PDA

צפייה בגרסה מלאה : הי שלום עזרה לגבי נעילת arb

Yaniv takiar
13-10-12, 13:31
שלום לכולם השמח אם מישהו יכול לעזור קניתי גיפ סופה ומותקנת ניעלת arb קדימה ואחורה הקדימה משום מה נראה שעובד פעם כן ופעם לא ואחורה לא עובד ביכלל מה יכולה להיות הבעיה תודה

דרור ברלי
13-10-12, 16:52
נעילה נשלטת עם פיקוד לחץ אוויר יכולה להחביא/לייצר לא מעט תקלות.

המדחס עובד?
פרסוסטט במדחס תקין?

צריך לוודא אם אין דליפות אוויר בתוך הנעילה. בדרך כלל זו טבעת אטימה קרועה/פגומה. אולי חיבור צינור אוויר למכלול הנעילה.
לפעמים הבעיה במכלול הנעילה עצמה.

תצטרך לפתוח דיפרנציאלים, להוציא את הנעילות החוצה ולבדוק ומוטב שבעל מקצוע ייתן מבט.

shlomomos1
13-10-12, 18:02
החיווט המקורי ב ARB מאפשר לנעול מקדימה רק אם האחורי נעול. תבדוק אם ה"לפעמים לא ננעל" זה כאשר האחורית לא מופעלת, וננעל כאשר האחורי ננעל, אם זה כך, אין לך תקלה.
אם זה מפריע לך, אפשר לשנות את החיוט.

אם זה לא המצב, תבדוק מה שדרור כתב ....

asafk
13-10-12, 18:47
תתחיל ההדיקת החיווט והמדחס.
אחרי זה - בדוק את הצנרת.

אסף.

motorica.net
13-10-12, 18:59
מהתיאור נראה שהבעיה היא אספקת אוויר למכלולי הנעילה ב-2 הסרנים.
אתה שומע את הקומפרסור עובד ? הוא מפסיק באיזשהו שלב ?

Yaniv takiar
13-10-12, 19:56
הקומפרסור עובד כן מאחורה נועל מקדימה לא שאני מפעיל את הקידמי נשמע שהקומפרוסר מאוד מתעמץ ולא נועל והקומפרסור עובד באפסקה רק שאני מפעיל אחורה שאני מפעיל קדימה הוא לא מתכבה

Yaniv takiar
13-10-12, 20:05
שלום דרור המדחס עובד
פרסוסטט מה זה?
יש דרך לפני שאני מופתח דיפרנציאלים ליבדוק עם יש בעיה במערכת של אוויר?
אין דליפה של אוויר עברתי על כל הצינורות בכל אופן אני לא יודע עם לחץ של אוויר של הנעילה קדמה תקין

דרור ברלי
13-10-12, 20:16
אם המדחס תקין ווידאת מעל לכל ספק שאין שום דליפה לאורך כל הצנרת, אז יש אפשרות שהבעיה בתוך הדיפרנציאל.

ה"ילד הבעייתי" במערכת זו טבעת האטימה שעשויה גומי דקיק ועדין, אבל גם מכלול הנעילה יכול להפתיע.
כעיקרון - בזמן שהנעילה נעולה, אם יש דליפה במערכת המדחס ייכנס לעבודה "מעצמו" כדי לשמור על הלחץ במערכת. תקלה כזו היתה אצלי בנעילת בולסטר והתבררה כדליפה בתוך הנעילה עצמה. התיקון היה פשוט אבל היה צריך לפתוח דיפרנציאל ולהוציא את הנעילה החוצה (בוצע במסגרת האחריות. שירות למופת של היבואן).

בזמנו היה דגם ישן של ARB לסרן דנה 30 (הקדמי בסופה/סיקס/אינדיאנים למיניהם) שהיה ידוע כלא מוצלח, בלשון המעטה.

Yaniv takiar
13-10-12, 20:27
אם המדחס תקין ווידאת מעל לכל ספק שאין שום דליפה לאורך כל הצנרת, אז יש אפשרות שהבעיה בתוך הדיפרנציאל.

ה"ילד הבעייתי" במערכת זו טבעת האטימה שעשויה גומי דקיק ועדין, אבל גם מכלול הנעילה יכול להפתיע.
כעיקרון - בזמן שהנעילה נעולה, אם יש דליפה במערכת המדחס ייכנס לעבודה "מעצמו" כדי לשמור על הלחץ במערכת. תקלה כזו היתה אצלי בנעילת בולסטר והתבררה כדליפה בתוך הנעילה עצמה. התיקון היה פשוט אבל היה צריך לפתוח דיפרנציאל ולהוציא את הנעילה החוצה (בוצע במסגרת האחריות. שירות למופת של היבואן).

בזמנו היה דגם ישן של ARB לסרן דנה 30 (הקדמי בסופה/סיקס/אינדיאנים למיניהם) שהיה ידוע כלא מוצלח, בלשון המעטה.

יש אצלי דנה 60 מקדימה וכנראה שאין דליפה אז אתה בגדול אומר שאני צריך לפרק את הנעילה?
יש אולי מישהו שמבין בהם שאתם יכולים להמליץ מאזור מרכז? והמדחף צריך להפסיק באיזה שלב?

motorica.net
14-10-12, 10:58
בשלב הזה אל תרוץ לפרק אף נעילה !
אם הקומפרסור לא מפסיק לעבוד כנראה שיש דליפה איפשהו והייתי מתחיל בבדיקת הקו אוויר עד הנעילה לפני שמתחילים לפרק משהו.
תבדוק גם את שסתום הלחץ בקומפרסור.

דרור בשלב הזה כבר היה מחפש לו פעמיים דטרויט לוקר ;)

דרור ברלי
14-10-12, 12:41
נכון. בפעם הבאה ילמד שלפחות בסרן האחורי של סופה, מתקינים דטרויט לוקר ושוכחים מתחזוקה ומבעיות (לדעתי גם מלפנים, וזה מחזיר אותנו לויכוחים הישנים). התקלות שהוא מתמודד איתן עכשיו הן מייצגות טובות מאין כמותן של כל מה שאני טוען במשך שנים - שאין כמו נעילה אוטומטית.

דנה 60 מקדימה? בטוח?

פומפוי
14-10-12, 15:24
אוקס חביבי

Yaniv takiar
14-10-12, 15:34
כן דנה 60 גם קדימה
היום פתחתי את המכסה של הביצה והפעלתי את הנעילה ואני שומע שיש בריחת אוויר זה צריך להיות ככה?

Yaniv takiar
14-10-12, 15:36
ומסתבר שאחורה עובד וקדימה לא עובדת ביכלל

דידו
15-10-12, 11:55
כן דנה 60 גם קדימה
היום פתחתי את המכסה של הביצה והפעלתי את הנעילה ואני שומע שיש בריחת אוויר זה צריך להיות ככה?
לא
וכנראה זו הבעייה

MR BIG
15-10-12, 15:53
מצטרף לדעתו של דרור.

אם זה אותו דגם ישן על הדנה 30 מקדימה - אתה תמשיך לאכול קש....

בלי קשר ,אכן מצטרף להמלצה נעילה אוטומטית בסרן אחורי.

-->