צפייה בגרסה מלאה : רעיון אדיר למברגה נטענת !
דקה לפני שזרקתי אותה לפח אחרי שהבטריה מתה.
קבלתי רעיון אדיר מחבר בפורום בשם ZVIKI.
עכשיו יש לי מברגה שלא צריך להטעין קלה וקומפקטית.
65331
את החיבור עשיתי מהבטריה הישנה כך שאני עדיין יכול להשתמש בבטריה נטענת.
65332
מרוצה? סחטיין. אני העדפתי להלחים את הכבל המאריך לקטבים בתוך חלל ידית המברגה המיועד לסוללה.יצקתי סיליקון לבידוד והידוק.
כיום יש לי מברגה 18V בג'יפ שלא השתלם לקנות לה סוללה חדשה-רק לעבודות בשטח. מהירות הסיבוב נשארה ל-12V אבל בעוצמה אדירה כשמחוברת למצבר הרכב.
העסק הזה יכול לשמש גם כטסטר חשמלי במקום מנורת ביקורת במידה ואין אחת כזו בנמצא.
צביקי הצלת לי כמה מברגות.
ןתודה גם לבחור מקליפורניה.
אפי מגנום.
שמח לשמוע, בדרך כלל הייתי מנציל את הסוללה ע"י החלפת התאים [1.2 וולט]. אבל מחיר תא טוב נע בסביבות ה30 ש"ח אם לא יותר ,כך שזה כבר לא משתלם. הרבה עבודה בסדר מסויים ומחיר ההנצלה לסוללה של 12 וולט [10 תאים]נע בסביבות ה-360 ש"ח. כבר קרוב למחיר סוללה חדשה. [עם אחריות]
רעיון מצויין (עשיתי אותו ליפני כמה שנים)
אני חיברתי בסוף הכבל פלג למצית של הרכב, זה נראה לי הרבה יותר נוח
רעיון מצויין (עשיתי אותו ליפני כמה שנים)
אני חיברתי בסוף הכבל פלג למצית של הרכב, זה נראה לי הרבה יותר נוח
חשבתי על פלג למצית אבל אז צריך סוויצ' פתוח, וגם לא רציתי להיות מוגבל בפיוז של המצית.
סופת המדבר
11-10-12, 22:03
אם כבר מדברים על מברגות
יש לי מברגה 12v עם סוללה 12v 2A
היתה לי איזה עבודה ארוכה איתה בימיים האחרנים
וכל שניה ההיתי צריך להחליף סוללה
אז חיברתי במקום הסוללה כבל דו גידי למצבר של 12v 7A
אבל הכח שלה ירד בחצי
המצבר תקין לחלוטין ומוטען
מה יכול ליהיות?
סופת המדבר
11-10-12, 23:23
אם כבר מדברים על מברגות
אבל הכח שלה ירד בחצי
מה יכול ליהיות?
אם כבר מדברים על מברגות
אבל הכח שלה ירד בחצי
מה יכול ליהיות?
מצבר של 7 אמפר? מה זה? מצבר של תאורת חרום? או משהו דומה? אתה מקבל בקושי הספק של 84 וואט. חבר למצבר הרכב.
אז מישהו מוכן לתרום מברגה שלא בשימוש, למען המדע? :)
סופת המדבר
12-10-12, 07:25
הכבל באורך של בערך 2.5 מטר בעובי של קצת יותר עבה ממה
שיש לרמקולים (אלה שמגיעים שקונים רמקול ירוק / לבן)
המצבר הוא של טרקטורון ממונע 12v
אם הW שלו לא מספיק כמה W אמור ליהיות לסוללה המקורית? כולה 2A
סופת המדבר
12-10-12, 07:52
הכבל באורך של בערך 2.5 מטר בעובי של קצת יותר עבה ממה
שיש לרמקולים (אלה שמגיעים שקונים רמקול ירוק / לבן)
המצבר הוא של טרקטורון ממונע 12v
אם הW שלו לא מספיק כמה W אמור ליהיות לסוללה המקורית? כולה 2A
סוזי המשתוללת
12-10-12, 09:12
אם כבר מדברים על מברגות
אבל הכח שלה ירד בחצי
מה יכול ליהיות?
יכולת הסוללה לספק שני אמפר
הסוללה שהשתמשת מסוגלת לספק 7אמפר /שעה אך מה שקובע כמה היא מסוגלת לספק בצריכה מקסימלית
מנסיון שלי סוללה 12/7 אמורה להעיף את המברגה
היא מעיפה את הג'יפ של הבן שלי בלי בעייה ושם יש שני מנועים יותר גדולים משל מברגה
יכול להיות שלא הטענת את הסוללה כמו שצריך (הטענה איטית ובזרם נמוך (כ400 מיליאמפר)
כשמטעינים אותן מהר הן מתחממות ומתפרקות מהר
סופת המדבר
12-10-12, 17:51
הסוללה מוטענת במטען האוטומטי של CTEK שיש לי בגיפ
כבר תקופה ארוכה שאני מטעין אותה ככה כשהיא מגיע לפול נדלקת.מנורה ירוקה
וגם אם אני משאיר אותה בטעינה אין שום בעיה והיא לא מתחממת
גם את טרקטורון של הבן דוד שלי היא מסיעה כמו טיל עם שתי מנועים
מה שכן עכשיו חיברתי את.המברגה למצבר של האוטו וגם לא עובדת הכי חזק
אולי החוט מאבד מתח בדרך
אני ינסה עם חוט יותר עבה וקצר
אהלן,
אני רוצה לעשות משהו דומה אבל להסב מברגה לחשמלית מלאה (חיבור קיר)
ניסיתי לפרק את המארז ולחבר את המטען ישירות למברגה אבל נראה שההספק לא מתקרב למה שצריך (המנוע שלה עושה קולות שהוא מקבל חשמל אבל לא מספיק בשביל לעבוד)
המברגה מסוג בוש מהסדרה הירוקה 9.6 וולט.
רעיונות למישהו..?
מיכאל
אם אני מבין אותך נכון.
במקרה שלך -די בספק מתאים ולא מטען,עלות נמוכה.
המברגות הירוקות של בוש אשר הוצעו למכירה ב"מבצע" במחיר של 350 ש"ח ברשתות הגדולות-הן נפילה, מה גם -שאתה מקבל רק סוללה אחת
האמת שהיא עבדה מעולה במשך איזה כמה שנים ככה שהתמורה למחיר הייתה על הכיפאק...
עכשיו אבל הסוללות לא היו מחזיקות יותר ממספר דקות..
יש לך רעיון איזה ספק מתאים למברגה..?
קניתי בוש ירוקה 12V [תוצרת פולין, לפני כשנה וחצי בתקופת השיווק האגרסיבי ברשתות הגדולות, במקרה שלי באייס ורק לעבודה ביתית , הן לא הווי דיוטי ומאז החלפתי 3 פעמים סוללה, 2 במסגרת האחריות.כיום אני עם הסוללה השלישית [במהלך שנה וחצי ושעדיין תקינה]
בקשר לספק: יש לי איזה 100 ספקים בבויידם,צריך לנבור למצוא אחד מתאים לבצע ניסוי מה הכי טוב ל9.6 שלך, המתן כמה ימים,אל תזרוק בינתיים
אם כבר מדברים על מברגות
אבל הכח שלה ירד בחצי
מה יכול ליהיות?
אתה צריך ספק/מטען של 15V לפחות ו 20A לפחות
עידו לוריה
08-03-13, 21:57
שמח לשמוע, בדרך כלל הייתי מנציל את הסוללה ע"י החלפת התאים [1.2 וולט]. אבל מחיר תא טוב נע בסביבות ה30 ש"ח אם לא יותר ,כך שזה כבר לא משתלם. הרבה עבודה בסדר מסויים ומחיר ההנצלה לסוללה של 12 וולט [10 תאים]נע בסביבות ה-360 ש"ח. כבר קרוב למחיר סוללה חדשה. [עם אחריות]
צביקי אני לא ידע מאיפה אתה קונה אבל ב - eBay אני קניתי תאים למקיטה לשתי סוללות ב -150 ש"ח (אצלי בבית ) לפני שנה וזה תאים ליטיום יוון .
עידו
עידו, אני מדבר על תקופה ש- EBAY עוד לא נולדה. שים לב שכתבתי הייתי מנציל ולא -מנציל. כיום אני לא מתעסק עם זה יותר. די, נגמר.
GodsFather
09-03-13, 17:32
המברגות הירוקות של בוש אשר הוצעו למכירה ב"מבצע" במחיר של 350 ש"ח ברשתות הגדולות-הן נפילה, מה גם -שאתה מקבל רק סוללה אחת
יש לי אחת כזו כבר עשור - למעט סוללה שמתה לפני 5 שנים, שום תלונה. שמתי לה סוללה מדגם יותר חזק לפני 5 שנים, עבדה שנתיים אפילו יותר טוב מהסוללה המקורית, השארתי 3 שנים בארגז, חזרתי לארץ הטענתי ועכשיו היא עדיין עפה.
אבל הסוללה הישנה עדיין אצלי, מה שאומר שאני יכול להסב אותה לפי הפטנט פה. אפשר קצת הסבר להדיוטות (או אדיוטים במקרה שלי)
נוהל הסבה:
1. במקרה של סוללה עם מכסה מוברג לבית התאים [קופסה] -חצי עבודה נעשתה.
2. במקרה של מכסה יצוק לקופסה- להשתמש באציטון או בכל חומר מסיר דבק תוך כדי חפירה מתחת למכסה עם סכין או כלי חד אחר.
יצרנים בסדר גודל של בוש לא מעוניינים שתחליף לבד ולכן המכסה יצוק.
3. אחרי שהקופסה פתוחה והתאים גלויים לעין [תאים במידת C, נטענים] לעקוב אחרי סדר החיבור שלהם ,לשלוף אותם ולהכניס את החדשים לאחר הלחמתם אחד לשני ,יש לשמור כמובן על חיבור קוטביות נכון. לא תחבר נכון -תקבל מיד קצר.
4.סגירת המכסה בעזרת סופר גלו תוך כדי לחץ עם כליבה
5. אפשר להוסיף עוד תא אחד [לא יזיק] במידה ויש מקום נוסף בקופסה עבורו.
זה כל הסיפור
GodsFather
09-03-13, 22:03
שו תאים ? אילו תאים ?
אני חושב שאיבדתי אותך קצת צביקי... אני רוצה לעשות כמו שרוניו עשה... זה מה שיצא מההסבר שלך ?
במקרה של רוניו זה הכי פשוט.חפור בתחתית הסוללה, מצא את ה+- הלחם זוג חוטים [עדיף כבל דו גידי 220 גמיש עם הגנה\ בידוד חיצוני נוסף]
אישית אני מעדיף בקצה השני תנינים למצבר ולא פלאג לשקע המצת.
בעניין התאים -לא מתאים לסנדק לא לדעת,הסבר בפרטי - אם אתה מעוניין
מתעלק על השרשור נוכח חוכמת הזרם הישר המופגנת פה:
אבל שאלת זרם חילופין:
יש לי מברגת אימפקט חשמלית שהביאו מארה"ב אבל כמובן שעובדת על 110V
יש למישהוא רעיון איך אני מסב אותה ל220V בלי להשתמש בממיר מפלצתי? (צורכת 7A בממוצע)
שמעתי שאם מחברים דיודה בטור זה עשוי לעבוד (?)
תודה לעוזרים
אבשלום
עידו לוריה
10-03-13, 19:09
אבשלום כך אותה למלפף מנועים שילפף סליל חדש מתאים לזרם בארץ , זה אמור לעלות כ - 150 /200 ש"ח .
עידו
חשבתי בכיוון הזה - אבדוק את זה. תודה עידו
electricguy
12-03-13, 16:37
רעיון גדול! מאוד אהבתי ואני ינסה בעצמי במיקרה שתהרס לי המברגה תודה על השיתוף,
אבל אין על המברגת האימפקט הקטנות של בוש ממש מרוצה מהם
דקה לפני שזרקתי אותה לפח אחרי שהבטריה מתה.
קבלתי רעיון אדיר מחבר בפורום בשם ZVIKI.
עכשיו יש לי מברגה שלא צריך להטעין קלה וקומפקטית.
65331
את החיבור עשיתי מהבטריה הישנה כך שאני עדיין יכול להשתמש בבטריה נטענת.
65332
אהבתי! גאוני!
סופת המדבר
26-03-13, 21:08
ללפף למה?
יש שנאי שמעביר מ 220 ל110
קטן וקומפקטי
במקרה של רוניו זה הכי פשוט.חפור בתחתית הסוללה, מצא את ה+- הלחם זוג חוטים [עדיף כבל דו גידי 220 גמיש עם הגנה\ בידוד חיצוני נוסף]
אישית אני מעדיף בקצה השני תנינים למצבר ולא פלאג לשקע המצת.
בעניין התאים -לא מתאים לסנדק לא לדעת,הסבר בפרטי - אם אתה מעוניין
נ.ב. - מס' 1
לא תמיד יש גישה נוחה עם המלחם למגעים בחלל הידית המיועד לסוללה.
במקרה הנ"ל אפשר לחבר עם "סופיות" [זכר, במברגה הן נקבות כמובן] להדק היטב ביציקת "פלסטלינה" דו מרכיבית.
מצאתי מברגה 12V בלי הבטרייה והתפרעתי עם הדרמל... עכשיו... מי פה זה הפלוס ומי המינוס? זה משנה? מותר לי להתבלבל?
תודה!
האם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שזה זה עם הקורוזיה...
קורוזיה מופיעה בשני הקטבים.
סופת המדבר
12-04-13, 20:00
לא משנה הקטבים מקסימום אם הכפתור יהיה על סגירה אז היא תפתח והפוך
לא משנה הקטבים מקסימום אם הכפתור יהיה על סגירה אז היא תפתח והפוך
אם המברגה אלקטרונית, קטבים כן משנה, יכול לשרוף את הווסת.
אגב למי שמחפש ספק, מסתבר שספק של מחשב עושה את העבודה מסתבר שיש לו יציאה גם של 12V ו17A ולא בעיה למצוא מחשבים ישנים זרוקים בכל מיני מקומות...
הטריק הוא שצריך לחבר מחדש חוטים עבים כדיי להגביר את הזרם בשביל המברגה...
אני אעלה תמונות ברגע שאסיים עם ההתאמות...
כדאי ללכת לפי התקן. זה- כמובן שלא מדובר על מברגות שקונים בסופר ב79 ש"ח כתנאי לקניית ארגז קולה,קילו קישואים, ו10 פיתות מחיטה ריקה.
BackDoorMan
13-04-13, 10:12
אם הייתי זוכה בלוטו, הייתי קונה לכל אחד פה , מברגה חדשה נוצצת.
מה עוד אפשר לעשות כדי שלא יהיה יותר שרשור על מברגות ? פליז !
אני יודע עכשיו על מברגות יותר משרציתי לדעת או לשמוע אי פעם מהמכשיר המתועב והארור הזה.
מה שאתה לא יודע [או כן] על המכשיר המתועב והארור הזה - שהוא אכבר בלנדר שבעולם.:) [עם האביזרים המתאימים]
BackDoorMan
13-04-13, 17:24
מי צריך בלנדר חוץ מקשישים שצורכים את האוכל בקשית ?
polar bear
13-04-13, 21:33
מי שמעדיף את האוכל שלו מוכן בבית ולא זבל שמגיע מהסופר. ואם הבלנדר בדיוק התקלקל או שהוא שכח לקנות לפסח או שאשתו בדיוק משתמשת בזמן שהוא חייב להקציף את החלבה - הוא משתמש במברגה.
ואם נמאס לך לקרוא על מברגות - אל תקרא :)
עידו לוריה
13-04-13, 21:46
נראה לי שחיברו לשימי את הקטבים הפוך
שימי לך תכין קפה עם חלב יונים שמעתי זה מרגיע :) או שתגיע כבר אלי הצימבלי חמה .
עידו
שאלה באותו עניין, ועם שימי הסליחה...
מברגה 10.8 וולט, אם נחבר ל12 וולט - מצבר הרכב לצורך העניין - יעבוד? יחזיק לאורך זמן?
BackDoorMan
14-04-13, 11:39
http://lakeandtheriver.com/public/style_emoticons/default/suicide.gif
שאלה באותו עניין, ועם שימי הסליחה...
מברגה 10.8 וולט, אם נחבר ל12 וולט - מצבר הרכב לצורך העניין - יעבוד? יחזיק לאורך זמן?
שימי- מצטער על חוצפתי.
נמרוד,דבר אחד בטוח-היא תסתובב במהירות 3 מאך,כבר בדקתי את זה ומפה יופיע הכשל,אתה כבר תריח את זה.
בסוללה הגדולה [הקופסה ] שלך יש 9 תאים יבשים של 1.2 וולט ולא 10 [ תא- הכוונה לסוללה במידת SUB C]. לעבודה רצופה/מקצועית לא חושב שזה יחזיק לאורך זמן.
אבל אם זה לחפור כמה ברגי פח או עבודה מהירה אחרת אחת לכמה זמן יש סיכוי טוב. כמובן שמנוע הרכב חייב להיות דומם בכדי לא להכניס את האלטרנטור למשחק.
תנסה, מה כבר אפשר להפסיד? מקסימום מברגה מושבתת.
שימי
היכן מצאת דמות כזו משעשעת שמצליחה להרוג את עצמה עם מקדחה נטענת?
או שאני כבר לא רואה טוב?
"אדם משתמש במברגה נטענת כדי לחסל קלח תירס בעשר שניות" (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2241169/He-hungry-Man-uses-cordless-drill-eat-entire-ear-corn-10-seconds.html)
http://youtu.be/7ZobqUJvb9A
טחורים ב-5 שניות. לא לזלזל.:)
לפי הנשיונאל גאוגרפיק ומכוני מחקר טכניים מכובדים אחרים- המברגה נמצאת בין 101 ההמצאות אשר שינו את חיינו.
BackDoorMan
14-04-13, 19:32
היא אכן שינתה את חיי, לצערי.
Cordless drill brain surgery
Brain surgery is one of the few things in life that you really, really don't want to use that discount coupon on. But sometimes you just have to make do with what you have. And sometimes what you have hails from Home Depot ... and has been bought with said discount coupon.
Just ask Henry Marsh, a British neurosurgeon who travels to Eastern Europe on a regular basis, and just gravitates naturally towards potential brain surgery the way Batman gravitates towards criminals. One day, he found himself in a familiar, brain surgeony situation -- a woman with a tumor that would kill her if not removed -- only sans the equipment, since at the time, the Ukraine wasn't too hot on state-of-the-art medical gear, and were going through more of a state-of-the-tool-shed phase.
We'd imagine this is the worst case scenario that flashes through a doctor's minds when someone shouts, "is there a doctor in the building?" For Marsh, it just meant he had to improvise with what he had. He drilled through the woman's skull and removed the tumor using only some local anesthetics and a $65 Bosch cordless drill he happened to have with him for some reason. When the battery went flat, he dug in with his hands.
All the while talking soothingly to the patient who, in case you're not familiar with how local anesthesia works, was fully goddamn conscious throughout the operation. Apparently, Ukrainian women are hardcore.
Obviously we wouldn't be telling you this story if the patient then just fell over dead. That wouldn't be brain surgery, that would just be a crazy person committing cranial drillocide. No, Doc Marsh successfully removed the tumor, the patient lived and the operation was a success. Using the same tools you'd use to build a birdhouse.
Some people would ride those kinds of chops throughout their professional career. Henry Marsh, on the other hand, took cordless drill surgery up as a hobby and to this day, travels to Ukraine twice a year for some sweet Bosch-to-brain action, training local surgeons to do the same as he goes. It's still better to do it with the professional-grade medical equipment, but in parts of the world where doctors can't pay 30 grand for a medical-grade bone drill, and patients probably consider biting down on a towel during open heart surgery a sign of weakness, you get by with what you have. And who are we to argue with the results?
73582
זו מברגה של אמא או זוגה מפולניה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.