צפייה בגרסה מלאה : היכן להתקין מכשיר קשר ב- ZJ
שלום לכולם.
יש לי מכשיר קשר קבוע מאקסטראק ואני לא יודע היכן אפשר למקם אותו בתוך תא הנוסעים ב- ZJ.
הרכב אצלי כבר שנתיים ואני עדיין שובר את הראש :confused:.
פתרונות יצירתיים יתקבלו בברכה :)
חג שמח לכולם
מספר אפשרויות :
1. תחתוך את התא שבין הנהג לנוסע, ותדחוף שם את המכשיר. קלאסי.
2. ליד רגלי הנוסע, מימין לידית ההילוכים. שים לב למקם מספיק רחוק [ פנימה ] ותוודא שלא מפריע לתנועת הכסא קדימה ואחורה
3. תפריד את הפנל מהמכשיר, מצריך רצועת כבל רחבה [ כמו של דיסקים IDE עם מספיק פינים ] וקצת ידע באלקטרוניקה בסיסית לבצע את החיבורים, ואז תוכל למקם את המכשיר איפה שבא לך, ואת הפנל, בניפרד, ליד המפסקים של המזגן למשל, או במקום המאפרה.
4. במקום המאפרה, מצריך חיתוך עמוק פנימה.
5. אם החלפת רדיו ממקורי שהוא 1.5DIN, ל רגיל שהוא DIN אתה כבר בחצי הדרך.
6. ליד חיבור של חגורת הבטיחות של הנוסע, על הקופסא שבין הנוסע לנהג.
7. אם יש לך רק 2 ילדים, ואף אחד לא יושב באמצע מאחורה - אז על הקופסא שבין הנהג לנוסע, מאחור
8. אפשר לפרק את הקונסולה המרכזית , מעל לראשי הנהג והנוסע, לחתוך בהתאם ולהרכיב שם - ממליץ לחזק ולעגן את המכשיר לגג, יש על מה לחזק. יש הכנות לברגים שאינם בשימוש. אחרת בקפיצה הראשונה, המכשיר יחזור למיקום המקורי שלו, על רצפת הנהג ...
עוד ?!
בהצלחה !!
ואו :)
תודה רבה!
כל האפשרויות מתאימות למעט 7 ו- 8
7 - לא שיש לי 3 ילדים אך אם מישהו עולה לרכב מצד ימין וצריך לעבור לצד שמאל על הספסל האחורי, יכול בקלות לדפוק את המכשיר.
אפשרות 8 לא זמינה בגלל שיש שם מחשב דרך ומייד אחריו גג שמש. יחד עם זאת אפשר להתקין מכשיר קשר אחרי גג השמש ושם הוא לא יפריע לאף אחד.
אני חייב לציין שאפשרות 3 הגניבה אותי. אשקול ברצינות. כפי שאני רואה את זה אכשיו המניעה היחידה היא חוסר זמן טוטאלי להתעסק עם זה.
3 זה ממש לא סיפור, יש אפילו קיטים מוכנים לזה, שכיום כמעט בלתי ניתנים להשגה. אבל אני חושב שנתתי לך מספיק חומר למחשבה ... למשך החג ...
חג שמח !
יורם-דרומי
07-10-12, 17:59
אצלי המכשיר ממוקם בין כיסא הנוסע מימין לבין תא הפלסטיק - נכנס כמו כפפה ליד יושב מקובע היטב
אבל אני חושב שנתתי לך מספיק חומר למחשבה ... למשך החג ...
בהחלט כן
אצלי המכשיר ממוקם בין כיסא הנוסע מימין לבין תא הפלסטיק - נכנס כמו כפפה ליד יושב מקובע היטב
יורם תודה
חג שמח לכולם!
תחפש שרשור שלי מהעבר על פיצול פנל מקסטרק
תחפש שרשור שלי מהעבר על פיצול פנל מקסטרק
החיפוש לא הניב תוצאות.
מדובר על הקיט הזה?
http://www.ebay.com/itm/Motorola-Maxtrac-Cable-Kit-REX4136A-Cable-HKN9103A-OEM-For-Duplex-Unit-/320824075579?pt=2_Way_Radios_FRS&hash=item4ab29ae53b
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=33004&highlight=%E4%FA%F7%F0%FA+%EE%F7%F1%E8%F 8%E0%F7
boaz avrahami
08-10-12, 10:35
אכן עבודה יפה.
אשמח לעוד מידע לגבי פיצול המאהל שעשית.
zik5 יפה מאוד!
ב- ZJ 96-98 מכסה של תא הכפפות צמוד לקונסולה המרכזית ולכן יש לחשוב על מקום אחר לחלק עם הפיקוד. אבל זה כבר פתיר.
עבודה יפה!
אני הולך לפרק את המכשיר...
לאחר פירוק של פאנל נוצרה לי שאלה:
האם קיים קבל תקשורת (כמו במחשבים) בעל 25 פינים בטור?
boaz avrahami
08-10-12, 17:17
שים תמונה של השקע/ תקע
יש ווריאציות מפה ועד טימבקטו ובחזרה
מצאתי דוגמא טובה באינטרנט
http://www.logicsupply.com/images/photos/cables/CABATA18_big.jpg
זה כבל IDE פשוט, בתמונה שצירפת.
כן.
כדי להפריד את הפאנל , צריך או אחד כזה 25 פינים בטור או שניים 10+15 או צירוף אחר שקיים על מנת לקבל 25 פינים בטור.
boaz avrahami
08-10-12, 23:23
אכן כבל ide
למרות שכבר לא משתמשים בזה כל כך אני מאמין שעדיין תמצא בכל חנות מחשבים כמעט
אפילו יש לי בבית.
השאלה היתה האם קיים כזה בעל 25 פינים בטור.
מה שיש לי בבית זה 20 ו- 15 פינים.
boaz avrahami
08-10-12, 23:44
כבל פרלל של מדפסת.
לא שטוח אבל יתן מענה לא פחות טוב עם 25 פינים.
חפש db25
בועז, קבל IDE מתאים אחד לאחד. לא צריך לשנות כלום. רק להסיג על פי מספר הפינים.
boaz avrahami
09-10-12, 11:21
איך הכבל יתחבר למכשיר קשר - בהלחמה או שיש שם קונקטור?
אני הנחתי שזה יולחם ושעדיף בין הכבל לפנל כבל מוכן ועמיד עם ציפוי חיצוני.
כמו כן בכבל מדפסת יש גידים נוחים להלחמה.
אלכסייי ,
הכבל שהצגת כבל שטוח IDE הוא כבל 40 פינים... תחתוך את מה שלא צריך, במידה והאורך מתאים לך.
יש ספקים של ציוד אלקטרוני, [אני מכיר כמה פה במרכז, אם תיתן מידות אשמח להזמין לך ] שיספקו לך כל סוג [ רוחב, שטוח / עגול ] ואורך שתצטרך.
לגבי הקונקטור- צלם את החיבור במקסטראק - [ לי כבר אין אחד כזה, מזה מספר שנים ] ואנסה להתאים לך זכר ונקבה [ אם וקיים ]
תודה לכולם.
היום בערב אצלם את החיבורים חסופים.
אני רק אוסיף שכבל IDE מתאים פיקס גם מבחינת המרחק בין הפינים וגם מבחינת גודל הפין. נכון הצגתי כבל של 40 פינים בשני טורים, כלומר 20 פינים בטור. ונדרש כבל 25 פינים בטור אחד.
בקיצור היום בערב אצרף תמונות ואז הכל יתברר.
מצרף תמונה עם פאנל מפורקת.
65253
בשני מעגלים אדומים חסומים שני חיבורים חד-טוריים כאשר אחד מהם בעל 12 פינים והשני בעל 13 פינים.
שניהם מתחברים למשרק אשר מופיע באליפסה כחולה.
החוטים היחידים אשר מולחמים הם שני אפורים שקשורים לרמקול (אליפסה ירוקה)
כמי שכתבתי קודם, צריך כבל חד-טורי בעל 25 פינים זכר-נקיבה. כבל סטנדארטי IDE מתלבש בלי בעיה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.