר"... לכן אני בסה"כ רוצה לדעת מה ההגבהה הקיימת - מאחור איך מודדים את זה ?
מדידה פחות רלוונטית כי אני מחפש להביא מחו"ל.
תודה !

bary1
07-10-12, 14:23
יש לי הגבהה של 3.5 רוביקון,אתה מוזמן למדוד עם זה יעזור לך במשהו.

ברי

JustDoB
07-10-12, 20:20
איזו שנה הצ'ירוקי ?
בהנחה שההגבהה במצב טוב (לא שקעה) אשמח אם בהזדמנות תוכל לומר מה הגובה מאמצע הגלגל עד הקצה התחתון של הכנף קדמי ואחורי.
הרבה תודה !

-->